Rozvod - áno či nie
Ahojte, ani neviem kde mam zacat. S manzelom sme spolu uz 12 rokov. S polrocnym odlucením / nasiel si frajeku. Odstahoval sa od nas, bez myhnutia oka, potom mu to prislo luto, prisiel naspat. Fungovali sme spolu a o 1/2 roka sa stalo to iste. Odstahoval sa na mesiac, ale uz za 2 dni pisal, ze nas nechce stratit, bola som uz dajako vyporiadaná s jeho odchodom a ze zacnem novy zivot. Ani neviem ako ma obalamutil a po mesiaci som mu povolila aby prisiel znovu domov. Fungovali sme spolu 3 mesiace, ked som sa dozvedela, ze si zacal pisat s dalsou babou, bolo to pre mna dost bolestivé, po tych vsetkych sluboch. Odpustila som mu, snazila som sa velmi,aby sme fungovali ako rodina, ale nedoverovala som mu. Kontrolovala som ho, ci to bol mobil, taska...vzdy som vedela, ze nieco najdem, mozno som chcela uz definitivne vediet, ze vsetko su len reci a ze ma bude nadalej zavadzat. V kutiku duse som citila, ze ma ma rad,ale stale som sa stretla len so sklamanim, mame syna a pre neho som vytrpela uz dost. Ked som nieco nasla/objavila v telefone tak tam boli také flirtovania, co je asi aj trochu normalne,len ja stale mam pocit, ze jemu ide o viac, ved do kelu, uz som sa par krat popalila. Teraz je to 4 mesiac co trpím,. velmi som sa naplakala a naprosila. Pred nim som aj klacala, nech sa spamata ale on len ma odhadzuje. Vraví, ze ma svoj zivot, ze chce zabavu a je velky karierista. nehovorim, financne sa stará, ale po citovej stranke absolutne nic. Dokonca ked sme mali intimne chvilky,tak mi povedal, ze je to len koli mne, ze on to nepotrebuje. On si povie, idem s kamaratmi sa zabavit, ja hned som podrazdená,lebo cely tyzden pracuje dlho a chodí na sluzobky a ked cez víkend ma travit s nami,tak to radsej bud ide inam alebo ma vela prace a je zatvorený v izbe. Ano vylet obetuje. 2 hodiny treba z nedele ale je to vsetko chladne. Ja takto zit nechcem a on povedal, ze on je tiez rozhodnuty pre rozvod a ja to nezmením. Lenze na druhej strane mi dal podmienku, ze ked sa prisposobim jeho zivotnemu stylu, tak zostane s nami. Ja som to skusala, ale neda sa mi tak zit, stale sa citim sama. Aj ked som si povedala, ze mnohe pary tak ziju a je to normalne. chcela by som rozvod ale na druhej strane strasne placem a trapim sa. Rozhodujem sa, vsetko si davam za a proti a neviem ako dalej....
@jajami tvoje pocity sú úplne adekvátne tomu, čo prežívaš. Samozrejme, že je to teraz bolestivé, že ťa pichnú aj nevinné slová tvojho syna. Chce to čas, čas a ešte raz čas. Bude ti ľahšie, keď budeš mať za sebou rozvod a keď si na novú situáciu zvykneš. Bude to lepšie, uvidíš, veľmi ti držím palce, aby si vez toto ťažké obdobie prešla čo najľahšie.
Neviem kto mi poslal srdiečko, ale velmi pekne dakujem 🙂 Potešilo ma
on ta podvadza a ty klacis pred nim na kolenach a prosis , a ty si chora na hlavu ??? sorry som tvrda ale nepochopim take zenske co sa nechaju takto ponizovat...myslis si ze ozaj chodi po sluzobnych cestách ? tomu by som neverila :D sex je len koli tebe ? on je rozhodnuty sa rozviest alebo budes drzat hubu a krok ?? no ja mam dost uz si mala byt rozvedena davno..on ma byt ten co to olutuje a nie ty
. Ahoj dobre si spravila budem Ti drzat palce nech to cim skor skonci.
...a dakujem niekomu za dalsie srdiecko, cmuk
Dobré ránko dievcata, tak vcera prisiel syn od otca po víkende. Bol taky nervozny,ja sa pytam,co sa stalo,najprv mi nechcel povedat nic, potom povedal, ze tato sa bozkaval s tou ,,kravou,, A ja ze to nesmies takto rozprávať. Dnes rano sa rozplakal, ze on nechce ist znova k tatovi, mal ist este dnes a v piatok. Tak som povedala,aby si rozmyslel, ze moze samozrejme byt aj so mnou. Nieco sa vcera vo mne zlomilo. Neboli ma to uz tak na srdiecku ako ma to bolelo. Tak snad uz konecne zacnem bojovat aj sama za seba a syna a som znovu plna sil 🙂
Vsetkým prajem krásne prezitie vianočných sviatkov a vela pohodicky, zdravia a síl
Krásne Vianoce s nasimi krásnymi detickami, ktoré si zasluzia nasu lasku. 🙂
@jajami 🙂 dobre si mu povedala, nemal by takto o tej druhej hovorit... Aspon uz nebude ospevovat spolocny cas tak velmi. Casom sa s tym zmieri.
