icon

Rozviesť sa, či vydržať v manželstve?

hladampomoc
9. dec 2012

Ahojte mamičky aj nemamičky. Potrebovala by som strašne moc poradiť. S manželom sa poznáme už 8 rokov, z toho 4 sme manželia a máme 1,5 ročného synčeka. Stojím pred závažným rozhodnutím - rozviesť sa či vydržať v manželstve? Prežili sme spolu veľa krásnych chvíľ a máme nádherného syna. Manžel mi,ale stále viac a viac nadáva - vulgárne a to dokonca aj pred synčekom. Nemá zábrany pred ničím a nikým. Minule mi aj v obchode vynadal a zvyšoval na mňa hlas až sa ľudia otáčali a to len kvôli tomu, že som položila vetrovku, ktorú sme kupovali na pokladničný pás. Ja ho v kútiku duše stále ľúbim,ale nechcem aby náš synček vyrastal v takom prostredí. Manžela dokáže vytočiť každá maličkosť. A bola som už všetko. Som trošku pri tele a nadáva mi aj do megier a oveľa oveľa vulgárnejšie, a on pritom tiež nie je žiadny športovec. Ale jemu všetko ale uplne všetko čo nie je podľa jeho predstáv vadí. Dokonca aj to ako umývačka umyla riad, za to môžem ja. Keď som s malým vonku a je tam "náhodou" aj on s nami, synček nemôže pomali nič do ruky chytiť, nemôže sa zvaliť na zem, podľa mm ho ja nechám váľať a čo som to za mater keď sa o syna neviem postarať a pritom som s ním dennodenno skor sama, lebo manžel aj keď pracuje tak, že denná nočná a dva dni voľnu tak ho skor nevidíme. Vstáva ráno okolo deviatej pol desiatej, no občas skôr a to ho už čakajú raňajky, káva - ide si zapáliť, potom je cca 1 až 2 hodiny na wc, a potom si sadne k telke - pozera nejaky serial čo už x - krat videl, a keď sa synček zobudi z doobedneho spanku tak mm si spomenie, že má vonku - bývame v domčeku, nejakú prácu a celý deň je preč, malému príde dať pusu na dobrú noc a zasa je vonku a keď príde, naje sa keď mu to strčím pod noc a lahne si pred telku a väčšinou zaspí, keď mu poviem nech ide do postele,ešte sa na mňa osopí, že sa mám starať do seba. A ešte k tomu jedlu, on nezje všetko, on nemá rád brokolicu, on nemá rád karfiol, on nemá rád cibuľu, nemá rád hríby, nemá rád prívarky, nemá rád prekladané zemiaky, nemá rád granadír, nemá rád hrachovú polievku, skoro všetky polievky nemá rád ... Neviem čo mám robiť. Vydržať to kvôli synčekovi či? Myslíte, že sa zmení?prepáčte ak niečo nedáva zmysel,ale písala som to tak ako ma to napadlo.

gloria9
10. dec 2012

@hladampomoc ahoj ja som prezivala to iste ale s mojím ex a poviem ti čím skor mu povedz bud sa zmení alebo rozvod...moj ex ma urazal kvoli škole on mal titul a ja nie nechal ma makat od rana do vecera v praci ked som prisla domov cakalo ma peklo same nadavky krik stacilo ze som nevysala poriadne koberec a bol uz problem ked som si zlomila nohu tak som lezala na posteli a on mi kazal aby som okamzite vstala a sla ich umyt...v obchode to bol cirkus stale s mojou rodinou odmietal komunikovat onic sa nestaral stale menej casu sme spolu boli nic si nevazil ked som trosku pribrala tak hned hucal ze mam ist cvicit ked som vecer vecerala tak mi zobral jedlo a dal mi tie chlebíky co sa jedia ked ma niekto dietu a nelutujem ze som odisla od neho maly sme aj hypo rozne zavazky vsetko sa vyriesilo a teraz mam priatela ktory je o 180 stupnov iny ani raz mi nenadaval nic vsetko si vazi a pomaha mi...sadni si s nim do obyvacky a povedz mu vazne ideme sa porozpravat a zacni temu takto uz dlhsiu dobu sa mi nepaci co robís spravas sa ku mne ako ku poslednej chudere urazas ma kricis na mna aj pred malym toto nie je rodina ja uz nechcem takto zit nepomhas mi clovek sa snazi aj tie ranajky ti nachystam aj veceru stale je o teba postarane ale nikdy nepozeras na mna malemu sa nevenujes mam strach pred tebou a nemienim zit v takychto stresoch mozno sme si neboli súdeny mozno potrebujeme nieco uplne ine atdd....

