icon

Rodinné problémy a finančné ťažkosti

1. okt 2025

Nechcem už ďalej žiť. Nechcem od Vás naozaj nic. Mám deti školáčku škôlkárky a bábätko. Som veľmi veľmi zničená. Nemáme vôbec žiadne peniaze. Väčšinu dňa som hladná alebo Max cestoviny. Deťom často chodím pýtať po rodine aby mali. Výlety alebo krúžky to môžme rovno zabudnúť. Neni ani na benzín. Manžel sa nestará. Neviem kam ide celá jeho výplata. Nič nám nedáva iba 200e nájom a Max 100e na stravu a to je všetko. Nevládzem to nijak utiahnuť dieťa je ešte veľmi malé aj na jasle. Viem, že si môžem za to sama mala som mať iba 1 dieta. Teraz som na seba naštvaná. Predtým sme sa nemali zle ale muž zasa porobil dlhy ako v minulosti. Alebo niečo platí alebo proste ja ani neviem kam idú tie peniaze. Máme malý byt každý deň mám stres lebo je všade veľký chaos. Samozrejme, že upratujem skrine ale keďže je málo priestoru jedna vec sa vytiahne a všetko je rozhádzané z tej kopy. Stále hľadáme niečo po byte. Nebaví ma to a mám vycitky svedomia. Nikam nechodíme len sedíme doma. K tomu sa ešte aj dcéra začala zle učiť. Má záchvaty hnevu len čo sa spomenie škola je druhacka. Nie psychológovi ani psychiatrovi ísť nemôžem, keďže aj tam treba peniaze. Aj teraz mám doma 3 žemle a rozmýšľam kto ich zje a vyratavam každú potravinu v chladničke aby nikto nebol hladný. Len prežívame. Moja rodina mi pomáha ale mužovi len sa chvália. Malý mal narodeniny a napísali mu, že všetko najlepšie z ďalekého Egypta. Pomáhaju ľuďom v zbierkach a o nás nezakopnu ako rok dlhý. Moji síce pomôžu ale to tiež sú samé urážky na nás ako sme neschopnosti

karolinakr
1. okt 2025

ty si tu už mala diskusiu, nič si si z toho nevzala?

karolinakr
1. okt 2025
@januska12323

Ty tu vypisuješ každý mesiac, ženy sa ti snažia poradiť a potom odídeš a nič nerobíš. Ak je to všetko pravda tak si sprostá aj s celou tvojou rodinou. Tlak sa mi dvíha z takých "matiek". Na mieste tvojho otca ťa sama odvlečiem na kuratelu aby ti pomohli napísať rozvod, chlapa vyhodím z bytu a pokiaľ to nespravíš aj teba. Aby deti kvôli vašej sprostosti trpeli to je nonsens.

@januska12323 ako sa vola ta diskusia, nech ju nahodím?

karolinakr
1. okt 2025

minule sme to tu riešili na x stranach, dobre rady si dostala..
vitazstvo nie je nič nerobit a ĺutovat sa, ale hladať cestu von ...takto to robia rozumni ludia, ktori sa lišia od tych nerozumnych...ake kroky si podnikla od minumej diskusie a kde sa vidiš za 1 rok?

karolinakr
1. okt 2025
@anonym_8e9f08

@januska12323 vážne? Nezachytila som podobnú téma, ale tak nečítam samozrjeme všetko

karolinakr
1. okt 2025
@enmery

Nie je to tá istá, ktorá musí hodinu fajčiť manželovi, aby sa mu vôbec postavil?Túžila po ďalšom dieťati a on tiež len fajčil na balkóne a v dreze riad.

mk22
1. okt 2025
@enmery

Nie je to tá istá, ktorá musí hodinu fajčiť manželovi, aby sa mu vôbec postavil?Túžila po ďalšom dieťati a on tiež len fajčil na balkóne a v dreze riad.

@enmery fuj, to bolo čisté dno, ta téma niečo nepredstaviteľné, fuj

vladuska20
1. okt 2025

Vsetcia za to mozu,vsetcia su zli len ty si lietadlo.Ach,jaj.Coho sa bojis???Horsie ako teraz zit uz nemozes.Ak lubis svoje deti aspon trosicku,naozaj iba trosku mat ten materinsky pud v sebe tak sa ROZVEDIES S DEBILOM.Ten chlap ti je totalne k nicomu,ale ze uplne k nicomu.Ak sa nedas touto cestou tak naozaj ti deti skoncia v detskom domove.A opet budes moct za to len ty,ze ich neochranila.

luccys
1. okt 2025
@ma77

@bielasovicka Existujú a kopa ich je na Slovensku a všetci majú kopec deti lebo nerozmýšľaju nemajú prachy na antikoncepciu neuvedomujú si že tie deti budú trpieť neísť na potrat nedať do hniezda záchrany lebo...... neviem veď nejak bude akurát chudák tie deti trpia každý sa im posmieva v škole lebo nemajú botazky adidasy napr... nemôžu ísť na výlet,na krúžky atď.... tým pádom sú čierne ovce v kolektíve akurát nemôžu zato akých majú rodičov 🫣