Krasne Vianoce a v Novom roku nech si vyrovnana a spokojna zena.
Ahojte dievcata, vcera bola podana ziadost o rozvod. Dnes sa syn zobudil, zacal plakat, triasol sa mi, pytala som sa, co sa stalo. On, ze potrebuje sa vyplakat, potom povedal, ze ho boli hlava,zaludok, ze stratil uplnu istotu,ze chce aby sme boli rodina, nemoze sa s tym vyrovnat vnutorne. Vidím to na nom. Som mu hovorila,ze ho lubime obaja, ze ma aj mna aj tatina a o nas nikdy nepríde. Velmi sa nad tym trapim,ale nase rozhodnutie nezmením ani moje ani muzove. Dost ze sa trapim stale ja, budim sa kazdu chvilku, so synom chcem zajst psychologicke, bude to prospesne? Ja nechcem aby moje dieta trpelo, neviem,ako mu to vysvetlit, ze my s jeho otcom uz nikdy nebudeme zdielat spolocnu domacnost. Viem, ze by som mu neverila, ale pri mojej citlivej povahe,ak vidim takto dieta sa trapit,tak sa neuveritelne trapim aj ja. Ako ste to riesili? Mate niekto podobnu skusenost?
Dakujem
@jajami uf, dietatu vysvetlit tak zlozitu situaciu chce vela empatie..
Drzim palce.
@jajami áno , určite bude prospešné navštíviť psychologičku. Snaž sa ho zaujať čímkoľvek - plánujte výlety, spoločne strávený čas, odpovedz mu vždy pravdivo, ale zbytočne sa okolo toho netoč. Chápem, že je pre teba ťažké sa s tým vysporiadať, ale pre tvojho syna by bolo ľahšie, keby videl, že si síce občas smutná, ale že to nie je koniec sveta, že funguješ viac-menej normálne, žiješ ako dovtedy, plánuješ letnú dovolenku....Vždy ho ubezpeč, že ho obidvaja milujete, že v žiadnom prípade nebol dôvodom na váš rozchod, že nepociťuješ nenávisť k jeho otcovi, ale žiť spolu ďalej nechcete a nemôžete. Neviem, aká je komunikácia medzi tebou a ešte stále manželom, bolo by dobré, keby si mu mohla povedať, že bude s otcom toľko, koľko bude chcieť. Povedz mu, že to sa niekedy stáva, že dospelí už spolu nechcú byť, tak ako sa aj deti pohádajú a nechcú toho druhého za kamaráta, stáva sa to aj u dospelých. Drž sa!
@jajami drž sa, zvládneš to🙂
Jajami....neda mi nereagovat na tvoje prispevky...akoby som videla seba..je tomu uz skoro 5 rokov...moj syn mal 9.rokov,ked si ex nasiel frajerku..tristvrte roka sme zili oddelene,ale v spolocnej domacnosti..a on si za nou chodil..ked pocul kluc a ako vchadzam domov,hned sa zacal obliekat a uz bezal za nou..este sedel pred blokom v aute a pisal jej,ze je na ceste..klasika..vsetko ma rovnaky priebeh...azzz..jedneho dna som sa nasrala! Tiez som prosila,plakala,dokonca sa vnucovala a stale verila - ja blbaaa,ze bude vsetko ok a bude ma lubit,dotykat sa ma,ako kedysi...zial,mlcal a pozeral na mna takym opovrhnutim,ze som sa ja hnusila samej sebe! Boze!co to robim??povedala som si!! A na Vianoce,ktore boli najhorsie v mojom zivote som mu povedala ze odchadzam! A on sa ma opytal....,,a mas kam ist? "
Manzelmi sme neboli,zili sme spolu 12.rokov...ked bol zase z nou som sa zbalila,aj syna..vzala vsetko co bolo moje a odisla..este predtym som si nasla podnajom,pomohli mi hlavne rodicia...
12.rokov zitia z milovanou osobou som zbalila do 8-smych vriec...
Nebudem tu vypisovat,ake to bolo vsetko bolestive,sud ohladom syna,samota a vycitky,preco som od tata odisla...pretoze najviac bol v "prdeli" prave on...ked som sa pozerala do jeho krasnych a nevinnych detskych oci,bol tam smutok,nedal si vysvetlit,preco...
