Rozviesť sa, či vydržať v manželstve?
Ahojte mamičky aj nemamičky. Potrebovala by som strašne moc poradiť. S manželom sa poznáme už 8 rokov, z toho 4 sme manželia a máme 1,5 ročného synčeka. Stojím pred závažným rozhodnutím - rozviesť sa či vydržať v manželstve? Prežili sme spolu veľa krásnych chvíľ a máme nádherného syna. Manžel mi,ale stále viac a viac nadáva - vulgárne a to dokonca aj pred synčekom. Nemá zábrany pred ničím a nikým. Minule mi aj v obchode vynadal a zvyšoval na mňa hlas až sa ľudia otáčali a to len kvôli tomu, že som položila vetrovku, ktorú sme kupovali na pokladničný pás. Ja ho v kútiku duše stále ľúbim,ale nechcem aby náš synček vyrastal v takom prostredí. Manžela dokáže vytočiť každá maličkosť. A bola som už všetko. Som trošku pri tele a nadáva mi aj do megier a oveľa oveľa vulgárnejšie, a on pritom tiež nie je žiadny športovec. Ale jemu všetko ale uplne všetko čo nie je podľa jeho predstáv vadí. Dokonca aj to ako umývačka umyla riad, za to môžem ja. Keď som s malým vonku a je tam "náhodou" aj on s nami, synček nemôže pomali nič do ruky chytiť, nemôže sa zvaliť na zem, podľa mm ho ja nechám váľať a čo som to za mater keď sa o syna neviem postarať a pritom som s ním dennodenno skor sama, lebo manžel aj keď pracuje tak, že denná nočná a dva dni voľnu tak ho skor nevidíme. Vstáva ráno okolo deviatej pol desiatej, no občas skôr a to ho už čakajú raňajky, káva - ide si zapáliť, potom je cca 1 až 2 hodiny na wc, a potom si sadne k telke - pozera nejaky serial čo už x - krat videl, a keď sa synček zobudi z doobedneho spanku tak mm si spomenie, že má vonku - bývame v domčeku, nejakú prácu a celý deň je preč, malému príde dať pusu na dobrú noc a zasa je vonku a keď príde, naje sa keď mu to strčím pod noc a lahne si pred telku a väčšinou zaspí, keď mu poviem nech ide do postele,ešte sa na mňa osopí, že sa mám starať do seba. A ešte k tomu jedlu, on nezje všetko, on nemá rád brokolicu, on nemá rád karfiol, on nemá rád cibuľu, nemá rád hríby, nemá rád prívarky, nemá rád prekladané zemiaky, nemá rád granadír, nemá rád hrachovú polievku, skoro všetky polievky nemá rád ... Neviem čo mám robiť. Vydržať to kvôli synčekovi či? Myslíte, že sa zmení?prepáčte ak niečo nedáva zmysel,ale písala som to tak ako ma to napadlo.
@hladampomoc musím už ísť, radila by som ti nasledovné kroky - podať tú žiadosť, nie v pondelok, o týždeň, ešte dnes! Manželovi nič neoznamuj, príde mu to poštou a ty nepotrebuješ SMS podobného znenia a nejaké falošné scény, ako chce náhle zachraňovať vaše manželstvo 😝 😝 😝 😝 . Potom si daj dieťa zveriť do svojej opatery, to hneď ako podáš žiadosť o rozvod, nájdi dobrého právnika a psychológa, môžeš sa aj tu na MK popýtať, sú to zlaté baby poradia. drž sa!
@hladampomoc práve preto potrebuješ kvalitného právnika, tu neľutuj peniaze.
Držím palce.
@hladampomoc no vidíš, už vtedy počas chodenia si mala vedieť, že je to zlý človek keď ťa podviedol.
tiež mám pocit, že ti nieje pomoci. ☹ teda tu na fóre ti oči neotvoríme. Ten psychológ by pomohol alebo nejaký seminár o asertivite. Ja som sa tiež postupne vyvíjala a to čo som si nechala od predošlého partnera by som si teda teraz nenechala. 😒 Ale našťastie to že ma tiež podviedol mne osobne stačilo. Takže som mala možnosť sa poľutovať poplakať, ponadávať si opiť sa s kamoškami 😀 a po čase si nájsť iného lepšieho partnera.
