icon

Rozdiel vo vzdelanostnej úrovni medzi partnermi

melleanor
7. jan 2014

Prajem Vám pekný deň. Zaujímajú ma názory a skúsenosti ohľadom rozdielneho vzdelania medzi partnermi (VŠ vs. SŠ, SOU...) Hlavne ak partner má nižšie vzdelanie ako partnerka.
Príklad: My s manželom máme obaja VŠ, máme dobrú prácu atď... Švagriná ale chodí s priateľom pár rokov a on má SOU. Svokre to dosť prekáža. Až po 3 rokoch sa švagriná priznala doma, že s ním chodí, tento rok končí VŠ. S mm sme na strane švagrinej, je to jej život atď. Na druhej strane, v mieste bydliska si prácu nájde veľmi ťažko, on prácu má, aj keď platovo nič moc.
Aký je Váš názor, postreh, skúsenosť ohľadom takéhoto rozdielu?

dm1
8. jan 2014

@eeffka nehnevaj sa ale tvoj posledny prispevok mi prisiel cisto povysenecky nad vsetkymi "robotnikmi" a nizsimi vrstvami.... Hned napises posmesne ze prskas kavou nad takym vztahom ze to nie je mozne...
a predstav si ze to je mozne! ja mam VS robim vo svojom obore manzel ma SOU bez maturity a tento rok budeme spolu 14 rokov! Moji rodicia su spolu cez 30 rokov a to ma otec VS a mama nema dokoncenu ani strednu skolu. Vo vztahu sa dvaja maju o com rozpravat a mat spolocne zaujmi aj napriek vzdelanostnej urovni aj ked tebe to pride nepochopitelne.... Staci aby sa stretli ti spravni ludia 😵

eeffka
8. jan 2014

@dm1 ocividne si nepochopila to prskanie.... nevadi, "krasny inspirujuci vztah" a potom sa ukazalo ze ju bije/pije/beha za druhymi .... ( v tejto casti som vôbec neriesila vzdelanie)

ale mne je jedno nech si zije kto chce s kym chce, ale treba si uvedomit jedno, ak by to "svagrine" nevadilo, nezatlkala by frajera, tzn. ze jej to vadi, mozno si to este neprizna ale casom to pomenuje...
Ak ma muz VS vzdelanie a zena ma nizsie skolu je to akceptovane a nesposobuje to tolko trenic ako ked je to naopak, nakolko zeny si nepotrebuju nahanat ego na ukor chlapa ( povacsine) , maju deti a nezvyknu mat tendenciu sa vyvysovat, a chlap v takom vztahu je velky pan, tiez nema dovod zhadzovat partnerku ze nema skolu
naopak to bohuzial takto neplati. Mozno sa najdu svetle vynimky ale jedna lastovicka leto nerobi. Je mi luto.

A dovolim si tvrdit ze tie stastne pary s rozdielnym vzdelanim sa inteligencne stretli niekde na polceste, ze ani pani manzelka s VS nebude tazka intelektualka a ani pan manzel s SOU nebude uplna guma. Ale takato konstalacia je velmi zriedkava.

dm1
8. jan 2014

@eeffka tak potom si tu ohladom toho prskania nemala ani spominat pri teme o vzdelani nakolko take naoko stastne vztahy nesuvisia s rozdielnym vzdelanim a mozu byt aj medzi VS len tolko k tom...

cecil36
8. jan 2014

@mima4 reagovala som na toto: "My mame s muzom obaja VS. Za seba hovorim, ze nevedela by som si ja predstavit zivot s niekym, kto ma iba SŠ. Nie preto, žeby bol niečo menej, ale preto, že pre mňa osobne musí muž ťahať ženu dopredu. Maloktory stredoškolsky muž podporí svoju vysokoškolsku ženu v kariere, lebo nerozumie týmto veciam a hlavne nechápe, že vysoká škola je len začiatok kariery. Taktiež ja potrebujem mať muža na úrovni, myslím intelektuálnej, psychickej, záujmovej... s manaželom neraz vedieme debaty až do odpadnutia emoticon chodíme na rôzne podujatia, do divadiel, galérii atď.. potrebujem mať muža, s ktorým si mám čo povedať a ktorý ma ťahá dopredu...Môj manžel je veľmi inteligentný človekj a viesť s ním debaty je pre mňa obohacujúce. " Myslis, ze takyto moze byt len muz s VS? ja si to nemyslim.

mizulienka
8. jan 2014

@cecil36 ani ja 😉

@mima4 aj ludia s nizsim vzdelanim chodia do divadla a galerii 😀 😀

miriell
8. jan 2014

Oficiálna úroveň vzdelania sa nerovná inteligencii a intelektu. Nemýľme si to.

