icon

Rozvod - áno či nie

jajami
28. apr 2015

Ahojte, ani neviem kde mam zacat. S manzelom sme spolu uz 12 rokov. S polrocnym odlucením / nasiel si frajeku. Odstahoval sa od nas, bez myhnutia oka, potom mu to prislo luto, prisiel naspat. Fungovali sme spolu a o 1/2 roka sa stalo to iste. Odstahoval sa na mesiac, ale uz za 2 dni pisal, ze nas nechce stratit, bola som uz dajako vyporiadaná s jeho odchodom a ze zacnem novy zivot. Ani neviem ako ma obalamutil a po mesiaci som mu povolila aby prisiel znovu domov. Fungovali sme spolu 3 mesiace, ked som sa dozvedela, ze si zacal pisat s dalsou babou, bolo to pre mna dost bolestivé, po tych vsetkych sluboch. Odpustila som mu, snazila som sa velmi,aby sme fungovali ako rodina, ale nedoverovala som mu. Kontrolovala som ho, ci to bol mobil, taska...vzdy som vedela, ze nieco najdem, mozno som chcela uz definitivne vediet, ze vsetko su len reci a ze ma bude nadalej zavadzat. V kutiku duse som citila, ze ma ma rad,ale stale som sa stretla len so sklamanim, mame syna a pre neho som vytrpela uz dost. Ked som nieco nasla/objavila v telefone tak tam boli také flirtovania, co je asi aj trochu normalne,len ja stale mam pocit, ze jemu ide o viac, ved do kelu, uz som sa par krat popalila. Teraz je to 4 mesiac co trpím,. velmi som sa naplakala a naprosila. Pred nim som aj klacala, nech sa spamata ale on len ma odhadzuje. Vraví, ze ma svoj zivot, ze chce zabavu a je velky karierista. nehovorim, financne sa stará, ale po citovej stranke absolutne nic. Dokonca ked sme mali intimne chvilky,tak mi povedal, ze je to len koli mne, ze on to nepotrebuje. On si povie, idem s kamaratmi sa zabavit, ja hned som podrazdená,lebo cely tyzden pracuje dlho a chodí na sluzobky a ked cez víkend ma travit s nami,tak to radsej bud ide inam alebo ma vela prace a je zatvorený v izbe. Ano vylet obetuje. 2 hodiny treba z nedele ale je to vsetko chladne. Ja takto zit nechcem a on povedal, ze on je tiez rozhodnuty pre rozvod a ja to nezmením. Lenze na druhej strane mi dal podmienku, ze ked sa prisposobim jeho zivotnemu stylu, tak zostane s nami. Ja som to skusala, ale neda sa mi tak zit, stale sa citim sama. Aj ked som si povedala, ze mnohe pary tak ziju a je to normalne. chcela by som rozvod ale na druhej strane strasne placem a trapim sa. Rozhodujem sa, vsetko si davam za a proti a neviem ako dalej....

bluff
14. sep 2015

@jajami drz sa dievca, ty to dokazes! postav sa, na kolenach sa klaci v kostole. Zivot ti preteka pomedzi prsty, tak sa vzchop.

veronika713
14. sep 2015

vzťah je o kompromisoch, podmienky a vydieranie typu, že Vy sa máte prispôsobiť - určite nie sú normálne...vzťah je o 2 ľuďoch, o pocitoch oboch partnerov. Z vlastnej skúsenosti viem, že človek sa zmeniť nevie, aj keď sľubuje. Každý je nejaká osobnosť a potláčať v sebe tú svoju, prispôsobovať sa, premáhať sa, nebyť samým sebou - to už je čo za život? Položte si otázku či Vám takého muža treba? Načo? Aj tak je s Vami málo a zvyšok venuje niekomu inému...o dieťa sa postarať musí, je to jeho povinnosť, či už s Vami bude, či nie...neponižujte sa pred ním prosením o niečo, čo ani Vy sama nechcete...na to prídete určite časom, že tie pochyby ktoré máte sú len preto, že rozvod a definitívny odchod je niečo konečné a že je to zmena v živote...toho sa vo svojom vnútri bojíte...život máte pred sebou a niekde je určite chlap, ktorý Vás na rukách bude nosiť...na tohto kašlite...držím prsty...!

