Rodinné problémy a finančné ťažkosti
Nechcem už ďalej žiť. Nechcem od Vás naozaj nic. Mám deti školáčku škôlkárky a bábätko. Som veľmi veľmi zničená. Nemáme vôbec žiadne peniaze. Väčšinu dňa som hladná alebo Max cestoviny. Deťom často chodím pýtať po rodine aby mali. Výlety alebo krúžky to môžme rovno zabudnúť. Neni ani na benzín. Manžel sa nestará. Neviem kam ide celá jeho výplata. Nič nám nedáva iba 200e nájom a Max 100e na stravu a to je všetko. Nevládzem to nijak utiahnuť dieťa je ešte veľmi malé aj na jasle. Viem, že si môžem za to sama mala som mať iba 1 dieta. Teraz som na seba naštvaná. Predtým sme sa nemali zle ale muž zasa porobil dlhy ako v minulosti. Alebo niečo platí alebo proste ja ani neviem kam idú tie peniaze. Máme malý byt každý deň mám stres lebo je všade veľký chaos. Samozrejme, že upratujem skrine ale keďže je málo priestoru jedna vec sa vytiahne a všetko je rozhádzané z tej kopy. Stále hľadáme niečo po byte. Nebaví ma to a mám vycitky svedomia. Nikam nechodíme len sedíme doma. K tomu sa ešte aj dcéra začala zle učiť. Má záchvaty hnevu len čo sa spomenie škola je druhacka. Nie psychológovi ani psychiatrovi ísť nemôžem, keďže aj tam treba peniaze. Aj teraz mám doma 3 žemle a rozmýšľam kto ich zje a vyratavam každú potravinu v chladničke aby nikto nebol hladný. Len prežívame. Moja rodina mi pomáha ale mužovi len sa chvália. Malý mal narodeniny a napísali mu, že všetko najlepšie z ďalekého Egypta. Pomáhaju ľuďom v zbierkach a o nás nezakopnu ako rok dlhý. Moji síce pomôžu ale to tiež sú samé urážky na nás ako sme neschopnosti
@lenkasarka penaze určite nie, keď už, tak potraviny. Ja som tu pár krát navrhla ženám v podobných témach pod svojím nickom, aby mi napísali do IP, kde im mám priviezť potraviny, Nezaujímala ma adresa, kľudne sme sa mohli stretnúť v parku, na stanici, to je jedno. NIKDY sa mi žiadna neozvala a aj v tento téme začínam mať presvedčenie, že autorke ide len o to, aby vymámila z niekoho peniaze.
@anonym_8e9f08 Sama poznam...jednej mamicke som pravidelne darovavala po synovi oblecenie, detsku postielku, nevyuzite nove veci, jedlo.... Asi 2-3x som jej takto pomohla, nemala by som problem jej pomahat doteraz, ale raz si odo mna pytala peniaze, odmietla som a ona ma poslala do certa, ze odo mna teda uz nic nechce 🤷🤦.
@lenkasarka penaze určite nie, keď už, tak potraviny. Ja som tu pár krát navrhla ženám v podobných témach pod svojím nickom, aby mi napísali do IP, kde im mám priviezť potraviny, Nezaujímala ma adresa, kľudne sme sa mohli stretnúť v parku, na stanici, to je jedno. NIKDY sa mi žiadna neozvala a aj v tento téme začínam mať presvedčenie, že autorke ide len o to, aby vymámila z niekoho peniaze.
@anonym_8e9f08 neposielam jej. Píšem len že sa vo mne bijú pocity. Má rodinu žije takmer zadarmo v otcovom byte,keby to bolo take zle rodičia by deťom jesť kúpili. Toto tu je len čistá hra na city.
Haloooo autorka. Aj čítaš, čo ti tu kto radi, alebo sa len prišla lspovedať? Začni čítať, čo ti tu radia a rozmýšľaj. Byt je tvojho otca? Super. Manžela nech vykopne kade ľahšie. Ty poziadaj o pomoc SVOJU rodinu, ostan v byte, zabezpec si stráženie pre deti a šup do roboty. Rozvod a výživné.