Mám VŠ, som na to hrdá, lebo to nebolo zadarmo a popri VŠ som pracovala, aby som mala na školu a intrák. Nikdy som nikomu však nenaznačovala, že či je viac/menej hodnotný keď má/nemá papier z nejakej školy. Mala som však priateľa - mal SOU - inteligentný, relatívne rozhľadený, dalo sa s ním porozprávať o mnohých veciach. Na začiatku vzťahu bol hrdý na to, že má priateľku s VŠ. Horšie je, že akonáhle si muž neverí, alebo má z toho (skryté) komplexy, tak môže začať ženu určitým spôsobom ponižovať, aby si dokázal sám pre seba, že má rovnakú hodnotu. Ja som nikdy neriešila oficiálne vzdelanie svojich partnerov, myslím si, že inteligentný človek to nemá za potreby. Problém bol, že keď sme sa s býv.priateľom pochytili kvôli niečomu, tak mi nevhodným spôsobom dokazoval, že on je viac. Sarkastické vety typu: "pani inžinierka vie všetko najlepšie atď..." - fakt nemusím. Očividne nebol sám vyrovnaný s tým, že má ofic. vzdelanie nižšie a mal z toho komplexy. Poznám však pár, kde žena (VŠ) a muž (SOU), vychádzajú spolu dlhé roky perfektne a harmonicky.

Odpoveď na otázku zadávateľky je niekde uprostred: je dôležité, aby boli obaja partneri na približne rovnakej intelektuálnej úrovni (je jedno, aký majú papier na svoje vzdelanie) alebo aby boli obaja vyrovnaní s vlastnou úrovňou ofic.vzdelania - lebo keď je jeden partner vnútorne nespokojný a ten druhý to zistí až po čase, môže nastať vo vzťahu disharmónia a to sa potom už iba "nabaľujú" problémy a záleží len na nich, či sú ochotní ich vyriešiť.

V každom prípade, dúfam, že svokra zadávateľky "neodsúdi" svojho nastávajúceho zaťa skôr ako ho spozná.

zabka88
8. jan 2014

hmmm... zaujímavá téma 🙂 osobne kladne hodnotím jej založenie, ktovie, možno niekomu pomôže zhodnotiť všetky pre a proti .. pretože aj keď sa všetky snažíme byť absolútne otvorené a nediskriminačné v našom malom konzervatívnom Slovensku sa skôr či neskôr stretneme aj s nesúhlasnými pohľadmi a pochybnosťami.. tu totiž ešte stále vládne predpoklad, že vysokoškolsky vzdelaný človek je ten "inteligentnejší" , "s lepšími možnosťami uplatniť sa" jednoducho "lepšia partia" 😉 čo však ako všetky vieme v realite vyzerá úplne inak...
pokiaľ ide o mňa som tiež vysokoškolsky vzdelaná ako aj manžel a tiež sa pohybujem v spoločnosti prevažne zloženej z absolventov vysokých škôl, nie preto že by sme sa "kastovali" ale jednoducho väčšina priateľov a známych sú práve bývalý spolužiaci resp. ich priatelia, spolubývajúci z intráku,bývalé kolegyne a kolegovia či už moji alebo manželovi.. jednoducho ľudia čo už s nami čosi zažili 🙂 avšak mám aj super kamošku bez vysokej školy s ktorou dokážem preklebediť hodiny a neskutočne si ju vážim kvôli jej povahe a tým ako zvláda svoj život je mi veľkým vzorom.. tým chcem povedať, že vzťahy v živote si predsa nevytvárame a neformujeme na základe vzdelania ale spoločných hodnôť, porozumenia, toho že sa vieme podržať v ťažkých chvíľach, povzbudiť či podporiť..
pokiaľ ide o vzťahy ľudí s rozdielnym vzdelaním v mojom okolí, sú to veľmi pekné vzťahy a fungujú "ako hodinky" 🙂 klape im to hlavne pre to že obe strany sú k sebe tolerantné, sú vyzreté osobnosti, netrpia komplexami a hlavne ľúbia sa 🙂
avšak narážam aj na nepríjemnejšie situácie, hlavne v spoločnosti kde sú priatelia každého z týchto partnerov.. trochu iný zmysel pre humor, voľba tém sa tiež mierne prispôsobuje.. a rovnako mám pocit, ktorý tu už jedna z vás načrtla predo mnou, že vysokoškolsky vzdelané "polovičky" v týchto párov majú aj v mojom okolí väčšiu tendenciu odborne "chradnúť" ale zas je možné že v iných životných oblastiach zas rastú...
v každom prípade, voľba životného partnera je len na nás, na našich hodnotách a citoch a za túto voľbu sme zodpovední iba my a tiež iba my nesieme následky za takéto rozhodnutie , preto by sme si nemali do tohto výberu nechať komukoľvek kecať, a to ani vlastnej rodine 😉

