Rozdiely v starostlivosti o vnúčatá
Ahojte aj vy sa stretávate s rozdielmi medzi vnúčatami? Mužova mama pomáha s vnúčatami, vyvára im podľa želania, vypeká a potom je tu moje dieťa ktoré za ten rok čo je na svete neprišla ani raz postrážiť, ani neuvarila ani mi nič nepomohla. Je to zvláštne robiť takéto okaté rozdiely ale je to jej svedomie. Ja len tak, prišla som sa trošku “vyspovedať” a som zvedavá či je takých starých rodičov viac.
Tvoje dieťa nie je aj mužove? Má problém s mužom? S tebou?
Tvoje dieťa nie je aj mužove? Má problém s mužom? S tebou?
@januska12323 Tiež som nejak nepochopila. Asi je druhá manželka/partnerka s ktorou má dieťa.
@januska12323 Tiež som nejak nepochopila. Asi je druhá manželka/partnerka s ktorou má dieťa.
@enmery muz ma asi surodencov,ktorí maju deti..
Aaano, aj u nás to isté. Prvé vnúča a naše - pozornosť 100:1. Teda, keď sa narodilo naše dieťa, svokra chcela u nás vkuse sedieť a mudrovať, po roku sa narodilo dalsie vnúča (súrodenec toho prvého), odvtedy pre nich naše dieťa existuje 1x za 2 mesiace s výnimkou sviatkov (narodeniny, meniny) 😊👌🏻
Aj ja som mala taku svokru. Preto som sa s nou prestala stykat. Nevidela som ju uz 8 rokov, neskutocne mi toto rozhodnutie pomohlo po psychickej stranke.
@anonym_autor to tvoje dieta si mala za slobodna?
@anonym_autor úplne bežné, skoro v každej rodine. Kašli na ňu.
Moja mama robí rozdiely a čo mám robiť. Svet sa točí ďalej
@anonym_autor to tvoje dieta si mala za slobodna?
@anonym_b83529
Myslela som to tak, že muž má súrodencov, ktorí majú deti.
U nás v rodine otcova mama robila rozdiely. Mala tri deti a konkrétne u nášho otca sa o nás absolútne nezaujímala, len o deti súrodencov. Dôvod, neznášala našu mamu a odniesli sme si to my deti. Verím tomu, že bohužiaľ takých mimo ľudí je stále dosť, nie ste jediní. Je to jej svedomie.
@anonym_autor tvoj muz co na to hovori?
U nás v rodine otcova mama robila rozdiely. Mala tri deti a konkrétne u nášho otca sa o nás absolútne nezaujímala, len o deti súrodencov. Dôvod, neznášala našu mamu a odniesli sme si to my deti. Verím tomu, že bohužiaľ takých mimo ľudí je stále dosť, nie ste jediní. Je to jej svedomie.
@anonym_aa1bba u nás je to podobne, mňa jeho mama nemusí, tak si to moje dieťa odnieslo.
@anonym_autor tvoj muz co na to hovori?
@domkakvet Robí mŕtveho chrobáka.
na to máš muža nech si to s mamou vybaví. ak jemu to nevadí 🤷♀️
ale k otázke - nie, ja to nepoznám…
Ja si myslím že to je asi všade aj keď každý sa snaží tvrdiť opak. Ja som u jednej babky bola len “na obtiaž” však už sa ani nerozpravame kvôli rodinným problémom. A zase u druhej som ja ten obľúbenec, ktorému by dali modré z neba. Ono proste asi sympatie abo neviem. Aj keby si muž pohovorí nič tým nedocieliš iba, že to bude robiť na silu a neúprimne, alebo aj tak na to bude kašlať. Proste nedonútiš ako sme my hovorili mať niekoho rád a venovať sa mu keď on sám to nechce.
Nie, u nas to takto necitim. Ani u mojich rodicov ani u svokry. Mladsieho syna mame dokonca adoptovaneho a vsetci ho maju radi rovnako, ako tie ostatne vnucata. Ale napriek tomu maju moje deti blizsie k mojim rodicom. Ak nemate dobry vztah, tak sa necudujem, ze svokra u vas nevysedava a nevola ti kvoli tvojmu dietatu. Proste to tak casto byva, ze matky maju blizsie k svojim rodicom a aj vnucata maju potom blizsie k babke a dedkovi z maminej strany.
Nie, u nas to takto necitim. Ani u mojich rodicov ani u svokry. Mladsieho syna mame dokonca adoptovaneho a vsetci ho maju radi rovnako, ako tie ostatne vnucata. Ale napriek tomu maju moje deti blizsie k mojim rodicom. Ak nemate dobry vztah, tak sa necudujem, ze svokra u vas nevysedava a nevola ti kvoli tvojmu dietatu. Proste to tak casto byva, ze matky maju blizsie k svojim rodicom a aj vnucata maju potom blizsie k babke a dedkovi z maminej strany.
