icon

Rozvádzam sa, našla som si mladšieho partnera. Rodina sa mi otočila chrbtom

adka14
26. apr 2020

ahojte som tu nova ..ani neviem či chcem radu alebo sa len vyrozpravat...mam 43r rozvádzam sa lebo som si nasla mladšieho partnera o 14 r ..viem poviete si že mi šibe no nikdy som sa necítila táka štastna ako teraz poviete si že mam ružove okuliare no nieje to tým...s priateľom sa poznáme 4 roky čo to už o sebe vieme a neskutočne si rozumieme.A v čom je problém?
Moja rodina sa mi otočila chrbtom ,keď sa prevalilo že som manželovi neverná. V manželstve som zostala citovo prázdna ,manžel je dobrý človek ale ta láska čo medzi nami bola kamsi vyprchala.Poviete si to je normlane. Kym boli deti malé nevnímala som to tak ako teraz keď ma už toľko nepotrebujú majú 15 a 12 r Moja rodina ma odsudzuje že hladím len na seba a nestarám sa o to ako tým že som si nasla iného ubližujem vsetkym okolo. Veľmi sa preto trápim lebo to nieje pravda ,ale aj ja mam pravo na to aby som bola stasna a cítila že na mne niekomu zalezi a dava mi najavo co pre neho znamenám. Partner chce aby sme spolu bývali a mali aj dieťa. A tu nastáva problém bývame u rodičov ktorý sa do vsetkeho starajú .Manžel nemá kam isť a tak bývame v spoločnej domácnosti .Je to dosť narocne .Aj by som sa odstahovla ale nechcem za sebou palit mosty medzi mnou a rodicmni ktorý tým aký postoj ku mne zaujali ma síce zranil no stále su to moji rodičia.Su zo starej skoly ,,zena sa ma prisposobit a byt rada tomu co ma ,co tam po citoch a vzájomnej komunikácii.,,ved ta nebije nefajci co viac by si chcela?Som z toho všetkeho dost psychicky utrapena .A co deti si hovorite ?15r so mnou nehovori z toho co sa mi podarilo z neho dostat je ze mi neodpusti co som urobila...a 12r je jedine co mam je to moje slniecko.Ako to mam vsetko vyriesit tak aby boli ked uz nie vsetci stastny ale aspon aby ma skusili pochopit

mircalla
29. apr 2020

@maminuska Ja mam pocit, ze vsetci 50nici u nas vypadaju dost zasle...cest vynimkam

maminuska
29. apr 2020

@mircalla tak ja keď sa pozriem na svojich spolužiakov z gympla, no nič moc . A to sú rovesníci, žiadna snaha vyzerať dobre a aj sa o seba starať. Ženy majú k tomuto bližšie. To sú fakt že výnimočné kusy mužov čo vyzerajú super aj 50+ , zopár ich tu je , ani sprostí nie sú ..ale všeobecne, som za primerané vekové rozdiely .

betulinka1
29. apr 2020

@eliska13 aj deti by mali lubit bezpodmienecnou laskou. Ak uvidia, ze je mama stastna, tak si myslim, ze ju mozu podporit. To plati aj pre jej rodicov. A to plati aj pre mladeho priatela. Preto by som mu dala viac moznosti zistit, co je to zena so zavazkami. Nie len randenie ale aj zodpovednost. Preto by som si ja dala trosku nacas a nie hned radikalne zmeny. Pisem ako by som to robila ja a nie co ma robit autorka. Neviem ako to doma ma, to uz je na nej co si zoberie. Ale neodsudzovala by som ju. Je mnoho pribehov so stasnym koncom aj tym zlym, nie je to o veku, postaveni... kazdy clovek na svoj vlastny pribeh

aksunah
29. apr 2020

Ubližujes svojim detom aj manželovi.Poviem ti jeden prípad,čo sa teraz stal,netýka sa síce rozvodu,ale na chybu rodičov doplatilo dieťa. 15 ročný chlapec,rodičia ho nezvládali,išiel do pestúnskej starostlivosti,tam dobre,potom naspäť k rodičom,tam mu povedali,že je adoptovany a chlapec sa obesil😔nezvládol to,neviem,čo všetko si musel prežiť. A koľko je takýchto detí? Veľa!!! Vďaka nám rodičom,čo sme dospeli a máme byť zodpovední! Prosím,nehazarduj so životmi svojich detí.

