Rodinné konflikty a smútok
Budem všeobecná, pre prípad, že sem niekto z rodiny chodí.
Vzťahy v rodine medzi rodičmi a súrodencami sa totálne pokazili, pre úplne hovadiny. Najhoršie, že je to nenávratne a nič sa s tým nedá robiť. Nikoho srdce nezmäklo, ani príchodom nového života v rodine, ani ničím iným. Plus si navzájom niektorí medzi sebou robia intrigy, naschvály. Nespoznávam ich a neviem ktorú stranu zaujať. Zrazu predomnou stoja akoby cudzí ľudia. Kedysi som ich milovala, teraz sama neviem, čo cítim. To, čo sa medzi nimi deje ma veľmi ovplyvňuje. Nedá sa na to nemyslieť. Hoci spolu nebyvaju, počúvam z každej strany, čo si robia.... Všetko sa to rozpadlo tak rýchlo a nečakane. Stále tomu nemôžem uveriť a neviem ako ísť ďalej. Je to tak zlé, že keby určitý člen rodiny umrie, tak zvyšná rodina mu ani len pohreb nezabezpečí. Všetko bude na mne, zrejme by som na samotnom pohrebe bola jediná. .. Je mi z toho strašne smutno lebo daná osoba je už stará a čoskoro sa to môže stať... Neviem čo očakávam, mam ísť psychiatrovi pre lieky alebo ako sa s týmto popasovať?
K tomuto vsetkemu musel byt nejaky dovod. Treba najskor ten vyriesit.
Neviem si predstaviť dôvod takejto rodinnej vojny. Väčšinou ide o majetky. Ako dlho sa tým trápiš? Ak dlhšie a nevieš to v sebe urovnať tak asi lieky, ale to by mala byť posledná možnosť.
@gribka1 áno, majetky tiež. Ale predchádzali tomu blbosti až to vyústilo do majetkov
@gribka1 áno, majetky tiež. Ale predchádzali tomu blbosti až to vyústilo do majetkov
@anonym_autor Tak ak majetky, tak to nikto nenapravi, jedine , že sa to dá do poriadku tak, aby boli všetci spokojní. Podľa mojich skúseností sa už nič nenapravilo a nik sa s nikým nestretáva. Horšie ako cudzí ľudia.
Ale prečo ty chceš brat lieky? Kašli na to ,nepočúvaj ako sa medzi sebou žerú, ty to neovplyvnis, ak sami nechcú.
@anonym_autor zial taky je zivot. dokonca vlastna krv dokaze priat aj smrt. je to hrozne a neprijatelne. samozrejme, hlava rola peniaze a dedenie.
@anonym_autor zial taky je zivot. dokonca vlastna krv dokaze priat aj smrt. je to hrozne a neprijatelne. samozrejme, hlava rola peniaze a dedenie.
@anonym_2225c0 áno, najväčší intrigant ktorý to všetko zavinil praje smrť, a každý z okolia ho ľutuje aniz ny vedeli co je zac. Dojde na takéhoto človeka niekedy? Lebo zatiaľ sa má najlepšie a dotyčnému, ktorému praje smrť, sa horší na zdraví...
@anonym_2225c0 áno, najväčší intrigant ktorý to všetko zavinil praje smrť, a každý z okolia ho ľutuje aniz ny vedeli co je zac. Dojde na takéhoto človeka niekedy? Lebo zatiaľ sa má najlepšie a dotyčnému, ktorému praje smrť, sa horší na zdraví...
@anonym_autor verim ze ano, karma. :(
@anonym_autor no mam to podobne,,tiez stojim jednou nohou na jednom brehu a druhou na druhom brehu,,a podomnou prudi divoka rieka..milujem ich vsetkych ale zial nenavist a zloba jednej strany k druhej mi tie brehy podmieva..co robit ako to zastavit skor nez spadnem.a utopim sa?netusim.. ☹️
tak klasika na SK - dedenie, majetky.
poznáme , máme to tiež v rodine. stačí natrafiť na jedného nenažratého a končí zdravý rozum.
byť tebou tak sa do toho nepletiem. kto príde na pohreb príde - kto nie tak nie.
chytíš stranu jednej strane - znepriatelíš si druhú stranu.
Nie si sama. Majetky sa nemajú rozdeľovať a darovať počas života rodičov medzi deti, lebo sa rozbije celá rodina a zničia vzťahy. Videla som aj video právnika, ktorý to neodporúča, ale deje sa to.
@anonym_autor no mam to podobne,,tiez stojim jednou nohou na jednom brehu a druhou na druhom brehu,,a podomnou prudi divoka rieka..milujem ich vsetkych ale zial nenavist a zloba jednej strany k druhej mi tie brehy podmieva..co robit ako to zastavit skor nez spadnem.a utopim sa?netusim.. ☹️
@babydesire veď to. Nedá sa to len tak ľahko hodiť za hlavu akoby sa to nedialo. Ja majetky kašlem, ale to čo sa deje tu je choré a chcelo by to psychiatra a možno aj políciu za vyhrážanie na zdraví
@anonym_autor netráp sa, aj keď popravde si ja osobne neviem niečo také ani predstaviť. Ja si myslím, že aj napriek tomu, že je rodina rozhádaná, ak niekto v nej zomrie, všetko zle musí ísť bokom, všetky hádky a zloby a na poslednú rozlúčku by mal ísť každý. Ľudia sa rozhádajú pre majetky, staré domy, lúky, polia a nevážia si potom jeden druhého. No všetko je pominutelne a rodina má držať spolu za každých okolností. Ja ďakujem tam hore, že som v takej rodine. Skús možno tak postupne spájať jedného k druhému a dávať to opäť do kopy. Život je príliš krátky na skriepky, prieky aj nenávisť. Možno sa ti to časom podarí a ak nie, netráp sa, buduj si svoju rodinu v láske k ostatným clenom rodiny, aby ste sa vždy radi stretávali. Držím ti palceky 👍😉.
Teší ma, že mňa a sestru nerozhadalo dedičstvo po rodičoch.Musim podotknúť, že po predaji veľkého rodičovského domu na vidieku mi polovica predajnej ceny nestačila na kúpu bytu v meste,kde patria ceny za byty medzi vyššie.Moja sestra mi bez mihnutia oka,bez toho,aby sme niečo spisovali, doložila/požičala nemalú sumu/sama bola vtedy vdova s 3 nezaopatrenými deťmi/.To všetko,ako mi povedala, urobila preto, lebo ona mala kde bývať, ale ja by som nemala kde bývať, keby mi nedolozila.Toto urobí málokto... Samozrejme, že som si založila sporenie,aby som našetrila čo najskôr peniaze,aby som ich čo najskôr vrátila...
@anonym_autor nedalo sa aspoň trochu konkrétne?

Neviem si predstaviť dôvod takejto rodinnej vojny. Väčšinou ide o majetky. Ako dlho sa tým trápiš? Ak dlhšie a nevieš to v sebe urovnať tak asi lieky, ale to by mala byť posledná možnosť.