lila77
10. dec 2012

krik od teba nepomoze ani plac utec kym si mlada a hned lebo bude to stale horsie a horsie teraz si este mozes najst manzela dobreho i ked dnes nikto nie je dokonaly , jedine utec alebo skus sex mozno mu to chyba a je nervozny ak nepomoze nic mu nehovor by sa to len zhorsovala a utec

mima4
10. dec 2012

@lila77 aj keby mu chybal sex, nema pravo sa k nej spravat ako k handre...

hladampomoc
autor
10. dec 2012

dakujem vsetkym velmi pekne za odpovede.zvazujem vsetky pre a proti,ale stale mi z toho vychadza,ze mm nepomoze ani armada psychologov.vela krat sme sa o tom aj rozpravali a ked to neskoncilo krikom tak dobre to bolo max 2 dni.a synceka mm nadovsetko miluje,nedal by ho za nic na svete.ked mu poviem,ze chcem rozvod tak ma obvinuje,ze som si asi nasla ineho a ze synceka mi nenech.ani neviem co by potom bolo s novym domcekom a 24rocnej hypo.ako by sme to riesili.

kikushka2386
10. dec 2012

@hladampomoc ahoj.podla mna si velmi silna zena.keby som bola ja v rovnakej situacii bud by som sa zlozila alebo davno by som utiekla.len ta tym vydiera.mozno by sa uplne inak zatvaril keby si naozaj podala o rozvod.mas aj ty pravo na stastie.keby ste sa rozviedli tym by neskoncil zivot.nasiel by sa urcite aj iny ktory by bral aj maleho za svojho.ja som sa s ex tiez rozisla aj ked nerobil az taketo veci ale neslo to.to mala malinka vtedy rok co sme sa rozisli.a nasla som si ovela lepsieho.neda sa to ani porovnat s byvalym.nevedela by som osobne ostat s niekym s kym mam dieta a nic k nemu necitim.takto nasilu by to urcite neslo.ale aj o maleho ide.ze by nevidel taketo spravanie aby to nebral ako samozrejmost a nespraval sa tak ku svojej zene.hlavne sa nenechaj tak ponizovat aby si ho tak obskakovala ako on piska.

kika_c
10. dec 2012

@hladampomoc tvoj chlap si ocividne nevazi, co ma doma, nevazi si ze ma zdrave dieta, sikovnu zenu... ocividne mu zacinate byt lahostajní a vtedy je treba konat, ak hovoris ze ho lubis, tak neodchadzaj, resp. neziadaj hned o rozvod.. neda sa tato situacia zmenit? da sa s nim rozpravat? skus si pobalit veci a odid na tyzden-dva k rodicom, mozno nieco zaberie... drzim palce

monikajaco
10. dec 2012

@hladampomoc ahoj ak ho mas rada tak to este ries ..ale zacala by som aj sebou .. ak si plnsia daj sa dokopy .. skus schudnut , zacni sa o seba viac starat budes mat aj sebavedomie lepsie a to robi divy ... nie len s tebou ale aj s nim .. nebud na nom nalepena myslim slovne .. nepaci sa ti / ..nejedz ..uvar si co chces .. a podobne ... nikdy nieje dobre ak zena skace ako muz tlieska ... si predsa dospela osoba a nie dieta a on tvoj otec ... ste na jednej urovni tak nech sa k tebe aj tak chova ..a ak ani to vsetko nepomoze tak sa mu vykasli na hlavu ..radsej sama ako s debilom ! 😉

