Rozvádzam sa, našla som si mladšieho partnera. Rodina sa mi otočila chrbtom
ahojte som tu nova ..ani neviem či chcem radu alebo sa len vyrozpravat...mam 43r rozvádzam sa lebo som si nasla mladšieho partnera o 14 r ..viem poviete si že mi šibe no nikdy som sa necítila táka štastna ako teraz poviete si že mam ružove okuliare no nieje to tým...s priateľom sa poznáme 4 roky čo to už o sebe vieme a neskutočne si rozumieme.A v čom je problém?
Moja rodina sa mi otočila chrbtom ,keď sa prevalilo že som manželovi neverná. V manželstve som zostala citovo prázdna ,manžel je dobrý človek ale ta láska čo medzi nami bola kamsi vyprchala.Poviete si to je normlane. Kym boli deti malé nevnímala som to tak ako teraz keď ma už toľko nepotrebujú majú 15 a 12 r Moja rodina ma odsudzuje že hladím len na seba a nestarám sa o to ako tým že som si nasla iného ubližujem vsetkym okolo. Veľmi sa preto trápim lebo to nieje pravda ,ale aj ja mam pravo na to aby som bola stasna a cítila že na mne niekomu zalezi a dava mi najavo co pre neho znamenám. Partner chce aby sme spolu bývali a mali aj dieťa. A tu nastáva problém bývame u rodičov ktorý sa do vsetkeho starajú .Manžel nemá kam isť a tak bývame v spoločnej domácnosti .Je to dosť narocne .Aj by som sa odstahovla ale nechcem za sebou palit mosty medzi mnou a rodicmni ktorý tým aký postoj ku mne zaujali ma síce zranil no stále su to moji rodičia.Su zo starej skoly ,,zena sa ma prisposobit a byt rada tomu co ma ,co tam po citoch a vzájomnej komunikácii.,,ved ta nebije nefajci co viac by si chcela?Som z toho všetkeho dost psychicky utrapena .A co deti si hovorite ?15r so mnou nehovori z toho co sa mi podarilo z neho dostat je ze mi neodpusti co som urobila...a 12r je jedine co mam je to moje slniecko.Ako to mam vsetko vyriesit tak aby boli ked uz nie vsetci stastny ale aspon aby ma skusili pochopit
Tu si taký ukážkový prípad ... ako vie jeden človek pre svoje SEBECTVO....zničiť všetkých okolo seba - muža, deti, rodičov - už to nevrátiš späť a všetci tvoji blízky si to ponesú navždy v sebe - pogratuluj si ......NECHÁPEM ako chceš stavať svoje šťastie na toľkom nešťastí druhých - to nikdy fungovat nebude ........ tvoje vzdušné zámky zmiznú ako para nad hrncom pri prvých problémoch aj spolu mladým "nabijákom"
@adka14 no nič iné vám dvom neostáva len vyriešiť vlastné spoločné bývanie. Inak sa nepohnete nikam. Snáď ste dospelí a máte vlastné peniaze, myslím samozrejme teba a nového partnera. Bohužiaľ aj financie sú dôležité pre spoločný život, nielen láska. Keď vám teda ide o spoločný život, nielen stretávanie sa. Tvoj priateľ je ok s tým, že okrem teba bude mať aj tvoje deti?
Tebe chýbalo len uznanie a obletovanie od chlapa ktoré si už doma nemala, nebudem ťa súdiť, ale napíšem ti len toľko, nie si prvá ani posledná... Minimálne tri, možno štyri ženy ako ty poznám, ešte s menším vekovým rozdielom, ako myslíš, že všetky dopadli... Chalan je veeelmi mladý preboha... Nechce deti? Jasne... Teraz.. Ty si teraz zaľúbená a pobláznená, za tri roky bude úplne inak... Jeho to teraz samozrejme baví, on nemá rodinu nič neobetuje... ale prídu mladšie ženy, bude ti behať kade tade a ty nešťastná sediet doma a prekusovat jeho úlety... Žena rýchlo sa s pamätaj...
Velmi mi to pripomina tuto knihu https://evitovky.sk/produkt/manzelka-mi-nevadi ...a citala sa mi tazko, s hrcou v hrdle. Moja mama od nas odisla, az ked sme boli s bratom dospeli (ale stále zavislí na rodicoch - studenti VS) a velmi nas to poznacilo. Samozrejme na stastie mas pravo, ale na stastie maju pravo aj tvoje deti a manzel...a toto ich boli velmi.