@anonym_8e9f08 jeho máme som to hovorila ale ona si ho obhajuje, že on žiadne dlhy nemá. Že mám sa uskromniť. Naozaj ale neni z čoho. Oni nepomôžu a pritom majú stále sa ukazujú kam chodia. Vnúčatá ich zaujímajú len cez prázdniny aby sa mohli ukazovať kam ich vzali. Po prázdninách to hasne viac sa nestarajú vôbec či máme alebo nemáme. Muž je na ňu neuveriteľne naviazaný. Pred ňou sa tvári aký je dobrý otec a manžel.
@anonym_582361 ak je zadĺžený po uši, tak mastné asi nebude.
@anonym_autor ak skutočne nemáš na jedlo, obrát sa na charitu
Ja naozaj nepýtam peniaze
Na vitamíny pre deti máš a na jedlo nie? Z vitamínov sa deti najedia? A dres je z čoho plný riadov, keď nemáš z čoho variť? Z tých cestovín, či zo žemle? Neverím, vymyslená téma.
@anonym_autor a na čo sem vlastne píšeš, keď je aj tak nad slnko jasnješie, že s tým nič neurobíš?
@anonym_autor rozviedla by som sa a žiadala výživné aj vtedy by si mala viac ako s neschopným mužom.V každom prípade mi napíš spravu mam 50eurovu poukážku na nakup ktorú som vyhrala rada ju posuniem.
@anonym_8e9f08 neposielam jej. Píšem len že sa vo mne bijú pocity. Má rodinu žije takmer zadarmo v otcovom byte,keby to bolo take zle rodičia by deťom jesť kúpili. Toto tu je len čistá hra na city.
@lenkasarka vo mne sa tiež veľa krát bili, preto som aj navrhovala, že priveziem nejaké základné potraviny, urobím nákup. Ale ako som už písala, nikdy sa to nestretlo s odozvou.
@anonym_8e9f08 Sama poznam...jednej mamicke som pravidelne darovavala po synovi oblecenie, detsku postielku, nevyuzite nove veci, jedlo.... Asi 2-3x som jej takto pomohla, nemala by som problem jej pomahat doteraz, ale raz si odo mna pytala peniaze, odmietla som a ona ma poslala do certa, ze odo mna teda uz nic nechce 🤷🤦.
@oceanahory stalo sa tu už aj to, že ženy pislali oblečenie a potom ho našli na bazáriku komplet všetko. Ja naozaj prestáva veriť tomu, že žena, ktorá má doma minimálne tri deti, v celom byte tri žemle, sedí doma na riti a píše na MK.
Však ti ani neponukame peniaze, ale návod na to, ako kopnúť vychcaného chuja do riti.
Ja to nechápem. Byt je tvojho otca. Načo ti je taky partner????? Len rodine narobí dlhy a raz ich možno ty budeš splácať. Len tu vypisujes jeho negatívne charakteristiky namiesto toho, aby si mu zbalila kufre a dala pred dvere.
@oceanahory stalo sa tu už aj to, že ženy pislali oblečenie a potom ho našli na bazáriku komplet všetko. Ja naozaj prestáva veriť tomu, že žena, ktorá má doma minimálne tri deti, v celom byte tri žemle, sedí doma na riti a píše na MK.
@anonym_8e9f08 sama spekulantka všade. Aj tie zbierky( nie všetky) ale je ich veľmi veľa. Taká hra na city. Osamelá mata,tyran ,3,5,6 deti najlepšie každé s iným a aspoň dve majú diagnózu.
@anonym_autor ok, nepýtaš peniaze, ani nemôžeš, tému by ti zmazali. Prečo neodpovedáš na to, na čo sa ťa pýtame? Máš účet? Prečo nemáš peniaze na ňom a skrývaš ich doma, keď vieš, čo máš za chuja? Na čo ti je taký blb?
