icon

Rozvod alebo ešte druhá šanca?

tynda
8. júl 2019

Ahojte. S manzelom mame dost velku krizu. Teda on ma. Odcudzil sa mi. Tvrdi ze bokovku nema a zatial sa mu snazim verit. Ale ... minule mi povedal ze sice ma ma rad ale uz nie tak ako by mal muz mat svoju zenu. Tiez sa ma nedotyka, odtahuje sa, sex sme uz dlho nemali atd. Na druhej strane ked riesime ci sa rozviest tak aj povieme ze ideme do toho ale po chvili zas spolu riesime co bude zajtra a o tyzden, kam pojdeme na vylet a tak. Jednoducho ja ho lubim a neviem si predstavit zivot bez neho. On ma ako tvrdi ma rad ale nemiluje. Mame spolu malu dcerku. Riesime prerabku domu. Chodime na rodinne vylety. Proste navonok fungujeme. Ale medzi nami je to kriza. Myslite ze sa to este da zvratit alebo sa vazne rozviest?

tynda
autor
9. júl 2019

@janickacrazy no toto presne aj mne napáda a často. má takú partiu, kde sa chodí vyventilovať. je to zmešaná partia s rovnakými záujmami (niečo čo mňa nebere) a tam je jedna ... mala predtým frajera a mám pocit keď nad tým premýšľam, že vážne chladné z jeho strany to začalo byť práve keď ona sa rozišla s frajerom. Aj som ho konfrontovala priamo otázkou na túto ženu a on povedal že s ňou nič nemá, že sú len dobrí kamaráti, ale ja nejak cítim, že asi je do nej zaľúbený a jediné čo mu bráni to rozvinúť je manželstvo a naša dcérka a to že by bol za chrapúňa ak by sa to prevalilo. vždy keď sa na tú ženu pýtam, tak ju tak akosi chráni, nie okato, len ja to vycíťujem. asi ho skúsim ešte raz konfrontovať otázkou či je do nej zaľúbený a ak povie áno, tak buď sa s ňou prestane stýkať a budeme pokračovať v našom manželstve alebo sa rozídeme. Myslím, že iné východisko už ani nemám.

Ako som písala komenty tu mi v niečom otvorili oči a niektorým veciam, ktorým som neprisudzovala váhu ju dali.

bogierka
9. júl 2019

a co ak by si skusila nieco zo sebou teda spravit, aby si sa pre neho stala znova atraktivnejsou. ako viem, je to take, no ale ak ho lubis, tak nestalo by to zato? ako to, aby ste spolu zostavali len kvoli malej, to podla mna nema vyznam, kedze by to aj tak casom isto stroskotalo

thoughtfulweirdo
9. júl 2019

Mna toto strasne vytaca. Pre mna je vztah o tom, ze si toho cloveka vedome vyberiem a vyberam si ho znovu a znovu. Zamilovanost po par rokoch opadne a potom nastupuje ta prava laska, pre ktoru sa clovek vedome rozhodne. Takze ziadne take, ze sa chudacik neviniatko muz proste odmiloval, on sa dobrovolne rozhodol vykaslat na vas vztah a to je zbabele a nevyzrete. Za kazdym vztahom stoji praca a usilie oboch partnerov a ten tvoj ocividne nema zaujem pracovat, caka len na pecene holuby, co mu padnu z neba. Hlavne po narodeni dietata je to vacsinou skuska vztahu a chce to vedome usilie oboch, aby sa uprostred novych narocnych povinnosti prilis neodcudzili. Aby som ti poradila, podla mna za to stoji bojovat, kedze medzi sebou nemate nijake vazne problemy. Akurat neviem, co mozes robit ty, podla mojho nazoru je to najma o tom, aby manzel chcel.

