Rozísť sa?
Ahojte, idem si k vám po radu.
Zijem s priateľom 3roky. Za tie 3 roky sme sa o budúcnosti rozprávali veľa krát, vzdy s nešťastným koncom voči mne.
(Svadba tak možno o 10 rokov, lebo je len papier a on ho nepotrebuje bla bla bla ) deti nevie, spolocny majetok ani vo sne, vraj. Chce kupit dom. Len on sam.. samozrejme že chce, aby som tam s ním zila ale ja sa neviem citit ako “doma” ani v jeho byte, keďže aj jeho rodina dava jasne najavo, že ten byt je len jeho (máš to tu pekne, peknu komodu si si kupil.. )
A vztah nám tiež nejak extremne nefunguje,.. rozhodla som sa s ním rozist. No po každom rozhovore si to rozmyslím. Vzdy mi povie že ma strasne lubi, že som prenho všetko a že nevie, čo robí zle. Že sa vzdy snažil o to, aby som bola stastna a že nevie slovami opisat, čo ku mne citi. Bohužiaľ ma vzdy “prehovorí” potom dva tyzdne seka dobrotu (venuje sa mi, pobozká ma, ideme von..) a potom je zase všetko v starych koľajách. Inak je voči mne dibry, len nie sme kompatibilný v tom, kto koľko lasky a v akej forme potrebuje. Myslite, že to ma ešte šancu? Najhoršie je rozist sa s niekym, koho clovek este lubi 😣
no tazko povedat, aby to fakt nebolo o tom, ako tu uz padla veta ze po xy rokoch si clovek povie za zabity cas.
Preco si si nekupila byt, ked mate rovnaky prijem? On to zo svojho platu zvladol, ty nie? Nepotrebujes svoje byvanie a nemas obavu, kde budes byvat v starobe? Odkladas nieco, alebo vsetko obratom minas?
Dievca utekaj co ti nohy stacia. On ta nelubi, je to len blud v tvojej hlave. Keby ta lubil tak ta respektuje a pozera aj na teba. A nie slovami ale skutkami.
Mat partnerku a platit si svoje nehnutelnosti bez ohladu na to ci sa to partnerovi paci alebo nie a bez ohladu na to aby sa spytal na tvoj nazor ohladom spolocneho zivota je take iste vychcanstvo a prizivnictvo ako ked si zena ktora do vztahu neda nic a dufa ze starostlivostou o deti si vsetko odpracovala a po rozvode mas narok na polovicu. Pravne mozno ano, moralne mi je z takych ludi zle. Aj z takych chlapov a aj z takych zien. Vztah sa vola preto vztah ze sa rozhodujete spolocne a tak aby bol kazdy spokojny. Ak toto niekto nedokaze nema liezt do vztahu a nicit slusnym ludom zivot. Ked chcem zo vztahu brat, mal by som do neho aj vkladat. City, financie, usilie, vsetko.
Ci ako si predstavujete spolocny zivot, tak ze ty si kupis svoj byt a budes v nom byvat, pripadne ho das do prenajmu a budes cakat kedy sa nad tebou nahodou zmiluje a povie "ano uz teraz si mozme kupit nieco spolocne"? Sama vies, ze sa mas rozist pretoze si to uz spravila tak to ukonci a hladaj dalej normalneho chlapa.
Ukonci to. Zbytocne trapenie.
Moj muz bol taky hrdy po svadbe, ze ked volal aj s mojim bratom, alebo so svojimi surodencami ci rodicmi, tak normalne o mne hovoril ako o svojej žene😅
Cize on nepovedal ,, Zuzka zajtra robi, tak prideme pozajtra”
On povedal mojmu bratovi, ze ,,Moja žena zajtra robi, tak prideme pozajtra”😅😅
Alebo pouzival, vlastne stale pouziva ,,Moja manzelka”
Mne to bolo zo zaciatku strasne vtipne a fakt som sa na tom smiala.
Po mojej otazke, ci zabudol ako sa volam, mi odpovedal ze nie, nezabudol som, no Zuziek je veľa, no moja žena si len ty a mne sa to hrozne páči!😃😃
Jednoznačne s tebou budúcnosť neplánuje. Budúcnosť ma jedno spoločné zameno- MY.a tvoj priateľ používa iba JA. Tak si vyber.