Ak toto nie je vymyslena tema, tak jedina momentalna rada je smer gynekolog a okamzita sterilizacia
Po prvé, tiež sa mi zdá, že autorka nepíše prvýkrát, presne si pamätám vetu, že muž je furt na mobile a na balkóne, alebo sa tvári že umýva riad, ale riad je stále špinavý - to som už čítala. Po druhé: dievča, spamataj sa už konečne!!!!! Čo ťa drží u takého chuja!?!?!?! Vieš čo by iné ženy v tvojej situácii dali za to, keby mali kam ísť ako ty? Máš obrovské šťastie, že bývaš v otcovom byte a pomáha ti. Tak kopni už hentoho neschopáka do prdele, daj žiadosť o rozvod, výživné, vymeň zámky a ži už konečne!!! všetci budú spokojnejší, ešte stále si na toto nikomu neodpovedala, že prečo ho nevykopnes, keď máš kde bývať!!! Normálne sa mi dvíha tlak, ale nie z tvojho muža, ale z teba,.že nie si schopná ho poslať do riti! Načo ti je?
@anonym_2cb4fb to som chcela napisat, ze tato tema tu nedavno uz bola, ze otec ich financuje...naco stale dookola zakladat to iste a nic neriesit, nech si da na kazdy den jeden bod, ktory splni, inak toto skonci tragediou
@anonym_8e9f08 ok, cisto teoreticky, ak by bol tento prispevok realny, mas pocit, ze negativne komentare pomozu? Spravidla treba pomahat cloveku s ohladom na situaciu a psychicky ci fyzicky stav v ktorom sa nachadzaju, nie ktory by sme my chceli aby dana osoba mala. Nieje nic nezvycajne ak matka 3 malych deti upadne do depresie do bodu, ze ma drez plny riadov a je paralyzovana strachom spravit prvy krok z dlhodobo zlej situacie.
@anonym_8e9f08 ok, cisto teoreticky, ak by bol tento prispevok realny, mas pocit, ze negativne komentare pomozu? Spravidla treba pomahat cloveku s ohladom na situaciu a psychicky ci fyzicky stav v ktorom sa nachadzaju, nie ktory by sme my chceli aby dana osoba mala. Nieje nic nezvycajne ak matka 3 malych deti upadne do depresie do bodu, ze ma drez plny riadov a je paralyzovana strachom spravit prvy krok z dlhodobo zlej situacie.
@haley7897 Veru to nie je ľahké, ale v tomto prípade by bolo najlepšie sa tohto muža zbaviť, keď byt patrí jej otcovi, len výživné bude asi nízke, ak on má dlhy.
@haley7897 ja už absolútne neverím, že táto téma reálna je. A to som nečítala tie jej minulé. Ale v psolednej dobe som čítala viac podobných, ktoré hrali na city a opakujem, keď som navrhla pomoc, neozvala sa ani jedna, jediná, ak teda nepočítam mamičku, ktorej som poslala viamočné ozdoby a nejaké somarinky pre deti, ale ona len oslovila ženy, či nemajú nepotrebné. Potraviny nechcel nikto, ani zaviezť k lekárovi, keď som sa ponúkla. Viem, že je ľahké padnúť do depresie, ale tiež viem, že je čím ďalej tým viac podvodníčok
@haley7897 Veru to nie je ľahké, ale v tomto prípade by bolo najlepšie sa tohto muža zbaviť, keď byt patrí jej otcovi, len výživné bude asi nízke, ak on má dlhy.
@petronelag nizke bude vzdy vyssie ako ziadne... aspon ho nebude musiet zivit, lebo on stale chodi domov jest and... a ten stres mat niekoho takehoto doma. Urcite to treba krok za krokom zacat riesit.
@januska12323 vážne? Nezachytila som podobnú téma, ale tak nečítam samozrjeme všetko
@anonym_8e9f08 áno, vždy sa len vypíše a zmena žiadna. Ešte zabudla dodať ako staršie deti svokrovci berú na výlety a ona sa uráža lebo im to nemôže dopriať sama. Logika nikde.
@anonym_autor ani ti hádam nikto nepošle, to radšej hodím do rieky.