@ma77 Vylety, kruzky a adidasy a pod. su tu ten najmensi problem. Tu chybaju zakladne veci- potraviny, normalne prostredie.

iv007
1. okt 2025

Viem poslat nejake trvanlive potraviny a kozmetiku. Hlavne s nim uz nespi a cim skor zacni riesit svoj zivot, lebo z deti ti vyrastu asociali..

motylik2559
1. okt 2025

@anonym_autor Ahoj autorka, nikde si neodpovedala zenam co sa pytali,ze preco tvoj otec nevyhodil tvojho muza z bytu??? Ak som spravne pochopila, tak byt je tvojho otca, cize je predpokladam vlastnikom, cize ma pravo bez ohladu na to, ci je tvoj manzel a ci tam ma zapisany pobyt ho vysmarit a pobyt mu zrusit... Dalsia vec, kedze internet mas, tak si cez google daj Centrum pravnej pomoci zdarma-ano ludom, ktory su takto na mizine poskytuju pravne rady, aj pravnika pred sud zdarma-uz si mohla mat na seba aj na deti rozbehnute konanie o vyzivne. Dalsia vec, ano k statnemu psychologovi ci psychiatrovi sa caka dlhsie, ale za ten cas co si v takejto nudzi si mohla mat za sebou uz aj 5 sedeni, kedze predpokladam,ze tento stav nemate 5dni. Vies, chapem, ze ti je doslova hrozne z toho stavu, ktory prezivas, ale naco si stale na hrudi pestujes toho vyzieracskeho hada??!! Tomuto akosi nerozumiem. Vies, okrem toho,ze si si dovolila s tym chujom mat tolko deti, si co spravila preto, aby ste sa mali lepsie?? Uvedom si,ze henten priciciavac,alias tvoj muz sa za teba a deti bit nebude, ale ty ako matka mas byt silna pre tie deti uz ked si ich chcela napriek vsetkemu tolko. Otec ti pomaha, bud rada, ze aspon to co vie pomoze. Tie peniaze co si "ukryvala" pred muzom a ze on ti napriek tomu bral po 20eurach?tak asize si mu povedala kde su, inak by zhabal s jeho bezcharakternostou vsetky naraz..tu mi to vobec nesedi.Konecne netrp lutostou a sebalutostou a zacni konat aspon to,co mozes! Lutovanie este nikdy nikomu nepomohlo, len zhorsilo,...fakt chces padnut na uplne dno, co si asi 3 schody od neho? Alebo sa pozbieras a zacnes konat??! Mimochodom ak aj nejake peniaze dostanes, radsej ich ukladaj u otca a na nakup si vzdy vezmi, ale budu v bezpeci a bud taka dobra objasni otcovi situaciu a bez prikrasleni a servitok. Posledna moznost co ti mozem poradit a zotrvas v tom co si, lebo ostanes v lutosti a sebalutosti a padnes nedajboze na uplne dno je,ze este sa mozes obratit na Centrum pre zeny a deti, kde poskytuju ubytovanie pre matky s detmi ako si ty...Vsetko je v tvojich rukach, ak chces aby sa mali deti aj ty lepsie.

anonym_8e9f08
1. okt 2025
@karolinakr

@anonym_8e9f08

@karolinakr tak tu nepomôže nič, neposunula sa nikam a nikam sa zrejme ani neposunie, jedine k ďalšiemu dieťaťu a skončí to asi tak, že ich niekto nahlási na sociálku

enmery
1. okt 2025
@anonym_8e9f08

@karolinakr tak tu nepomôže nič, neposunula sa nikam a nikam sa zrejme ani neposunie, jedine k ďalšiemu dieťaťu a skončí to asi tak, že ich niekto nahlási na sociálku

@anonym_8e9f08 Pevne dúfam, že jej tie deti odoberú. Nájdu im láskyplný domov a jedlo. A autorka nech ďalej fajčí xoxot hodinu tomu debilovi. Nič z rád si nevzala k srdcu.

ma77
1. okt 2025
@luccys

@ma77 Vylety, kruzky a adidasy a pod. su tu ten najmensi problem. Tu chybaju zakladne veci- potraviny, normalne prostredie.

@luccys Áno to viem že chýba jedlo atď...ja som to myslela všeobecné nie konkrétne deti autorky že nechápem a myslím že viaceré z nás ze normálny ľudia si dokážu urobiť toľko deti o koľko sa vedia postarať len tie socky si nevedia povedať dost pri plodeni deti

anonym_2cb4fb
1. okt 2025

Zas sa autorka len vyrozprávala a zmizla.

karolinakr
1. okt 2025
@enmery

@anonym_8e9f08 Pevne dúfam, že jej tie deti odoberú. Nájdu im láskyplný domov a jedlo. A autorka nech ďalej fajčí xoxot hodinu tomu debilovi. Nič z rád si nevzala k srdcu.