Ja chapem rozchody, ked chlap pije, zenu (deti) tyra (psychicky, ci fyzicky) a ešte su rozne dalsie vazne dovody...ale toto, ja neviem...aj ja by som si rada zazila take to zalubenie, nieco ine, ale mam rodinu a partnera - je to aj zodpovednosti. Neviem, tazko sa radi....PS: v tej knihe deti stratila, lebo sa citili zradene. A potom si k sebe cestu naspat hladali len velmi pomaly.
@adka14 ale aká je otázka?veď už si sa rozhodla pre partnera, rozvod, nové bývanie čo spravit, aby Ťa pochopili?myslím, že deti toto nepochopia akokoľvek im to vysvetlis, že chces zažiť lásku, niečo nové nech ďalej ešte prezijes pekne roky..Rodicia s tebou komunikujú?
Máš ako vyplatiť muža?
@adka14 ako si sa snazila zachranit vase manzelstvo?
@miskaska Proste kriza stredneho veku, manzelstvo nuda, takze potreba sa citim ziadana, milovana.... Pochopitelne vztah s mladym za rok dva mozno viac skonci, a neostane nic...Ani milenec, ani manzel a nahnevane deti. Bol by blazon, keby mal dlhodoby vztah s o 14 rokov starsou, to nefunguje ani vo filmoch
Ja fakt nechapem, co od toho autorka ocakava
@0kristina0 niekolko krat som za nim prisla aby sme sa porozpravali no vzdy ma odbil ze nieje o com tak som to potom vzdala
@adka14 pozri , mám 45 rokov a úprimne mi ťa je ľúto do akých sračiek sa to ženieš. Ty si teraz ako osprostená , nadopovaná endorfimami, ale dopad bude veľmi tvrdý. Na druhej strane sa ti veľmi čudujem že si chceš takto komplikovať v našom veku život a to ešte s takým žabiakom. Ak si chcela niečo adrenalínové užiť , Ok to chápem , diskŕetne si to mala urobiť a vrátiť sa domov. Deti by to brali inak ak by to manželstvo bolo hrozné ale vy ste ho mali zrejme pokľudne , stačilo obnoviť to čo si kedysi cítila voči mužovi , spoločne . A mať dieťa v 43 plus , nuž. ja mám zvládam to v pohode, ale zabudni v tomto prípade na užívanie si života. Ak sa ti to nepodarí , tak nečakaj že partner s tebou zostane, túžba po deťoch je nesmierne silná.
@adka14 tak asi si nebola šťastná a naplnená v manzelstve ako ja Ťa aj chápem veď stane sa...,ale tebe sa posralo všetko.Ked muž na to prišiel tak by som ho vyplatila, zostala sama s deťmi a mladého si nechala na zábavu, ale ja by som si novú rodinu, bývanie nezakladala.Ale ty rob ako myslis
@adka14 Ja teda rozvody velmi neschvalujem. Len mi pride celkom vtipne ked su tu temy ako "Lutovali ste niekedy rozvod?" "Zostat v manzelstve len koli detom ?" Tak v tychto temach sa veru zeny dusuju ako su oni stastne prestastne ze sa rozviedli, ako si deti nakoniec v pohode zvykli, pochopili a pod. A koli detom ? Nieeee, preboha len to nie, manzelstvo predsa nie je len o detoch, ved aj zena ma pravo na svoje statsie a byt milovana... deti vyletia z hniezda ale partner ti zostane...a co s takym s ktorym ste sa za tie roky odcudzili a laska vyprchala ? A tu zrazu, ked teda zena sa rozhodne ist za svojim stastim, tak jej nakladaju aka je nezodpovedna, nemysli na deti, chudak manzel-dobracisko od kosti. No skratka ani tak ani tak nedobre 🙂 Nevieme ake ste mali problemy v manzelstve, asi ste sa postupne odcudzovali jeden druhemu, zametali problemiky a take tie mensie konflikty nedorozumenia pod koberec az zrazu sa idete rozvadzat. Ale tak...nechceli ste v prvom rade popracovat na oziveni vztahu s manzelom ? Vedel co Vas vlastne v tom Vasom vztahu trapi ? Bolo mu to jedno? Ja Vas na jednej strane aj chapem, ja sama sa citim casto v manzelstve tak ze by som sa najradsej rozviedla, citim sa nemilovane, nechcene, nezaujimavo...skratka manzel je sice ukazkovy co sa tyka starostlivosti, pracovitosti, dobry ocko a pod. ale citovo sme kazdy inde...sme niekedy len ako spolubyvajuci so zavazkami (krasne zlate 3 deturence). Ale teda ja nemam ziadnu znamost a ani manzel. Ale semtam sa porozpravame o tom vsetkom sem tam mu nieco vykricim a trosku je dobre ale potom sa to stale vrati do starych