Rodinné problémy a finančné ťažkosti
Nechcem už ďalej žiť. Nechcem od Vás naozaj nic. Mám deti školáčku škôlkárky a bábätko. Som veľmi veľmi zničená. Nemáme vôbec žiadne peniaze. Väčšinu dňa som hladná alebo Max cestoviny. Deťom často chodím pýtať po rodine aby mali. Výlety alebo krúžky to môžme rovno zabudnúť. Neni ani na benzín. Manžel sa nestará. Neviem kam ide celá jeho výplata. Nič nám nedáva iba 200e nájom a Max 100e na stravu a to je všetko. Nevládzem to nijak utiahnuť dieťa je ešte veľmi malé aj na jasle. Viem, že si môžem za to sama mala som mať iba 1 dieta. Teraz som na seba naštvaná. Predtým sme sa nemali zle ale muž zasa porobil dlhy ako v minulosti. Alebo niečo platí alebo proste ja ani neviem kam idú tie peniaze. Máme malý byt každý deň mám stres lebo je všade veľký chaos. Samozrejme, že upratujem skrine ale keďže je málo priestoru jedna vec sa vytiahne a všetko je rozhádzané z tej kopy. Stále hľadáme niečo po byte. Nebaví ma to a mám vycitky svedomia. Nikam nechodíme len sedíme doma. K tomu sa ešte aj dcéra začala zle učiť. Má záchvaty hnevu len čo sa spomenie škola je druhacka. Nie psychológovi ani psychiatrovi ísť nemôžem, keďže aj tam treba peniaze. Aj teraz mám doma 3 žemle a rozmýšľam kto ich zje a vyratavam každú potravinu v chladničke aby nikto nebol hladný. Len prežívame. Moja rodina mi pomáha ale mužovi len sa chvália. Malý mal narodeniny a napísali mu, že všetko najlepšie z ďalekého Egypta. Pomáhaju ľuďom v zbierkach a o nás nezakopnu ako rok dlhý. Moji síce pomôžu ale to tiež sú samé urážky na nás ako sme neschopnosti
Obráť sa na centrum právnej pomoci a žiadaj výživné.
Asi si ich veľmi skryté nemala keď ich našiel .😏 Není dňa aby tu nebol vždy podobný príspevok .
Muža vykopnúť z bytu, podať žiadosť o rozvod, podať na súd o predbežné opatrenie - zverenie deti a výživné na teba a deti. Čo iné tu chces riešiť? Máš manžela chudáka, ktorý sa nikdy nezmení. Začni myslieť na seba a na deti.
Mala som takmer schované peniaze aby ich nenašiel a zrazu som pozrela a stále mi po 20e bral. A keď som mu povedala, ze si to neprajem aj tak to začalo zas. On ich proste nájde podľa mňa vsade.
@anonym_autor máš účet? Kam ti chodí materská? Čo tvoja mama? Jeho rodičia vedia o vašej situácii?
@anonym_autor no takto.
Tvoj príjem - rodičovský, plus 180e prídavky, plus si daj určiť výživné, aj keď spolu žijete.
Z toho sa dá žiť, muž nech si žije ako chce, nech ti prispieva do domácnosti, hlavne na platby.
Myslim si, že žena s 3 deťmi vie aj variť, aj piecť, aj zodpovedne nakúpiť, aby dokázala uživiť deti.
Takže, prídu peniaze na účet, zaplatiť strechu nad hlavou, ísť na veľký nákup do chladničky, mrazničky, špajze, základnú hygienu...a co sa zvýši, odložiť, nerušať! Aj keby len 10e.
A takto žiť zo zásob. Uskromniť sa, ale nejladovať a nemusíte ani žobrať. Stačí chcieť.
A samozrejme, takého ch...kopnúť do riti, podať žiadosť o rozvod.
Ja neviem, ale takáto téma tu pred nedávnom bola a akosi sa mi zdá, že sa jedná stále o tú istú osobu : "Život v dlhoch a boj s rodinnými problémami" Finančné problémy a túžba po dieťati" ...
