Rozdiely medzi deťmi
Dobrý deň, ahojte.
Chcem sa opýtať hlavne tých mamičiek, ale aj oteckovia sa môžu vyjadriť, ak tu nejakí sú, ktorí zažili to, čo akurát zažívam ja.
Žijeme s partnerom spolu tri roky. Obidvaja máme z predchádzajúceho vzťahu dieťa. Jeho dieťa má 12, moje sedem. Jeho dieťa po rozvode žije s matkou, chodieva k nám, chodieva spolu s nami na výlety, dovolenky, všetko tak ako má byť. Všetko je v poriadku, nič mu nechýba a má všetko to isté, ako má moje dieťa. Mám ho rada, doprajem mu prvé a posledné.
Moje dieťa žije so mnou, jeho otec sa oň nezaujíma.
Nevidel ho tri roky, nemá záujem.
No a teraz prejdime k problému. Ako som už písala vyššie, dieťaťu môjho partnera by on doprial modré z neba. Riešime darčeky na Vianoce. Jeho dieťa si vymyslelo vec za 20€, ale už pre neho máme ďalšie dve veci, ktoré stáli jedna 25€ a druhá 15€. Nechápte ma zle, kúpim mu aj tú vec za tých 20€, lebo po nej už dlho túži, ale ak spomeniem, že môjmu dieťaťu by som chcela kúpiť niečo, tak to nie, lebo to je drahé a stačí za desať eur. Ale žiaľ rovnako je to aj s jeho neterami a synovcami. A s mojimi tiež. Dala som si limit na deti mimo našej "základnej" rodiny 20€, ale to nie, nech im každému kúpim za desať maximálne a nech sú ticho a ja tiež. Pritom dospelým darčeky nedávame, iba deťom. A ja všetky deti, aj deti jeho súrodencov, beriem ako naše deti. Nevidím dôvod, aby jeho dieťa malo pod stromčekom darčeky za 100€ a ostatné deti mám vybaviť darčekom za 10€. Ale toto uprednostňovanie jeho dieťaťa nie je iba v tomto. Je milión situácií, v ktorých to vidím. Pritom jeho rodičia, aj súrodenci moje dieťa prijali so všetkým a berú ho ako svoje. Dokonca aj priateľova krstná ho tak berie a vždy na Ježiška dostane darček aj u nich.
Dokonca aj otec mojej neterky raz strážil aj moje dieťa, keď som nemala inú možnosť a to sú rozvedení s mojou sestrou. A zobral obidve deti do cukrárne a dostali koláčik v tej istej hodnote, aj Kofolu a potom ešte lízatko.
Stretli ste sa niektoré s tým, že muž robí takéto závratné rozdiely medzi deťmi a silou mocou iba to svoje uprednostňuje? Pre mňa je to nepochopiteľné, nakoľko ja obidve deti, aj to jeho, aj to moje, beriem ako naše deti
Ďakujem krásne za každú odpoveď a skúsenosť.
ja tiež. Doja tiež
@elvenprincess úplne tá chápem keď si úplne sama ,je mi ľúto že ani rodičia nemôžu už pomôcť. No toto čo on robí je zneužívanie tvojej osoby a ponižovanie malého. Si hlavne mama a nie fackovaci panák .
Vykrikuje, že si dieťaťu vybrala debila otca a vôbec si nevšimol, že si mu vybrala debila aj nevlastného otca. Ale ty si si to všimla, tak konaj. Ja osobne by som s takým chlapom nebola, ktorý by ponižoval moje dieťa, raz by to spravil a dovidenia. Radšej sama ako s debilom. Nie je posledný na svete, neboj sa, dieťa ti podrastie a budeš mať viac priestoru na ďalšie vzťahy.
Toto je cele zle. Nie len vianocny darcek
Mi mame ten istý problém. Len trochu ináč. Môj priateľ ešte dieťa nemá prave ho čakáme ale ja už deti mám ale presne to iste moje deťom netreba nič a on ma mladšieho brata 9r a jemu telefóny playko a také veci . Jemu všetko drahé. A môjmu dietatu stačí len dajaké oblečenie s pepca
Ja by som mala napad na zdarma darcek pre tvoje dieta, ale za to najlepsi. Vyhod ho este pred Vianocami...ale uz sa nebudem opakovat. drz sa
@bluka2 tak toto by bol asi fakt najlepší darček. 😁 Konečne žiaden kapor na Vianoce. 🤣
@mishkamishka tak toto je pravda úplná.
On akoby si vôbec neuvedomil, že sa tiež správa ako hlupák.
