icon

Rodinné vzťahy

3. apr 2023

Sem tam pozriem príspevky na ploche. To fakt každá z Vás ma tak ideálne rodinné vzťahy ? Myslím hlavne medzi deťmi. Medzi mojimi je neskutočná rivalita a pritom tam je veľký vekový rozdiel. Nie je rodinný výlet, alebo bežný deň, aby nebol nejaký konflikt. Ja som niekedy už tak z toho hotová. Majú všetko, čo potrebujú. Venujeme sa im. A samozrejme vďaka nim vznikajú medzi manželom a mnou spory. Proste ja už neznesiem každodenné hádky, či buzeráciu. Fakt sme sami s takýmto problémom ???? Pretože ako tam pozerám plochu každý má doma pokoj a vysmiatu rodinku. Snažím sa dohovárať, no nemá to žiadny efekt.

Strana
z3
jana_eyre_2
4. apr 2023

@gab1sol ja som raz vyfotila môjho najmladšieho ako reve v obchode na zemi (on je proste od narodenia drama Queen a asi do 4rokov boli ťažké výstupy kdekoľvek) a dala na MK.. to som bola za hroznu matku čo si fotí dieťa čo má hysak... Veru, na net sa negatívne veci nehodia 😃

adelkaa159
4. apr 2023

Modrý koník a Facebook znesú veľa nehovorím manžela mám dobrého ale mám 6-4-1,5 ročné deti sú ešte malé neviem čo ma čaká ale večne riešime že sa doťahujú naťahujú tisíc krát denne počujem ako jedna z nich sa sťažuje na druhú že jej dačo nedá tu má buchla tu má uskriabla atď atď atď .. a stále to isté dookola, není všetko zlato čo sa blišti či ako sa to hovorí a tiež mám v okolí ľudí čo sa hrajú na dokonalé rodiny a vôbec to tak není.. ja som muža vyhrala ale tiež sa pohadame tiež sa nevieme niekedy zhodnúť úplne normálne a bežné

igiana
4. apr 2023

Ja musim mojim dvom babam niekedy zakazat sa spolu rozpravat a nesmu sa ani dotknut jedna druhej 🤣. Ale maju aj pekne chvile spolu 😆

vecicky1805
4. apr 2023

Ale čosi naši sa idú každý deň pozabíjať 😂to čo tu vidíš neber úplne doslovne a ani foto vačšinou sú to len minúty vystrihnuté z celého dňa..

marieta777
4. apr 2023

Môj brat keď sme boli malí hodil po mne vydličku - skončila mi zapichnutá v ruke ( nič vážne 🙈)
Moje dvojičky dva a pól ročné dievčatá ??? Tie sa celý deň hádajú a naťahujú, aké keď sú s inými deťmi , tak sa k ním krásne správajú , ukážkovo .

mamelka
4. apr 2023

@marieta777 mne zapichla sestra vidlicku do lica (chcela som skusit zemiakove pyré ktore robila a ona mi nechcela dat skúsiť) zatial čo naši boli v kostole😂 skúšali sme potom či nebude tiecť voda z lica-netiekla😂

marieta777
4. apr 2023

@mamelka ahahahahahahah jeminenyyyyy
ja som zase môjmu bratovi zobrala nejakú sladkosť a mali sme vo zvyku že keď to oblížeš tak je to automaticky tvoje a preto do mňa hodil tou vidličkou
Ach tie strašne časy 😆

batola1
4. apr 2023

Ja som už asi 3 týždne v skupinke tých čo majú ideálne deti... Oni sa fakt za 3 týždne cca ani raz neposkrieoili ani nič, 2 a 4 roky..... Ale čo bolo do vtedy radšej neoisem🤦‍♀️a popravde, myslím ze sa to vrati😁ved kto ma doma 2 deti co s nehadaju😁ták momentálne si užívam kľudne obdobie kým zase neprídu stavy kedy budem prosijat diazepan😬

evica17
4. apr 2023

ked si predstavim co sme my ako setsry robili doma a na verejnosti sme boli ako anjeliky a kazdy nas mamine zavidel :P no a uvidim ako tito moji dvaja, ale zatial su mali a maju s acelkom radi

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
vanilka83
4. apr 2023

Oj jojoj ja mam braška o 5 rokov staršieho to si nevieš predstaviť ako sme sa mlatili hlava nehlava ovládače furt rozbite z toho ako sme ich po sebe hádzali...mňa ako ročnú v kočíku dolu kopcom pustil,furt ma na kúpku topil ....no horor vlastne žiadne pekne spomienky na detstvo s nim nemám iba samé kučkovanie. Teraz vychádzame fajn no detstvo to bol des vždy som si želala sestru

maaamiii
5. apr 2023

Milá autorka...