kolaji. Proste mame ine jazyky lasky a nevieme sa naucit jazyk lasky toho druheho. No...ale nie to som chcela, to len na margo toho ze clovek chce skratka zazit vo vztahu lasku nie len tie denne povinnosti. hmmm a deti...Mam kamosku, tiez Adu, tiez 43r., tiez sa vydala lebo otehotnela, s manzelom sa postupne tiez odcudzili, on ani byvanie nevedel zabezpecit poriadne, v garsonke su doteraz, 15 rokov uz trva ta agonia, ani s nou spavat nechcel, ani sa pritulit ani nic, skratka velmi velmi jej chybal normalny laskavy vztah, citila sa manzelstve strasne frustrovane, mali spolu 3 deti, najstarsia s nimi ani nemohla byvat nezmestila sa do garsonky, pan manzel neriesil, byvala u babky...no proste celeee totaaalne zle...a teda po tych rokoch si tiez nasla znamost, tiez mladsi len teda o 4 roky tusim, konecne je stastna ze je niekym milovana, ale...stale sa nerozviedla a vsetci sa otocili tiez proti nej. A asi len ja jedina ako kamoska z detsva pri nej stojim, lebo viem ze ten muz ma velky podiel viny na tom ako to cele dopadlo, ako nechcel nic riesit, a az ked si ona teda najde znamost zrazu jej vyvolava svokor nadava jej nechutne deti su proti nej a no skratka tiez sa citi hrozne. Najma koli tym detom. Takze je to dost blba situacia. Ono asi treba zapracovat naajprv na tom povodnom vztahu-manzelstve. Hmmm ale ked nie je zaujem z druhej strany, tak tazko daco docielit a opravit ochladnuty pokazeny vztah.
@adka14 koľko ste spolu s terajším partnerom? Žila si už s ním? Lebo ono tie všedné dní prídu časom vo všetkých vzťahoch. Nato sú 2 ľudia aby na tom pracovali. Hlavne keď sú tam už aj deti, komunikovali ste spolu s manželom o problémoch? Snažila si sa ty osobne nejak to napraviť? Lebo mi to príde trocha cez že si niekto nájde milenca a pritom má manžela a 2 deti. Píšeš ze to nie sú ružové okuliare no príde mi to ako keby si nerozmýšľala reálne. A ja osobne akokoľvek by som bola zamilovana, deti by boli vždy na prvom mieste. A iné je si nájsť niekoho po rozvode a po čase ako počas manželstva. Aj tie deti by to vnímali inak. No ale nech je akokoľvek prajem veľa síl a šťastia aby si to vyriešia celé v prospech deti a seba.
@adka14
Nič v zlom.. Ale čo chceš za radu? Alebo pomoc? Co si čakala ze tvoji rodičia budú nadšení.. A tvoje deti tiež? V takom kritickom veku??? Ako je puberta?? A s ex manželom budete kamoši??
Ja len dúfam ze ti to víde.. Aby si neostala raz úplne sama... Máš 43 rokov... A chcete dieťa nič v zlom, ale v takom veku už by ste mohla mať skôr vnúča... Co keď to už nepôjde? Možno teraz as tak necítiť ten 14 roční rozdiel medzi vami.. No ver tomu ze za chvíľu bude
@silvike tak trochu sa nachadzam v tvojich slovach no moj manzel mi sme sa nikdy nerozpravali o problemoch on na to nieje a neda sa mu ani nic vykricat neoponuje nicim v nicom nevidi problem a ak aj nejaky je tak ho mam len ja on nie ..nikdy sa ma nespytal ci sa trapim alebo ako mi aky som mala den odkedy sa nam narodilo druhe dieta sa vsetko zmenilo ziadne kvety ziadna pozornost z jeho strany dlhych 10rokov okrem narodenin som od neho nedostala kvet len tak dokonca ani na valentina postupne som sa uzatvarala do seba pred svetom sme boli ako dokonaly par a inak sme boli kazdy duchom niekde inde bolo to len o tom praca deti domacnost v ktorej neurobil nic ak som mu nepovedala ...viem mala som sa niekomu zverit s tym ako to mame doma potom by neboli vsetci taky prekvapeny tym co sa stalo ....ubijalo ma to coraz viac ked som mu povedala ked sa tulili s malym ze aj mna by mohol postiskat tak sa na mna pozrel akoby som bola i inej planety a co to po nom chcem ...som vesely clovek ale vela ludi mi povedalo ked sa to dozvedeli ze videli ze s nami nieje nieco vporiadku len moja rodina si nic nevsimla a teraz som za zlu ja

@janickacrazy no veď ja neviem koľko investoval?možno nadstavili a prerobili celé poschodie za 100 t eur