@haley7897 ja už absolútne neverím, že táto téma reálna je. A to som nečítala tie jej minulé. Ale v psolednej dobe som čítala viac podobných, ktoré hrali na city a opakujem, keď som navrhla pomoc, neozvala sa ani jedna, jediná, ak teda nepočítam mamičku, ktorej som poslala viamočné ozdoby a nejaké somarinky pre deti, ale ona len oslovila ženy, či nemajú nepotrebné. Potraviny nechcel nikto, ani zaviezť k lekárovi, keď som sa ponúkla. Viem, že je ľahké padnúť do depresie, ale tiež viem, že je čím ďalej tým viac podvodníčok
@anonym_8e9f08 ale ona nic nepyta. Ci som nieco prehliadla? Vies, sme rozni a rozne reagujeme a vyrovnavame sa so situaciami. Mnohi nezvladaju konfliktne sitiacie a radsej zo strachu zotrvaju aj (zlej) istote. Su ludia ktorych strach z konfrontacie paralyzuje. Ja sa vzdy snazim poradit ako keby situacia realna bola. Aj ked mozno tato nieje, niekto iny moze v tichosti hladat radu v podobne zufalej situacii. Ak natrafi na negativne odpovede, moze ho to odradit od vyhladania pomoci
Nie autorka nepotrebuješ peniaze, podľa mňa len sa bavíš. Pochybujem, že by si mala takú dobrú štylizáciu písania a gramatiku s tvojím jednoduchým zmýšľaním.
Dokonca minulý mesiac nám odpustil otec aj 100e z nájmu platíme mu za celý byt nájom 200e na mesiac. A ešte námň popritom aj da nejaké peniaze navyse počas mesiaca alebo nieco kúpi na stravu.
@anonym_autor vyhod manzela ho z bytu. Bude ti lepsie
@anonym_autor nevladzem toto citat. preco mate tolko deti ked nemate peniaze
nepytas peniaze ale stazujes sa. co chces pocut? ze si si zobrala a mala deti zjavne s debilkom?
Aj teraz mi zjedol poslednú šunku čo som mala deťom do toastov a išiel do roboty. Keď si odložím nejaké peniaze vždy ich vezme a bez môjho súhlasu.
@anonym_autor kopnut do riti takeho chlapa
''Aj teraz mi zjedol poslednú šunku čo som mala deťom do toastov a išiel do roboty. Keď si odložím nejaké peniaze vždy ich vezme a bez môjho súhlasu.''
byt je tvojho otca, na deti mas pridavky, on nech plati vyzivne a dovi. nechapem, preco takyto muzi su plodni ked sa vedia max starat sami o seba a tebe autorka blahozelam, k debilovi.
Myslím, že tu je každá rada zbytočná, pretože večer si vedľa neho zase ľahneš. Tvojich detí je mi nesmierne ľúto, nemajú žiadne detstvo, zážitky, chýba im pocit bezpečia a teplo domova, ktoré vytvára hlavne mama. Opisuješ tu chyby ostatných a na seba sa nepozrieš. Deti sú Tvoje a keď už si si za ich otca vybrala imbecila (mi nehovor, že si to nevedela už u prvého dieťaťa), máš ho kopnúť do báchora, že sa mu tam tá šunka sprieči a vyhodiť ho. Uvedom si aký príklad dávaš svojim deťom. Čuráčka vypakuj, dohodni sa s otcom, že sa budete stravovať spoločne, vybav si výživné a nájdi si na začiatok brigádu.
Na vitamíny pre deti máš a na jedlo nie? Z vitamínov sa deti najedia? A dres je z čoho plný riadov, keď nemáš z čoho variť? Z tých cestovín, či zo žemle? Neverím, vymyslená téma.
@anonym_c51194 radšej nereaguj
....určite to nie je vymyslená tema

Po prvé, tiež sa mi zdá, že autorka nepíše prvýkrát, presne si pamätám vetu, že muž je furt na mobile a na balkóne, alebo sa tvári že umýva riad, ale riad je stále špinavý - to som už čítala. Po druhé: dievča, spamataj sa už konečne!!!!! Čo ťa drží u takého chuja!?!?!?! Vieš čo by iné ženy v tvojej situácii dali za to, keby mali kam ísť ako ty? Máš obrovské šťastie, že bývaš v otcovom byte a pomáha ti. Tak kopni už hentoho neschopáka do prdele, daj žiadosť o rozvod, výživné, vymeň zámky a ži už konečne!!! všetci budú spokojnejší, ešte stále si na toto nikomu neodpovedala, že prečo ho nevykopnes, keď máš kde bývať!!! Normálne sa mi dvíha tlak, ale nie z tvojho muža, ale z teba,.že nie si schopná ho poslať do riti! Načo ti je?