@autor ...nepísala si to náhodou Ty ?? Ak áno, tak Tebe asi niet rady. Ak si to pred tým nepísala Ty, tak prepáč... ale mať takého manžela - dlho by doma nebol...už teraz by býval pod mostom..
A áno je aj zlý otec. Dosť po nich kričí a padnú aj hnusne nadávky dosť často. On by sa o ne dobre nepostral. Raz keď som ich s ním nechala tak som sa vrátila a boli také ako som ich nechala. On ležal na gauči deti rozhadzovali. Nedal im najesť ani nič. On keď tie cigarety nema alebo menej ako je zvyknutý hlavne vtedy je totálne nervózny. Napríklad dnes volala doktorka o výsledky. Bola som v skolke a volala medzitým jemu. A povedal, že je všetko v pohode. A potom z neho vyšlo, že malý má málo krviniek. A som sa chcela spýtať viac. A on že do boha, že nech to neriešim, že až keď pôjdeme na ďalšiu kontrolu budeme riešiť. Malý je predčasne narodený. Nechce komunikovať všetko musím z neho tahat.
@anonym_autor a keď sa zabiješ, ako sa to celé vyrieši? Ty už hladná nebudeš, ale čo bude s deťmi? Toto nie je neriešiteľná situácia, len sa musíš odhodlať.
- muža vykopnúť z bytu, nemá k nemu žiadny vlastnícky vzťah, dovidenia
- ako ti môže zobrať peniaze? vieš aký je, prečo ich máš doma, prečo si ich nenecháš na účte, alebo u otca?
- že jeho rodina nepomáha úplne chápem a tlieskam - tiež by som išla radšej na dovolenku, ako sypať peniaze do čiernej diery, aj keď tá čierna diera mi je vlastným deckom.
- na súde podať žiadosť o výživné (áno, to môžeš aj keď ste manželia) a samozrejme aj o rozvod a zverenie detí do tvojej opatery
- osloviť v mieste tvojho bydliska nejakú katolícku charitu, miestny úrad a podobne, či nevedia pomôcť potravinovými balíčkami
Zbav sa manžela (legálnou cestou), a máš po problémoch. Netreba si hneď na život siahať.
A áno je aj zlý otec. Dosť po nich kričí a padnú aj hnusne nadávky dosť často. On by sa o ne dobre nepostral. Raz keď som ich s ním nechala tak som sa vrátila a boli také ako som ich nechala. On ležal na gauči deti rozhadzovali. Nedal im najesť ani nič. On keď tie cigarety nema alebo menej ako je zvyknutý hlavne vtedy je totálne nervózny. Napríklad dnes volala doktorka o výsledky. Bola som v skolke a volala medzitým jemu. A povedal, že je všetko v pohode. A potom z neho vyšlo, že malý má málo krviniek. A som sa chcela spýtať viac. A on že do boha, že nech to neriešim, že až keď pôjdeme na ďalšiu kontrolu budeme riešiť. Malý je predčasne narodený. Nechce komunikovať všetko musím z neho tahat.
@anonym_autor opakovane sa pýtam, prečo si s ním?
Autorka prepáč si hlúpa. Ale nevedieť si narobiť poriadky s chlapom,pre ktorého nemajú deti čo jesť a ešte s ním visieť aj otcovi na krku je tvoja hlúposť. Ty sa necítiš trápne, že aj tvoj otec ti dáva peniaze? Vykopni darmožráča,daj žiadosť o výživné.
@anonym_autor autorka, založiť vlastný účet, sú účty aj bez poplatku, ďalšia vec, kopni ho do zadku, a rozvod. Daj si určiť výživné na deti a seba. Podľa toho čo píšeš, máš min 4 deti, tak výživné bude minimálne 300, to čo ti dáva aj teraz, ALE, budeš na tom lepšie, lebo nebudeš mať guľu na nohe, ktorá Ti do budúcnosti len kopí dlhy, a môže ťa stiahnuť na veľa rokov do sračiek. Ja nie som zástanca rozvodu za každú blbosť, ale tu vidím, že môžem povedať iba - zachráň čo ešte môžeš.
