icon

Rodinné vzťahy

3. apr 2023

Sem tam pozriem príspevky na ploche. To fakt každá z Vás ma tak ideálne rodinné vzťahy ? Myslím hlavne medzi deťmi. Medzi mojimi je neskutočná rivalita a pritom tam je veľký vekový rozdiel. Nie je rodinný výlet, alebo bežný deň, aby nebol nejaký konflikt. Ja som niekedy už tak z toho hotová. Majú všetko, čo potrebujú. Venujeme sa im. A samozrejme vďaka nim vznikajú medzi manželom a mnou spory. Proste ja už neznesiem každodenné hádky, či buzeráciu. Fakt sme sami s takýmto problémom ???? Pretože ako tam pozerám plochu každý má doma pokoj a vysmiatu rodinku. Snažím sa dohovárať, no nemá to žiadny efekt.

tiezjedna
3. apr 2023

@autorka nemyslím si, že je všade slnečno, ale vyfotiť hádajúcich sa smradov dá zabrať podstatne viac ako tých s úsmevom na tvári😉

mimikarol
3. apr 2023

Ja mám len jedno dieťa takže je kľud. Ale sme tri sestry a my sme sa nenávideli v detstve. Väčšinou boli oni dve proti mne. Bili sme sa, raz si pamätám že ma tie dve tak zdeptali že som rozmýšľala nad tým že sa pôjdem zabiť. Akože fakt masaker. Ja mať také deti ako sme boli my tak mám depky s toho čo som to porodila

ivangeline
3. apr 2023

My drzime s manzelom v 95% pripadoch spolu. Ziadne take...ze by nas deti rozdelovali. Jasne,maju svoje skriepky,do kt sa nestarame. Potom take,kt usmernujeme. A take,kt rozhodneme proste my. :D

autor
3. apr 2023
lujza123
3. apr 2023

My mame doma ideálne rodinné vzťahy... Ale je to možno aj preto lebo sme proste flegmatici a veľa veci neriešime. Keď tu čítam niektoré témy o svokrach, svagrovcoch, kamarátoch, deťoch tak mi to príde ze niektoré ženy aj muži sú príšerne vztahovacny a zbytočne riešia každú chobotinu....

To bude možno aj prípad tvojho muža, že tie deti zbytočne rieši.... Lebo nič nevyrieši 🙂

Ja si myslím ze práve keď je deti v rodine viac tak su tie vzťahy jednoduchšie ako keď sú iba dvaja. Hlavne ak tam je ten vekový rozdiel 4 - 8 rokov a nebodaj sú rovnake pohlavie, to je čistý Tom a Jerry, tí sa začnú spolu baviť až v dospelosti.
Mám o 6 rokov mladšiu sestru, to bola čistá nevrazivost celé detstvo, ale ako dospelé si rozumieme skvelo. A väčšina ľudí čo poznám s takýmto rozdielom to mali tak isto, zaujmave je ale ze pokiaľ šlo o brata a sestru nebolo to také zlé ako u dvoch sestier ci dvoch bratov.

drobcek17
3. apr 2023

@katkaseiner ja dodnes nechápem, čo ho to vtedy napadlo. Ale pamatam si to ako by to bolo dnes, vtedy mi síce nebolo do smiechu, ale dnes je to usmevna príhoda. Keď som to hovorila jeho manželke, tak nechápala, že tak kľudný chlap bol takéto hrozne dieťa😂 on je inak strašne dobračisko ale so sestrou to mali spolu ťažké.

petronela10149
3. apr 2023

@otazka1 za mna palec hore u teba, som rovakeho nazoru

taty
3. apr 2023

Ja som sa dozvedela až nedávno ,keď som sa rozprávala už s dospelými deťmi či sa vôbec hádali , tak sa začali smiať že nielen hádky ale aj bitka sem tam bola. Nie často ale stalo sa . Ja mám rozdiel medzi všetkými 7 rokov, takže menšia šanca na každodenné boje a hádky . No a vidíš predsa boli ,len ja som donedávna o tom nevedela . Vraj preto lebo sa báli že ešte dostanú výchovnú nekonečnú diskusiu. Potom vraj už prešli z hádok a bitiek na vyjednávanie, takže úplatky medzi sebou . Najmladší nezažil nič . Keďže ja som to mala tak že prvorodený syn potom o sedem rokov dcéra a potom zas o sedem rokov syn . Takže najstarší išiel na internát keď sa narodil najmladší a dcéra pohodacka, takze ťa už neriešila nič s mladším.

autor
3. apr 2023

@taty ďakujem

vilma7
3. apr 2023

Tak my máme zatiaľ, čo sa tohoto týka, ozaj ešte kľud.
Deti majú 6 a takmer 4, ale už sa 'teším ", čo všetko nás ešte len čaká. Zatiaľ sa v 95 % ľúbia.

