icon

Rodinný príslušník nechce byť na fotkách

10. máj 2025

Čo si myslite o človeku ktorý nechce byt na fotkách? Ide o jedného člena rodiny, ktorý vždy, keď sa fotime robí obštrukcie okolo toho aby sme si fotky navzájom poposielali. Aj teraz sme boli na rodinnom výlete (dokopy cca 10 ľudí) kde sme robili aj spoločne výstupove fotky a ja ich nemám lebo dotyčná “nedovolila”. Chcela som kvôli detom aby mali spomienku, no vlastne som ich ani nevidela. Je to normálne? Čo si o nej myslieť?

Strana
z2
isis234
10. máj 2025

Tiež sa prikláňam k názoru, nech fotí ona, aby nebola v zábere.
Ja sa tiež nerada fotím, ale ak niekto urobí fotku, nezakazujem.. ale... na sociálne siete dať rodinné foto,,, zneužívajú to a bude sa to ešte viac zneužívať...Al...
Urob spoločnú fotku ktorú dáš len do albumu. Ak chceš pre budúcnosť ukázať deťom..

diewcatqoo
10. máj 2025

Ja neznasam fotenie. A neznasam, ak ma niekto odfoti a potom tu fotku, kde som aj ja, rozposiela kade-tade a nedaj boh ma este aj oznaci. Kazdopadne, kedze tieto veci nemam rada, nepcham sa nikde do zaberu, a preto existuje len velmi malo mojich fotiek. Nechapem, preco sa dotycna foti, ked potom robi take caviky. Rovno jej povedzte, ze chcete fotky pre seba, ktore si poposielate a ak s tym nie je ok, nech sa nefoti.

ada12345
10. máj 2025

To, že to dotyčná osoba robí, vieš už dlhšie, tak prečo si nefotíš svojím vlastným mobilom/foťákom? Určite by som sa nespoliehala na fotky niekoho iného po prvom takomto prípade. Tiež je možnosť, nech dotyčná osoba, čo tie fotky má, ju skrátka vyreže a pošle ti fotky bez nej.
Ale veľmi sa čudujem, že autor fotiek poslúcha výlučne len dotyčnú osobu a tebe nemá záujem poslať aspoň nejaké fotky. Ty si nejaký druhoradý člen rodiny?

autor
10. máj 2025
@ada12345

To, že to dotyčná osoba robí, vieš už dlhšie, tak prečo si nefotíš svojím vlastným mobilom/foťákom? Určite by som sa nespoliehala na fotky niekoho iného po prvom takomto prípade. Tiež je možnosť, nech dotyčná osoba, čo tie fotky má, ju skrátka vyreže a pošle ti fotky bez nej.
Ale veľmi sa čudujem, že autor fotiek poslúcha výlučne len dotyčnú osobu a tebe nemá záujem poslať aspoň nejaké fotky. Ty si nejaký druhoradý člen rodiny?

@ada12345 je to manzelova rodina

ada12345
10. máj 2025

A manzel nema s tou rodinou co fotila nejake normalne vztahy, aby si tie fotky vypytal a oni mu ich dali?

elzena2
10. máj 2025
@bielasovicka

@marca12 ale tu nefoti kdekto a kadekto. Tu sa fotí vramci rodiny, nie cudzí.

@bielasovicka no a rodina to pošle kamarátke, ktoru nikto z rodiny nepozna alebo da na Facebook atď. Mne tiež raz prišla fotka manželky môjho bratranca, zaber pár minut po tom, ako porodila. To bolo prvý krát, čo som ju videla, s bratrancom si píšem tak raz za rok, ani som nevedela, že čakajú dieťa. Tak ma to aj za ňu zamrzelo, že keby vedela, ako jej fotka z tak intímnej chvíle už pekne koluje... My sme teoreticky tiež rodina, ale v podstate cudzí, kedze sme sa ešte nikdy nestretli.

enmery
11. máj 2025

Akože nemáš?To sa fotíte len na jej mobil a ona odmieta niekomu poslať fotku ďalej?

autor
11. máj 2025
@enmery

Akože nemáš?To sa fotíte len na jej mobil a ona odmieta niekomu poslať fotku ďalej?