0kristina0
29. apr 2020

@maminuska myslim si, ze by to zobrali lepsie keby im otovrene povie, ze jej manzelstvo je uz dlhsie nefunkcne a nasla si milenca, kedze bola muzom ignorovana (podla jej verzii). Klamat o nevere je horsie ako sa priznat, aapon pre mna. Keby mna muz podvadzal, chcela by som aby sa mi priznal, pre mna je klamstvo horsie ako priznanie.

tinatitti
29. apr 2020

@maminuska a to podľa čoho sudis? Podľa mňa bola vyhorena, píše, že jej muž je dobrý chlap, len láska odišla. To sa stáva, viem to z vlastnej skúsenosti. A už by som urobila inak. Preto radím tak, ako jej radím.

mircalla
29. apr 2020

@maminuska U nas spoluziaci nula a baby take 3-4. Zvysok vypada ako dochodkyne s nadvahou 20-30 kil

maminuska
29. apr 2020

@tinatitti podľa čoho súdim že je nebolo dobre ? Nuž v normálnom zdravom manželstve sa neriešia len deti , chod domácnosti ale manželia musia mať aj vlastný život a to partnerský . Nie každá žena je ochotná sa zmieriť s tým že je pre muža doma kus inventáru . To že niekto ženu nebije , nebehá za ženami a nosí domoc peniaze by mala byť v manželstve normálna vec a nie niečo čo sa považuje ako bonus. Možno pre teba je normálne že muž príde domov , položí na stôl peniaze a žije si svoj život paralelne vedľa tvojho , ale sú aj náročnejšie partnerky.

maminuska
29. apr 2020

@0kristina0 ja si to nemyslím . Deti by to zobrali rovnako , jej rodičia rovnako .. všetkým by v hlave rezonovala že " má milenca " . Možno by zobral inak manžel , ale ako vidím z písaného , je mu to jedno , lebo nič nerieši a on je možno jediný ktorý by to mohol zvrátiť, ale tak ako mal manželku na háku posledných 12 rokov , má ju aj teraz .

eliska13
29. apr 2020

@maminuska to len dedukujes aký bol a ako sa správal😀každá žena, ktorá si nájde frajera povie, že si nerozumeli, bola nelubena a pod....
@betulinka1 myslím, že nie.Deti majú radi istotu aj také teenegerske svojim spôsobom sú sebecké chcú mať to, čo poznajú mamu, otca...nechcú zmenu.A ona má mať rozum, keď už ide do zmeny, aby to všetkých zasiahlo čo najmenej a nie ešte s mladým nebyva a písať o ďalšom dieťati.To jediné ma zarazilo najviac to, že vzťah vychladol a asi ani jeden na ňom nechceli zapracovať chápem, chápem aj pocit, že keď to nezmením teraz tak asi nikdy budem staršia a pod... toto je ten pravý, ale nemať vyriešené finančné, majetkové veci, bývať u rodičov a plánovať dieťa s mladým chalanom, ktorý nemá bývanie je zvláštne.Ale tak zamilovaný človek hotova opica či ako sa to hovorí😀

0kristina0
29. apr 2020

@maminuska nezabudaj, ze mi pozname len autorkinu verziu, mozno by to bolo este zaujimave keby sa mohol vyjadrit aj jej manzel

tanickalab
29. apr 2020

No tak to teda hej, len si myslím, že potom by sa celkový žáner príbehu dosť podstatne zmenil. Ja ale ako nechápem, čo čakala, že jej rodina bude pritakávať, že spravila dobre?????

adka14
autor
29. apr 2020

@eva112014 vies manzel je mladsi o 4 roky no sprava sa akoby mal uz 50 r,...ved to ze u nečho by sa nic nezmenilo

adka14
autor
29. apr 2020

@maminuska ano ja som podala o rozvod

guineverebeck
29. apr 2020

Toto je taka vec ze city musia ist bokom. Poznam...

adka14
autor
29. apr 2020

@aksunah prepac ale ako tento pribeh suvisi so mnou ?? moj chlapec je milovany a vie to

lulubka28
29. apr 2020

@0kristina0 presne toto som prave chcela napisat. Kazda minca ma dve strany. Kto vie, aky ma vlastne manzel nazor na toto cele. A vzdy ked je vo veci nevera, tak sa okamzite hadze vina na toho druheho, ze to je cele kvoli tomu, ze ten druhy je taky, onaky a neviem aky.... Takze kto vie, ake to cele vlastne je.

maminuska
29. apr 2020

@eliska13 nededukujem , vychádzam z toho čo napísala a nemám dôvod to spochybňovať. Ak raz niekto napíše že ten druhý bol takýto tak to tak vnímal .

maminuska
29. apr 2020

@0kristina0 ale však my riešime autorku a nie jej manžela . Ten to pre zmenu asi nerieši vôbec a mal by , ak chce aby mu zostala žena doma a zachoval rodinu deťom . Možno keby prišiel a povedal ..bol by som rád keby si ostala so mnou , by sa situácia vyvíjala inak .

maminuska
29. apr 2020

@adka14 a keby si nepodala žiadosť o rozvod , myslíš že by to tvoj manžel nejako riešil , vyvinul by snahu o záchranu ?

kassandra25
29. apr 2020

@maminuska ved to je absolutne jedno, ci ona alebo on podal navrh na rozvod. Co akoze teraz?

tatapipka
29. apr 2020

@lifesaver tak toto bolo to najlepšie čo som dnes čítala....