janickacrazy
9. júl 2019

@tynda Možno s nou naozaj nič nemá, ale stačí, že je do nej zaľúbený. Nekonfrontuj ho vobec s takými otázkami, on sa ti aj tak neprizná, vačšinou chlapi zatlkajú, lebo je im to trapné vobec priznať. Naopak, tvár sa, že je všetko ok, nič mu nevyčítaj, ale začni sa o seba starať, kozmetika, kaderník, nové oblečko, káva, nová záľuba, proste sa venuj sebe, jeho sa snaž čo najviac zamestnať s malou. Uvidíš, čo to prinesie.

pivonka6
Autor odpoveď zmazal
lenka.s
9. júl 2019

Ahoj. Velmi zavisi od toho, ako daleko sa uz vasa kriza dostala ... vzdy je to individualne .... a vela zavisi aj od vasich povah ... kazdy to preziva inak. Niekedy je to naozaj odcudzenie, niekedy len potlacanie skutocnych citov a za tym sa moze skryvat vselico napriklad aj osobnostna kriza ... krizu ustat mozete, ale musite to chciet obaja ... verejne pisat nechcem, ale ak chces, napis mi spravu

derdia
9. júl 2019

No my sme manželia 2 roky ....myslím,že sme mali krízu moje tehotenstvo,kedy som ja ledva zilaa zrazu všetky naše objatia a bozky a intimita šla bokom....strašne sme sa odzudzili...ja som pravdu povediac čakala len na to nech skončí šestonedelia a mám spať čo som mala pred tým ...ale kým sme sa dostali z toho kolotoča cudneho tak to trvalo asi aj pol roka aj viac od kedy sa mala narodila....ja som mala popôrodnú depku a jediné šťastie že môj muž je poklad a čokoľvek aommu vyčítala a stále niečo bolo prijal a nikdy mi nevynadal...vedel že mi nie je dobré ....ja som chcela intimitu on má nechcel obťažovať a tak dokola....vďakabohu už je všetko ok a zase aj žijeme ako pred tehotenstvom....preto nad ďalším dieťaťom ani neuvazujem....lebo keby mám muža ktorý si ma neváži tak by sme to neustáli....ten stres po pôrode nieje sranda...
Ale ja napr.mu normálne vravím,že o vzťah sa musíme starať....napr.ideme sa voziť na motorke a vždy sa smejem láska nemozes budovať vzťah len k práci....ale hlavne vzťah ku mne😁a vidíš aká som šťastná trošku sa mi povenujes, napr.ma povozis na motorke, zoberieš na zmrzlinu, dáš si somnou pohár vínka a nič viac mi nechýba(okrem ešte jedného samozrejme)....chlapovi musíš všetko hovoriť polopate...lebo keď len ticho čakáš,že ti splní tvoje sny....nedočkas sa....

juliet86
9. júl 2019

hmmmm podla mna skoc sama k psychologicke a vy spoou do poradne. navrhni mu poradnu. drzim ti palce

tynda
autor
9. júl 2019

@bogierka ved prave to nechcem. Ostavat len kvoli dcerke. To nie. Ale tiez sa nechcem menit na pbraz ktory on chce resp. by chcel. Netvrdim ze netreba schudnut ale napr.nebudem nosit veci co mi nie su prirodzene. On to neppzaduje ale ak by aj hej tak to nespravim. Nebudem udrziavat vztah falosou. Snazim sa vsak byt milsia, menej rypat a tak.

lucyluv
9. júl 2019

@thoughtfulweirdo hovoríš mi presne z duše, takto isto to aj ja cítim, ako si napisala

lilitela
9. júl 2019

Ako tu citam, naozaj vela tazkosti zacina po narodeni dietata a ako sa chlap vysporiada s tym, ze sa to uz netoci okolo neho a pochopenie pre partnerkinu situaciu, pretoze kazda z nas mame ine dieta a kazda sa s porodom a starostlivostou vyrovanava inak.

zuzanka.zuzu
9. júl 2019

@tynda už ti tu niekto poradil knihu 5 jazykov lásky, ale existuje ešte aj verzia 5 jazykov lásky pre muža a tá je podľa mňa super 🙂 ak nechce manžel nič riešiť, tak asi nebude chcieť ani poradňu, ale za prečítanie knihy nič nedáte a možno si trošku vyjasníte aj vlastné pocity...