@enmery 😀 to nemusela byť ona...žeby?

karolinakr
1. okt 2025

alebo čaka peniaze a čislo učtu

karolinakr
1. okt 2025

najhorsie na tychto pripadoch je, že ti rodičia nezačnu žit inak..dojde tam xy ludi, pomôže, zaplatia, nanosia jedlo, hračky, za 2 tyždne su tam, kde boli a žiadaju dalšiu pomoc..
pozerala som tu Gizku Oňovu, čo tam boli za pripady.. plakala hodinu na kameru, Gizka tam dobre rady davala a ozaj vela veci zaplatili, ale tie ženy nechceli sa podla toho riadit ....plače, plače, ale nespravi hovno, aby bolo inak...však aj videa, kde zmenil niekto život, su inšpirujuce, aj na tomto fore najde človek veci a zisti, že sa dá žit inak...pozitivne priklady priťahujú,...len treba makat na sebe a nestat so založenymi rukami, že druhi budu riešit moje shity furt...može sa stat, jasne, že každy je raz na dne ...ale potom pomoc riešit osobne

anonym_190e93
1. okt 2025
@karolinakr

@anonym_8e9f08

@karolinakr Ale tam píše že muž nákupi a majú plnú chladničku ani to nepojedia a tu píše že nemajú čo jesť nejak to nesedí a dieťa aķ keby jedno a tu asi 3alebo 4 má

anonym_db15c0
1. okt 2025
@anonym_03c3e2

buchni o stol a nech ti povie kam idu peniaze..inak je to len plakanie nad rozliatym mliekom, dovolila si mu nechraneny sex, ked nemate co jest, inak psycholog a psychiater je zdarma, nie je pravda, ze su len plateni, minimalne 10 sedeni mas u psychologa cez poistovnu zdarma a psychiatra uplne, ale ty teraz potrebujes uplne nieco ine, muza s ktorym budes mat uprimnu komunikaciu a postupne vyriesite hlavne problemy, drzim palce

@anonym_03c3e2 a ten psychiater jej bude davat peniaze na mesacnu reziu aby s detmi vyzila?Alebo ju nauci ako zit s debilom?

karolinakr
1. okt 2025
@anonym_190e93

@karolinakr Ale tam píše že muž nákupi a majú plnú chladničku ani to nepojedia a tu píše že nemajú čo jesť nejak to nesedí a dieťa aķ keby jedno a tu asi 3alebo 4 má

@anonym_190e93 nech sa ona vyjadri, že ako teda vlastne

liv1
1. okt 2025

Precitala som 2 strany. Autorka posli ho do prdele. Ale predtym vysud peniaze na seba aj na deti pd neho, aj ked spolu zijete, aj ked ste manzelia. Prisudia ti vyzivne aj pocas manzelstva. Zrus zaroven bezpodielove spoluvlastnictvo, aby jeho dlhy neboli aj tvoje dlhy.
A za dalsie. Vypratavam jeden byt a je tam vela potravin. Tak sa mi ozvi. Cim skor.

draik
1. okt 2025

@anonym_8e9f08
Má odvodené užívacie právo od práva manželky.

liv1
1. okt 2025
@karolinakr

@enmery 😀
nemaju čo jest ale idu si robit dalšie dieťa

@karolinakr ach normalne som nasr.ta ze tu minam cas a davam rady zbytocne. Je to 100% ona ta diskusia co si pridala a zjavne si jedinu radu k srdcu nevzala

anonym_8e9f08
1. okt 2025
@draik

@anonym_8e9f08
Má odvodené užívacie právo od práva manželky.

@draik ďakujem a platí to aj v prípade, že vlastníkom bytu je otec manželky a ona tam nemá žiadny podiel? A keby ona odišla bývať aj s deťmi k otcovi a otec sa rozhodol byt predať?

enmery
1. okt 2025
@karolinakr

@enmery 😀 to nemusela byť ona...žeby?

@karolinakr Je to 1000% ona.

eva8
2. okt 2025

Mas detske pridavky a matersku. Peniaze, ktore si odlozis, skry, aby ti ich nemohol vziat.
Ries, ci nie je skolacka sikanovana. U pediatra sa oytaj na psychologa pre dieta. U obvodnej pre seba. Poradia aj statnych. Je lepsie byt v porado niku, nez vobec nemat nic.ak mate velke dlhy a nevlastnite nic, mozte ist do osobneho bankrotu. Od manzela treba ziadat sudnou cestou vyzivne na deti a na teba. Aj je k nicomu, uvazovat nad rozvodom

1sally12
2. okt 2025

Tá už neodpíše...

vladuska20
2. okt 2025
@1sally12

Tá už neodpíše...

@1sally12 zalozi o mesiac dalsiu diskusiu,poplace si,ponadava,polutosti sa a zivorenie ide dalej.

eternity24
Autor odpoveď zmazal