@mami92 to mi je ľúto. Nerozumiem tým mužom. Veď musel vedieť, že máš deti, tak nechápem, prečo nie sú schopní ich akceptovať. 😔😔😔
@elvenprincess necitala som to cele, ale myslim, ze ja byt na tvojom mieste buduci kalendarny rok by som to s nim ukoncila... teraz este nie, kedze idu Vianoce deti sa urcite tesia atd...
idete vsetko 50:50 cize on ti nedava ekonomicky bonus a ozaj sa tu handrkovat zato, ze jeho dieta dostane darcek za 100 euro a tvoje tym padom nema narok... toto vobec nema cenu sa s nim natahovat a nieco mu vysvetlovat.
ani medzi surodencami a ani medzi nevlastnymi surodencami sa nemaju robit rozdiely.
bohuzial aj na toto treba psychicky vyspeleho jedinca, ktorym bohuzial tvoj aktualny partner nie je
@elvenprincess a ver tomu ak by ste mali svoje tak by si len tvoj syn prechadzal peklom a bezvychodiska kedze enma druheho funkcneho rodica
@elvenprincess to sa tak bojíš samoty, že radšej znesies, aby niekto takto ponižoval tvoje dieťa????
@elvenprincess mňa osobne by sa to dotklo a v žiadnom prípade by som s tým nesúhlasila. Na rovinu by som mu povedlaa všetko ako si to sem napísala. Ako sa bude tvoje dieťa cítiť keď si toto raz uvedomi? Ako odstrcene a navyše.
@elvenprincess ja by som s takým chlapom žiť nemohla. Máš môj obdiv.
@elvenprincess ja už som asi aj na to zvykla nič nečakám pre svoje deti co viem a môžem im dám sama a naj tlači peniaze do brata svojho. Som zvedavá ked sa nám narodí toto aký bude ci aj vtedy bude všetko len svojmu bratovi kupovať
To iste mam doma aj ja..s manzelom zijem 4 roky...jedno dieta 11r je moje a 2 syn je nas spolocny...synovi mozem kupit aj modre z neba ale dcere netreba nic,lebo ona si nic nevazi a nezasluzi. Pritom ani syn.....ale ja mam zvlast ucet, kupim jej co chce a od neho a jeho rodicov nechcem nic....proste k tomu viedlo aj svokrine spravanie voci mojej dcere...a to sa vyjadrila,ze mojej dcere by dala po ustach lebo nebol umyty riad....dcera to pocula ,povedala mi to a ja som urobila poriadky...ja s dcerou nemam problem. To aky vztah si oni vybudovali je ich problem...moja dcera, ochranim si ju....!!!!
@elvenprincess ja by som asi ne ustúpila.. Bed obom rovnako alebo nech ide... Keď kúpite jednému dostane aj druhé... Sú Vianoce.. Na svoje dieťa by dal.. A pre tvoje ho už zabolí... Ja by som s takýmto chlapom teda nebola.. Aby som vysvetľovala co som kedy urobila.. Co koľko stalo.. Och títo otcovia roka... Ale neustup.. Keď dokúpiť jeho dieťaťu.. Bude mať aj tvoje.. Tak ako on chce dopriať svojmu dieťaťu tak aj ty chceš tomu svoju... Ak máte spoločný rozpočet nie je čo riešiť.
@elvenprincess si inteligentna žena... preco si s nim? ved ty nemusis.. mozes sa oslobodit a pride niekto lepsi.. tu trpite 2.. tam mozete byt 3-ja stastni...halooo
Ako ho vnima tvoje dieta? Je rado, ked ste len spolu same, alebo ssa tesi z jeho pritomnosti?
@elvenprincess Ty si si našla proste držgroša.... 😖
Drzgrosa, ktory zije v jej byte...
@elvenprincess musí to byť naozaj ťažká situácia a neviem si to ani predstaviť. Ja som sa spoznala s manželom, keď som už mala dieťa, od začiatku mal malú rád, sme manželia 4roky a máme už spoločné dieťa. K obom pristupuje rovnako, rovnako odmení, pochváli, rovnako vyhreší. Keby som cítila, že moja dcéra ( ani by som nemala napísať, že moja, lebo sa k nej správa ako k svojej) je menejcenná, nebola by som s ním ani z dôvodu, že máme aj spoločné dieťa. Držím palce, no mysli tentoraz viac na seba a svoje dieťa.