dedenini
10. dec 2012

@hladampomoc mam podobny problem az nato ze s priatelom niesme zobraty... urazky, nic neviem.. nastastie aspon uzna ze sa viem o dcerku postarat... no ani laska bohvieaka neni... sex ziadny..takze tazke je radit..ja som si povedala ze este vydrzim a uvidi sa.. viem ze je skvely otec, postarat sa vie..takze uvidim ako sa bude ku mne chovat ked malicka vyrastie..no uvidime..ale drzim palceky 🙂

juranka
10. dec 2012

ahoj, tak ked som si tvoj prispevok precitala tak mi je ta luto, teda, ze mas takehoto chlapa. Ja keby som bola tebou uz urcite by som odisla. 100%-tne. Teda, neviem ci si sa s nim o tom rozpravala, ci vie vobec ako pri nom trpis, ked je takyto. Ked pises, ze ci kvoli malemu mas ostat, tak to ti poviem, ze prenho v buducnosti bude urcite lepsie, ked nebude mat na ociach take nieco, ze tatko uraza, ponizuje mamku. Prenho urcite neostavaj s muzom. Musis sa rozhodnut sama. Ja si myslim, ze by som sa porozpravala s muzom a dala by som mu este jednu sancu na napravu, ked nie koniec, odchadzam. Drzim palce aby si sa rozhodla spravne.

hajanka
10. dec 2012

@hladampomoc ahoj, ja ked som docitala tvoj uvodny prispevok, tak ma na zaver napadlo len jedine...

... on nemá rád brokolicu, on nemá rád karfiol, on nemá rád cibuľu, nemá rád hríby, nemá rád prívarky, nemá rád prekladané zemiaky, nemá rád granadír, nemá rád hrachovú polievku, skoro všetky polievky nemá rád ...
... a teba ma aspon stipku rad?

tusim ze nie ☹
radsej sama, vyrovnana, spokojna s tym co spravim, so syncekom ako takto zit ☹

hajanka
10. dec 2012

@lila77 suhlasim, utiect a cim skor, ale sex - to by som ja nespravila, robit mu doslova sluzku, pocuvat urazanie a este sa sexom ponizit, to nie

hladampomoc
autor
10. dec 2012

@hajanka dakujem.o tom sexe ste tu viacere pisali.my sa este spolu dokazeme milovat,hlavne ked sa snazime udobrit,ale ze by to bolo nejako casto nemozem povedat.mozno v priemere raz,dvakrat mesacne a aj to niekedy ani to.velakrat ma chut mm,ale ja ked si spomeniem ako ma pourazal tak chut nemam a tak mi zas vynada,ze som ako nejaka starena,ze jeho rodicia maju castejsie sex ako my

rora
10. dec 2012

Pokial nemas dost sil sa mu vzopriet (ja ako vybusna povaha viem o com hovorim) tak odit. Cim skor. Kym si svoju blbost nezacne vybijat aj na malom. ALEBO mu to vrat rovnakou mincou. Ked nieco uvaris a nebude to chciet a ofrfle to co si za kucharku?? ODPOVED: tak to nežer!!! uvar si co mas rad! Toto u nas fungovalo. To ze ta ponizuje pred ostatnymi ludmi? Urob to iste! A riadne nahlas! U nas to fungovalo zazračne. Nieco nie je umyte podla jeho predstav? Tresla som to o zem a viac ma nehlo. Bohuzial su to extremy, ale na svinu len sproste spravanie.... 😔

hajanka
10. dec 2012

@rora ... no len takto sa neda zit do konca zivota 😅 a duplom nie davat takyto priklad malemu dietatu, dvaja rodicia chovajuci sa k sebe ako zvery...

rora
10. dec 2012

@hajanka moj sa po par mesiacoch prebral, urcite by som takto nezila niekolko rokov, to by sa ani nedalo. ako hovorim, treba len vyskusat, nenechat si skakat po hlave. nema co stratit.

hyta
10. dec 2012

Treba si všetko dobre rozmyslieť. Nikto nemá právo toho druhého urážať a ponižovať.Skús sa s ním ovorene porozprávať, povedať mu, čo ti všetko vo vašom vzťahu prekáža a chýba, ak to nepôjde, radšej utekaj kade ľahšie, i keď viem, že byť v dnešnej dobe sama s dieťaťom neni jednoduché. Choval sa akto nevhodne i v minulosti? Nemôže mať dáku inú???