luccija
29. apr 2020

@adka14 (Partner chce aby sme spolu bývali a mali aj dieťa. A tu nastáva problém bývame u rodičov ktorý sa do vsetkeho starajú .Manžel nemá kam isť a tak bývame v spoločnej domácnosti .Je to dosť narocne)
Určite si mala už dosť často rozmýšľať ako ďalej.Nikto sa nepýta ako ste na tom s mužom teraz čo požaduje aký máte plán, ako si obaja predstavujete čo s deťmi??Chce zostať s deťmi u tvojich rodičov, majú dobrý vzťah?chce svoje bývanie a odísť a ty vezmeš pôžičku vyplatis ho a ideš k priateľovi?ty by si chcela podľa prečítaného všetko priateľa, dieťa, svoje deti a ešte aj zostať bývať kde si a, aby boli všetci šťastní, tak na také rozprávky si už stará.
Ak priateľ kúpi byt musí byť väčší, lebo musíš premýšľať aj nad tým, že obe deti pojdu s tebou mozno?Ako prispejes priatelovi, že Vám zabezpečí bývanie či o pár rokov odídeš so svojimi vecami s prosikom domov?To už u rodičov možno bude bývať tvoj syn s priateľkou.
Zatiaľ som nečítala jasný plán čo chces?muža už nerieš mohli ste ísť do poradne, ak je usadeny mohli ste žiť aktívnejšie veď máte ešte malé deti s ktorými sa dá športovať, výlety....
Vyhýbas sa odpovediam a stojí to na jednom ako vždy na peniazoch.
V prvom rade navstiv psychologicku skús nájsť iný pohľad trocha realny.Ale ja ako clovek, ktorý s problémami pracuje a podobného som počula veľa Ti radím, ak nie si finančne zabezpečená stlac svoje ego pohovor s manželom, choďte do poradne, pracujte na Vašom vzťahu žiadosť môžeš stiahnuť kedykoľvek..máš realnu predstavu koľko milenec zarába, koľko Vám zostane na život, koľko budú stáť tvoje deti ako študenti SS, VŠ?
Chyba mi z tvojho opisu plán idem spraviť to a to, takto sa rozdelíme ty vyčkávas čo bude.

tatapipka
29. apr 2020

@maminuska inak. neviem si predstaviť chlapa ktorý by v sebe nazbieral tolko sily aby k tomu mal takýto postoj...mám kamarátku, ktorá sa k nevere svojho priatela (s jej blízkou kamarátkou a jeho kolegynou) takto postavila a doteraz má môj nepopísateľný obdiv...hlavne preto, že tamtí dvaja "zaľúbenci" sa asi chystali vo vzťahu pokračovať bez mihnutia oka

maminuska
29. apr 2020

@kassandra25 no áno pre výsledok je to jedno , ale nie je to jedno vo vzťahu aký postoj k riešeniu majú oni dvaja.

aksunah
29. apr 2020

@adka14 ja nehovorím,že nie je milovaný,ale určite chce mať rodičov pohromade.Vzdy sa dá všetko napraviť,oživiť vzťah,len sa musí chcieť,nie vzdať sa. Myslíš iba na seba. Keď si si brala manžela,tak si ho asi milovala, nie? Tak na ňom musí byť niečo dobré🙂

luccija
29. apr 2020

Z lásky sa nenajes kruté, ale pravdivé.Vidis sama, že láska pominula, napíšeš, že muž je dobrák..tie city, ktoré teraz z teba dostal milenec sú tak na 3 roky max.Ak si si istá, že milenec je ten pravy choď si urputne za tým a nesmieš prihliadať na rodičov, deti vždy jedno získaš druhé stratis.

maminuska
29. apr 2020

@tatapipka pravdu máš v tom že muži ženinu neveru prežívajú ťažšie a sú menej naklonení k riešeniu a odpusteniu. Tam už vstupuje do hry majetnícky pud , zhrdené ego . Ale ak skutočne by chcel aby mu žena ostala doma, takéto niečo ide bokom . A nevšimnúť si rok že mu žena po večeroch niekde behá a spáva s iným mužom , tak ako tu niekto napísal , buď je to totálny drúk alebo ju fakt ako partnerku má na háku .

tinatitti
29. apr 2020

@maminuska nie, neberiem zo za normálne, to som nikde nenapísala.

luccija
29. apr 2020

@maminuska kto chce klamať bude tak, aby to manžel nespoznal dá sa to.Moja kamarátka chodí na jogu a chodí na rande.Cez deň je v práci s frajerom.Dobre to nebude ani po priznaní si pochybenia a preto, keď si je istá, že je definitívny koniec treba sa pohnúť vpred a to nikde nečítam.
Nikde nepíše, ak by sa zmenil, bojoval o mňa zmením názor.Ak je druk nepremôže sa, aby sa prosil žene mám Ťa rád, zostanme spolu.Ona si vybrala prosím, ale predtým ako si niečo začnem myslím na deti, zabezpečenie.