Neboj sa, NIKTO nemá doma ideál a americký sen. Aj tie najúžasnejšie rodinné vzťahy majú nejaké pozadie. Poznáš ten "trik" dokonalých fotiek na IG (jeden z mnoha dôvodov, prečo som si ho zrušila), keď je krásny záber zverejnený a ľuďmi ospevovaný, no niekde v pozadí v odraze okna vidieť realitu ukrytú za foťákom.
Tak presne tak funguje väčšina pseudodokonakých vzťahov.
Na internete majú ľudia tendenciu ukazovať len to pekné, to dokonalé...
Ako napiekli pre rodinu koláč z lásky, ale neukážu ten brajgel v kuchyni.
Ako sú na rodinnom výlete všetci veselí a šťastní, ale nepriznajú, že počas organizácie výletu došlo k hádke, lebo každý chcel ísť inde alebo niekto z nich vôbec nechcel ísť.
Fotia dokonale upratané domácnosti, no v skutočnosti len bordel odstrčili mimo záber.
Zvereňujú fotky detí, kde je na pohlad medzi súrodencami idylka a každý sa na nich pôjde rozplynúť, lebo v čase, keď si trhajú vlasy musia im robiť policajta.
Za "dokonalým manželstvom" môže byť frustrácia, hádky, vyčítanie, žiarlivosť... ale to takmer nikto neprizná.
Lebo realita nie je cool, neprináša lajky ani obdiv.

Ja si vždy hovorím, že môj život, vzťahy, rodina, domácnosť nie sú dokonalé. Ja nie som dokonalá, môj muž nie je dokonalý (vie ma tooolkokrát vytočiť), dcéra nie je dokonalá, pes nie je dokonalý (je, ale vie mi aj riadne piť krv 😂)... no i tak je všetko ako má byť a som spokojná s tým, čo ako rodina spolu máme 😊🥰
Takže neboj, nie si sama, ktorá nežije v americkom sne. Žiješ v realite, ktorá je raz hore a raz dole, pretože sa nedá byť len hore 😉😉

maaamiii
5. apr 2023

Môj otec sa celý môj život hrá na niekoho, kym nie je. Pred luďmi divadielko o šťastnej a spokojnej rodine, dokonalosť a neviem čo, no pravda je taká, že je to obyčajný vypočítavý a manipulátorský čurák, ktorý robí všetko tak, aby z ludí vyťažil vo svoj prospech. Nikdy som od neho nezažila nič úprimné. Minimálne prevažuje to negativne nad pozitívnym.
V 18 som kvôli nemu ušla z domu. Hádaj, kto bol ten zlý? On to nebol.
Od marca 2022 sa nezaujíma o vnučku a 2x si tipni, kto je opäť vinník. Nie. On nie...
On je dokonalý a úžasný, on je tá obeť 🙄🙄

Radšej ukážem aj to zlé, ako sa hrať na dokonalosť, ktorá neexistuje.

autor
5. apr 2023

Ďakujem dievčatá.No očividne nič nie je dokonalé

maaamiii
5. apr 2023

Samozrejme, že nič nie je dokonalé. Aj to najkrajšie pozlátko sa raz oderie 😉

mooonika1975
5. apr 2023

Čo sa týka deti, to naozaj je tak, že sa znášajú výborne. Záleží od vekového rozdielu. Ja som bola dlho s nimi dima, teda sa spolu zžili. Mali spoločných kamarátov, ako malí, to ich spojovalo. Neskôr už každý svojich. Ako vravím, to som si viacmenej sama vychovala. Muža vychoval niekto iný a tam je to ako na horskej drahé . Len tu sú samé idylické rodiny 😂👌

mirus11
5. apr 2023

Konečne zaujímavá téma,kde sa môžme pridať aj my 😀U nás deti chlapec11r a dievča 9r a tiež od mala sú stále v sebe.Teraz je to už trošku lepšie,ako rastú,ale tiež každý deň máme nejaké rodeo,kde si musia skočiť do vlasov kvôli úplnej banalite.A ja potom pozerám ako puk,že neviem ktorého s toho či postrestat alebo radšej byť ticho,len zvýšiť hlas.sama som mnohokrát v Tom stratena,že čo sú to za deti a tiež si sama vyčítam,že som ich asi zle vychovala.ale venujem sa im obom odmalička rovnako,tak to beriem tak,že hádam ich to časom toto súperenie prejde.