kahlan1
14. sep 2015

@veronika713 krásne 🙂

jajami
autor
14. sep 2015

@veronika713 Dakujem Veronika. Mozeme si hadam tykat. 🙂 Ja viem, ze nie je spravne vypisovat sem na forum,ale naozaj som potrebovala pocut, co tu je napisane. Ja som si ho stale branila,ale ma svoje priority, aj ked to bude bolestive,aj ked je taky aky je, je to clovek co som s nim prezila vyse 15 rokov, 12 rokov manzelstva. Teraz nema ziadnu frajerku, ale nebavi ma to, stale sa doprosovat . A za kazdym mojim pokusom o debatu mi povie, ze sa neviem vyjadrovat, pritom si myslim, ze nie som nejaky dement, ktorý nevie rozpravat a velaaaa ludi mi hovorí, ze som inteligentna,pekna baba... aj ked som velmi hlupa, ze som tahala 3 roky nieco, co nema vyznam. Vies ked si vypocujes, ze som krava, ked skoro zobronis o stravenie spolocnych chvil aby sme boli spolu vsetci traja, ked si vypocujes, ze som zakerna svina, ked chcem aby sme isli nikam na víkend koli synovi, ktorému sme to slubili. Ked zakazdym povie, ze kazda moja veta je povedaná negatívne, aj keby som to hovorila zdrobneninami...stale len urazky. Nechcem ho obranovat,ale on si to asi neuvedomuje,ale ten pohar uz pretiekol. Zbalila som si periny a odstahovala som sa do vedlajsej izby. (mala som to spravit uz davno, ale intimne nezijeme asi 2 mesiace)Akosi som nemohla pocut uz ani ako dycha,mala som taky odpoor k nemu, dufam, ze to vydrzim a zvladnem to. chcem to zvladnut a radsej sa uskromnim, pojdem len sem tam na vylet s malym,ale ten vylet si uzijeme. Ze sa rano zobudim s usmevom na tvari a po praci nebudem odchadzat so strachom, ze za co ma zasa zhuka. Je to povaha. Bol taky jeho dedo,otec...v urcitom veku skrotli ale neda sa cakat...chcem zit a nie prezivat. Budem vdacna, za kazy den stravený v pokoji a klude,aj ked ma caka este dost trnista cesta...sud o syna,dom a vsetko.. a on nepatri medzi ludi, ze bude chciet byt spravodlivy, ale ked som toto uz prezila, myslim, ze sa musim trochu obrnit a musim zabojovat. Ide o moj a synov kludny zivot..

veronika713
14. sep 2015

Viem si predstaviť, že to nieje ľahké...ale každému vždy hovorím - uvedom si - JEDEN život žijeme...len JEDEN...a prečo ho preboha treba premárniť s človekom, ktorý - súdiac podľa toho čo píšeš, si Ťa neváži, nerešpektuje, neobdivuje...! Keď by už nič, si matka jeho dieťaťa - kde je úcta k žene, ktorá mu porodila a vychováva dieťa? Sú muži, ktorí si dobrú ženu nezaslúžia...len harpiu - aby pochopili, kde je sever...zober nohy na plecia a utekaj...uľaví sa Ti...možno život chvíľu nebude jednoduchý, ale pocit, keď ťa už nikto nemôže urážať a ponižovať bude určite na nezaplatenie...súdu sa neboj, ste manželmi 12 rokov, na niečo už len nárok iste máš...a presne ako vravíš, radšej ísť na výlet raz za čas, ale v kľude ako neísť vôbec alebo sa musieť vadiť večne...a možno potom, ako to spravíš, ukážeš svoju silu a vôľu a začne ťa rešpektovať...možno sa vám aj časom upraví vzťah, budete vedieť spolu normálne komunikovať...zvykne to tak byť...ale pamätaj - akokoľvek zmenený sa ti človek môže zdať - jeho povaha - podstata sa nikdy nezmení...a netreba 2x vstupovať do tej istej rieky!!!

