Rozchod so žiarlivcom

zaba87
8. dec 2015

Rozišla som sa zo žiarlivým partnerom po 2 rokoch. Rozišli sme sa spolu len pred 5 dňami ... prvý deď robil cirkusy. A teraz mi posiela kvety do práce mikuláša nám nechal na parapete za oknom a to bývame v paneláku na druhom poschodí. Ale ja nechcem. Stále vypisuje, že nech mu dám šancu atď... Ako mu mám povedať, že už viac nechcem. Väčšinou jeho sms ignorujem, že neodpisujem. Poraďte mi prosím, ktoré máte skúsenosti. Ďakujem

siska53
8. dec 2015

@zaba87 ved si mu dala vediet. Ja som sa sice nerozchadzala kvoli ziarlivosti,ale tiez chlapi tazko chapali,ze je koniec. Prosto som bola neustupciva (nereagovat urcite na sms a pod.) a bolo. Aj ruzu som vyhodila do kosa (hoci mi jej bolo luto,ale ak by som ju prijala,bral by to ako signal,ze ma.sancu), takze na tvojom mieste by som tak spravila i s mikulasskym balickom.

sissy27
8. dec 2015

@zaba87 ignorovať a vydržať... časom ho to prestane baviť, nájde si inú obeť... ale zas nepodceňovať, ak sa vyhráža nejakým fyzickými útokmi a podobne

limetka69
8. dec 2015

@zaba87 nesmieš odpisovať vôbec, nie väčšinou. Proste nič.... Ticho, tma.... Aj najmenšia odozva v ňom vyvolá šancu, že ťa ukecá. Musí pochopiť, že nie si ochotná ani počúvať. Veľa šťastia.

danielahamar
8. dec 2015

presne ako píše sissy, si obeť, takže vyhýbať sa

jolinka
8. dec 2015

bude skusat vsetko len aby ta ziskal spat, ale nejde mu tak o teba..ale napravit si urazene ego, ze jeho si niekto dovolil odmietnut. Ak sa mu to podari, uz bude vediet lahsie ako na teba.

takze nie vacsinou ingnorujem sms ky a pod...ale VZDY ignorujem 😕

barnica
8. dec 2015

ja som si zažila so žiarlivcom svoje dokonca ma fyzicky napadol a vyfackal hrdina vo výťahu kde som nemala šancu sa ani brániť. jediné čo mi pomohlo bolo úplne prerušiť kontakt styky a všetko eliminovať aby som ho ani nestretla. pomohlo a on si za cas vystriedal uz pat partneriek a kazdy vztah mu skoncil rovnako tym ze baby jednoducho nevydrzali. on mal o sebe strasnu mienky aky je dokonaly a mozem byt rada ze je somnou a podobne. az casom som pochopila aky to bol risk byt s nim. takze poradim len tolko vyhybat sa vecne dary ani mikulasa a podobne kaslat nechaj ten balicek na okne ak rok nech sa to skazi ale nech vidi ze nemas zaujem,neodpisuj proste totalne ignoruj.

timea7
8. dec 2015

@zaba87 skúsenosť nemám, ale presne tak, ako ti radia - ignorovať, ignorovať, neodpovedať absolútne na nič, výhražné SMS nemazať, ale ukladať.

robin30
8. dec 2015

To moj ex mi vyzvanal v noci na byt ze sa obesi a bla bla psychicky sa snazil ma zdeptat nedaj sa ignoruj drzim palce

pribinak
8. dec 2015

zmen cislo, mail

cacianka
9. dec 2015

ak ste polu niekedy komunikovali aj mejlami - napíš mu posledný., oficiálny, že ho žiadaš nakoľko ste sa rozišli aby ťa nijakým spôsobom nekontaktoval, lebo to budeš považovať za obťažovanie a prenasledovanie a vyvodíš z toho primerané právne kroky - niečo v tomto štýle. budeš mať v rukách dôkaz že si ho informovala a pokiaľ by pokračoval, podaj aj trestné oznámenia a požiadaj o zákaz priblíženia (samozrejme ak to bude nevyhnutné )
inak ignoruj, ignoruj , ignoruj, povedz aj svojim blízkym že nie ste spolu, aby to neskúšal cez nich a neovplyvňoval.
zablokuj ho v telefóne aj na mejloch, alebo zmeň.