@andrea_82 áno aj keď nemáme dobrý vzťah tak dieťa by nemalo tým trpieť podľa mňa
Ja si myslím že to je asi všade aj keď každý sa snaží tvrdiť opak. Ja som u jednej babky bola len “na obtiaž” však už sa ani nerozpravame kvôli rodinným problémom. A zase u druhej som ja ten obľúbenec, ktorému by dali modré z neba. Ono proste asi sympatie abo neviem. Aj keby si muž pohovorí nič tým nedocieliš iba, že to bude robiť na silu a neúprimne, alebo aj tak na to bude kašlať. Proste nedonútiš ako sme my hovorili mať niekoho rád a venovať sa mu keď on sám to nechce.
@anonym_6ea37e máte pravdu ono ak to nemá byť úprimné tak radšej nech to nieje
Nie, nemám to tak. Svokra sa o všetky vnúčatá zaujíma rovnalo a mama sa rovnako nezaujíma 😂🤷🏼♀️
Ano, vsimla som si to najma u zien, ktore maju dcery aj synov, tak tie dcerine deti boli oblubenejsie. Sama mam sice synov, ale dufam, ze budem spravodliva.
@anonym_autor preco ta jeho mama nemusi? Ty ju mas rada?
no napr, my mame dve deti rozdiel 5 rokov medzi nimi....prvorodeny je svokrin milacik, vola ho stale k nej spat, celkovo si ho pyta, chce s nim travit cas... mladsieho len tak z nudze mi pride, asi sa jej nechce....
a z mojej strany mama zase chce viac mladsieho...
hnevam sa na ne za to, najma vnutorne, lebo je to az velkrat okate, ale
pockame kym moja a muzova sestra budu mat deti mozno sa zase daco pomeni v oblubenosti :D
@anonym_autor preco ta jeho mama nemusi? Ty ju mas rada?
@tykat ona je taká, že má rada svojich a mňa nemá rada a druhú nevestu tiež moc nemusí ale deti si k sebe berie aj sa im venuje, ja som taký vyvrheľ od začiatku a tým pádom aj moje dieťa
U nas to robila ocinova mama. Neznasala moju mamu,tak sme si to odniesli my deti. Nikdy sa o nas nestarala, nezaujimala, nedokazali k nam ani len prist pokial ich ocino nebol zobrat. K tete ale ist busom problem nebol. Nevidela som ju 10rokov a chudak ocino je u nej tiez par rokov uplne odpisany.
Svokra robi tiez podobne veci, tiez vidi najma deti od dcery, my sme daleko. Muza to strasne trapi,no ludi bohuzial nezmenis. Je to ich volba ake vztahy chcu s vnucatami.
@anonym_autor Je to jej rozhodnutie, je irelevantné prečo sa tak rozhodla a tebe neostáva nič iné, len to rešpektovať. Ona nie je povinná starať sa ti o vnúča, ty si rodič, tak bohužiaľ.
@anonym_autor u nás bol rozdiel v tom , že mužovi roficia o naše deti nejavili skoro žiadny záujem a u mojich rodičov sú deti stále lebo ich chcú a podotýkam bývame na jednom sídlisku všetci vzdialenosť mojich rodičov od nás bolo 15 minút pešo mužovi rodičia 20 minút pešo
Áno poznám, mňa nemali svokrovci nikdy radi, lebo som z rozvedenej rodiny a ešte k tomu Maďarka 🙈 ale čo už, nič s tým nespravis. Máme už 20 rocne dieťa, švagrinej dieťa je mladšie. A vždy to bolo tak že manželovi sestra bola uprednostňovaná a manžel bol bokom. To iste ked sme porodili, švagrinej dieťaťu všetko a nášmu ked niečo kúpili tak si vypýtali za to peniaze. To by bolo na dlhé písanie. Preto ti píšem že nerieš, lebo ich nezmeníš
@anonym_autor aj u nas je to tak, svokrovci, ktori byvaju v meste ako my, tak k nam pridu raz za mesiac, niekedy len medzi dvere. ale co sa tyka svagrovcov, co byvaju v inom meste, tak tym vezmu deti na prazdniny, detom sa venuju, vezmu ich na kupalisko, alebo do zabavneho parku, do mesta na zmrzlinu, na vylet, do kina a nase deti nic. Je to fakt trapne stretnut ich s druhymi vnucatami niekde v autobuse ako idu od niekial v nasom meste a nam sa ani neozvali. Nerozumiem tomu.

🤔