tynda
autor
9. júl 2019

@zuzanka.zuzu no mozem sa po tej knihe ci an oboch poobzerat. Lenze u nas sa moc necita :/

romiada
9. júl 2019

@tynda ja by som to na Tvojom mieste hneď tak nevzdávala. Sama si si odpovedala: jednoducho ho ľúbim a neviem si predstaviť život bez neho.
Ok, cíť to tak, drž si tú lásku v srdci , ale nevyslovuj to, nepoužívaj teraz ako argument na to aby si si ho udržala. Ak má hlavu inde, tak by to aj tak bolo len také Tvoje zúfalé volanie o pomoc a citový nátlak.Keď je dobrý otec aj človek (vynechajme teraz že Ti ubližuje z pozície muža) tak ja by som ho len tak bez boja nenechávala inej žene. Skús všetky tieto pocity využiť (aj krivdu, hnev naňho, urazené ego, poníženie) trebárs na to aby si sa dokázala naštartovať k zmene (postavy, šatníka, výzoru, trávenia svojho času).
Ja by som urobila presne to čo Ti tu niektorá z kočiek vyššie písala: nechať mu malú a ísť sa venovať sama sebe. Tiež potrebuješ nejaký ventil (veď aj on má partiu), možno niečo čo Ťa odvedie od hrncov a materstva a pripomenie Ti že si aj žena a nie domáci spotrebič a pestúnka v jednom. Chlapovi treba občas trošku utiecť.
A možno nastane zmena a Tvoj muž si uvedomí, že o Teba nechce prísť a vrátiš ho do pozície LOVCA, ktorý bude chcieť objavovať na vlastnej žene to čo chcel pôvodne objavovať u druhej.
A keď si začneš vedome hľadať čas (tak zdravo sebecky a už počas manželstva )aj na seba a jeho viac zapriahneš do role otca , tak sa v istom zmysle pripravíš trocha aj na situáciu ktorá by tak či tak mohla nastať po rozvode - striedavá starostlivosť .Preveríš si aký môže byť pocit Tvojej nezávislosti (alebo samoty), či by si naozaj zvládla tráviť čas aj bez neho a malej, Možno sa počas toho uistíš že rozvod z Tvojej strany by bol unáhlené riešenie.

A keď to aj náhodou skončí rozvodom, potom si môžeš povedať, že si pre záchranu rodiny urobila všetko.
PS: Chlapi keď sa zakukajú inde, tak sa fakt správajú jak také choré zvieratko , ktoré máš chuť v jeden deň zachraňovať a na ďalší utratiť.

ktochytavzite
10. júl 2019

@tynda ja vy som este asi najskor ruesila tu ,tvoju postavu.Ak teda chces zachranit manzelstvo.Daj sa troska dokopy a prm by sim skusila tym sexom,mozno budes prenho aj peitazlivejsia.Netreba sa bat chudnutia ani sportu.A ma ten sex,tsk ci ja viem,poznam par manzelstuev kde nespali spolu aj 6mes,v prvom pripade stres z robory a v druhom zasa nechceli 3dieta.

julialara
10. júl 2019

@adulkas ako si to prosím ťa objavila 🤔?

tinuska31
10. júl 2019

My toto prežívame s mužom po 18-tich rokoch manželstva.Ale u mňa vyprchala už láska k nemu.Po tom ako ma viac-krát sklamal.😏

mamcotka
10. júl 2019

Každopádne by som mu odchod, rozchod neulahcila.. on ťa zranil , nech sa aj on trápi.. on sa potrebuje odreagovať, ventilovať a ty nie? Na tvojom mieste by som zachraňovať vzťah jedine nenápadne aby si ti ani nevšimol. Čím viac sa totiž budeš snažiť tým on viac zpohodlnie..a viac ťa bude odmietať lebo si bude tebou istý. Ak mu nebudeš dávať najavo že si na nom závislá citovo, fyzicky, psychicky tak si možno viac pomôžeš.. ak máte ale ísť od seba a on to má v pláne tak si nepomôžeš a všetko bude iba dočasné.