@anonym_autor tu sa vo mne bijú pocity. Na jednej strane mám potrebu ti poslať 50 eur aby si tým deťom kúpila jedlo. Na druhej strane si vravím,že za tuto situáciu si môžeš sama,máš rodinu a keď ti pomahaju a aj tak nemáš,tak problémom budeš ty sama a radšej si za tie euta kúpim knihy.
@anonym_autor máš účet? Kam ti chodí materská? Čo tvoja mama? Jeho rodičia vedia o vašej situácii?
@anonym_8e9f08 jeho máme som to hovorila ale ona si ho obhajuje, že on žiadne dlhy nemá. Že mám sa uskromniť. Naozaj ale neni z čoho. Oni nepomôžu a pritom majú stále sa ukazujú kam chodia. Vnúčatá ich zaujímajú len cez prázdniny aby sa mohli ukazovať kam ich vzali. Po prázdninách to hasne viac sa nestarajú vôbec či máme alebo nemáme. Muž je na ňu neuveriteľne naviazaný. Pred ňou sa tvári aký je dobrý otec a manžel.
@anonym_autor prosim ta ani to necitam ty si uplne neschopna a nemozna,deti trpia len a len koli tvojej sprostosti.Mas sa rozviest a nechat sud nech urci vyzivne,byvat mas kde.Z takych zien ako ty mi je zle.Tebe by tie deti mali vziat aby si sa spamatala.
@anonym_autor Zle sa to všetko číta.
Načo ti je taký manžel?
Chudák deti, dcérka ti má výbuchy zlosti a ty nevieš z čoho?
Okamžite rieš BSM, ktovie kde ma všade dlhy.
A jednoznačne rozvod a požiadaj o výživné.
S rodičákom a s výživným to všetko zvládneš
@anonym_autor tu sa vo mne bijú pocity. Na jednej strane mám potrebu ti poslať 50 eur aby si tým deťom kúpila jedlo. Na druhej strane si vravím,že za tuto situáciu si môžeš sama,máš rodinu a keď ti pomahaju a aj tak nemáš,tak problémom budeš ty sama a radšej si za tie euta kúpim knihy.
@lenkasarka ty jej pošleš 50€ a ak aj nakúpi jedlo, tak ho zožerie on... kašli na to. To ani nie je systémová pomoc, ani riešenie problému. A ak sa každý mesiac nájde nejaká dobrá naivná duša, čo jej pošle peniaze, tak v živote nikdy ani nebude mať motiváciu niečo robiť.
V poriadku....a teda nejaku radu si si z tychto tu hore aj zobrala, alebo nam budes stale dookola iba nariekat? Lebo co prispevok, to iba stazovanie sa na manzela, ale stale nevidim snahu alebo zaujem to riesit 🤷.
Ja naozaj neviem, ci si chcela radu alebo sa iba polutovat.
Ty tu vypisuješ každý mesiac, ženy sa ti snažia poradiť a potom odídeš a nič nerobíš. Ak je to všetko pravda tak si sprostá aj s celou tvojou rodinou. Tlak sa mi dvíha z takých "matiek". Na mieste tvojho otca ťa sama odvlečiem na kuratelu aby ti pomohli napísať rozvod, chlapa vyhodím z bytu a pokiaľ to nespravíš aj teba. Aby deti kvôli vašej sprostosti trpeli to je nonsens.
@lenkasarka ty jej pošleš 50€ a ak aj nakúpi jedlo, tak ho zožerie on... kašli na to. To ani nie je systémová pomoc, ani riešenie problému. A ak sa každý mesiac nájde nejaká dobrá naivná duša, čo jej pošle peniaze, tak v živote nikdy ani nebude mať motiváciu niečo robiť.
@sissy27 iste. Úplne súhlasím.
@anonym_autor sorry, ale buď si totálne hlúpa, alebo nie je pravda čo píšeš.
Ty tu vypisuješ každý mesiac, ženy sa ti snažia poradiť a potom odídeš a nič nerobíš. Ak je to všetko pravda tak si sprostá aj s celou tvojou rodinou. Tlak sa mi dvíha z takých "matiek". Na mieste tvojho otca ťa sama odvlečiem na kuratelu aby ti pomohli napísať rozvod, chlapa vyhodím z bytu a pokiaľ to nespravíš aj teba. Aby deti kvôli vašej sprostosti trpeli to je nonsens.
