Rozchod a odchod s dieťaťom na Slovensko

nova222
8. jan 2012

Ahojte mamicky. Potrebujem poradit. Ide o tom, ze som slovenka dlhodobo zijuca v CR, mam ceskeho priatela (zatial este) a 6 mesacneho synceka, ktory sa narodil na SR a ma slovenske statne obcianstvo. Ma moje priezvisko, no priatel je napisany v rodnom liste ako otec.Syncek bol planovany, ale priatel sa strasne zmenil k horsiemu, ze nestacim vyvalovat oci. Nebije ma, no psychicky ma tyra. Hovori mi aka som nemozna, tlsta, atd....nechcem to tu blizsie rozpisovat. Ide o to, ze kriza zacala ked som bola tehu a stupnuje sa to....je to kazdym dnom horsie a horsie..tu v CR nemam rodinu ani nikoho, preto by som sa chcela vratit na Slovensko k rodicom, aby mi pomohli s malym, aby som sa ja tak za pol roka mohla zamestnat (kvoli financnym problemom). Priatel sa mi vyhraza, ze mi dieta zoberie a nikam ma nepusti..on sa strasne pretvaruje, takze na sude urcite dopadnem tak, ze ja budem alkoholicka, kur.a a bohvie co este..prosim poradte mi, co mam robit, aby som mohla odist spat na SVK. Dieta mu chcem davat podla rozhodnutia sudu, ale nechcem s nim zit. Je pravda, co on hovori, ze ked on rozhodne musim zostat zit tu a sama? byvam v cudzom meste, ked nepoznam ze absolutne nikoho, lebo tesne pred tehu sme sa stahovali do noveho mesta.

dada26920
15. mar 2012

Dieta len tak neprisudia otcovi to by si musela byt nezodpovedna nevediet sa postarat zanedbavat alebo byt zavisla od drog, alkoholu.......a pokial mas ist kam byvat a budes mat vhodne prostredie pre dietatko tak nevidim dovod aby prisudili dieta otcovi...... 😉

sue
15. mar 2012

@nova222 zájdi na ÚPSVaR a tam ti poradia ako postupovať... myslím, že treba požiadať súd o zverenie do výchovy a o výživné - napíš tam svoj návrh. Odkiaľ poberaš rodičovský príspevok?