Rozvádzam sa, našla som si mladšieho partnera. Rodina sa mi otočila chrbtom
ahojte som tu nova ..ani neviem či chcem radu alebo sa len vyrozpravat...mam 43r rozvádzam sa lebo som si nasla mladšieho partnera o 14 r ..viem poviete si že mi šibe no nikdy som sa necítila táka štastna ako teraz poviete si že mam ružove okuliare no nieje to tým...s priateľom sa poznáme 4 roky čo to už o sebe vieme a neskutočne si rozumieme.A v čom je problém?
Moja rodina sa mi otočila chrbtom ,keď sa prevalilo že som manželovi neverná. V manželstve som zostala citovo prázdna ,manžel je dobrý človek ale ta láska čo medzi nami bola kamsi vyprchala.Poviete si to je normlane. Kym boli deti malé nevnímala som to tak ako teraz keď ma už toľko nepotrebujú majú 15 a 12 r Moja rodina ma odsudzuje že hladím len na seba a nestarám sa o to ako tým že som si nasla iného ubližujem vsetkym okolo. Veľmi sa preto trápim lebo to nieje pravda ,ale aj ja mam pravo na to aby som bola stasna a cítila že na mne niekomu zalezi a dava mi najavo co pre neho znamenám. Partner chce aby sme spolu bývali a mali aj dieťa. A tu nastáva problém bývame u rodičov ktorý sa do vsetkeho starajú .Manžel nemá kam isť a tak bývame v spoločnej domácnosti .Je to dosť narocne .Aj by som sa odstahovla ale nechcem za sebou palit mosty medzi mnou a rodicmni ktorý tým aký postoj ku mne zaujali ma síce zranil no stále su to moji rodičia.Su zo starej skoly ,,zena sa ma prisposobit a byt rada tomu co ma ,co tam po citoch a vzájomnej komunikácii.,,ved ta nebije nefajci co viac by si chcela?Som z toho všetkeho dost psychicky utrapena .A co deti si hovorite ?15r so mnou nehovori z toho co sa mi podarilo z neho dostat je ze mi neodpusti co som urobila...a 12r je jedine co mam je to moje slniecko.Ako to mam vsetko vyriesit tak aby boli ked uz nie vsetci stastny ale aspon aby ma skusili pochopit
Heh ako ano aj podla mna je to len take to poblazdnenie a nic viac. Kazdy vztah razzostarne, zovsednie, nie je v nom tolko iskier no nie je to podla mna dovod na to hned si najst niekoho ineho lebo aj tak nikdy nevies, ci to po case nebude este horsie ako v prvotnom vztahu
tiez poznam podobny pripad. matka odisla od rodiny - deti cca 15 a 20. Za mladsim, s ktorym sa uz roky tahala. Su spolu doteraz. Sud rozviedol, byvaly manzel mal vyplatit manzelku, lebo povodne to bol jej byt. Co urobil? Trapil sa tolko, syna 15 nezvladal az jedneho dna cestou pre auto sa v garazi zavrel a nastartoval si. ...
@0kristina0 prepac ake si mala otazky
@adka14 som toho nazoru,ze ak nie som spokojna vo vztahu,slusne sa rozidem a potom hladam partnera. Ty si to vzala z opacneho konca a preto su reakcie taketo hlavne deti. V prvom rade mysli na deti. Hlavne najstarsi tym utrpel najviac,ze ta odsudil s tym sa snad neuspokojis. Chce to vela vysvetlovania a vela casu. A cas budu potrebovat aj tvoji rodicia. Chod do toho vztahu,ak si si ista,ze nebudu trpiet deti a hlavne rataj aj s variantou,ze ta moze opustit. Leno prepac,ale ine je sa.skryvat,trtosit kade tade a zazivat tym dobrodruzstvo a nieco uplne ine je kazdodenna rutina. Az tam zistis,ze ti chlapi su v podstate taky isty vsetci 😀
@0kristina0 neuveris ale manzela sa to dozvedel od svojej mamy a vedel to priblizne pol roka a nic neriesil....posledny mesiace som sa ho pytala vzdy ked bola prilezitost ,,porozpravama sa ???,,jeho odpoved bola vzdy ,,a naco?,,....a co sa tyka druhej otazky tak nie tak ako by to malo byt
@adka14 ja sa mu ani necudujem, ze sa s tebou nevhe bavit. Skus si to predstavit opacne, keby tvoj muz spaval s 25 rocnou, mala by si chut rozpravat sa s muzom?
