Rodinná oslava bez partnera. Čo robiť?
Ahojte, chcela by som poprosit o radu. Babka bude mat jubileum a chce robit oslavu v restauracii, zavolala svoje deti a nas vnucata...ja ako jedina z vnucat mam priatela, ktoreho na oslavu nevolala, lebo vraj chce oslavu iba v uzkom rodinnom kruhu, o peniaze nejde ze by nechcela zaplatit aj pre priatela pohostenie, ale proste chce to takto...ja neviem co mam robit na jednej strane je to jej oslava a ona rozhoduje koho pozve, ale na druhej strane mi je to luto lebo sme s priatelom uz 4 roky spolu a ma dobry vztah s mojou rodinou a on sa na mna nahneval ze preco on na tu oslavu nebol pozvany...rozmyslam ze na tu oslavu nepojdem, ale bude mi to luto...neviem co robit
@anonym_autor babka má asi dobrý odhad na ľudí a vôbec sa nečudujem, že ho nepozvala, priateľ to len potvrdil svojím správaním.
@anonym_autor Dievca, najdi si muza a nie soplave decko, co sa hodi o zem pri kazdej somarine. Trosku otvor oci, zrejme si dost mlada.
ty ked budes babka, budes si moct robit, co chces, takto sklop usi a toleruj jej rozhodnutie
si este mlada, mas pocit, ze si najldolezitejsia ty a tvoj priatel, ale nie si a pre babku je tvoj priatel zatial len priatel, este takych mozes mat viacero
@anonym_4a2384 nepíšem o deťoch. Rodinou sa stáva aj manželstvom. Tiež nepíše že majú 20 rokov. Rozčuľovať by sa mal on nad sebou.
@zmrzlinka2021 áno ale nepíše ani to ,že majú 30 .no som sa ťa pýtala ,že či už majú byť manželia keď majú aj možno 20?
@anonym_autor dufam, ze mas tak 18-20 rokov a ospravedlnuje ta teda len tvoj nizky vek.inak si neviem predstavit, ze jedna dospela rozumna zena by svojmu frajerovi nedokazala vysvetlit, ze babka rozhoduje o tom, kto na jej oslave bude a on, kedze je pre nu cudzim clovekom a babka tam ocividne cudzich nechce, tak na oslave nebude. partner na pohladanie a fakt idealny do zivota, ked toto nedokaze pochopit a este sa zduva.
@anonym_autor ja to vidim tak ze je nacase vymenit partnera, dobre babka urobila, aspon sa vyfarbil
@anonym_98eec0 ano vyslovene to tak povedala ze chce iba deti a vnucats, som jej hned povedala ze ked je problem s peniazmi ze ja pohostenie zaplatim pre neho ale ona povedala ze toto problem nie je len tam chce najblizsiu rodinu
@anonym_autor no pockaj, deti a vnucata, to ani rodicia jej vnucat ktori nie su jej detmi nejdu? Ci ako to nakombinovala?
@anonym_autor babka chce na oslave “svoje deti a vnucata”. Ak nejde vo vasom pripade o incest, tak fakt nechapem, kam sa mlady pan tlaci. Ale tak mohlo by ho to po 4 rokoch randenia motivovat k tomu, aby ta aspon poziadal o ruku, ked uz teda sa citi ako plnohodnotny clen rodiny, ktory ma pravo byt na kazdej rodinnej oslave, nie?
@anonym_autor dufam, ze mas tak 18-20 rokov a ospravedlnuje ta teda len tvoj nizky vek.inak si neviem predstavit, ze jedna dospela rozumna zena by svojmu frajerovi nedokazala vysvetlit, ze babka rozhoduje o tom, kto na jej oslave bude a on, kedze je pre nu cudzim clovekom a babka tam ocividne cudzich nechce, tak na oslave nebude. partner na pohladanie a fakt idealny do zivota, ked toto nedokaze pochopit a este sa zduva.