ivca88
10. júl 2019

V prvom rade tlacis na pilu. Chlap ti nic nepovie, ani neprizna.
Čím viac otazok, tým viac sa zatne.
Myslim ze ak chces manzslstvo zachranit = vzbudit jeho zaujem, tak ho musíš dat (tak ako pisala kocka vyssie) do pozicie lovca..
Musíš byť šťastná, ziarit. Len tak si ta všimne.
Nik sa nezamiluje do furie.
Viem ze dôvodov na radosť asi nie je veľa, ale pokiaľ chces zachranit vztah, tak mas možnosť.
Pokiaľ chces byt pohodlne v svojom zabehnutom stereotipe, buď.
Je to na tebe.
Viem, nedobre sa číta, ze mas schudnut. Ale sama tam vidíš problem, len sa ti to nechce riesit.
Je tvoja nadvaha ozaj výrazná ?
Ja mam kamarátku a ona normalne povedala ze nema chut spat s jej mužom, lebo pribral 20 kíl. Ze je len sadlo a nepritahuje ju.
Jasné, pocuva sa to zle, ale je to tak. Aspon sa na nič nehrala, on to zmenil. Schudol a fungujú.
Pokial je to uz vo fáze obezity, tak tam naozaj moze byt pes zakopany.
Sex je velmi potrebný pre fungujúce manzelstvo.
A ako pises, on ma konicky, ale tebe to nie je po chuti. Prečo?
Možno by bol stastny, keby ides s ním ?
Je to nejaka turistika? Motorky?
Náhodou je to veľmi fajn na chvíľu vypadnúť zo stereotipu mama a byt aj žena.
Určite by Vám to prospelo.
Ale ak nie si ochotná na sebe pracovat ( ani fyzicky, ani psychicky) tak si aspoň setri, nech mas financne rezervy ked sa rozvedies 🤔🙄
Samo sa to neurovna, treba na to vela prace z oboch strán.
Ale začni kym nie je neskoro. Aj je tvoj muz sympatický, atraktívny, tak je urcite mnoho žien, čo to na neho skusa.
Ty musíš byť tá, za ktorou sa teší, ked ide z prace. Si jeho žena. Nie len matka jeho deti. Nezabúdaj

tynda
autor
Autor odpoveď zmazal
tynda
autor
10. júl 2019

@mamcotka viem, že ak nechce ani on, tak je to dočasné, ale napríklad včera sme odfungovali ako idylický pár. Teda okrem večera a nejakých intímností, okrem pusy na dobrú noc nikdy nič viac nie je. Takže priznám sa mám v tom riadny zmätok.
@ktochytavzite len ja si vážne nemyslím, že schudnutie manželstvo zachráni. max tak budem ešte viac sklamaná, že som sa o niečo snažila a on to neocenil. Pritom nie som vorvaň, šla som hore len o jednu konfekčnú veľkosť od nášho spoznania sa pred 17 rokmi. Už som totiž svoj životný štýl kvôli nemu a dcérke zmenila a nejak to neoceňuje, alebo aspoň nemám pocit, že dosť. Išlo o to, že ma spoznal ako fajčiarku, nefajčila som jedine počas tehu a kojenia a pred cca 2 rokmi som na jeho neustály nátlak, že sa nechce pozerať ako sa zabíjam prestala zo dňa na deň a vážne sa držím. Som mu na jednej strane vďačná, že som zdravotne pre seba niečo spravila, na druhej strane toto neocenil, myslím, že neocení ani chudnutie. resp. výsledok. a ja sa potom budem ešte viac trápiť. Nateraz som obmedzila nezdravé a sladké a snažím sa byť aktívna. Ale času nie je veľa na iné aktivity. Ja totiž pracuje dosť náročne a ešte mám 2 krát do týždňa dobrovoľnícku činnosť. iné dni zas je on preč s "partiou" - tiež dva dni, len vtedy musím byť s dcérkou. Je to proste všetko aj časovo náročné - nie nechcem sa vyhovárať, len si myslím, že človek ťa má milovať aj so zmenami, ktoré prinesú roky starnutia a nie si stále klásť podmienky alebo aspoň to naznačovať a nebyť spokojný. Ja ak sa mám dokopať k zmene musí ísť odo mňa, nikdy sa nemením len pre niekoho. Ak je potom toto dôvod, že ma neľúbi lebo moje telo sa zmenilo (pôrod, stres, a pod. sa isto vždy podpíšu) tak potom vážne nechcem ani ja byť s takým chlapom.
@ivca88