@0kristina0 ja by som sa naopak rada porozprávala s mužom , predtým by som mu ale asi jednu šľahla. Nie za to že spáva s 25 tkou , ale že je taký debil že som sa to dozvedela od cudzích . Chcela by som vedieť prečo a hlavne čo ďalej .
@maminuska keby moj muz rok spava s nejakou zenou, tiez sa s nim nemam uz o com bavit, presne tak ako to povedal jej muz, naco? Ak by to bola jednorazova zalezitost, posmyknutie, vtedy by som bola ochotna dat rozhovor.
@0kristina0 no takýto pohľad som mala do 40 tky , dnes sa už na to pozerám trocha inak . Zväčša má vždy to čo sa deje nejakú príčinu a ak mi rok spáva muž s inou ženou a ja si to nevšimnem , tak asi je niekde aj chyba vo mne ..čo sme to za partnerov teda ? ale hlavne by ma zaujímalo čo ďalej ... lebo nerozprávať sa o probléme , nie je cesta ako ho vyriešiť a to už hocijako rozvodom , návratom , odlukou . Nerozprávaním sa nevyrieši nič. A zas bezhlavo sa rozviesť vie každý .
@adka14 som nechapava?ty si podala o rozvod on ešte o tom nevedel a už písal na FB, že bude sa rozvádzať?a nakoniec sa to dozvie od svojej mamy tej si to povedala a mužovi nie, že si podala o rozvod?Ty si ani mužovi nepovedala, že vieš čo tak neklape to, asi nemáš ani ty záujem, aby sme niečo zlepšili, tak idem podať o rozvod?
Mne, keby to muž nepovedal, že teda žiadna zmena a idem podať o rozvod a, keď už je podané a pýtal by sa má či sa ideme porozprávať tiež ho pošlem...veď je podané o rozvod čo chces riešiť?
Vzťah si neprerusila na tom, že chces popracovať na manželskom vzťahu ani slovo tak čo?
Ok spýtam sa inakšie, ak by muž povedal zabudnime na to, rozid sa s ním skúsme to znova aká by bola tvoja odpoveď??
@eliska13 no ja som to pochopila inak . Muž sa to dozvedel od svojej mamy a tá sa to asi dozvedela od niekoho iného ( pohybujem že od autorky ). Pol roka to vedel a nič, jednoducho nič nerobil ani krok vpred ani vzad. Chcela sa porozprávať a vždy ju odbil že načo , ale že by on sám riešil rozvod alebo niečo .. čakal čo spraví autorka. Potom podala žiadosť o rozvod .
Ok spýtam sa inakšie, ak by muž povedal zabudnime na to, rozid sa s ním skúsme to znova aká by bola tvoja odpoveď?? Na toto som sa pýtala aj ja .
@perdulka7 Musim sa priznat, ze v prvom momente som bola aj, ze “ble” po tvojom opise tvojich znamych. ALE po kratkej uvahe to zhrniem asi takto. Zrejme pani nebude nejaka upratovacka. V takychto vztahoch ide bud o peniaze alebo o “postavenie” alebo o podobnu inteligencnu suhru, alebo o vsetky tri veci naraz. Neviem preco ludia odsudzuju pary mladsi muz/starsia zena a vice versa je to v pohode. Ta tvoja znama....nie je to Zdena Studenkova? 😂
@adka14 Co sa tyka autorky, ved sprav ako chces, ale osobne si myslim ze si hlupana. Avsak nemozes ovplyvnit to, ako ta vnima okolie. Byt mojou mamou, tak by som sa ta spytala, ci ti nej*be.
Poviete si že mam ružove okuliare no nieje to tým...Veľmi sa preto trápim lebo to nieje pravda.