@matkahelka obaja mame 35, kupili sme spolu byt s planujeme svadbu, takze to nie je len taka znamost...nenapisala som nikde ze priatel sa na mna nahneval tak ze sa so mnou nebavi len ho to velmi zamrzeko a chcel odomna vysvetlenie ze preco on nejde kedze ak mali aj oni rodinne oslavy, tak ma vsade s nim pozvali...mojim rodicom to napriklad tiez prislo trochu neprijemne ze sa babka takto rozhodla voci jeho osobe
@matkahelka obaja mame 35, kupili sme spolu byt s planujeme svadbu, takze to nie je len taka znamost...nenapisala som nikde ze priatel sa na mna nahneval tak ze sa so mnou nebavi len ho to velmi zamrzeko a chcel odomna vysvetlenie ze preco on nejde kedze ak mali aj oni rodinne oslavy, tak ma vsade s nim pozvali...mojim rodicom to napriklad tiez prislo trochu neprijemne ze sa babka takto rozhodla voci jeho osobe
@anonym_autor v uvodnom prispevku si napisala, ze sa na teba nahneval.na teba? 35 rocny chlap? to fakt nedokaze pochopit, ze KAZDY clovek ma pravo vyberu hosti na svojej oslave? este raz, pre babku je to cudzi clovek a babka cudzich na oslave nechce. a aby 35 rocny toto potreboval analyzovat? no uff, do dalsieho spolunazivania s takym clovekom prajem vela stastia.
Ja ho teda úplne chápem, ak ste na tom tak ako píšeš, tiež by ma to zaskočilo. Babka má konzervatívne zmýšľanie starej školy, nič s tým nenarobíš. Išla by som na oslavu, ale iba zo slušnosti na malú chvíľu.
@julish no ostal z toho zaskoceny, co popravde aj ja...ze preco jeho nevolala ze ci nieco proti nemu ma, ze sa zle citi...ja sa tiez citim zle
@anonym_autor Ja v tom nevidím nič zvláštne. Na niektoré oslavy som chodila aj ja sama, alebo muž sám. Teraz sme manželia, tak väčšinou spolu ale niekedy iba zvlašť. Nemám potrebu sa všade vlačiť s ním
Ja na tom nevidim nic zle, ze babka si pozyva iba najblizsiu rodinu. Partner vnucky nie je jej rodina.
Povedz rodine, že aj priateľ príde poobede babke zablahoželať, nech prinesie kyticu a určite ho nikto nevyhodí
@anonym_2f7cbf somarina,prečo by sa mal pchať niekam,kde ho vyslovene nechcú? Všetko iba pokazí
@anonym_autor tak ja pôjdem asi proti prúdu a názorom tu na MK, ale mňa by sa to dotklo. Ste spolu 4 roky čo je dosť. Ja som mala oslavu a prišli aj priateľ, priateľka mojich detí. Aj keď nie sú zobratí, beriem ich ako súčasť rodiny.
Je zaujímavé, že keď sa tu píše, že načo sobáš, tak je to ok, ved aj bez papiera sú rodina, teraz to milé dámy neplatí?
No vy dvaja ste sa očividne našli,urážať sa ako malé deti a riešiť blbosti,ja som bola už rok vydatá a kamarátka ma pozvala na jej svadbu bez manžela a čo? Urazila som sa? Alebo on? No nie,bola to jej svadba a mohla si tam pozvať koho chcela,takisto tvoja babka si tam môže pozvať koho chce,tak to musíte len rešpektovať a akože zamýšľať sa nad tým,že tam nepôjdeš,lebo nepozvala aj tvojho frajera,je maximálne detinské a hlúpe a len by si tým ukázala,akú máte aj s frajerom úroveň..
@anonym_autor to by zamrzelo každého, ale určite by som sa neurazila... Babka je asi ozaj stará škola a hoci majú inak s priateľom dobré vzťahy, tak jej tam tá oficialita chýba, aby ho uznala ako rodinu. Je to staromódne, ale pochopiteľné... Na oslavu by som išla a bavila sa normálne.
mozno vas babka chce dotlacit do svadby, vek na to mate
mozno vas babka chce dotlacit do svadby, vek na to mate
@anonym_085004 vek na to majú?? To kto stanovuje pravidlá? Ty?