ivca88
10. júl 2019

@tynda a ked ide on na dva dni prec, tak prečo nie ty ?
Potom budes mat dost casu byt aktivna, a nie preto, aby to muz ocenil, ale aj kvôli sebe.
Prepáč, ale naozaj sa lutujes.
Nie si steniatko, ktore treba pohladkat 30x denne a povedat, super ze si uz nenicis pluca.
Veď tie pluca su tvoje.
Tebe a hlave tebe musi ist o tvoje zdravie.
A ako vidíš, sladkosti ti az take stastie nepriniesli. A keďže pises s vekom sa to mení, tak si predstáv samu seba po rozvode o 5 rokov, ze ako na tom budes. Či budes zdravsia, stastnejsia.

Viem, je to mozno krute co píšem, ale sama viem o čom píšem. Schudla som 25 kíl. Po prvej dcérke sme sa s muzom riadne vypapali. Schudla som to z vlastnej vôle a vieš čo? Moj muz sa pridal. Naštartoval sa, schudol vyse 45 kil ! Ma atleticku postavu z pomaly morbidnej obezity.
Ziadne tabletky, ziadne sacocky, nič. Len beh, turistika a veľa zeleniny.
Na turistiku chodíme aj s detmi. Malá ma len 11mesiacov a ako pisem, vsetko sa dá. Cvicila som len doma, ked deti spali a aj to len raz tyzdne. A ani neviem ako, a o 5 mesiacov je zo mna ina žena.
Všetci mi vravia ako ziarim a vidím, ze aj moj muz sa na mňa inak pozerá a ja sa tomu teším.
Ale na zmenu musis dospiet ty sama. Nik ta nemoze tlacit.

0silvia0
10. júl 2019

@tynda čakanie docenenia za niečo je vo vzťahu zničujúce. Nečakaj ocenenie za to, že si ty prestala fajčiť, ocenenie za to, že ty schudneš. Skús robiť niektoré veci hlavne pre radosť zo života a pre svoje vlastné uspokojenie a to dobré sa potom samo pridá... tak isto ako píše
@ivca88 , skús byť pre muža inšpiráciou a nie ženou, ktorej skutky aj tak nikto neocení 😍

lenka.s
10. júl 2019

@ivca88 skvele napisane 👏🏻👏🏻👏🏻

ivca88
10. júl 2019

Netvrdim ze schudnutie ti urdzi muza, ale kedze pises, ze vsetko vam vo vztahu klape, tak preco to neskusit ?
Aky minus by ti takyto plan priniesol ?
Ja ti garantujem, ze sice zaciatok bude tazky, ale potom sa budes cítiť skvelo, nabita energiou a celkovo budes stastnejsia a tým ze budes stastna, budes atraktivnejsia pre svojho muza, nez klbko nestastia, ktore mu dava denno denne otazky ohladom toho, či ma inu, alebo sa doprosuje o sex.
Muž by si ta mal zobrat sam, aj po toľkých rokoch.

