Rok po pôžičke nedorazila ani euro
Cez tetu som sa dozvedela,že otec požičal vnucke 30000€na byt .Boli to jeho celoživotné úspory.Uz prešiel rok ani €mu nevrátila.Otec nemá žiadne peniaze
@minenkaa no, premlcacia doba 3 roky je ( ako citam)po datume splatnosti aky bol nastaveny v zmluve, nie od podpisu, cize, ak by sa po datume splatnosti zacali sudne domahat, nepomohlo by to- tym, ze to riesia a je podana staznost? Nevies, ci to zacali riesit az po premlcani , ci skôr? Len pre osobnu informovanost do buducnosti, aby som vedel.
@michaltat poradiť sa s právnikom. Ak ich poslal na účet, má dôkaz a cez súd vymáhať späť
@hellwant nie som právnik, ale mali sme prípady - akonáhle klient uznal dlh, tak sa premlčacia doba predĺžila/posunula. Mali sme však aj prípad, kedy sa však neriešil úverový prípad (úver poskytnutý Dexiou, vymáhaný Primabankou). Klient to vyhral - dôvod premlčané - z nejakého dôvodu sa to začalo vymáhať až po viac ako 3 rokoch, dovtedy to banka neriešila…
@michaltat a teda, otec jej poslal peniaze, nemá zmluvu, ona odmieta vrátiť a tým to končí… Či otec ako postupuje? Na základe čoho žiada vrátiť/splatiť peniaze? Bol pri tom nejaký svedok, keď sa dohodli, že ide o pôžičku? Lebo asi ak ona nemá, nepošle, tak neviem, či sú tam páky. Povie, že jej ich dal bezodplatne.
Nech spíšu uznanie dlhu, čo dôvodu aj výšky, aj s uvedením splátkového kalendára pod hrozbou straty výhody splátok pre prípad neplatenia.
A co my s tym teraz?
@michaltat no to je drzosť teda, aj sa mi to zle číta. Ze takýto ľudia sú, teraz hraje mŕtveho chrobáka ze nemá tak nemôže vrátiť. A ako sa dohodli s otcom, nebola dohoda ze kedy mu ich ma vrátiť?
@michaltat lebo 30000 neni málo.
Vnucka nech pekne ide s dedkom kupit lieky a nech nehovori ze nema moze vracat v mensich davkach. . Popripade jej rodic moze byt vydedeny ked ich to nezaujima splacat . Otec moze pohrozit ze prepise majetok na teba ked mu tie $ nevratia. Ale to by musel on chciet riesit takto ty to zanho nevyriesis.
@michaltat a nech ziada o vratenie pisomne hoci aj whatsapp
@michaltat pozri - to su vyhovorky, že nema. alebo si môže požičat v banke, alebo môže ist na brigadu, alebo splacat po stovke, alebo zaplatit na 3 razy, alebo niečo predať, alebo neist na dovolenku alebo na niečom ušetrit, keby aj mesačne splacala..je xy možností, alebo prenajat izbu niekomu a ma to splatene za pol roka..musela by mat dobrú vôlu a hlavne hanbu v sebe..pripadne urobit o 50eur menši nakup alebo paušal zmenšit alebo operatora vymenit - tu 50ku naškrabe; i keby nechcela každy mesiac
@karolinakr 30000e za pol roka prenájmom jednej izby?
@miadi no s tym vydedenim, to je zaujimave v tejto situacii, vypocul by som si odbornika, lebo- nechce vratit vnucka, nie jeho dieta( rodic vnucky). Ak zije, ten je dedic, nie vnucka. Cize vnucka asi ma 18, cize za jej rozhodnutia nezodpoveda rodic, ak neporusil rodic ziaden z bodov, kedy sa vydedit da,pravne asi vnuckinho rodica( svoje dieta) nemôze vydedit. To skôr za zivota darovat inym potomkom. Fakt zamotane. 🤔
@gab1sol to je fuk, dala som priklad, nech si to rozrata, jak chce za kolko a na ako dlho
Doklad o prevode penazi - vypis uctu staci. Otazne je co je napisane pri tom prevode v poznamke. Otec moze dat na sud navrh na vydanie platobneho rozkazu a domahat sa svojich penazi sudnou cestou.

Pána beka 🤦🏼♀️, to sa ta vnučka vôbec nehanbí, co je to za človeka? A co jej rodičia, nič, ja muzikant....