zozo111
8. jan 2014

Ja mam VŠ, manžel ,,len" maturitu, ale inteligenčne presiahne hociktoreho profesora. A zarobi raz tolko co ja....
Ale su mudrci, ktorý si myslia, ze nad VŠ nie je a tí ktorí VŠ nemaju - tí su pre nich odpad.
Ja ma skusenost, ze cim viac titulov, tym duchovne menší človek (casto aj debil), ktorý si nevazi nic a nic mu nie je dobre... Cest vynimkam - samozrejme...!!!

hoblinka13
8. jan 2014

@haslerka27 v dnesnej dobe,ked kazdy druhy ma VS je tazke sa pohybovat medzi inymi ludmi 😀

haslerka27
8. jan 2014

@hoblinka13 😀 😀 😀

hoblinka13
8. jan 2014

Nesudim ludi podla toho,ci ma alebo nema VS,ale aky je clovek.Poznam mnoho ludi len s ucnovkou.mudrych,rozhladenych.a mnoho ludi s VS-hlupakov.Ludia,ktori si zakladaju na tituloch su odpad spolocnosti a hlavne rodicia,pre ktorych nie je zatko dobry len preto,ze nema titul.taki ludia su chudaci.nepoviem,keby bol zatko vulgarny,agresivny-mozu byt proti.ale pokial je to normalny,slusny clovek,nevidim problem

maminuska
8. jan 2014

Tak ja tu budem asi za úplnu mrchu , ale ja by som si muža čo má nižšie vzdelanie nevzala. Ja mám VS a to isté som požadovala od svojho partnera- manžela.
A tu nejde o žiadne vyvyšovanie ako ma možno niektoré napadnete, ale o racionálne rozmýšľanie. V čase zamilovanosti môžem chodiť aj s automechanikom - aj som chodila , ale ako to opadne začínate vnímať rozdiely. Okruh priateľov, záujmov a často je jeden alebo druhý ako piate koleso u voza , lebo sa nevie zapojiť do daných tém .
Za menšiu katastrofu považujem ak si žena VS vezme SOU, mám taký prípad hned vedľa u kolegyne. Ako mi povie , po 10 rokoch sa nemá o čom s ním ani porozprávať, lebo každý je uplne inde. Ona zarobí 2 000 EUR a on 500 EU , ako chlap to hodne ťažko nesie a dáva jej to často vyžrať, že ona nevie čo je poriadna práca , lebo len sedí za PS.
Takže za mňa určite nie a nedoporučovala by som to ani svojim dcéram ( ak si tu VS urobia ) .

masinka
8. jan 2014

@mima4 nemozes porovnavat USA a platene skolstvo so SR - tam sa potom aj cena skoly odvija od mozneho buduceho platu absolventa.
Podla tej tvojej teorie ze kto je sikovny, ma si najst lepsie platenu pracu, odisli u nas zo strednej vsetci super profaci - boli sikovni, tak nechceli robit za par drobnych v skolstve, skoncili v kadejakych poistovniach kde zarobili viac ako riaditel skoly... Keby si tu pedagogicku skolu platili, tak zrejme by za ucitelov ani nevystudovali a do tej poistovne by isli hned .

zabka88
8. jan 2014

@masinka už aj u nás ( nemyslím iba Slovensko ale strednú Európu) sa rozšírili možnosti plateného vzdelávania či už ako magisterské alebo postgraduál, a áno, súhlasím, keď si človek štúdium zaplatí tak k nemu aj inak pristupuje.. ale aj tí profesori na týchto školách majú úplne iný prístup, lebo sú zaplatení a môžu robiť na plný úväzok to čo ich baví a nemajú popri učení ešte x úväzkov, kde si zarobia a učenie majú iba ako určitú prestíž alebo ho potrebujú ako predpoklad získania ďalších titulov ...

