icon

Rodinný bontón

mahalo
20. feb 2017

Mile zienky, mili muzi..mam nasledujuci "problem" a zaujimaju ma vase nazory, nech sa na vec mozem pozriet z viacerych stran a zaujat pripadne nejaky postoj. Momentalne byvame v dvojgeneracnom dome so svokrovcami. Mame komplet oddelne vchody a vsetky miestnosti. Nemame teda ziadny spolocny priestor. Ked pride svagor na navstevu aj s rodinou, spia vzdy u svokrovcov, deti vacsinou (podla toho v akom zlozeni pridu) spia v izbe u nas. Svagor s rodinou sa vzdy hlasi na navstevu, teda kedy pride atd. svokrovcom, u ktorych teda spia a aj jedia. Nam teda nie je ohlasene (pokial sa sama neopytam) kedy pridu a rovnako ani kedy odidu. No a teraz "problem"..kto ma v takomto pripade prist ako prvi na zvitanie, pozdravenie a aj lucenie? Co je podla vas slusne, aby prisli pozdravit a zvitat sa oni k nam, alebo ja mam za nimi prist ku svokrovcom? A ta ista oztaka vyznieva aj pri odchode..maju prist sa oni rozlucit ked odchadzaju, alebo opat ja? Co myslite, pripadne ako to mate vy? Mozno to nie je az take podstatne, ale prirodzene z toho vyplyva viacero situacnych problemov a ked nad tym rozmyslam, tak ani neviem rozlisit kto ma mat aku "rolu".

Strana
z2
marce63
27. mar 2021

Ty si ústretová, ich deti pre nocujú u vás, venujete sa im a robíte program. Práveže oni nedodržiavajú bontón a rámci elementárnej slušnosti by sa mali ohlásiť s návštevou aj vám, nielen svokrovcom, keďže deti budú u vás. Potom je to už len na dohode so svokrovcami že ich privítae u nich,

Strana
z2