Prosím za teba a za tvojho synčeka nič nehovor a utekaj ešte dnes na podateľnu na súde.
@hladampomoc
2. januara si pisala ze podavas DEFINITIVNE ziadost o rozvod, dnes je 9, a nic si nespravila, a ani nic nespravis, mas tisic argumentov preco nie, ty vole syn ma hystericke! zachvaty a ty to neriesis!!na co cakas?
na zazrak z neba? no ten nepride...
a v navrhu na rozvod nemusis uvadzat ziadne paragrafy, len hole fakty, ze preco...
a ja som sa tiez rozvadzala, ked som sa rozhodla uz nebolo cesty naspat, tak sa uz konecne zobud a zacni konat, nikto iny to za teba nespravi.
@tinapa rozmyslam aka je toto odpoved a co mi to prislo?aka laska co robim dcere?co mi to tu pises?
@miruska11111 Reagovala som na tvoj príspevok z 13. 12. 2012... Ak je to ešte aktuálne, tak to platí, čo som písala.
2 roky dozadu?reagujes na moj prispevok?
Preč od neho čím skôr....taký sebec sa nikdy nezmení a bude to len a len horšie....
@miruska11111 Ahoj... Samozrejme som nevedela, že to je staré 2 roky...až neskôr som si pozrela dátum, lebo som pôvodne hľadámpomoc písala, a potom iné príspevky čítala, medzi nimi aj tvoj, tak som ti napísala môj názor...lebo je smutné, že ženy ostávajú s mužmi tyranmi...že?!!...a potom som sa zhrozila, lebo som zistila, že ona už 2 roky píše, že je zle a stále sa nevie z toho vzťahu vyhrabať. Smiem vedieť, či je to stále také zlé medzi tebou a tvojim mužom alebo si už preč od neho?
ahoj..Nie som stale s nim a lubime sa....bolo to velmi zzle obdobie vtedy nachvilu som aj odisla od neho ale aj som sa vratila s prosikanim ze sa zmeni a aj sa tak stalo...Teraz to je super medzi nami a dufam a verim ze aj zostane...
@miruska11111 Tak to gratulujem. Ako sa Ti to podarilo?
@hladampomoc No ako?
@natalym strasne zle. velmi sa za seba hanbim, uz aj sem pisat, ale este stale som to nepodala. Ja sa proste neviem odhodlat, raz ano potom zas pride nejake podnet a odlozim to. Je mi ho luto a mm sa chce velice rozpravat,ale netusim a neviem kedy. Ja sa strasne bojim co bude, ako bude.
@hladampomoc Píšem IP.
@hladampomoc 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 chceš si fakt po...ť celý život? sebe aj malému?!?!?! Ja už radšej nepíšem.....nehnevaj sa, že ti to píšem, ale je zbytočné ľutovať také ženy, ako si ty. ty si takého somára, ako doma máš jednoducho zaslúžiš. Keby sa všetky matky vyhovárali na to, ako sa boja, čo bude a ako bude, tak by ich deti boli naďalej svedkami toho, čo sa deje u vás doma a potom by po rokoch písali na fóra (tak ako tu čítame), že celé detstvo trpeli, lebo ich mama nebola schopná sa rozhúpať
Dobry vecer vsetkym potreboval by som poradit.
Raz v jeden vecer sme boli ja(29), manzelka(26) svagor(30) a svagrina(26) u nas doma a oslavovali sme.
Ja som isiel pred polnocou spat do izby za nasim dietatom a moja manzelka so svagrinou a svagrom isli do Baru tam sa stretli s troma cudzími chalanmi vo veku 20,22 a24rokov a ked sa zatvaral bar tak isli k nam vsetci spolu a tu boli do 4rana (ja som spal).Rano som sa to dozvedel az od svagrinej a bol som strasne nahnevany manzelka mi slubuje ze nic nespravila mam jej verit?alebo sa vam to nezda divne?Strasne ma to trapi a uz jej nedokazem verit.