maaamiii
5. apr 2023

@mirus11 súboj pohlaví s nástupom puberty 😂 Tam asi stačí len dozerať, aby sa nepozabíjali 😂😂😂
Naša má 4r, bábätko na ceste ( budú dve dievky). Už teraz mi zvyknú myšlienky zablúdiť o 6-7 rokov dopredu, že aké ródeo tu bude 😂

miskakyblik
5. apr 2023

Ináč dám ti pohľad trošku z inej optiky, moja mama stále tvrdí aké sme boli dobrucke od malička ( ja a ségra) že nech dáme súrodenca nášmu synovi že budú rozkošni ako sme boli my..a my sme sa so sestrou tlkli hlava nehlava, a u nás doslova niekedy tiekla krv, pamätám si že má rozčuľovalo už len byť a ňou v izbe , neznášala som našich že si museli zadovážiť druhé dieťa, je medzi nami rok a pol a mnohokrát ona mne vysklbla vlasy, ja som ju dohryzla do fialová, každú chvíľu sme mali zaracha , mamina z nás bola úplne zúfalá ako sa dve dievčatá môžu takto dobiť. Ale ona to proste vytesnila...skrátka keď jej to hovoríme ona tvrdí že to muselo byť keď nebola doma lebo ona si nás pamätá ako dve pekné dievčatka čo sa držia za ruky na výlete ... Rivalita a celkovo zlý vzťah sme prestali mať až keď sme boli dospelé a odsťahovali sme sa zo spoločnej detskej izby...teraz sme už kamošky ale dve tretiny nášho života to bolo peklicko...a moja mamca je presvedčená že má doma od narodenia poklady 🤣to len tak na okraj že aj takto to teoreticky môže byť ,tie mamy to asi vytesnia...a radšej uveria tomu čo je na foto pre ich psychickú pohodu a zdravie...🤷

kacero007
5. apr 2023

ááále, udržať medzi našimi (a u nás doma) kľud je úloha ťažšia, ako mal ktokoľvek z Pána prsteňov :D nepozeraj sa na mňa, nespievaj, nesmej sa, to je mojeee, prečo on má 28 cereálií a ja len 25??? atď :D majú 5 a 7 rokov, dzifče a chalanko :D

autor
5. apr 2023

@kacero007 😀

autor
5. apr 2023

@miskakyblik asi áno. Aj ja si pamätám, že sme sa tĺkli. Bola som štvrtá v poradí a viem, že setry na mňa skočili všetky tri naraz a nie raz som bola zamknutá v izbe, aby mali odomňa pokoj. No nemôžem prísť na to čo som im také zlé robila . pmätám, že sestre som odlomila z predného zuba , keď schytala úder do tváre

miskakyblik
5. apr 2023

Vieš čo ja si tiež už nespomeniem na nič konkrétne čo by ma tak na segre štvalo, to napätie a nesúlad tam bol stále prítomný takže nevznikalo to podľa mňa kôli nejakej situácii ale konštantne som ju neznášala proste a využila som každú príležitosť na to aby som jej ublížila pamätám si že keď sa mi podarilo vyprovokovať bitku bol to pre mňa hnací motor a ešte viac som bola násilná. Ja som jej namotala na vlasy elektrické autíčko a museli ju ostrihať na chlapca, ona mi zas raz skriabla chrbát pro bitke že mi odtrhla znamienko... My sme starali hrozne veci, často na to myslievam odkedy som mama a keby som sa na to mala pozerať tiež ma to trápi. Po mojom veku je to druhý dôvod prečo opatrne zvažujeme pre syna súrodenca... Ja aj manžel sme mali rovnaké vzťahy súrodenecké a teda neviem či to zvládnem ak budú toto dediť .. zas ale môj syn je veľmi kontaktný a mojkaci k ostatným deťom cudzím jemu veľmi chýba niekto... Ja som vraj bola žiarliva od malička keď došli do segrou z nemocnice vraj som našich plieskala po rukách keď ju išli vziať na ruky a to som bola vážne ešte sama v podstate bábo niečo cez rok a pol... Aj v škôlke a na ihrisku som skôr bola tá čo rozkazuje a robí zle , žiarlila som na každého s novou hračkou /... Vyrábala konflikty len aby sa má tatino mohol zastať... Môj syn je úplný opak, pozoruje, usmieva sa, každého hladká po licku a dáva svoje hračky aby sa hrali spolu..to jediné je pre mňa také svetielko že možno to bude u neho iné... Ale stále je tam to riziko génov...😏

vivienkalejova
6. apr 2023

Nie niesy jedina ja mam to iste doma kazdy deň niekedy som tak zufala a preleti mi vsetko hlavou ze co sa vlasne deje kazdy den niekedy mi to tak lezie na nervy ze rozmislam co bude dalej v buducnosti

Strana
z3