A dnes?mam skveleho manzela,cakame babatko,mame z exom(pre mna uz len bio otec mojho syna)striedavu starostlivost,pretoze moj syn sa sam tak rozhodol a zivot ide dalej..bio sa o syna stara,vychadzame spolu vo vsetko co sa tyka syna-dokonca este lepsie,ako ked sme spolu zili.
Vsetko raz preboli,ajked clovek nezabudne!ale niesi jedina...ver mi,ako som na zaciatku pisala vsetko ma rovnaky priebeh,je len na tebe ako sa ku vsetkemu postavis a ako chces dalej zit ty!
Ahojte chcem sa spytat mam 18r mam muza s ktorym sme tri roky a mame spolu dieta , mam takyproblwm ze chcem od manzela odist aj s dietatom len sa mi stale vyhraza ze dieta mi neda aj keby co bolo a ze na sude nemam sancu. A este k tomu jeho mama ma velky zaujem o maleho a bojim sa ze by chcela aj ona onho zabojovat.
@mladamamicka Ahoj, obaja ste slovaci zijuci na Slovensku?
@charity ano sme obaja aj je otec uvedwny v rodnom liste a pobera on matersku
@mladamamicka On je na materskej alebo len pobera rodicovsky prispevok?
@mladamamicka Príliš málo informácií. Prečo by si nemala nárok na svoje dieťa? Nemáš prácu, nevieš sa oňho postarať, alebo zle si sa starala doteraz? Nemáš podmienky na výchovu? Keď toto všetko vieš zabezpečiť, tak súd nariadi tebe, aby si svoje dieťa vychovávala. On môže požiadať o striedavú starostlivosť.
@mladamamicka skus nam priblizit viac tvoju situaciu 🙂
@deni73 pracu este nemam a teraz dokoncujem skolu poslednyn rocnik . Staram sa onho dobre len väčšinou je u babky pretoze nemame peniaze vzdy tak koncom mesiaca tam ide na tizden niekedy viac. Len sa bojim od toho ze keby zoberiem maleho a idem k svojim rodicom tak ci by on mohol zavolat policajtov alebo nieco take
Dieta matke vezmu iba v takomto pripade - ked je alkoholicka, drogovo zavisla, alebo psychicky labilna, to,ze sa ti vyhraza? vela takych bolo! mam kamosku, ktora bola nezamestnana a tiez nemala peniaze a dieta je nevzali! takze sa nenechaj deptat!
@mladamamicka Prestan davat dieta k babicke. Stratia jeden z argumentov proti Tebe.
@charity no vsak uz nechcem davat a pobera on rodicovsky prispevok len
@rojko no ja by som proti nemu mala vela zlycj veci raz malemu spravil modre oko este doteraz lutujen ze son neisla k socialke ale nemam dokaz
Mozno si urobila trosku chybu ked si mu hned dovolila vratit sa, vsetko co lahko clovek ziska nevazi si to az tak /cest vynimkam/, druha vec, preco by si sa len ty mala jemu prisposobovat, je to pol na pol, a mam pocit ze ty obetujes viac ako on, pri nom mam pocit ako by nevedel do coho ide ked siel do manzelstva, ako by stale mal, resp.chcel mat zadne dvierka - baby, kamarati, rodina na tretom mieste, nechaj ho ist, nech sa nad sebou zamysli, a keby sa chcel vratit urcit nie po mesiaci ale po roku..zatial vie ze mu odpustis stale tak to robi dokola..a ak beries ohlad na deti, niekedy je lepsia rodina s jednym rodicom kde deti ziju v pokoji, ako s rodicmi, kt. sa hadaju, odchadzaju, prichadzaju ako sa im zachce je to pre deti mätuje a zataz na psychiku..
Suhlasim - thinka001... najviac trpia deti! ja by som uz nic z toho nedovolila! ja viem, ze je tazke odist,bojis sa,ze ostanes sama...ved na svete beha tolko muzov,co by boli lepsi otcovia ako bio otec..
moj manzel si tak oblubil mojho syna z prveho vztahu,respektuje ho a musim povedat,ze syn radsej travi cas z nim ako z vlastnym otcom...deti casom vsetko pochopia,tiez sme si presli psychologickou a vselicim,ale dnes sme zase rodina 🙂

@jajami On sa nema u otca lepsie, ma sa iba INAK. deti su spravcodlive, nenadrzaju jednemu z rodicov, aby toho druheho "vytrestali" za to, ako sa sprava k tebe. On ma proste svojho otca rad, nech je akykolvek. zvlastne, tato detska logika 🙂
ale co uz moze byt pre teba lepsie, ako to, ze tvoj syn je stastny s tebou a je statsny aj s otvom. a ty budes stastna tuez, lebo henten chlap by ta stastnou urciote nespravil. to aj sama vies 🙂
usmievaj sa, bud silna...a uvidis sama, ze ked budes usmiata mama, aj syncek bude este viac stastny