Rozvíjať vzťah s partnerom s ťažkým ochorením?
Ahojte maminy, prave som postavena pred tazku dilemu.
Mam za sebou jedno nevydarene manzelstvo. Su z neho deti.
Dlho som nerandila.
Prednedavnom sa mi podarilo stretnut cloveka, s ktorym sa citim fajn, slusny, galantny, mily.
Avsak, po tretej schodzke ma informoval, ze trpi zavaznym neurologickym degenerativnym ochorenim. Zatial to na nom nie je vyrazne viditelne, obcas sa mu trasie ruka.. Je mlady, mladsi ako ja.
Netusim, ako dalej. On mi to oznamil tak normalne, nie ako velku vec, ktora by mala ovplyvnit dalsi vyvoj nasho "partnerstva".
On ma o mna velky zaujem, berie to vazne, ale ja neviem, ako s touto informaciou nalozit.
Nechcem byt ta kruta, ktora odmietne cloveka s vaznou chorobou, ale predsa len, ovplyvni to zivoty nas vsetkych. Ako by ste sa zachovali Vy? Ja sa necitim ani na dalsie randenie, ale ani na ukoncenie kontaktu s dotycnym..
@eliska13 Ano, autorka ma svoje deti 🙂 Ani po dalsich detoch nejako netuzim, takze tuto temu mam v sebe vyriesenu. Len to, ze ak by ten vztah pokrocil dalej, s tymito problemami budu konfrontovane aj moje deti ... ktore by sa tazko zmierovali aj s tym, ze nejakeho partnera mam. Akehokolvek. Takze neviem. Mozno ho nadalej nezavazne spoznavat a podla vyvoja situacie sa rozhodnut ...
Ja som to smerovala tebe či chlap má svoje deti?😀či budeš časom postavená pred vec, že by chcel dieta.Aj zdravý chlap, ktorého by si si našla môže ochoriet.Preskocila iskra či ideš do toho rozumom?Deti raz budú musieť prijať, že nechceš byť sama.Tak ako píšeš možno o 2 m pre nedostatok času či čokoľvek to pôjde do stratena
posledna veta hovori jasné nemáš chuť na dalšie rande ani to nechceš ukončiť nechaj ho žene ktorej nebude vadiť že je chorý a nie davať falošne nádeje a potom ukončiť lenže ty nevieš čo chceš nechceš ísť na dalšie stretnutie ani ho zoznamiť s detmi ale ani ho nechceš nechať urob mu láskavosť nechaj ho pre druhú určite si nejaku nájde ked je partner chorý ľudia majú predsudky a ľutuju chorého čo si mysliš že ked ho budeš ľutovať mu pomôžeš no nie.
Nezáväzne spoznávať a potom sa rozhodnúť? Akože halooo, ty budeš nezáväzne spoznávať, kým si ujasnis v hlave, či áno, či nie a až potom ho keď tak pošleš do riti? Prepáč, ano, som poznačená minulosťou, nepopieram, ale toto je totálne nefer od teba. Vadí ti to? Tak to utni, než sa dotyčný nezamiluje a ty mu nespôsobís traumu na pekne dlhý čas. On bol k tebe ferovy
@rebellefleur asi to myslí voči deťom.Ved ich nezoberie cez víkend hneď s ním na výlet aj, keď by si všetci rozumeli zase ma obavy či o rok, dva, päť sa nebudú o neho starať.Tazke rozhodnutie
@rebellefleur nie, vobec to nebolo myslene v suvislosti s jeho chorobou 🙂 . Vo vseobecnosti sa s nim citim fajn, mame si co povedat. Ale celkovo sa nechcem hrnut do vztahu, radsej by som ho spoznala najprv ako cloveka. Iskrou si praveze nie som ista. Ako muz mi je ale sympaticky. Tak to bolo myslene. Ale uz mi odchadzaju verbalne schopnosti, mam tazky pracovny tyzden za sebou ... jeho ochorenie je proste navyse vec na spracovanie, nad ktorou takisto musim uvazovat. Ale ako to tu vsade pisem, ocenujem a vazim si, ze mi to povedal.