@elvenprincess vies, vobec nejde o to, ze je drzgros (co je fakt), ale problem je, ze zijes s manipulatorom, ktory postupne bude tvoje sebavedomie udupavat na bod mrazu. Zaujalo ma, ze si vzdy randila len s tymi, co teba chceli. Pride mi to, ze uz vtedy ti chybalo sebavedomie a zbierala si len omrvinky spod stola, namiesto toho, aby si si sadla na stolicku a normalne zobrala zo stola kolac, taky aky chuti tebe. A pri tomto si si tiez klakla pod stol a zobrala padnuty cukrik. Bol pekne zabaleny a vyzeral lakavo. Akurat, ze predtym ho uz nejake dieta (exmanzelka) pozuvalo, zistilo, ze je hnusny, horky, stiplavy, tak ho zabalilo spät do obalu a hodilo pod stôl. Ako tu uz niekto pisal, dajte si na Vianoce obaja ten najkrajsi darcek a zbavte sa smeti vo vasom byte.
@elvenprincess toto sú dosť závažné vzťahové nezhody. Časom budú tie nároky deti väčšie a tým pádom asi aj rozdiely sa prehĺbia. Urcitebby som neuvažovala o spoločnom dietati
Vôbec.by som na tvojom mieste neriešila 10, 20€, ale na prvom mieste to, ako sa k tvojmu dieťaťu správa....ja by som s ním určite neostávala.
A ani moje deti nedostanú darčeky v rovnakej hodnote. Každý čo si zaželal, a každý dostane po 1 a jednu spoločnú. Od rodičov. A rozdiel v cene je dokonca cez 130 eur.
@ysseba tak toto sedí na 100%. Len mi je podivné, že na svoje dieťa nedržgroší. 🤦🏼♀️ Ale moje nepotrebuje nič. 😤
@dominika1234567891 super, teším sa, že si našla otca aj pre dcérku. Podľa mňa veľa mužov by reagovalo ako tvoj, to tento môj je evidentne nejaký špecifický v tomto. 🤷🏼♀️🤦🏼♀️
@elvenprincess a kto vlastne kupuje to lego navyse jehondietatu ty ci on ? uprimne na vianoce by som to nehrotila ale kupila by som svojmu vsetko co chcem (ako si poriesi on svoje je mi jedno ) a ak by len pipol ak sa mu nepaci nech sa zbali
ale teda na novorocnenpredsavzatie si daj ze to kvoli svojmu synovi poriesis definitivne on ma z tohto vztahu same nevyhody
a najma ho tonmoze poznacit psychicky donkonca zivota
nemate z toho chlapa ziadnu vyhodu cinfinancnu (skor naopak) ci moralnu ze ta a syna podrzi proste vadny kus
@makova333 ďakujem, toto je krásne.
Nuž sebavedomie nemám mať z čoho. Celý život, teda od puberty, kedy som rapídne pribrala (mám poruchu štítnej žľazy) mám problém so sebavedomím, lebo muži o mňa nikdy nejavili extrémny záujem. Zatiaľ čo spolužiačky randili, ja som sa zožierala diétami a cvičením. A preto potom, ak sa našiel muž, ktorému som sa páčila aj "oplacana", hoci on mne až tak nie, tak som tomu dala šancu. Hoci som mohla chcieť iného...len on mňa buď nechcel, alebo som bola príliš nesmelá, aby som sa o niečo pokúsila.
čo sa týka darčekov - ja mám obe deti vlastné a mojím jediným pravidlom je, aby mali rovnaký počet. či jednému vyjde za 50 a druhému za 70, neriešim. rovnaký počet a to, čo si prajú (v mojej cenovej relácii), je pre mňa rozhodujúce.
problémom ale nie sú evidentne darčeky. tvoj partner to vníma zvláštne a asi sa to tak celkom nezmení. tvoje dieťa je síce s vami, ale jeho dieťa má otca (aj keď víkendového, ale má). a ak sa k tomu nevie postaviť ako chlap, je pre teba asi otázka, či ti ide o vzťah alebo o psychiku svojho dieťaťa. a v konečnom dôsledku aj tvoju...

@elvenprincess ja si myslím, že máte iné problémy ako ktorému dieťaťu čo kúpiť.Tvoj partner je bez citu neprijal Tá aj s tvojím dieťaťom a to je horšie ako to, že nechce kúpiť darčeky.Co ty môžeš za to, že sa ex zachoval ako chrapun?A hovoriť dieťaťu to, co hovorí ukazuje jeho charakter.Preco by mu mal ničiť sebavedomie, že je neschopný?
To hovoria väčšinou ľudia, ktorí nie sú so sebou spokojní.Kup malému a rodine čo si ty prajes