mikadooo
3. apr 2023

Nie, nemám doma pokoj a vysmiatu rodinku. A ty máš na profile bijúce sa, alebo revajúce deti? Alebo zduté deti? Ja napríklad nemám na profile nič 🤣. Je to tým, že nemám moc čas ani chuť fotiť ich keď spia.... 🤣🤣🤣. PS: deti sú po maminke,u nás doma aj vlasy lietali, keď bol moc humbuk, doletela mama z kuchyne, že či nám donesie nože rovno. Boli sme tri baby.

autor
4. apr 2023

@mikadooo nemám v profile nič. Nikdy som nedala fotku rodiny na sociálnu sieť. Jedine na FB mam profilovú fotku starú 10 rokov.

autor
4. apr 2023

@mikadooo fotku seba.

jana_eyre_2
4. apr 2023

Ja mám tri deti čo majú 11, 9 a 6r.. hádajú sa samozrejme, aj na dennej báze.. najviac sa hádajú najstarší s najmladším - ti sa našli.. najstarší provokuje najmladšieho ktorý je nervak, vrieskaju po sebe a mladší reve doslova.. aj stredna dcéra samozrejme vie viesť riadnu hádku s bratmi.. ALE každá hádka prejde a vtedy spolu super vychádzajú.. je to proste denna sinusoida, kedy sú raz v hádke a raz v láske.. majú sa veľmi radi, vedia sa zahrať aj vyjsť medzi sebou, pomôcť si a smiať sa spolu všetci traja, myslia na seba keď spolu nie sú.. keď sa hádajú samozrejme ma to štve a hnevá.. ja si však myslím že tieto hádky patria k vzťahom, aj dobrým.. aj ja s mužom sa vieme pohádať, ale vieme spolu aj vyjsť.. aj surodenecky vzťah je vlastne jeden z prvých najbližších vzťahov, kde vedia popustiť svoje emócie a vedia dať najavo aj nepríjemný nesúhlas.. to si medzi kamošmi často nedovolia.. proste si myslím že toto je dobrý tréning do budúcnosti a pre rodičia tréning trpezlivosti..

autor
4. apr 2023

@jana_eyre_2 ďakujem. Tento status píšem, že z dôvodu, ze mi bolo povedané od jednej osoby, že moje detí sú,, agresívne a ona toto by medzi deťmi netolerovala,, to naťahovanie. Jedna sa o názor pani učiteľky. Čiže asi jej deti kam polozis, tam budú.

enya00
4. apr 2023

ja mam styroch surodencov.. sestry maju doteraz jazvy z mojich nechtov,ja mam na spankoch jazvu po vidlicke od brata 😂😂😂 teraz si pomahame,navstevujeme sa…moje deti,to je uz na psychiatriu..stale v sebe,hadaju sa aj za pohlad,potom vrestime my po nich,lebo uz to ozaj nedavame,tie ich vecne hadky..niekedy spolu nevydrzia ani minutu,obcas zas aj cely den bez hadok..tiez som uz zrela na psychiatriu 😂 tak uz len cakam,kedy to prejde..baba 9,chalan 11..vzdy si poviem,nebudem riesit,ale neda sa to,je to ozaj des..clovek chce mat klud doma a nie riesit stale rozzurenych tigrov,ale inak su to zlate deti 😂

valandra26
4. apr 2023

mnohi maju potrebu presviedcat ostatnych, ze to tak fakt maju... deti, ktore kam polozis tam zostanu bez pohnutia a bez zvuku... netvrdim, niektore deti su ozaj take, ale nie je ich tolko, tolko matiek t prezentuje... niektore deti su proste zivsie a casom sa to zvacsa utrasie... len si ty z tychto reci nerob nic, lebo nevies, ako to kto doma v reale ma...

jana_eyre_2
4. apr 2023

@autorka no cudzie deti sa najľahšie vychovávajú.. 😒 takéto mudrovanie niektorých žien má tiež vedia rozladit, niektoré si myslia že majú patent na všetko..

dadula_15
4. apr 2023

Ideálne vôbec nie, ono jedna vec je ako čo na oko vyzerá a často druhá je realita. Poviem ti, že často dávajú rady práve tí, čo si nezažili, čo nemajú skúsenosti, čo proste majú len potrebu sa ku všetkému vyjadrovať. Sestra tá zvykne spomínať ako suseda mala tendencie vychovávať jej deti a pritom vlastné nemala.

janica1987
4. apr 2023

Ja to isté, ako cez kopirák...