@eliska13 On je inak slobodny, bezdetny.. ako pisem, uz som mimo, neviem poriadne ani otazky precitat 🙊😜 Ci by on chcel/mohol mat svoje vlastne dieta, tazko povedat. Bavili sme sa cisto hypoteticky o tom, ze ja mam este vhodny vek na dieta a mohla by som este nejake mat, ale to bolo predtym, nez som sa dozvedela o jeho diagnoze.
Vieš ja ti podľa seba poviem, áno, verím, že to bol a je sok, spracovať také niečo nie je jednoduchá vec, skôr si v hlave utried hlavne to, čo sa týka jeho diagnózy, aj keď pri sm je to také.. Áno môže byt zle, ale nemusí, v tomto je ta dg úplne na rit 🙈 nikto ani Dr ti nepovedia ako bude, ty si v hlave rozmysli, či si ochotná ísť do toho s rizikom, že dobre byť nemusí. Toto je základ. Ak uznáš že nie, je to príliš veľký risk (ver mi, chápem to), len mu prosím ta neurob to, že nezáväzne stretka potom aj tak nestopnes
Nesla by som do toho..zazila som u svojho neboheho otca. 3 roky trapenia,uz je 4 roky mrtvy a este stale sme sa z toho psychicky nedostali,nemyslim len tu obrovsku stratu ale aj to trapenie a neschopnost pomoct,beznadej atd...ine je ak by to diagnostikovali uz mojmu terajsiemu manzelovi,tak sa postaram..ale dobrovolne ist do takeho vzathu? Ani nahodou!! Radsej sama ako toto zazit este raz.
Koľko x ste sa už stretli, že ste hypoteticky rozmýšľali, že ešte by si to stihla?😀
@eliska13 To bolo este na prvom rande 🙊😂😂 ktore trvalo asi 6 hod a na ktorom sme si stale mali co povedat
Keby som bola po rozchode s partnerom a detmi, tak by som do vztahu s muzom ktory ma tieto problemy nesla. Ja potrebujem mat v muzovi oporu . Hladala by som pre svoje dieta otca, na ktoreho sa moze spolahnut, a ja by som mala pocit, ze keby sa mi nieco stane, tak sa mi o dieta postara. Mojej kamaratky mama dostala Parkinsonovu chorobu v 33 rokoch, a dnes je od toho 10 rokov, a je na urovni 3r dietata. Kamaratka zariaduje vsetko od oficialnych papierov az po zdrav. starostlivost. Je to velmi narocne - psychicky, fyzicky aj financne. Jej svet sa toci hlavne okolo mamky. Ona ju miluje, a robi to s laskou. Ale ja vidim, aky zivot ziju ostatne baby ktore maju fajn vztah a podporu rodicov, a ako sa ona trapi. Samozrejme keby moj manzel ochorel, tak by som sa o neho starala a vsetko. Ale ze by som isla dobrovolne do vztahu s detmi, s muzom ktory je vazne chory - to nie.
Neviem,koľko rande ste absolvovali,ale prežívas to,ako keby ti niekto držal nôž na krku a ty si si ho musela vziať...veď to nerieš...máš deti,si samostatna jednotka,ži si svoj život a s ním keď sa budeš nudiť,tak sa stretni,keď nemáš chuť,tak sa nestretni...čo je na Tom také ťažké? Vôbec som nepochopila zmysel tejto diskusie...za seba ti len poviem,že by som ho brala len ako kamoša na voľný čas,vzťah určite nie,ani sex dokonca nie...

@nikolka1986 myslim, že ani ten chlap nemá krištáľovu guľu ako môže vedieť aké sú vyhliadky?
a pýtať sa niekoho s kým sa asi len otukava na to či ma našetrené, keby nemohol pracovať to je už silná kava.
Autorka má už nejaké svoje deti?