hladampomoc
autor
10. dec 2012

@rora dakujem za radu,ale toto neni moj styl.ja neviem byt taka zla.skusala som mu aj ja tak skaredo povedat,ale hambila som sa sama pred sebou.ja neviem nadavat.u nas doma sa nikdy hrubo nehovorilo.nikdy som nepocula rodicov nadavat.otec nikdy mame nepovedal nic skarede aj ked bol alkoholik.ale sam od seba s tym skoncil.mozno som podvedome hladala chlapa,ktory nepije.moj manzel si so mnou nechce dat ani pohar vina vecer.obcas si da pivo.nepije,ale ze bude taky hulvat to ma ani vo sne nenapadlo.

sakura77
10. dec 2012

uf,no jedno je iste..nevazi si ta absolutne..a s tym neviem ci sa da este neico robit...pokial nema k tebe aspon zakladnu uctu tak mylsim ze je zbytcne s nim sotavat..urcite nei kvoli tomu ze ved mate dieta..myslim ze zaidne dieta by nechcelo vidieta a pocut doma take nieco....treba sa vatźne porozpravat a dat enjake ultimata..aj ked ...neviem..doslo to uz dost dalkeo...uprimne,ja si fakt neviem predstavit ze by moj take daco na mna vypustil...ja by som to nezneisla urcite....by som isal kade lahsie,radserj sama ako s niekym kto ma uraza a nevazi si ma a o nejakej laske asi ani reci nemoze byt....juj,je mi to luto....

hladampomoc
autor
10. dec 2012

@sakura77 laska.on tvrdi,ze ma lubi a ja jeho v kutiku duse asi tiez,alebo si to len nahovaram?

hradnapani
10. dec 2012

@hladampomoc mala by si si uvedomit jednu podstatnu vec: zo slov, ze ta lubi sa "nenajes". Laska sa v prvom rade musi prejavovat cinmi (napriklad pohladenim, pomocou, peknym spravanim, uctou voci tebe). Slova su v podstate len taky prazdny obal, pokial ich nenaplnaju aj skutky... A z toho, co si popisala, on skutky robi, ale nie take, ktore by sa dali povazovat za prejavy lasky...

cecil36
10. dec 2012

@hladampomoc v com bude pre synceka zivot iba s tebou horsi ako ten ked ste spolu "rodina"? Ten vzor spravania, ktory mu ukazujete raz privedie do nestastia minimalne jednu zenu- manzelku tvojho syna, lebo je velmi pravdepodobne, ze vzorce spravania prevezme do dospelosti. Osobne, by som s takym chlapom, ktory mi vulgarne nadava nikdy nezostala. Minimalne pre dve veci. Psychicky by to na mna zle vplyvalo a zalezalo by mi na spravnom dusevnom vyvoji mojho dietata.

locko007
10. dec 2012

Ja by som sa zbalila a išla za hory za doly od takého chlapa.

evickapooh
10. dec 2012

on ta uz nema rad.... ak sa sprava k tebe ako sa sprava...alebo druha moznost on ta ma stale rad len ma psychicke problemy...ktore by bolo treba riesit...ak ho mas rad tak este vydrz skus sa s nim porozpravat o tom... alebo predtym ako sa definitivne rozhodnes dajte si pauzu v manzelstve...nei je to blbost.(..viem zo skusenosti..)chod na isty cas k rodicom....a mozno ze sa spamata...mozno

angel31
10. dec 2012

@hladampomoc treba to riesit.. velmi dobre viem o com pises... ja mavam tiez taketo stavy,,, to je priznak toho ze je v prechode... toto iste postrehlo aj mna.. tiez len mrmlem, frflem, nic mi neni dobre, zmiznem a zasijem sa a som protivna jak pernik od jezibaby ked sa travi... ☹ treba ho ukludnit a pomaznosit a take tutuli mutuli mu urobit

babatko2010
10. dec 2012

@hladampomoc aj mne vulgarne nadava,nie sice na verejnosti ale pred jeho rodinou...a potom mi povie ze to tak nemyslel...

digysa
10. dec 2012

@hladampomoc

Pravda je taka, ze si tu lasku nahovaras..... dobre som si precitala tvoj prisevok a vidim, ze mas vo vasom vztahu velky chaos....