ešte pikoška, keď som sa konzultovala svoj zámer ďalšieho plateného štúdia s finančným poradcom, ako "investíciu do vzdelania" tak sa na mňa zaksichtil že " v tomto štáte veľmi pochybná investícia" 😀

masinka
8. jan 2014

tu si mnohe pletu pojem "vzdelanie" s pojmon "titul"... pripadne so slovom "plat". Netvrdim ze to musi platit vzdy, ale podla mojeho nazoru partneri by mali mat priblizne rovnaku vzdelanostnu uroven aby to klapalo. Niekto sa na urcitu uroven dokaze dostat aj samostudiom, niekto na to potrebuje VS kde mu ten rozum do hlavy naleju 😉
S tym ze mas VS, tak si hladaj chlapa s VS je to podobne ako pri pracovnych pohovoroch - na mnohe pozicie by stacil aj sikovnejsi ucnovkar, ale je jednoduchsie dat do inzeratu ze treba VS, pride len 50 CV a nie 500 a je jednoduchsi vyber.

Ked som bola na VS, chodila som s chalanom, ktory nemal ani maturitu. Bol sikovny, zaujimal sa o rozne veci a co ho zaujimalo, to si nastudoval (ovladal filozofiu, matiku, sam sa naucil po anglicky) - keby mal na to v rodine lepsie podmienky, tak ma zrejme aj tu VS - kym sme boli spolu, maturitu si dorobil a keby nam to vydrzalo, tak ho zrejme dokopem aj k VS titulu 😉... a viete preco sme sa rozisli ? mne zacalo skuskove a musela som sa ucit - a on ma zacal podozrievat, ze na neho nemam cas, lebo mam ineho. Lebo jemu staci ked si precita ucivo do skoly rano v autobuse, tak ako to, ze mne nie ? No zial, kedze som z BA a byvala som 5 zastavok od skoly, tak 500 stranovu bichlu cestou nenastudujem 😀 takze nakoniec som si naozaj nasla ineho, co mal VS uz za sebou a dokazal pochopit, ked som sa musela ucit - a uz sme spolu 15 rokov.

juliana77
8. jan 2014

@masinka Tak pekne si to zhrunula vysvetlila, že to už ani dalšie príspevky nepotrebuje.

Presne tak, nie je to o titule ale o chápaní potrieb a záujmov toho druhého. 🙂 🙂

fomarik
8. jan 2014

Ja mám VŠ, moj manžel SOU s maturitou a zarába viac ako ja. Zo začiatku ho iritovalo moje vzdelanie, že mám akosi naviac, ale zistil, že prestíž a príjem, dokonca i rozum nejdu ruka v ruke s VŠ. Ked sme spolubzačali randiť, cítil s apri mne taký , poviem to doslova...ako trpák...ale ja som mu to rýchlo vymiatla z hlavy, že to je blbosť!!!! Dosť sa sám podcenoval, ale teraz je to už iné. Karta sa obrátila. A lubila by som ho ja keby mal osobitnú! ešte dodám.. nikdy to nevadilo ani z rodiny nikomu, že má SOU. no a čo? Remeslo má zlaté dno. Síce nepracuje vo svojom vyučenom odbore, ale je spokojní a hlavne je na seba hrdý.

ella555
8. jan 2014

@mima4 Vysoká skola nie je o plate, kt. budem mat, keď ju skončím. Sú profesie, ktoré vyžadujú vysokoškolské vzdelanie, bez toho sa nedajú vykonávať, ale neznamená to , že sú aj finančne výhodne. Nie vždy len peniaze sú meritkom úspešnosti človeka.

ella555
8. jan 2014

@eeffka Ja poznám veľa ľudí, čo po skončení VS zaspali, sedia dlhodobo na jednom mieste, o nič sa nezaujímajú a keď sa s nimi rozprávam, okrem svojej aktuálnej prace sú v iných témam na úrovni "robošov". Pre mna je inteligentný a zaujímavý človek ten čo sa stále zaujíma o dianie okolo seba,má všeobecný prehľad a znalosti a na VS nezáleží.

