Rozdiely medzi deťmi
Dobrý deň, ahojte.
Chcem sa opýtať hlavne tých mamičiek, ale aj oteckovia sa môžu vyjadriť, ak tu nejakí sú, ktorí zažili to, čo akurát zažívam ja.
Žijeme s partnerom spolu tri roky. Obidvaja máme z predchádzajúceho vzťahu dieťa. Jeho dieťa má 12, moje sedem. Jeho dieťa po rozvode žije s matkou, chodieva k nám, chodieva spolu s nami na výlety, dovolenky, všetko tak ako má byť. Všetko je v poriadku, nič mu nechýba a má všetko to isté, ako má moje dieťa. Mám ho rada, doprajem mu prvé a posledné.
Moje dieťa žije so mnou, jeho otec sa oň nezaujíma.
Nevidel ho tri roky, nemá záujem.
No a teraz prejdime k problému. Ako som už písala vyššie, dieťaťu môjho partnera by on doprial modré z neba. Riešime darčeky na Vianoce. Jeho dieťa si vymyslelo vec za 20€, ale už pre neho máme ďalšie dve veci, ktoré stáli jedna 25€ a druhá 15€. Nechápte ma zle, kúpim mu aj tú vec za tých 20€, lebo po nej už dlho túži, ale ak spomeniem, že môjmu dieťaťu by som chcela kúpiť niečo, tak to nie, lebo to je drahé a stačí za desať eur. Ale žiaľ rovnako je to aj s jeho neterami a synovcami. A s mojimi tiež. Dala som si limit na deti mimo našej "základnej" rodiny 20€, ale to nie, nech im každému kúpim za desať maximálne a nech sú ticho a ja tiež. Pritom dospelým darčeky nedávame, iba deťom. A ja všetky deti, aj deti jeho súrodencov, beriem ako naše deti. Nevidím dôvod, aby jeho dieťa malo pod stromčekom darčeky za 100€ a ostatné deti mám vybaviť darčekom za 10€. Ale toto uprednostňovanie jeho dieťaťa nie je iba v tomto. Je milión situácií, v ktorých to vidím. Pritom jeho rodičia, aj súrodenci moje dieťa prijali so všetkým a berú ho ako svoje. Dokonca aj priateľova krstná ho tak berie a vždy na Ježiška dostane darček aj u nich.
Dokonca aj otec mojej neterky raz strážil aj moje dieťa, keď som nemala inú možnosť a to sú rozvedení s mojou sestrou. A zobral obidve deti do cukrárne a dostali koláčik v tej istej hodnote, aj Kofolu a potom ešte lízatko.
Stretli ste sa niektoré s tým, že muž robí takéto závratné rozdiely medzi deťmi a silou mocou iba to svoje uprednostňuje? Pre mňa je to nepochopiteľné, nakoľko ja obidve deti, aj to jeho, aj to moje, beriem ako naše deti
Ďakujem krásne za každú odpoveď a skúsenosť.
ja tiež. Doja tiež
@elvenprincess skus vyhladat aj nejaku odbornu pomoc, co sa tyka nabratia zdraveho sebavedomia. Pomoze ti to dostat sa aj z tohoto, podla mna nie najlepsieho, vztahu. Ak budes potrebovat, napis mi ss.
@elvenprincess a prečo sa tvoj partner rozviedol???
@kamatopo nuž, rozvodové papiere som nevidela, lebo mi ich odmieta ukázať. Ale čo som pochopila z náznakov v rodine, tak kvôli tomu, že bol veľmi despotický.
@makova333 ďakujem krásne. 🥰
@elvenprincess nuž tak nie je sa čomu čudovať že sa tak správa . A ďalšieho despotu vychováva zo svojho syna tým že ho uprednostňuje. V tebe si našiel poslušnu obeť. Spravíš , posluchneš a ešte sa aj postarať o jeho syna. A to len preto aby si s niekým bola. Takto som bola aj ja a bývalým manželom. Bála som sa byť sama. No potom som prišla do takeho psychického rozpoloženia že radšej sama ako taký vzor pre syna. Vidíš a to bol vlastný otec. Skús si predstaviť že si bez neho a výpis si pro a proti.