moonlight1210
9. dec 2015

@zaba87 je to neprijemne, ale stale je to znesitelne. staci proste vydrzat a ignorovat. nic viac to od teba nechce.
navyse si par dni po rozchode, tak nebud netrpezliva. chvilu ho to este bude drzat. (dokonca sa ti este moze stat, ze ked ho to teraz prejde prilis rychlo, tak sa budes este aj citit ukrivdena, ze tak rychlo ta hodil za hlavu. aj to sa obcas paradoxne stava.)

navyse, kym posiela dary a snazi sa ta ziskat, si na tom dobre. vlastne riesis len vlastne nepohodlie.
ked prejde k pomste, vyhrazkam, urazkam, snahe ublizit ti, pospinit tvoje meno (co dufam neprejde), potom to bude vazne.

zaba87
autor
9. dec 2015

Dakujem baby za podporu a rady. Som pevne rozhodnuta a uz nepovolim. Aj v praci si vsimli ze aka som ina vesela.

zaba87
autor
12. dec 2015

Dievcata a co mam robit ked sa mi zacal vyhrazat. Uz vyvolava nasim. Ti mu vsak nedvihaju.

zlevysavam
12. dec 2015

@zaba87 Neviem, asi len vydrzat a snad ho to prejde. Ak to zacne byt na hranici so zakonom, obrat sa na policiu. Aspon vidis, ze si spravila dobre rozhodnutie

mircalla
12. dec 2015

@zaba87 nuz ja som mala jedneho takeho, ono ani sme spolu poriadne nechodili, ale nevedel to prekusnut, ked som mu povedala, ze to nema zmysel...bol mnou posadnuty
presiel vsetkymi stadiami - o vyhrazok samovrazdou, po kvety, doprosovanie a darceky, az po nadavanie mi a vyhrazky....potom ho to preslo...takze vydrzat a ignorovat...ignoracia je to najlepsie co mozes urobit...ak budes na cokolvek reagovat sa to zhorsi
inak dobry napad ho zablokovat - i ked bude stale v spamoch, aspon ti nebude telefon vyzvanat....a vasi tiez to iste

zaba87
autor
12. dec 2015

Uz ma napadlo zavolat jeho mame nech si s nim robi poriadky a mne nech da pokoj. Ale bohuzial mna jeho mama nevidela. Ale to je asi zly napad.

tomasko27
12. dec 2015

@zaba87 Ahoj.Ja ked som sa rozisla s partnerom mali sme dve deti a moje dovody boli dost velke aby som to urobila.Zacal sa vyhrazat posielal sms,pisal listy,vyvolaval celej rodine aj cislo som si menila.Chodil k nam domov ale nie aby videl deti ale nemohol prehltnut ze ja som bola taaaa ktora to skoncila.Pobral si veci a este chcel veci ktore jeho mama dala detom hovorim ber si zaobideme sa.Vyhrazal sa ze nam nieco urobi aj sebe.Ked som bola sama s detmi doma chodil k nam, bol neprijemny a nechcel odist a tak to trvalo rok asi.Potom prestal asi si niekoho nasiel chuda baba aj to dieta ktore maju spolu.No uz je tomu 8r a nastastie sa neozyva a deti si ho nastastie ani nepamataju lebo boli male.

zaba87
autor
12. dec 2015

On je mnou posadnuty. Jaaaaaj boze....

timea7
12. dec 2015

@zaba87 nikam nevolaj, ignoruj ho, vaši tiež, prestane ho to baviť. Je hotový z toho, že si ho odmietla, nedokáže to stráviť. Zmeň si číslo, alebo ho zablokuj a vôbec nereaguj. Držím palce.