@januska12323 vážne? Nezachytila som podobnú téma, ale tak nečítam samozrjeme všetko
@anonym_autor odkiaľ ste? Pomohla by som s nejakými potravinami pre deti...
@anonym_autor realne, k comu je ti takyto "partner "? Je to ako mat gulu na nohe, akurat vas vsetkych taha ku dnu. Sadni si so svojim otcom (kedze žijete v jeho byte) a porozpravaj sa s nim o tvojej sitiacii. Potrebujes si vyriesit financie - vlastny ucet na ktory nebude mat pristup. Osobne by som nevidela ine riesenie ako ho vyhodit s bytu, vymenit zamky, podat o predbezne ohladom deti a vyzivne. To make zaciatok. Dievcata tu, ti budu vediet poradit organizacie na Slovensku ktore ti poskytnu poradenstvo. Ako pravne tak aj psychologicke. Zbytocne vsak bude dcera navstevovat psychologa ked bude nutena zostat zit v podmienkach ktore su pricinou vasich problemov. Poziadaj svojho otca o podporu. Je lahsie byt sama s 3 detmi ako byt sama s 3 detmi a agresivnym idiotom ako bonus ktory je len pritazou navyse bez akehokolvek benefintu.
@lenkasarka penaze určite nie, keď už, tak potraviny. Ja som tu pár krát navrhla ženám v podobných témach pod svojím nickom, aby mi napísali do IP, kde im mám priviezť potraviny, Nezaujímala ma adresa, kľudne sme sa mohli stretnúť v parku, na stanici, to je jedno. NIKDY sa mi žiadna neozvala a aj v tento téme začínam mať presvedčenie, že autorke ide len o to, aby vymámila z niekoho peniaze.
Rozvod a poriadne mastné výživné pýtaj..
Jedine koho mi je ľúto su tie deti. Nemali by trpieť hladom kvoli rodičom. Ano, tvoj muž je debil, ale ty nie si o nic lepšia. Co robíš pre to, aby vam bolo lepšie? Okrem vypisovania na diskusné fórum.
Nikdy, nikdy by som nedopustila aby moje dieta hladovalo. Ruky, nohy máš. Zober mužovi kartu/peňaženku a daj jest svojim detom.
S jeho rodinou nediskutuj nic. Len so svojou. Pre nich si ty len outsider...
@anonym_8e9f08 jeho máme som to hovorila ale ona si ho obhajuje, že on žiadne dlhy nemá. Že mám sa uskromniť. Naozaj ale neni z čoho. Oni nepomôžu a pritom majú stále sa ukazujú kam chodia. Vnúčatá ich zaujímajú len cez prázdniny aby sa mohli ukazovať kam ich vzali. Po prázdninách to hasne viac sa nestarajú vôbec či máme alebo nemáme. Muž je na ňu neuveriteľne naviazaný. Pred ňou sa tvári aký je dobrý otec a manžel.
@anonym_autor prepáč, ale ja tomu naozaj prestávam veriť, jeho mama píše z Egypta, syna si obhajuje, oni k vám nechodia? Nevidia ako bývate? Keď nemáte na jedlo, tak asi jej syn nechodí oblečený ako zo žurnálu, či? A ty na čo čakáš? Keď máš neschopného debila pri sebe, tak s ním sekáš jedno dieťa za druhým ako Baťa cvičky?

Mala som takmer schované peniaze aby ich nenašiel a zrazu som pozrela a stále mi po 20e bral. A keď som mu povedala, ze si to neprajem aj tak to začalo zas. On ich proste nájde podľa mňa vsade.
@anonym_autor nehnevaj sa, ale čím viac píšeš, tým viac mi to pripadá neuveriteľnejšie. Kde si mala skryté peniaze? Prečo ich nemáš na účte? Kde býva tvoj otec? Navrhla by som mu, že sa budeme stravovať u neho, navarím aj jemu a manžel nech sa pasie