timea7
14. sep 2015

@jajami odsťahovať sa do vedľajšej izby je k ničomu, myslím, že sama vidíš, že je načase odísť úplne a navždy

timea7
14. sep 2015

@jajami posielam ti virtuálne energiu, aby si od toho ch..a čím skôr odišla. Na čo potrebuješ čas, ja totiž akosi nechápem.

majorosovalucia
14. sep 2015

Ahoj,precitala som si tiez vsetky prispevky a zdielam nazory zien co ti tu pisu.Ja som presla podobnym niecim,len sme nemali deti a neboli sme tak dlho spolu chvalabohu.Ja som bola ta,ktora sa starala o exmanzelove dieta z 1.manzelstva ked ho doniesol,pomaly som dychala za neho,proste taka som bola zamilovana a milovala som ho nadovsetko.A on chodil na pansje jazdy,flirtovania az ma vymenil za 20.Chodila som k psychologicke 5 mesiacov a nehanbim sa zato,pomohlo mi to po rozvode a zacala som novy zivot.Dnes mam skveleho partnera,cakame dieta.Bozie mlyny melu pomaly ale isto.Vrati sa mu to neboj sa,kazdemu to dobre aj zle.Moj ex skoro 40 skoncil u rodicov a srieda zeny ako ponozky a toto je jeho zivotny styl.Chvalabohu je to za mnou.Neboj sa skoncit s tymto zivotom,pride lepsi a hlavne sa das dokopy a vrati sa ti sebavedomie.Prajem vela sil,opatruj sa.

timea7
14. sep 2015

@majorosovalucia na Božie mlyny sa nespoliehaj, nefungujú. Nikdy si nezabudni vážiť sama seba a mať rada sama seba.

jajami
autor
14. sep 2015

@veronika713 ja uz som vstupila 2x do tej istej rieky, ked si citala to co som pisala od zaciatku, tak to vies ak nie, tak par rokov dozadu mal frajerku, koli ktorej nas opustil, po polroku sa vratil ale aj tak klamal, bol za nou odniest jej veci,...odpustila som mu,verila som mu ale vratilo sa vsetko spat, ponizovanie,hadky...vsetko co som pisala...urcite je chyba aj na mojej strane, mozno som velmi tlacila a chcela som dokazat, ze mal by stat pri nas, on sice tvrdí, ze stojí,ale su to vsetko len reci...takto arogantne sa nesprava clovek, ktorý obcas povie lubim ta...povedal mi to mozno pred 2 mesiacmi a za 2 dni bolo rovnako...akoby bol rozdvojená osobnost....ale ako som pisala,tie nadavky a ponizenia to je vela aj na kona...

jajami
autor
14. sep 2015

@timea7 aby som nebola smutná a frustrovaná, aby som zvladla jeho hry,aby som sa nezrutila,ked zacne robit intrigy, potrebujem sa este vnutorne zo vsetkym vyrovnat, myslis, ze to naozaj neriesim?? ja viem, ze psychologicka mozno az tak nema vahu ale potrebujem ju k tomu vsetkému

jajami
autor
14. sep 2015

@majorosovalucia dakujem 🙂

timea7
14. sep 2015

@jajami to je dobre, že navštevuješ psychologičku, podporu potrebuješ, len si uvedom, že čím skôr sa vymaníš spod jeho vplyvu, tým skôr ti bude lepšie. Čím dlhšie budeš s ním, tým budeš mať síl menej. Potrebuješ odísť a ostatné veci prenechať právnikovi, ty už potom s ním nie si povinná vôbec komunikovať, jeho intrigy ťa nemusia zaujímať.

majorosovalucia
14. sep 2015

@jajami ja som mala super psychologicku,nemaznala so mnou,ukazala mi exovu druhu tvar co som nevidela a pomohla mi najst spat moje sebavedomie.Nakopla ma.Svet nestoji na jednom chlapovi.