Pozri, co si napisala ako prve (citujem):

"...čo som to za mater keď sa o syna neviem postarať a pritom som s ním dennodenno skor sama, lebo manžel aj keď pracuje tak, že denná nočná a dva dni voľnu tak ho skor nevidíme. Vstáva ráno okolo deviatej pol desiatej, no občas skôr a to ho už čakajú raňajky, káva - ide si zapáliť, potom je cca 1 až 2 hodiny na wc, a potom si sadne k telke - pozera nejaky serial čo už x - krat videl, a keď sa synček zobudi z doobedneho spanku tak mm si spomenie, že má vonku - bývame v domčeku, nejakú prácu a celý deň je preč, malému príde dať pusu na dobrú noc a zasa je vonku a keď príde, naje sa keď mu to strčím pod noc a lahne si pred telku a väčšinou zaspí, keď mu poviem nech ide do postele,ešte sa na mňa osopí, že sa mám starať do seba."

Citujem dalsi tvoj prispevok:
"a synceka mm nadovsetko miluje,nedal by ho za nic na svete.ked mu poviem,ze chcem rozvod tak ma obvinuje,ze som si asi nasla ineho a ze synceka mi nenecha"

Teraz nam vsetkym upresni, ako tvoj manzel MILUJE tvojho synceka......ze mu da na dobru noc pusu???? alebo....... 😒

Musis sa pozriet pravde do oci- mas strach z rozvodu, je to tazke, stresujuce a casovo narocne a ked ide o deti o to je to komplikovanejsie.....
Ak chces este pockat a skusit nejaky iny sposob, tak skuste manzelsku poradnu, terapiu....daj mu ultimatum. Povedz mu, ze ked nevie potlacat svoje vulgarne chovanie, tak si musi najst na to odbornu pomoc.
Kazdy chlap, ktory lubi zenu a deti a chce zachranit manzelstvo by na to pristal....aspon uvidis, ci chce, alebo nie.

Inak tento vztah moc ruzovo nevidim....prepac za uprimnost...

A musim sa priznat, ze tvoj manzel ma velmi zvlastny prejav lasky voci synovi aj tebe....

digysa
10. dec 2012

@babatko2010 Ty s tym tiez nieco musis urobit....ak ta zhadzuje pred vlastnou rodinou, tak pred tebou nebude mat respet ziadny clen z jeho rodiny. Toto by som si nenechala...radim Ti, aby si sa pri kazdom takomto incidente urazila, okamzite zobrala dcerku a odisla prec (domov, ak si doma, tak von na prechadzku schladit hlavu). Uz len koli svojej dcere sa nemozes znizit na takuto uroven.

jaanna
10. dec 2012

ahoj, ja si myslim, ze sa treba rozviest - nema uctu k tebe, nestara sa o syna, robi ti hanbu, uraza ta, nepomaha ti v domacnosti, musis mu robit sluzku.....tak co vobec riesis? chces takto zit dalej?...neustaly strach, ze co zas spravi vonku medzi ludmi, ako zareaguje....myslim, ze clovek sa nezmeni....ze to, ked odides, ho nenapravi.....rozved sa cim skor, kym je maly malinky a nechape este uplne presne o co ide....uvidis, aj ty aj maly budete casom ovela stastnejsi

erika8988
10. dec 2012

Ako mna jedine napada naco ste stale spolu..preboha sak ta takto zachvilu znici narovinu rozved sa ten clovek sa nezmeni vlastna skusenos ...nadlubuje hory doly a aj tak bude hovno sprepacenim stoho

janinah
10. dec 2012

@hladampomoc nemám čas čítať odpovede,ale hádam nik nenapísal,že vydrž,bude lepšie...nebude! bude len horšie a tvoj syn v tom prostredí bude vyrastať a časom bude ako jeho otec 😒 toto chceš?...ja veľmi bojujem za zachovanie manželstiev a radím skúšať manž.poradne a kdečo na záchranu,ale teraz radím...nechaj toho chlapa a ani sa neobzrii,zachrániš seba i dieťa....