icon

Rozmýšľajú tí ľudia?

5. dec 2022

dnes nevychadzam z udivu. Som chorá, s respiratorom cakam v plnej čakárni chorých ľudí. A tu mladi par, chalan cosi potrebuje od sestricky, babu ma ako doprovod.Evidentne je zdrava ani rusko nic, len tu sedi. Dalsi chlap ktory ide k lekarovi a za nim docvala cela jeho rodina zena a 2 male deti 👏🏻. Ludia Vam to fakt uz nemysli???

autor
5. dec 2022

@kristinkakvetinka a mimochodom toto tu sa vola diskusne forum a ak chcem mozem diskutovat aj o tejto veci, ktora sa mi dnes stala.Tak ako teba to priviedlo az sem, privedie to aj inych.

sisaka
5. dec 2022

Preboha - prestaňte už s tými rúškami, u nás už našli písomnú korešpondenciu, ktorá je dôkazom, že išlo o politické rozhodnutie, nemá nič spoločné so zdravotným, akurát to teraz nechcú priznať, tak musia stále hrať tuto šaškareň.
U nás sa tiež stále nosia v zdravotníckych zariadeniach, aj keď povodne naša “Workplace health and safety” vydala na začiatku pandemie jasné stanovisko, že rúška nebudeme nosiť len tak, nie je na to dôvod a budeme nasledovať zavedené protokoly a potom museli otočiť kabát. 😡

Teraz neviem, či Slovensko to obišlo, ale u nás je to katastrofa, decká sú choré ako nikdy predtým - hlavne RSV a chrípka, ale aj iné respiračné ochorenia, ale tak choré, že končia v nemocniciach, nemajú žiadnu imunitu nosením tých nechutných handier a rúšok si ju načisto oslabili. Dorazili sme si vlastné deti, miesto toho, aby sme sa správali ako ich ochrancovia a vzbúrili sa dovolili sme štátu aby rozhodol o ich zdraví. Bolo nás primálo protestujúcich, väčšina rodičov sklopila uši a chvost a dovolila zneužiť svoje deti!
Chvalabohu mame teraz normálne zmýšľajúcu provinčnú premiérku, ktorá robí všetko preto, aby zastavila tlaky na znovu zavedenie rúšok v školách, aspoň nejaké + v tejto chorej dobe.

Už sa ľudia spamätajte! A keď si myslite, že vám tie brániče príjmu čerstveho, nevydychaneho vzduchu pomáhajú, tak si nasaďte aj 10, ale nechajte triezvo uvažujúcich ľudí robiť si po svojom.

ada12345
5. dec 2022

@sisaka Tema je myslim o noseni rusok u lekara ci v nemocnici, nie o celodennom noseni v skole. U lekara ci v nemocnici kde je tych chorych vela a koluje tam velky mix virusov ci bakterii ma nosenie respiratoru zmysel a nijako ti to za tu chvilu neznizi ci neznici imunitu.
V azii nosia bezne ruska ci respiratory uz roky rokuce, davno pred koronou a zaujimave, ze este ziju a aj imunita im funguje.

acrobaleno
5. dec 2022

Toto som minule spomínala. Teraz mi príde automatické si dať rúško, keď som chorá napríklad alebo u lekára. Pred pár rokmi by ma to ani nenapadlo.
@autor mala si si dať chill pill u toho lekára, čo ťa je po tom, že niekto mal doprovod so sebou. Čo ak musel mať?

autor
5. dec 2022

@acrobaleno ja som v pohode.Ja len myslim na inych ludi, vies? lebo som zodpovedná, premyslajuca, ohladuplna bytost.Nie nepotreboval ani jeden z tych 2 dospelych muzov doprovod.Prisli si po nieco.

onedaynick
5. dec 2022

vysvetlite mi tie desiatky zmazanych sprav od Martiny?

sisaka
5. dec 2022

@ada12345 bavíme sa o zdravých ľuďoch. Nie je žiaden dôvod, aby nosili rúška. Takmer 50 rokov som nenosila rúško a tiež som tu a kým som nezačala nosiť rúško 8 hodín denne mala som aj perfektnú imunitu. Čo robia v Ázii ma nezaujíma a v akom stave majú zdravie netuším, pri tom smogu, čo tam majú to asi nebude nič moc, čo sa týka ich respiračnych orgánov, to rúško je pravdepodobne benefit a tie najhrubšie častice, čo sa nachádzajú v tom znečistenom vzduchu im prefiltruje.

aurora33
5. dec 2022

Autorka a o čom tu chceš diskutovať? O tom že si chorá a zbytočne riešiš iných ľudí? Či o čo ti vlastne ide?