jajami
autor
14. sep 2015

@majorosovalucia ja som bola asi 5x a idem znovu a znovu, kym nebudem citit silu na vsetko. Tiez mi niekedy dobre ,,dáva,, az placem. Som dost citliva ale chcem sa oslobodiť a mat kludny zivot so synom...

neverendinglove
Odpoveď bola odstránená
mimi1237
14. sep 2015

@jajami nic nieje také bolstive vraj,ako ostat zaseknuta na mieste ,kde niesom spokojná.... 😒

timea7
14. sep 2015

@neverendinglove nemusíš to adresovať všetkým ženám, zďaleka nie všetky mužom všetko tolerujú a nevážia si samé seba. Ja to inak tiež nechápem, veď žiť bez muža nie je hororom. No a čo ak ma opustí? Bude mi smutno, budem možno nejaký čas nešťastná, ale z mosta preto určite neskočím.

neverendinglove
Odpoveď bola odstránená
mimi1237
14. sep 2015

@jajami Ty potrebuješ pocítiť úlavu,a túpocitiš len ak ho konečne opustíš...Len potom získaš naspät tvoje stratené sebavedomie,sebaúctu,kt ti on pošliapal ,či už umyselne alebo nevedome...To že nemáš silu a odvahu ho opustiť je jeho vina,nakolko siním zmanipulovná ,musís sa od neho odbremeniť ,mysli na svoje dobro odteraz nie na jeho.nerob to čo nechceš,neustupuj stoj si za svojim,povedz si som žena mam pravo na stastie a spokojnosť takto mi to nevyhovuje ,odchadzam,stacilo dost!!!

A možno niesi na 100 perc.rozhodnutá tak radšej ostavaš a trpíš,neviem čo k nemu ešte také možeš citiť ,ale nemyslím si že lásku,topredsa nieje možné aby si milovala niekoho kto ti takto ubližil,je to len zvyk,možno strach s budúcnosťi....so samoty..čo dalej,ale žiadna tragedia sa neudeje,práve naopak.

jajami
autor
9. okt 2015

Dievcata, dnes idem riesit jeho odchod. Uz stacilo a stalo sa nieco, co som povedala ze dost, bodka.
Mame sa stretnut, porozpravat o tom,co a ako bude. Hlavne za maleho za vyzivne a ako budeme fungovat,aby sme si maleho neprehadzovali hore dolu.
Druha faza nastane,ked sa mi dohodneme, tak to povedat malemu.
Uz to chcem mat za sebou a od rána sa nemozem na nic sustredit,ale ten pocit, ze mi spadne ten balvan zo srdca... bude to urcite v prvych mesiacoch tazké,ale dam to, naozaj stacilo...Mojím 95% sa zmenilo na 100% a uz necuvnem

vladinka
9. okt 2015

@jajami nenechávaj so sebou takto manipulovať a ponižovať sa....on je šťastný vo svojom svete aj bez teba...bohužiaľ, je to tak...ja by som sa rozviedla, nezdá sa mi, že by si po jeho boku mohla byť ešte niekedy šťastná ... 😢

alexandra206
9. okt 2015

Nepoviem ti viac ako ROZVED SA necakaj uz na nic na ziadne slubi nic...je 100 dalsich chlapou co by boli stastny za rodinu ser nanho on ti uz ani za slzicku nestoji

jajami
autor
9. okt 2015

odisiel vcera na zurku, bez toho aby mu bolo luto,ze sa mal postarat o syna. Jeden jediny den v tyzdni ma byt doma na cas a on ide radsej s kolegynou na zurku a pritom, si zajedná este hotel a co ja viem co.... strasne ma nahneval,ale dobre sa stalo, lebo toto je pre mna uzatvorené,len zacat s rozvodom,namiesto vyrocia svadby budeme riesit opak,ale uz nechcem od neho nic pocut, uz naozaj necuvnem aj keby ma to malo stat cokolvek.... prisla som o nervy,sebauctu,samu seba...