zaba87
autor
12. dec 2015

Dakujem

ivkakivka
12. dec 2015

Ja som mala jedného, chodili sme spolu 4 roky, ale už ku koncu bol tak strašne žiarlivý, že som so pri ňom musela vypínať mobil, aby mi nedajbože niekto nezavolal. Vtedy son ešte študovala na vyske, takže mi volavali aj spolužiaci. No hrôza. Jed som sa s nim rozišla, na druhy deň som viezla v aute bratov a ob mi napísal, že sa nepatrí takto skoro po rozchode, aby som sa rozvazala s cudzími chlapmi :D to už moja mama volala jej, nech sa uvedomí, tak bol urazený, že čo to riešim cez mamy. Povracala som mu všetky veci, ale písal mi pravidelne každý víkend, keď do asi vypil dobrého pol roka. To už som mala iného (v súčasnosti už manžela 🙂 ) a tomu dom to raz povedala, tak mi povedal, že keď napíše, aby som mu to ukázala, lebo ja som vždy všetko vymazávala, ani som to nečítala a akoby zázrakom, odvtedy mi už nenapísal :D treba vydržať, dokážu byť strašne vytrvalí drž sa 🙂

zaba87
autor
13. dec 2015

Dakujem za rady a podporu.

dina14
13. dec 2015

hlavne jeho muzske ego nemoze stravit, ze si to ukoncila ty.. ignorovat, ignorovat, ignorovat..vela stastia!

zaba87
autor
14. dec 2015

Každý deň mi vypisuje, že sa chce so mňou stretnúť. Dnes mi napísal, že ma počká pred škôlkou strašne som zvedavá.

timea7
14. dec 2015

@zaba87 dohodni sa rýchlo s nejakou kamarátkou, ešte lepšie kamarátom, v najhoršom prípade otcom, bratom, susedom, aby po teba pred škôlku prišli, ak nie autom, tak aspoň pešo. Ak by mal snahu sa ti prihovárať, tak mu povedz, že ste si už povedali všetko a viac s ním nekomunikuj.

charity
14. dec 2015

@zaba87 Najviac zabitych zien je tesne po rozchode. Byt Tebou, tak do skolky po jeho vyhrazkach sama nejdem. Chod s kamaratom alebo pribuznym, lebo dalsi krok po vyhrazkach je co? Útok.

ckatka
14. dec 2015

@zaba87 urobit zbrojak, alebo kupit aspon paralyzer...a nechodit nejaku dobu sama.ohrdnuti chlapi vedia byt pekne svine...a ked to takto preziva asi nebude normalny...
kludne mu napis mail ako bolo povedane vyssie - prejdi do utoku, ze ho zazalujes za obtazovanie, ukladaj si smsky...

charity
14. dec 2015

@zaba87 Hlavne sa nevyhrazaj zalobami. Nechaj ten pripadny email napisat pravnikovo, nech nemas na krku obvinenie pre vydieranie. Ale k emailu by som pokrocila az casom. Po par dnoch je priskoro.

Kazdopadne tu je cislo pre tyrane zeny, kde vedia rozumne poradit: 0800212212 .

barnica
14. dec 2015

na také čakačky bacha ja som nato naletela a ten blázon ma potom zmlátil vo výťahu kde som sa ani nemala ako brániť ani ako si pomôcť. Tiež jeho ego nedokázalo zniesť že už nemám náladu na jeho žiarlivostné stavy tak si to vybil doslova na mne. Takže sama by som nešla alebo ak tak taxíkom nech taxikár aspoň vidí že nemáš záujem s ním komunikovať a nasadni proste do auta s dieťaťom a preč od neho. Proste nedať šancu aby bol s tebou sám lebo ak je vážne taký žiarlivec môže sa im to v hlave akokoľvek zvrtnúť. Ten môj tiež mal najprv sladké reči ako si uvedomil aký bol debil a že už to rieši s psychologičkou a ako mu to pomáha a je empatickejší a že mu mám dať šancu a keď som rezolútne odmietla a otočila sa mu chrbtom napadol ma päsťou. Otrasný pocit,zážitok a všetko dokopy,možno u teba by si pred dieťaťom netrúfol ale... neriskovala by som

cacianka
14. dec 2015

@charity - prosím ťa aké vydierania ??? suché skonštatovanie k akému kroku pristúpim a čo podniknem, ak ma bude obťažovať,, ešte by sa jej pýtali čo urobila doteraz, ako sa bránila - no písala som na MK ...!?!?