mima4
8. jan 2014

@cecil36
to som pisala specificky na jednu osobu, teda mna. Este dolezita vec, treba rozlisovat pojem "kamarat/znamy" a "manzel". A zatial medzi stredoskolsky vzdelanymi muzmi som neobjavila muza, s ktorym by sa dalo komunikovat na urovni, teda ist do hlbky temy, vidiet nove pohlady na veci, mat vyborny rozhlad, prehlad... podiskutujeme, je to fajn, ale od manzela som vzdy ocakavala, ze bude mat odo mna "navrch".. a budem moct s nim do hlbky nasich rozhovorov... a nie potlacat svoj rozum, lebo ho nebudem chciet zotriet... kedze na mna nebude mat.
Toto ti pisem zo svojich osobnych skusenosti, nie ze to aj tak automaticky ma byt... ale ako to vidim ja...

lyduuska2
8. jan 2014

Túto tému som s mojimi kamarátkami toľko krát rozoberala. Samozrejme, sto ľudí, sto chutí. Ani my sme sa nezhodli. 😀 Ja som sa poznala s mojim mužom už od 6. triedy na základke. Bol v pohode aj priemer v škole mal ok až kým sme sa nedostali do 7. až 8. triedy. Moje známky sa pohybovali 1-2 :D hej bola som jemný šprt, ale na známkach mi záležalo. Síce aj môjmu mužovi, ale jemu nevadila 3 na vysvedčení. Môj muž mal na základke nadupané ego a proste strašne 'cool' sa snažil byť. Nepáčilo sa mi správanie k dospelým, ale k rovesníkom bol v pohode. Boli sme fajn kamaráti, naše cesty sa jemne rozišli keď som odišla na gympel a on na hotelovku. Samozrejme sme sa stretávali vonku. Učitelia a všetci dospelí tvrdili, že je to obyčajný debil s vysokým egom. Možno nemal najlepšie známky, nechodil na super školu, ale mal úžasný pohľad na život. Má rodičov, ktorí ho usmerňovali a myslím si, že škola nie je všetko. Možno je veľa. Ale nie všetko. Preto si myslím, že je jedno akú má školu, hlavná vec je, že sa ľúbite a tebe vyhovuje ako partner. 😝 A osobne poznám prípady, že chalani, ktorí mali samé 1, majú možno menej v hlavách ako tí, ktorí mali 3-ky. (Bez urážky. Nehovorím, že každí chlap.) 🙂 Veľa šťastia. 🙂

janinass
8. jan 2014

Ahojte, nečítala som všetky komenty, ale chcem prispieť mojou skúsenosťou: Sme manželia 4 roky a predtým sme spolu chodili 9 rokov. Ja mám 2 vysoké školy a manžel má SOU stolárske. Spolu máme 2 ročného syna a dúfam, že bude taký šikovný ako manžel. Moja rodina tiež riešila rozdiel vzdelania, ale nie je to o školách, ale o človeku.
PS: mať doma stolára je super 🙂

sdaniela
8. jan 2014

@sissy27 Tak to je odpoved za 100 bodov

cecil36
8. jan 2014

@mima4 ja ked vidim, ake kreatury mladych ludi chodi na nasu VS (najmä denni studenti) tak mam dost. Ale najdu sa medzi nimi aj inteligenti mladi ludia 😉 Inak ja som pri ziadnom muzovi nemala pocit, ze potrebujem, aby ma tahal dopredu, takuto vec si viem zabezpecit aj sama 🙂 Ja som vzdy chcela muza rovnocenneho, s podobnymi zaujmami, nazormi, s ktorym sa da rozpravat (na to vsak VS potrebna nie je, na to je potrebny vseobecny spolocensky prehlad a zaujem neustale na sebe pracovat).

maminuska
8. jan 2014

@mima4 plne s tebou súhlasím.
Ja taktiež očakávam od partnera - manžela že bude minimálne tak na tom vzdelanostne, mentálne a okruhovo tak ako ja. Ak je to už nižšie, mám jednoducho s tým problém , nedostanem sa s ním na jednu vlnovú dlžku . Samozrejme zohrávaju tam úlohy aj iné faktory.