mojmacik
4. apr 2023

Nemaj obavy...trojicky a strach hrôza by som to nazvala.. 14 ročné... A íst na jednu strednú školu teraz každý z nich absolútne odmieta každý sa chce tých ďalších dvoch zbavit 😂 furt sa hádajú, nadávajú, pritom v podstate nebyť mojich bab, tak syn je stratený..adhd+ komunikačný problém, zajakava sa,zošity... ooooo moj bože neprečítal po sebe a aj tak si myslí že je najväčší frajer, drzý ako plostice... Nic sa neučí... No aj tak ma dobre známky, nejde rozchodiť ze ho sestra predbehla v matike, lebo predsa najlepší je, teda bol, on. A rivalita je od mali kata medzi nimi..... Ale tak zase nie len v zlom budem o nich... Držia aj spolu. 😉

lily39
4. apr 2023

Aaale prosim ta -papier( siete) znesie vela. Ja mam dve deti s rozdielom 8 rokov a furt sa vadia,zjapu,revu,trieskaju dvermi...ale vies co? Uz niekedy proste rezignujem a pokial netecie krv tak neriesim. My sme boli traja surodenci a z rozpravania mamy viem,ze sme boki taki isti ake nie horsi.

marca12
4. apr 2023

Asi kazde dieta sa pohada so surodencom,su tam vecne hadky,ale ked pride do tuheho,drzia spolu. Aj tvoji sa obcas urcite pomojkaju,zahraju. Mozno je to aj tym,ak su doma stale spolu,ze si lezu na nervy. Potrebuju byt aj rozdeleni,aby si chybali.

ariesi
4. apr 2023

Ja som baby taká vďačná za tuto diskusiu 😙😙😙. Snáď z každého vášho komentára mám doma niečo. Tiež sa tlčú denne, aj sa ľúbia, aj si nadávajú, ale večer zavládne prímerie,keď sa menší šuchne k väčšiemu.

gab1sol
4. apr 2023

Nemusíš mať z toho smutnú hlavu - nikto sa nefotí v momente, keď sú doma škriepky. Každý sa pochváli len tým pekným. A potom tu je ešte kategória “my sme tak super, my sme najkrajší, najlepší, všetko je ideálne”, ale len na sociálnych sieťach.
Ja mám dve deti a musím povedať, že majú medzi sebou veľmi pekný vzťah, ale aj moje deti sa povadia, urazí sa jedna na druhú a naopak, vyhadzujú sa z izby… Proste aj to k životu patrí.

basska_b
4. apr 2023

Ved toto, ze nikto nefoti urevane bijuce sa deti a seba na pokraji zrutenia.... cvakne moment, ktory vyzera pozitivne a "medzi svet" a pochvai sa nim, mozno tuziac po tom, aby takychto chvilok bolo viac. Ja som inak akurat depkovala mysliac na mamy piatich resp. siedmich deti, kde fotky vyzeraju velmi pokojne a idylicky. Ale som presvedcena o tom, ze aj oni maju tazke momenty. Ruku na srdce, kolkokrat si zufame, ze sme "zle mamy', ktore maju "zle deti" 🤷‍♀️ a kolkokrat sa zas tesime z kratkeho idylickeho momentu s prianim, nech trva vecne... zivot sa asi sklada z momentov

aurora33
4. apr 2023

Nasi majú medzi sebou krásny vzťah a som za to veľmi vďačná. Od malička sa zbožňovala a doteraz nedajú na seba dopustiť ❤️❤️

ewhita
4. apr 2023

Ja mám 3 deti - 5r, 4r a 1,5r a klop klop sú to partaci od začiatku. Samozrejme že sa občas naťahujú, ale vrcibou s a vedia spolu aj hrať, aj rozprávať, pomôcť si, postiskat sa....ktovie ako to bude do puberty 🤷‍♀️ ale ak sa to aj zhorsi, verím, že to bude len obdobie.
Ale z detstva si pametam, ze sme sa boli doma aj s varechami, aj so stolickami😀 a na brata sme so sestrou denné nadávali a žalovali, lebo stále nám robil zlost, mamka nám vždy len vravela, že z toho vyrastie (nevyrastol 😀)....podla mna nikto nemá doma celozivotnu idylku, raz začas kazdy vzťah skripe, ci uz medzi deťmi, či manzelmi

basska_b
4. apr 2023

@danica2711 Inak my sme to mali s bratom tiez takto. Je medzi nami 4.5 roka, ja som starsia. Mali sme take obdobie, kedy on ma vyslovene provokoval, napr. auticko na zotrvacnik pustal tak, aby do mna narazalo, hovoril, ze smrdim, mlatili sme sa... rodicia uz to ani neriesili. On sa robil chudacik, ze Barbora ma bijeee a mama len ze "ja nebudem robit medzi vami policajta!" Ale dost nas stmelilo potom, ked som ho vyzdvihovala zo skoly a spolu sme chodili na hudobnu, plavanie. To sme sa uz naucili spolupracovat. To som mala ja 13+ a on 9+

derdia
4. apr 2023

Ja si myslim, ze kazda rodina ma svoj vlastny pribeh...kazdy mame nieco co nas trapi, tesi...je to prirodzene...no niekto hra divadlo aj sam pred sebou... Lahsie sa mu tak zije. Mne to uz nevadi...