@anonym_autor Ja si myslím, že ho babka mala pozvať, ale starí ľudia mávajú svoje móresy. Môj bratranec ženil syna, pozýval mňa, môjho manžela, nášho syna a jeho priateľku tiež. Ešte som sa pýtala, či pozývajú aj ju a že, samozrejme, veď je to synova priateľka.
@anonym_autor mas 35 rokov a teba zarazilo to, ze babka nepozvala tvojho frajera ale nezarazilo ta, ze 35 rocny frajer ostal z tejto situacie zaskoceny?
@anonym_085004 vek na to majú?? To kto stanovuje pravidlá? Ty?
@tiezjedna co sa ta to dotklo, lebo si ta tvoj partner este nevzal? Ano z pohladu babky na to vek maju, ved nemaju 25 ale 35
svoje mindraky si ries u odbornika
@tiezjedna co sa ta to dotklo, lebo si ta tvoj partner este nevzal? Ano z pohladu babky na to vek maju, ved nemaju 25 ale 35
svoje mindraky si ries u odbornika
@anonym_085004 ja som 20 rokov šťastne s manželom, díky za opýtanie🌹 Pýtam sa, kto stanovuje tie vekové pravidlá? Pretože toto rozhodnutie prináleží iba im dvom, ich zrelosti... Nelajnuje sa ani podľa veku, ani podľa babky😉
Predstavím si seba v babkinej situácii,mám oslavu, pokročilý vek, oslavu ktorá môže byť veľmi ľahko aj posledná a chcem tam len rodinu, možno im chcem niečo povedať , možno nechcem aby tam boli cudzí ľudia , lebo tvoj priateľ je ešte stále cudzí človek. Nič divné a ani osobné by som na tom nehľadala. Nech pošle priateľovi kus torty a hotovo vybavené. Z jeho strany by to chcelo byť menej vzťahovačný.
@anonym_autor mas 35 rokov a teba zarazilo to, ze babka nepozvala tvojho frajera ale nezarazilo ta, ze 35 rocny frajer ostal z tejto situacie zaskoceny?
@anonym_a47a62 zaskocena z tejto situacie som bola aj ja a sj moji rodicia...akoze ja babku chapem ze to moze vnimat tak ze nie je jej rodina a zavola len toho koho chce ale ked o pol roka budeme mat svadbu tak akoze uz vtedy by ho zavolala..ak by to bola nejaka len znamost nepoviem nic ale zarazilo ma to a necudujem sa ze to zaraxilo aj priatela kedze ma s mojou rodinou dobre vztahy
@anonym_085004 ja som 20 rokov šťastne s manželom, díky za opýtanie🌹 Pýtam sa, kto stanovuje tie vekové pravidlá? Pretože toto rozhodnutie prináleží iba im dvom, ich zrelosti... Nelajnuje sa ani podľa veku, ani podľa babky😉
@tiezjedna tak jednak to nastavuje spolocnost (to sa meni, generacia nasich babiek sa vydavala 16-17 rocnych, generacia nasich mam 18-20 nasa generacia okolo 24 nase dospele deti uz sa to posuva k 30 tke
a samozrejme je tam biologicky pohlad najma smerom k zene kedy jej biologicka plodnost (a primarnou ukohou manzelstva je vytvorit rodinu - deti) a ta v 35 uz rapidne klesa (co je individualne ale statisticky potvrdene)
takze ano babka to tak moze vnimat a preco nie tak ako ini maju tu hranicu v tom ze priezvisko dietatu sa dava. po matke tak niekomu sa moze zdat 4 rocne chodenie v tom veku pridlhe
@anonym_autor Je to oslava tvojej babky, moze si pozvat, koho chce. A je to tvoja babka, on sa nema co urazat. A ani ty.
@anonym_autor Je to oslava tvojej babky, moze si pozvat, koho chce. A je to tvoja babka, on sa nema co urazat. A ani ty.
@anonym_d9bad7 ja nevravim zr ma to urazilo ale mrzi ma to a ostala som z toho prekvapena

@anonym_autor a to je od babky blbé, odkáž jej to 👉👉👉a keď ste spolu 4 roky, tak je to v podstate partner a nie len úlet
@ivicatolic
👎👎👎
ved tam nie su ani ini partneri, preco by to malo byt blbe?