Prosím ťa, nájdi silu sa s ním rozísť, kvôli svojmu dieťaťu. Nejde o darčeky, to je v celom ten najmenší problém, po tom všetkom čo si napísala.
Keď nechceš byť taká radikálna a pre vlastný pocit, že si urobila všetko, po zhováraj sa s tým tvojim pakom. Nastoliť pravidlá - všetko čo ti vadí, najmä znevažovanie drobca. To koľko a čo kupuje svojmu synovi nevytykaj, iba mu oznam, ze máš jeho syna rada, nemáš problém kúpiť mu niečo, ale drahšie výdavky ako mobil, krúžky, notebook... Predsa nech rieši s jeho matkou napolovicu. Ty môžeš kúpiť povedzme knihu, keď mu chceš niečo darovať. (to ako príklad) predpokladám, že ty svojmu tiež kupuješ veci zo svojej výplaty, a on ti ne prispeje, a ešte ti vynadá, že akého otca má tvoje dieťa 🤦♀️ ďalšia vec, pravidlá chodu domácnosti, energie a potraviny. (hypo si plat sama, ak sa ti dá) nastoliť presne výdavky koľko ti dá mesacne6, ak sa mu nepáči, dovidenia. Skratka buď ťa ľúbi, spamätá sa a začne sa snažiť (pochybujem) alebo rovno tam má dvere.
Čo sa týka detí v zbytku rodiny. Nechaj ho zabezpečiť darčeky samého. Veď keď tak sa on bude cítiť hlúpo pri sestre (snáď a možno ani to nie) alebo skrátka čo mne príde najlogickejsie - zrušiť darcekovanie aj deti v rámci rodiny (nechať iba narodeniny a čokoládu k meninám) alebo kúpiť všetkým deťom naozaj iba jednu knihu a to je cena cca 10-15 za kus, aj menej v nejakej zľave (neviem koľko detí v rodine mate a vek ) a "švagrinej" vysvetliť, ze skrátka aj ty chceš knihu pre svoje dieťa, lebo rozumiem, že sa tým hodnotnejšim darčekom cítiš zviazaná. Proste milo, s vďačnostou ale ako hotovú vec . Ak to ona nedodrží, tak už jej problém. Čiže aj chlap bude spokojný, že "ušetrili ste" na synovcoch. (toto ja inak celkom chápem že mu to vadí) ja keby som mala každému členovi rodiny kúpiť darček tak mi treba ďalšie 2 platy. Proste veľká rodina) tak u nás je zvykom darčeky iba v rámci domácnosti a krstňaťu. Možno sestre vravel už x krát nech to nepreháňa a ona si ide svoje.
Držím palce a daj potom prosím vedieť ako si dopadla 🙂
Ak nemieni zmenit svoje spravanie, najlepsie co mozes sa s nim rozist. Ako to takto nefunguje a ani medzi detmi by sa takto nemali robit. K comu ich akoze takto vedie. Ak si nevazi tvoje dieta, nevazi si ani teba

@vilma7 moje dieťa ešte verí na Ježiška. Takže ono si ešte neželá niečo kvôli tomu, že vie, že to kúpim ja. Ale jeho syn už veľmi dobre vie, kto nosí darčeky a preto sa mi nepáči, že čoraz častejšie si nárokuje na drahšie a drahšie darčeky, lebo vie, že tatinko zacvaka. Či už z pocitu viny, že sa rozviedli, alebo si ho chce získať, netuším. Ale podľa neho moje dieťa nemá nárok na nič, lebo podľa neho má všetko a jeho "chudáčik" syn trpí rozvodom (už osem rokov ním trpí). 🤷🏼♀️