nyusika
9. okt 2015

@jajami prestan rozoberat toho chuja, zacni sa starat o seba a o dieta.
co si to za matku, ked nechas takto sebou zametat ??
to aky priklad davas svojmu dfietatu ?
vybav si predbezne opatrenie na vyzivne, zverenie syna do tvojej starostlivosti, zozen si pravnika a podaj ziadost o rozvod.

co cakas, ze sa ten debo spamata ?? urcite ano, NACHVILKU, ked pochopi, ze to myslis vazne.
a ked cuvnes, dokazes mu jedine to, ze ta pravom povazuje za chuderu, s ktorou si robi vsetko, na co si zmysli.

ved ty by si bola snad ochotna aj jeho milenke prat gatky, ked si ju domov k vam nastahuje...

jajami
autor
9. okt 2015

omyl, ja mu uz neodpustim. Ja som rozhodnuta a necuvnem. Som uz dost vyslabnuta a znasat to este par mesiacov,tak skolabujem...

nyusika
9. okt 2015

@jajami Drzim palce a prajem, nech to mate co najskôr za sebou. urcite to je spravne rozhodnutie. teraz je uz len na tebe, ako sa budes mat v buducnosti 🙂

najdolezitejsie je nenechat sa citovo vydierat. neviem presne na ktorej strane pisala moonlight naaadherny príspevok, ten si vytlac a nos so sebou. a nauc naozaj naspamat. velmi mudre rady tam su 🙂

sissmiss
9. okt 2015

@jajami terapia raz do tyzdna a mozno tak za rok si poziadas o rozvod 😉
Nemyslim ze to budes riesit uz teraz. Podla tvojich slov, ako o nom pises, sa stale drzis jeho ruky a tvaris sa ze to on drzi teba...
Nechce ta. Nechce ta za rovnocennu partnerku, nestoji o teba. Nevazi si ta. Zacni sa mat rada sama. Nie prenho aby si mu ukazala, nie kvoli nemu. On nie je zodpovedny za tvoj zivot, len ty sama si.
Prajem vela sil. Predstav si ze v aprili si sem pisala ze za to neda dalej znasat. Odvtedy uplynulo skoro pol roka a si tam kde si aj bola, nic sa nezlepsilo. Ak je s nim cele roky vsetko o nicom preco myslis ze sa to zlepsi?

timea7
9. okt 2015

@jajami ja nechápem, prečo ťa prekvapuje, že odišiel na žúrku s kolegyňou a že si zajednal hotel, lebo nás to tu neprekvapuje vôbec. Čo ty chceš prosím ťa s ním ešte riešiť? všetko nechaj na právnikov, na súdy, vôbec s ním nekomunikuj, lebo ty nevyriešiš nič. Keby prišiel z tej žúrky, povedal ti, že si skvele užil s kolegyňou a na druhý deň ti priniesol ti kvety k výročiu svadby, tak mu budeš opäť zobať z ruky zopár mesiacov 😝 😝 😝 😝. Obzri sa späť a povedz si sama sebe, čo si získala tým, že si vyčkávala. Jedine to, že si psychicky na tom ešte horšie, ako keď ti prvá z nás napísala, že ho máš poslať do čerta. A tvoje dieťa žilo o pár mesiacov dlhšie v nezdravej rodinnej atmosfére a stále viac a viac sa utvrdzovalo v tom, že jeho otec si s mamou môže robiť, čo len chce 😝 😝 😝 Po roka svojho života si zabila rozhodovaním sa tam, kde bolo jasné jediné riešenie, pretože tomu mužovi si už veľmi dávno ukradnutá. Za pol roka si už mohla žiť úplne iný život, byť rozvedená, mať vyriešené bývanie, naberať späť stratené sebavedomie.

jajami
autor
9. okt 2015

Ja si to vsetko uvedomujem. Uz je doma,tak zachviku ideme na to. Nepovolim,drzte mi palce. Ja nie som handra.