Je to tým a je to pravda. Všetko čo ti ostatní hovoria. Otvor oči. Deti 12 a 15 r že ťa nepotrebujú? Sú práve v najzranitelnejsom veku. Vnímajú to viac ako keby mali 5 rokov a oblbla by si ich rozprávkami. Teraz vedia dobre koľká bije a práve nevera nie je zrovna najlepší príklad od matky. Tu nejde o to že máš mladšieho, ale že si všetkých podviedla. A ešte čuduj sa svete že nemajú pre teba pochopenie. Keď manžela neľúbiš, mala si sa s ním férovo rozísť už dávno a nie to zároveň ťahať s iným a všetkých klamať. Teraz je to už však jedno.
Obdivujem schopnosť niektorých ľudí pokaziť si život. Toto vyzerá vyslovene ako nápad ktorý vznikol v medzinožnom priestore. Ešte by som pochopil ak by si to spravila kvôli inému zrelému mužovi v lepšom postavení, ktorý by bol schopný postarať sa o teba a aj tvoje dve deti a byť im aj nevlastným otcom. Ale 29 ročný chalan možno v tebe vidí skôr mamu ako partnerku. Za 15 rokov bude mať on 44 rokov a ty budeš mať takmer 60. Modlil by som sa na tvojom mieste aby vtedy on nemal krízu takú ako teraz ty a aby si nenašiel nejakú 40 ročnú ženu, ktorá nebude mať prsia po pupok a z vytetovanej ruže na zadku nebude mať hlávkový šalát.
@adka14 ale čo čakáš od tvojho muža? Že si pred tebou klakne a bude tá prosiť?
On zrejme vidí aká si pobláznená, zaľúbena, že sa správať ako uplna pubertiacka. V takomto štádiu rozhovor nič nerieši.
Obaja ste urobili chybu, ty aj tvoj muž. Nepestovali ste si svoj vzťah. Obaja ste vinní. Ale ty si vymenila svoje deti za nového chlapa
Žiaľ, skôr či neskôr na to prídeš aj ty, ale budeš musieť proste platiť vysokú daň.
Je ti škoda čokoľvek písať, ty si zaľúbena a nič nevnímáš.
Keby bol tvoj priateľ nejaký seriózny chlap a charakter, počkal by kým sa rozvediete, dáš si veci do poriadku a potom tá začne baliť
Už to tu bolo viackrát napísané, že svoje šťastie nemôžeš stavať na nešťastí druhého. Buď to pochopíš alebo potom tvrdo zaplatíš
@adka14 milenec chce s tebou zit a mat s tebou dieta. Kde chcete spolu zit? Vie ti zabepecit byvanie, chce si s tebou zobrat byvat tvoje deti?
@adka14 Ja viem uplne pochopit, ze v nefunkcnom manzelstve sa zena zalubi inde. Ale co neviem pochopit je, ze doteraz nemas vlastne byvanie a k rodicom si priviedla muza a 2 deti a muza. A tiez vobec nechapem, ze si si vybrala v podstate rovnaky pruser, ale k tomu vyrazne mladsi. Realne - z coho chcel vyplatit muza? Reagujes dost vyhybavo, takze sa zda, ze nechces. Z coho chces platit spolocne byvanie s novym? Z coho chces platit vyzivne na deti, ktore s tebou nechcu ist (min. jedno)? Niezeby som bola "panicka", ale vekom by mal clovek upgradovat a nie downgradovat.
@adka14 vyzera to tak, ze si uz rozhodnuta. Asi musis ist, vychutnat si to stastie s mladym muzom, vypit do dna ten pohar trpkosti a trapenia s detmi a rozvodom. Mozno si prave ty ta vynimka, ktora po patdesiatke rozkvitne a bude vyzerat o 10 rokov menej, ktoru bude mlady chlap nosit na rukach a neskonale milovat navzdy. Mozno vynimka nebudes a mozno vase stastie bude trvat chvilu a ty budes vedla zajaca vyzerat ako jeho matka a casom ta opusti...
Nikto nevie, co pride, ani ty, vieme len to, ze rozhodnutie je na tebe. A ked si zvolis jednu cestu, uz sa nikdy nedozvies, ake by to bolo, ak by si si zvolila tu druhu. Vsetko mas vo svojich rukach, drzim palce k spravnemu rozhodnutiu...

@adka14 preco maa problem odpoved mi na moje otazky?