mamcotka
10. júl 2019

@tynda mala som raz chlapa čo mi vyčítal že som tlsta. Mala som vtedy konfekčnú veľkosť medzi 38-40. 😊On bol proste na anorektičky.. teraz mám 44 tak by asi so mnou ani neprehovoril 😂 .. terajší môj muž nerieši. Len by skúsil. Ja žijem s mojím mužom oddelene, mám v pláne rozvod ale on by sa ma furt dotýkal a hladkal a asi aj preto že som tehotná ale ja nechcem, lebo sa mi hnusi ako človek. Kvôli správaniu. Mne je jedno aku ma muž postavu ale nedostatky vidím inde.

tynda
autor
10. júl 2019

@ivca88 veď ja píšem, že 2 dni v týždni ja chodím na dobrovoľníctvo, je to môj koníček, nechcem rozpisovať v čom spočíva tá činnosť ale napĺňa ma. On má zas 2 dni na svoje koníčky. Myslím, že toto riešenie je fér. Akurát v tie dni sa staráme na striedačku o dcérku.
Ja sa neľutujem čo sa týka života ako takého. V zásade som spokojná. Mám vlastný 3 izbový byt, takže som zabezpečená aj pre prípadný rozvod, koníčky, ktoré ma napĺňajú, skvelé a šikovné dieťa, len jediný problém - muža čo sa so mnou baví normálne, len ako tvrdí ma nemiluje. Som citovo aj psychicky dostatočne vyzretý človek a zmien sa nebojím. a preto som otvorená aj rozvodu, hoci si život bez tohto chlapa nateraz neviem predstaviť. Kde sa vidím o 5 rokov? s rodinou v dome, ktorý rekonštruujeme. a Rodinou je pre mňa aj on. Len nepoznám vo svojom okolí nikoho, kto by mal tento druh vzťahovej krízy a za psychológom nepôjdem, nakoľko je to práve jeho známa, preto som chcela názory iných ľudí. Bez urážky, ale návody ako schudnú poznám. Skôr mi šlo o to, či existuje pár, ktorý mal niečo podobné a ustál to a sú spokojní.

ivca88
Autor odpoveď zmazal
ivca88
10. júl 2019

@tynda prepac, pisala som prispevok skor, nes si stihla dat posledny komentar.
Viem ze navody na chudnutie sa pocuvaju tazko..mne to slo strasne na nervy predtym. Vsetci ma nutili, ale ja som nechcela.
A ľaľa, prave som v pozicii tych, čo ti radia zmenu.
Niekedy to ozaj clovek musi skúsiť, a pochopi
Mne zmena postavy priniesla uzasne manzelstvo. Nie sme spolu az tak dlho, je to len 10 rokov, ale velmi si rozumieme.
Ten cas co spolu travime na horach, je uzasny. Je dolezite mat konicky , resp travit cas so svojim muzom.
Skoda ze nejdes s jeho partiou, a naopak, ze on nejde tebe pomoct pri dobrovolnickej cinnosti. Možno by ste sa vedeli lepsie pochopit.

Čo sa tyka poradne. Urcite existuje viacero poradní, a nie len tá, kde pracuje tá pani
A vies co ? Mozno by som naschval sla prave k nej.
Ak by nieco spolu mali,vycitis to.
A ak ma ona kusok svedomia, tak by dala ruky prec od tvojho muza, keby ta poznala.
Mozno prave ona by Vám vedela pomoct. Isto vas vztah s ňou preberal a prave ona by ti mohla povedat, čo by Vám pomohlo
A ak to nevyjde ? No čo uz. Horsie ako rozvod to uz asi nemoze byt, no nie ?

romiada
10. júl 2019

@tynda da'sa to prežiť .....ta kriza. Ak si doteraz nepoznala nikoho kto to zvladol a ostal s mužom ....tak ja som toho živym prikladom. Tiež mi muž povedal take slova že už ma nemiluje a nevie so mnou žiť. Bolelo to riadne. Tiež riešil že mam o jednu konf.čislo navyše po prvom dieťati..... a samozrejme že za tym bola ina žena.