gertrudaosem
5. dec 2022

Koľko krát rozmýšľam nad sebou, že ako veľmi riešim druhých a ako veľmi ma rozhodí sprostosť ľudí a iné vlastnosti, ktoré ma na nich jednoducho vytáčaju aj keď by nemuseli, no som na tieto veci veľmi citlivá... Na chvíľu sa pozastavim a nemám sa chvíľu rada za toto, lebo však čo ma do koho ... No vidím, že sú ľudia čo riešia ešte viac ako ja.

aurora33
5. dec 2022

@sisaka zase až tak veľa deti tie rúska nenosili, ved väčšinou boli doma. A paradoxne moje deti ako nosili ruska boli oveľa menej choré a teraz keď sa nenosia tak su toez ok. Skôr treba prestať s tými sprostým rečami o žiadnej imunite z rusok. Ako sa prosím ta môže zničiť imunita? Čo s tým ma spoločne rúško?

sisaka
5. dec 2022

@aurora33 rúško s tým ma veľa spoločného a aj všetky proti covidove opatrenia. Tým že sa zvýšila hygiena, všetko sa všade dezinfikovalo, ľudia sa menej stretávali, nechávali si väčší odstup od druhých, nosili rúška - ktoré síce nezastavia mini vírusy, ale zastavia kvapôčky, v ktorých sa nachádzajú, ľudia nosili dokonca Respiratory došlo k tzv. Immunity gap, imunitnej medzere. To znamená, že veľa deti nebolo vystavených bežným vírusom a baktériám v takej miere ako po iné roky, takže si nemohli na tieto vírusy budovať imunitu a vytvoriť protilátky, matky tiež neboli dlhú dobu vystavené týmto vírusom, takže nemohli odovzdať protilatky svojim novorodencom cez materské mlieko. Na to, aby sme vytvárali rovnováhu potrebujeme byt vystavený baktériám, vírusom, parazitom, či rôznym iným mikróbom. Nedostatočné vystavenie vedie k vzniku choroby ako aj prílišné.
Okrem toho sa v rúškach môžu nachádzať rôzne patogény ako plastové, silikónové vlákna, nanočastice, graphene, formaldehyd a kto vie, čo ešte, ale to tu ani nejdem rozpisovať, kto to ma naštudované vie, prečo nechce behať v rúšku a prečo chce voľne dýchať.
Kľudne si ale to o tej imunite vyhľadaj info, nie je to žiadna konšpirácia a u nás v zdravotníctve sa o tom otvorene hovorí. Keďže sme vedeli, čo sa stalo v lete v Austrálii (u nich zima) pripravovali sme sa na podobný scenár aj sa u nás žiaľ napĺňa.

aurora33
5. dec 2022

@sisaka no neviem, sama pracujem v zdravotníctve a vobec nevidím nikde nič také katastrofické.

sisaka
5. dec 2022

@aurora33 situáciu na Slovensku nesledujem, u nás je to dosť zlé

autor
5. dec 2022

@aurora33 ale prosim ta diskutuje sa tu o väcsich blbostiach a toto je podla mna fakt vazna vec .Pisem tu cely cas o ohladuplnosti a ty o com pises??

kvetinka75
5. dec 2022

Ohladuplnost je jedna vec a prehnany strach a opatrenia druha vec

miriam11
Odpoveď bola odstránená
aurora33
5. dec 2022

Akoze ty si ohľaduplný tým že si mala rúško? Lebo ja naozaj nerozumiem o čom je tento prispevok

ada12345
5. dec 2022

@sisaka Vidis, sama pises, ze respirator zastavi kvapocky s virusom. Ja ked idem k lekarovi netuzim po tom priniest si od neho este dalsi virus ci bakteriu. Staci mi s cim som za nim prisla. Naco si komplikovat stav? To, ze mas na sebe respirator hodinku u lekara raz za cas ti ziadnu imunity gap nerobi a je to ohladuplne voci ostatnym, ked nerozprskujem kvapocky siroko daleko okolo seba.

sisaka
5. dec 2022

@ada12345 píšem po španielsky, či čo? Píšem, že zdraví ľudia nemajú čo behať s rúškami, nie je to normálne, ani zdravé. Keď je niekto chorý, nech si ho dá. Tu sa autorka rozčuľuje nad evidentne zdravými ľudmi, že si behajú bez respiratorov.

felycity
5. dec 2022

milá autorka, chápem, že si nahnevaná, ale baby tu neútočia po tebe, ty si si napísala príspevok, ktorý je adresovaný nám všetkým a z ktorého cítiť hnev, nasratosť, či fakt už nemyslíme... chápem, že si nahnevaná, ale tiež si mohla slečnu ked tam sedela s partnerom slušne upozorniť či rodinku, ale zas ked ide jeden doprovod nič také strašne sa nedeje , to že nemá respik, nuž ich vec, ich chyba, jedine, čo musím uznať je, že ak príde doprovod tak, ak nie je miesto, mal by pacientovi ho uvoľniť a nezaberať miesto chorým, ale toto platí aj v mhd či v iných situáciach, áno pritom to zisťujeme, že strácame niektorí slušnosť a ohľaduplnosť...