miskap2111
8. jan 2014

@melleanor podľa mňa je tvoja otázka veľmi úzko zameraná. Lebo to, či rozdiel vo vzdelaní je/bude problém, záleží od veľkého množstva ďaľších faktorov - hlavne osobnostných. Poviem zase jeden príklad - moja bývalá švagriná má vysokú školu (je učiteľka). Už je vyše 20 rokov vydatá za vyučeného údržbára, ktorý posledných 10 rokov robí v zime vlekára a v lete a na jeseň chodí na brigády - zbierať nejaké ovocie - do zahraničia. Ale stále sú ako hrdličky, aj keď sa vedia samozrejme pochytiť (teda ona mu vie riadne "vytrieť žalúdok" 🙂 ). Ale on ju doslova že zbožňuje, absolútne nemá problém, že ona je vášnivá čitateľka a on kedysi by nezobral knihu do ruky ani za nič - radšej išiel píliť drevo a podobne.. Absolútne ju uznáva a je pre neho tou naj už vyše 20 rokov. Ona ho posledné roky dokopala k čítaniu, výstavám atď- takže je to ona, čo ho "ťahá" a obidvom to takto vyhovuje. Ale samozrejme, je veľa ďaľších vecí, ktoré ich vždy spájali - nadšení lyžiari, hubári, zbožňujú turistiku, obaja výborní kuchári a to sú teda parádne rozhovory, keď ich počuvate.. Aj ja som sa vždy s nimivýborne cítila. Takže záleží veľmi na tom, čo 2 ľudí spája, ako sa navzájom dopĺňajú, čo od vzťahu očakávajú a aké sú to osobnosti. Verím aj tomu, že ľudia s rovnakým vzdelaním možu mať k sebe rovnako ďaleko/blízko, ako tí druhí. Moj bývalý bol vysokoškolský vzdelaný, ale to bolo asi to jediné, čo sme mali spoločné, okrem detí. A to na dobré manželstvo nestačilo.

aneri66
8. jan 2014

Ja mám VŠ a manžel SOU a žiaden problém nevidím...skôr sa zamestná človek u nás so SOU ako s VŠ... a myslím, že v niektorých prípadoch má viac rozumu a skúsenosti človek s nižším vzdelaním, ako ten s VŠ....mám pocit, že dnes sa študuje táto škola len za peniaze a v minulosti to bolo za klobásy...asi tak 😒

digysa
8. jan 2014

@masinka Mas pravdu........ vzdelanie a titul su dva odlisne pojmy.

A ked uz pisete o USA, tak taka ucitelka s titulom aj tu zarobi ovela, ovela, ovela menej, ako elektrikar..........

Mne osobne ide o vzdelanie s tym spravnym titulom 😎 😀 ( ani som neni narocna ze?? 😅 😅 )

Myslim si, ze "dobra" stredna skola a VS sa da skorigovat...........Ucnovka + VS tam by som pochybovala.... Predsa len Ti dvaja sa pohybuju kazdy v uplne inom okruhu ludi a aj to spolocenske postavenie narusa ten vztah.

katrinka8
8. jan 2014

@mima4 - nesuhlasim celkom s tym, ze je hanba mat nizsiu mzdu pre toho cloveka. Je to hanba tohto statu (kedze napr. v mojom pripade sa jedna o pracu, kde ma plati stat, kedze som zamestnanec verejnej sluzby - mm pracuje v sukromnej firme, ktora si jednoducho moze dovolit zaplatit cloveka), ze nedokaze zaplatit cloveka adekvatne k jeho vzdelaniu (proste tabulkove platy, ktore nastastie sa aspon ako - tak daju kompenzovat osobnymi priplatkami) - ale to je uz ina tema. Ja nechcem menit pracu kvoli tomu, ze mm bez VS zaraba viac ako ja - dovod? Moja mzda nie je katastrofalna, nie je taka nizka, ze by ma neuzivila slusne, ze by bola dovodom hladat inu pracu, proste je to len menej ako ma mm... Som v tom, co robim, dobra (myslim si 😀) a som spokojna. Toho, co mi dava, je skratka viac ako ta mzda nizsia ako ma mm bez VS 😉 Na poziciu, ktoru robim, je nutne mat VS vzdelanie - je to poziadavka zo zakona. Cize rozhodne v mojom pripade neplati, ze som zabila 5 rokov.

azbestica
8. jan 2014

jedna vec je ze naco to vobec riesit ked to nevadi jej 🙂
a druha vec je ci jej to nebude vadit aj o 10 rokov bez ohladu na to kto kolko zarobi...