@enmery väčšinou jej mobilom áno, a keď aj nie, chce vidieť fotky ako prvá. Ja takéto spoločne fotenie navrhujem máličko keďže ako som už písala je to manzelova rodina…

1mata
11. máj 2025

Rešpektujte tu osobu a robte fotky bez nej. Jednoduche

valikasikulova
11. máj 2025
@1mata

@1mata admin zas zmenil odveci názov, dotyčná sa trepe nasilu na každú fotku a potom zakazuje posielať...

Normálne by som jej povedala Anička počuj ty robíš caviky s posielanim fotiek, teraz chod hen nabok a nechoď nám do záberu chceme si fotky poposielat medzi sebou, ešte krajšie by bolo keby si nas odfotila...

bielasovicka
11. máj 2025
@valikasikulova

@1mata admin zas zmenil odveci názov, dotyčná sa trepe nasilu na každú fotku a potom zakazuje posielať...

Normálne by som jej povedala Anička počuj ty robíš caviky s posielanim fotiek, teraz chod hen nabok a nechoď nám do záberu chceme si fotky poposielat medzi sebou, ešte krajšie by bolo keby si nas odfotila...

@valikasikulova presne. Aj ja by som tak urobila. Nechápem, že si nevedia dat rady s jednou ochechulou 🤔. Ja by som ju aj ignorovala. Nechces fotky, nechoď na výlet. A keď prídeš, tak nechoď do záberu. Bodka.

enmery
11. máj 2025

Dospelí ľudia si nevedia dať rady s jednou osobou. Niekto tu hovoril, o vešaní na siete. Autorka to podľa mňa nikam vešať nechce, chce mať pamiatku a nie dieru z výletov kvôli jednej mindži. A nechápem, že keď to fotí niekto iný vám to nepošle. Nabudúce nechať odfotoť vašim telefónom a ja by som jej povedala, že nech sa mi nehrabe do záberu, lebo KGB praktiky a zakazovanie nech si praktizuje u partnera. Moje deti a ja chceme mať pamiatku na tie roky a výlety. Buď sa preberie alebo urazí, ale bolo by mi to srdečne jedno. A zvyšok rodiny je nesvojpravny, že počúvajú ako pes zákazy?

enmery
11. máj 2025
@1mata

@1mata Veď nech sa v prvom rade rešpektuje ona, načo sa chce fotiť a potom robí toto, ved to je MŠ level.

earlgrey
11. máj 2025

Nabudúce sa pekne odfoťte...a potom ešte jedna fotka, kde jej priamo povieš, nech ide nabok, lebo vymýšľa somariny a ty chceš spomienku na výlet tiež...urazí sa, urazí...jej problém 🙂

prasiatko30
11. máj 2025

Ja inaksie nechapem, ze chchete mat spomienku na vylety a fotite sa len s telefonom osoby, ktora fotky nikdy nepreposiela - pekne na hlavu. Vsak urobi ona fotku so svojim telefonom a potom ju poziadam aby ona spravila fotku skupiny s mojim a mam moju fotku skupiny bez dotycnej a robim si s nou co chcem.

maya_hi
11. máj 2025

Tak má na to právo. Teda právo nenechať kadekým kdekade zdieľať svoje fotky. Riešenie je jednoduché, urobte si fotky bez dotyčnej osoby, prípadne aj jej detí (ak nechce zdieľať ani tie). Má na to plné právo. A veru sa ani nečudujem. Čo capneš raz na siete, už to tam je 🤷🏻‍♀️

simcas75
11. máj 2025

Ja by som fotila na svoj mobil a fotky jej neukázala. Nemá narok, je to môj mobil a hotovo.

enmery
11. máj 2025
@maya_hi

Tak má na to právo. Teda právo nenechať kadekým kdekade zdieľať svoje fotky. Riešenie je jednoduché, urobte si fotky bez dotyčnej osoby, prípadne aj jej detí (ak nechce zdieľať ani tie). Má na to plné právo. A veru sa ani nečudujem. Čo capneš raz na siete, už to tam je 🤷🏻‍♀️

@maya_hi Asi niektoré neviete čítať s porozumením. Dotyčná sa fotiť chce. Fotky má potom len ona. A zakazuje. Ved to je choré. Nikde som nepostrehla, že chce autorka niekoho vešať na siete, chce mať pamiatku. My si pošleme fotky v rodine a blízki priatelia cez whtasapp a nikto nikoho niekam nevešia.

margotka17
12. máj 2025

Veď ho vynechajte z fotenia. Ja by som vopred kričala, nech sa neide fotiť, lebo zbytočne.

Strana
z2