autor
5. dec 2022

@sisaka si riadne na omyle, prosim precitaj si vsetko co som napisala.. Nie je tych prispevkov tak veľa. Nevadilo mi to. A predstav si ze ti zdravi tam sedeli medzi nami chorými pol hodinu cca? A medzi chorymi ale fakt chorymi boli aj taki hlavne muži, ktorí ten respirator ci rúško ani nemali. Vyšla sestricka a po nich nakricala, aby okna otvarali ze aj zdraví budú chori! A teda uz musela byt fest vytocena. A teraz sa dokola opakujem pre tych ktorí nečítajú.LEBO niektorym evidentne nedochadzaju dalsie súvislosti..

sisaka
5. dec 2022

Autor - ty sa staraj o seba, respirátor si mala a či sa niekto nakazil alebo nie je jeho problém a nie tvoj.

autor
5. dec 2022

@sisaka no uz len teba si k srdcu zoberiem 😂

autor
5. dec 2022

@sisaka jasne ze je to aj moj problem, lebo ak sa nakazia, tak nakazia aj dalsich ľudí.Ale hlavne staraj sa o seba 👏🏻☝🏻

ada12345
5. dec 2022

@sisaka U lekara moc zdravych ludi nie je. A mala by si si dat trosku oddych, moc ta to tu rozculuje. 😉

abbey1
5. dec 2022

Sorry, ale nikdy ozaj nikdy som v čakárni u lekára napr pediatra medzi chorými neochorela. Ako to ľudstvo prežilo bez respiratora doposiaľ? Ako žijú ľudia, kde ich ani cez Covid nikdy nenosili? Ďalší div sveta? A tu hľa Slovensko, kde jednu ženu ide rozhodiť, že ich zdraví ľudia nemali. To je paradox. Alebo hon na čarodejnice. ;)

autor
5. dec 2022

@abbey1 vies co? Bud rada ze si neochorela, dakujem bohu ze si to nezazila. To je presne toto: "sýty hladnemu neverí" ja poznam aj ľudí co pocas covidu padali rad za radom.. A poznam aj 40 rocneho, skoncil v umelom spanku na 2 mesiace je dozivotny invalid ledva chodí , prezil vdaka lekarom ktorym nebol ľahostajný. A to bol total popierac covidu, presne tvrdil tieto tliachaniny ze to je vymyslený biznis. Chudak uz neveril ani vlastnemu rozumu, tie pofiderne media mu uplne vymyli mozog a pritom IQ velmi vysoke☝🏻nikde takmer nechodil vtedy a dodnes nevedia okial sa nakazil

zuzanaete
6. dec 2022

@abbey1 A teraz lekari kricia, ze mame najhorsie chripkove obdobie, lebo deti nosili respiratory. 💁 Boli aj vyjadrenia, ze je lepsie prichadzat do kontaktu s kovidom postupne. Clovek bez respiratora mohol dostavat postupne male davky kovidu a telo to zvladlo a clovek ani nezbadal a telo ziskavalo imunitu. Ako je jasne, ze clovek mohol dostat aj velku naloz a telo bojovalo.

zanka777
6. dec 2022

No vyplakala sa zas ďalšia silno zarytá vyznavačka rusok..... Tipujem že ty si z tých inteligentov čo nosia reapirator aj keď sú sami v aute(čo je už vrchol debilizmu u mňa)ale čo už..... Pozri každý má slobodnú vôľu tak to nechaj na nich či sa chránia pred chorobami a vírusmi alebo z toho nie sú až takí predposrati ako ty a neriešia to tak tragicky.......

sisaka
7. dec 2022

@aurora33 nikde nič nevidíš, čo? Skoro som ti uverila, že sa to Slovensku záhadne vyhlo.
Ale práve som zistila, že toho máte plné media (presne, čo som tu písala) a každý “druhy” post aj na MK je o chorých deťoch.

https://tvnoviny.sk/domace/clanok/374871-choryc...

Tak to dopadne, keď sa zahodia všetky proti epidemické plány, ktoré vytvorili skutoční nie pseudo odborníci a zavedie sa bullshit, ktorý si pretlačili politici, ktorý neslúži na nič iné len na ovládnutie ľudí, vytvorenie strachu a paniky v spoločnosti a polarizáciu ľudí. Toto čo sa deje sú výsledky proticovidovych opatrení vrátane zaruškovania zdravých ľudí a chúdatiek malých detí. Ja keď to vidím, tak vo mne až vrie, malým detičkam brániť vo voľnom dýchaní - to je tyranie!

Ako povedal/či nepovedal Mark Twain: Je ľahšie niekoho oklamať, ako ho presvedčiť, že bol oklamaný.

Už konečne ľudia otvorte oči a prestaňte ich zatvárať pred realitou.