Autorka,mne by uz vadilo, ked muz povie,ze manzelstvo je len papier. Tento clovekta nema uprimne rad, ked vie, co si prajes, a nie je ochotnye nic pre teba spravit. Bohuzial. Takto ty budes stradat stale, a v nejakych intervaloch sa utesovat, ze vsetko je v poriadku. Kde je laska, ma byt aj respek, a ucta
Len aby si nebola prekvapená, že po rozchode sa do roka ožení a bude čakať dieta s inou. To je častokrát realita, že,,vraj" nechce deti, ale zrazu ich ma s iným partnerom tri.
Nečakaj 10rokov s nádejou, že si to rozmyslí, zmení názor. Nestrácala by som čas s niekým, kto so mnou NECHCE deti, ani minútu. Jedine, že by si mala rovnaký cieľ (žiť bez papierov a bez deti) ale to očividne nemáš. Môže ťa mať svojim spôsobom naozaj veľmi rád, ale nie až tak, aby si ťa ,,zavesil" na krk na celý život. Momentálne mu vyhovuješ.
@simona20201309 ono to takto vacsinou byva
@simona20201309 Presne tak.
tri roky je naozaj dost dlha doba na to, aby clovek vedelm ci s tym druhym chce zdielat spolocne zivot - deti, byvanie, financie
tento chlap to s autorkou nechce, chce s nou len randit.
zdravim, partner tiez nechcel svadbu, kw to iba papier... ppvedala som mu, ale inymi slovami, ze bez svadby to nema vyznam, ja svadbu chcem a ked on nie, tak bohuzial... neber to ako vydieranie, su veci, na ktorych si clovek zaklada a na ktorych nie, daju sa robit kompromisy v niecom... on urobil so svadbou a sme svoji a je zase, ze svadba nebola v kostole... vysvetli mu, ze ty mas svoje potreby, z ktorych neupustis... ak teda nechces upustit. ze ty svadbu urcite chces, ze ked nebude svadba, tak pre teba tento vztah nema buducnost. my amw si presli recami a rozhovormi, ze sak to je iba papier a bla bla, len ked to je iba papier, tak preco sa tomu tak branit? pre mna to nie je papier, pochopil 🙂 . tieto veci si treba co najskor vyjasnit.
Nema to sancu. Ukeca ta aj ked vie, ze sa nic nezmeni lebo on nic menit nechce.
@nyusika jeho argument je, že je to krátko čo sme spolu.
nie ste spolu kratko, pokial teda nemate cca 18 rokov
@nyusika nie ja mám 26 priateľ 31
On si chce len užívať, bude tá takto naťahovať ako gumu v gatoch. Vždy ho opustis, on ťa ukeca ako tá miluje a ste tam, kde ste boli. Má full servis, sex kedy chce, svoj byt. Ty máš čo? Odíď už natrvalo, nemá to zmysel. Sama sebe blokujes šťastie, ktoré ťa čaká s niekým iným. Ver tomu, že on si po rozchode veľmi rýchlo nájde inú. Nemá ťa za nič. Prepáč, nemyslím to v zlom. Drž sa.
tak to mate dost dost rokov na to, aby ste sa vedeli dohodnut na buducnosti.
ja po mojich skusenostiach by som odisla.
takto sa budes trapit dalsich x rokov
nelubi ta, chce ta len docas, kym si najde taku, s ktorou bude chciet aj rodinu, aj spolocny zivot
Podla mna sama vies, ze to takto nevydrzis tahat donekonecna a ocakavas teda od vztahu aj nieco viacej ako ti momentalne ponuka teraz on. Sprav pre seba to najlepsie a skus proste stastie niekde inde
@zoro9836 Ano, zlatokopky sme, tie co nie, riskuju, ze po 10 rokoch skoncia v najme s dvoma detmi, lebo sa spoliehali, ze to bude na cely zivot. Partnerstvo je o zavazkoch, ak autorka tuzi po rodine a nie len po randeni, tak si musi najst partnera s rovnakym postojom. Co je zle na tom kupit nehnutelnost spolocne? 🙂

Ak chceš, svadbu, deti tak skončí a už sa nevracaj. Pretože on nechce ani jedno ani druhe