@timea7 ☹
Prepacte ja som tu novy tak neviem ako to tu funguje...
Vysvetlenie ze sa dobre bavili tak preto isli este k nam na poharik vsetci
@hladampomoc ....NEZMENÍ....a bude to s vekom stále horšie a horšie, až ti z toho prepne, tak radšej odíď skôr, ako ti urobí ešte aspoň 3 detičky a potom jedného krásneho rána zistí, že už má toho dosť a ty ostaneš sama ...so 4deťmi a s očami pre plač 😢
@kriza789 to si az taky paranoidny, ze si myslis, ze si to tvoja manzelka rozdala s 20 alebo 22rocnym chlapcom pred svojim bratom a jeho zenou (alebo pred svojou sestrou a jej muzom, neviem) u vas doma, kym ty si spal? 😲 ludia pod vplyvom alkoholu robia nezmyselne kraviny (ako napriklad pozyvaju cudzich ludi na byt a bavia sa s nimi do 4 rano), ale toto uz by bolo trochu privela, nemyslis? Ani neviem, co by som ti na to na jej mieste povedala. Kasli na to a nekaz si manzelstvo kvoli takej blbosti 😉
@hladampomoc tvrdými slovami som ťa chcela nakopnúť, ale neviem, či to má zmysel. No nič, rozhodnúť sa musíš sama, len ty si zodpovedná za svoj život, ale aj za život tvojho syna, ktorý bohužiaľ t možnosť rozhodovania nemá 😢 😢 😢 😢 😢 😢
@hladampomoc idem ti napísať pár viet, možno sa urazíš, možno nie, ale...Zodpovedz si vnútorne pár otázok, ak nájdeš jedinej áno - tak tú žiadosť podaj
1. Tvoj muž je úplný chrapúň a úplná, manipulátorská krysa - a nič iné ani nebude
2. Si obeťou domáceho násilia - správaš sa presne ako obeť domáceho násilia - čo je horšie, nepriamo je obeťou aj tvoj syn
3. Príčinou prečo nepodávaš žiadosť o rozvod nie je v tom, že ho miluješ - ty ho nemiluješ - TY MÁŠ Z NEHO STRACH, ktorý ťa zožiera, ak by si žiadosť podala - nad týmto bodom sa osobitne zamysli
4. Musíš mať strašne nízke sebavedomie a musíš byť veľmi naivná až hlúpa, že dúfaš, že sa zmení. Hanba nie je byť rozvedená, hanba je, keď sa nevieš postarať o syna, ktorý toto všetko vidí
5. Potrebuješ psychologickú pomoc - treba ju vyhľadať hneď! Nech tieto veci nemusí riešiť psychiater.
Existujú spôsoby, kde máš psychologickú pomoc zadarmo. Ak chceš, napíš mi IP. Pomôžem Ti zaobstarať psychológa.
6. ten 66 eurový kolok k rozvodu ťa nezabije, a navyše existujú centrá právnej pomoci v každom okresnom meste, predpokladám, že aj v Nitre a tí si účtujú minimálne poplatky.
7. http://pomocobetiam.sk/ - toto je stránka pre teba - skús im napísať...budeš to potrebovať
Vieš, čo ma najviac serie? Že také ženy ako ty - neskôr skončia v blázinci, alebo v base, za to, že sa bránili.
Ver mi, viem o čom hovorím. Aby sa ti nestalo, že ho niekde zapichneš v sebaobrane
Toť môj skromný názor, želám Ti pekný deň a veľa zdaru pri zatočení s takým prašivcom ako Tvoj no povedzme chlap... Ja na tvojom mieste ho už dávno kopnem do riti, alebo mu dám do zubov. Zbalím chlapca a idem preč. V chlapoch som nekompromisná a neboj sa, chlapa mám, ale on nie je taký ako ten tvoj. Dokonca akcpetoval aj to, že som si nechala svoje priezvisko - nuž čo keď ju miluješ, nie je čo riešiť 😀

@hladampomoc No veď toto, Ty nevieš na akého sudcu natrafíš. Musíš byť pripravená.