Rozvod po problémoch
Najskor sa manželka vyhýbala sexu (2022), potom odmietala komunikovať a tak je koniec.
Pôvodná téma 2022: https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/manzelka-sa-vyhyba-sexu/?page=12
aktuálny stav 2024 / 2025:
V jeseni som žene oznámil, že sa chcem rozviesť a jej prvá reakcia bola: “Svojej mame si to povieš sám?” (WTF - ostal som v nemom úžase!).
Nechápala čo sa deje a čo sa sťažujem. Po úvodných niekoľkých hádkach, kedy znova vsetko otáčala proti mne, ze vsetko je moja chyba. Navrhol som párovú terapiu. Prvá nedopadla dobre, žene sa nepacil pristup: terapia zameraná na riešenia a nie na hrabanie sa v hádkach a problémoch. Druhu terapeutku našla žena a to bolo presne to, hrabanie sa v hádkach a on toto a ja som obeť a podobne. Po prvej konzultácii, kde žena zistila, že nenašla spojenca v terapeutke tak to pred druhou konzultáciiu zrušila a vraj kvôli mne, lebo vraj videla, že tam nechcem chodiť (WTF odkiaľ to vyčítala?) a to bola definitívna bodka.
Ja som začal chodiť na o2o osobné sedenia s terapeutkou aby som si upratal v hlave a idem do rozvodu. Riešim právnika, žiadosť o rozvod a hladam si prenájom.
Nie je to ľahké, čaká ma vysvetľovanie mojim deťom, lebo, žena začína hrať obeť a zaťahuje do toho deti. Ale verím, že všetko dobre dopadne…
@mirokub odpovedz mi prosím na otázku . Lebo život nie je len o troch rokoch života ženy na materskej a dvoch rokoch kedy je dieťa zhruba na plienkach . Čo bolo bolo , doba sa posunula, hlavne čo sa týka mužov , už nerobia na poliach , v lesoch a na farmách do neskorých večerných hodín . Čo má robiť muž po tom ako príde z práce po 8 hodinovej šichte aj s manželkou ak bývajú v byte a doma sú dve tri deti ?
@mirokub ja s tebou súhlasím.
Osobne by som nechcela muža, čo by zarobil minimálnu a hodil sa na gauč. A ani muža, čo by robil pestúnku a nezarobil. Tomu svojmu som porodila 4 deti s tým že ja mám na starosti deti a domácnosť a on peniaze (ja do práce nechodím, pri 4 deťoch mám doma tej práce s nimi viac než dosť). 🙂
@mirokub odpovedz mi prosím na otázku . Lebo život nie je len o troch rokoch života ženy na materskej a dvoch rokoch kedy je dieťa zhruba na plienkach . Čo bolo bolo , doba sa posunula, hlavne čo sa týka mužov , už nerobia na poliach , v lesoch a na farmách do neskorých večerných hodín . Čo má robiť muž po tom ako príde z práce po 8 hodinovej šichte aj s manželkou ak bývajú v byte a doma sú dve tri deti ?
@subartic každý si potrebuje oddýchnuť. Aj muž po práci keď má doma 3 deti - Môže kľudne sa s deťmi hrať, alebo rozprávať sa s manželkou, "hrať" sa s ňou, proste budovať nejako vzťah.
@caferacer čo bola posledná kvapka, že si sa tak rozhodol?
@luccija na tej terapiii co dohodla zena to bolo jedine miesto, kde sme sa rozprávali. Aj ked ťažko lebo sme rozoberali problemy, ale bola tam terapeutka. Ja som tam povedal, ze uz uvažujem o rozvode, ale som tu a chcem sa rozpravat a riesit. Ale ked tu celu terapiu zena stopla aj bez diskusie so mnou, to bolo pre mna znamenie, ze ona nechce nic vyriešiť…
@luccija na tej terapiii co dohodla zena to bolo jedine miesto, kde sme sa rozprávali. Aj ked ťažko lebo sme rozoberali problemy, ale bola tam terapeutka. Ja som tam povedal, ze uz uvažujem o rozvode, ale som tu a chcem sa rozpravat a riesit. Ale ked tu celu terapiu zena stopla aj bez diskusie so mnou, to bolo pre mna znamenie, ze ona nechce nic vyriešiť…
@caferacer no ak si povedal že už uvažuješ o rozvode, terapiu by som stopla aj ja . Viac by som tam nešla.
@mirokub ty si ale zababelec. Nevieš jednoducho odpovedať , jednoducho nevieš lebo čokolvek by si napísal bola by to hovadina , kde by si si proti sebe poštval množstvo žien . Ja nebývam v byte, takže môjmu mužovi nemusíš nič radiť, on od takého ako si ty ani o rady nestojí , mal by ťa za vola. Asi tak . Posledný krát :čo má robiť muž v byte ak zároveň príde z práce aj s manželkou , ktorá rovnako ako on bola v šichte 8 hodín ? Napíš tu všeobecne.
@mirokub ja s tebou súhlasím.
Osobne by som nechcela muža, čo by zarobil minimálnu a hodil sa na gauč. A ani muža, čo by robil pestúnku a nezarobil. Tomu svojmu som porodila 4 deti s tým že ja mám na starosti deti a domácnosť a on peniaze (ja do práce nechodím, pri 4 deťoch mám doma tej práce s nimi viac než dosť). 🙂
@lenkakravcova a nechýba ti váš spoločný čas, s deťmi, ako rodina? Keď píšeš, že by ti nestačilo, aby zarobil nevyhnutné. Lebo napríklad pre nás je to strašne dôležité. Že manžel príde o 15 domov, a sme spolu, ako rodina. Ani ja ani on nevidime dôvod, prečo kvôli viac peniazom obetovať čas, keď spoločný čas, vzťah, je to najvzácnejšie, čo máme.
@lenkakravcova a nechýba ti váš spoločný čas, s deťmi, ako rodina? Keď píšeš, že by ti nestačilo, aby zarobil nevyhnutné. Lebo napríklad pre nás je to strašne dôležité. Že manžel príde o 15 domov, a sme spolu, ako rodina. Ani ja ani on nevidime dôvod, prečo kvôli viac peniazom obetovať čas, keď spoločný čas, vzťah, je to najvzácnejšie, čo máme.
@any_soj trochu nechápem ako to mysliš. Ja si cez deň porobim čo potrebujem, manžel tiež odpracuje čo má a večer sa hrá s deťmi a ja mám tiež voľno, takže trávime čas spolu. Nerozumiem ako si to myslela. Ani jeden z nás nerobí od rána do večera.
@caferacer na tej terapii si sa vlastne čo dozvedel,aké má manželka problémy čo jej vadí? Toto ma zaujíma
@mirokub musis naozaj tvrdo pracovat, doslova sa udriet ked mas cas vypisovat doslova nezmysly na modreho konika. kolko mamutov si ulovil? mas cas vela citat ako pises ano naozaj musis byt pracant. ktovie kolko casu ma tvoja zena na citanie popri malych detoch ak nejaku mas. kolko deti ste spolu vychovali alebo ich vychovala ona sama kym ty si si cital hoci ocividne nevies uplne citat s pochopenim a spravne vyhodnotit text.
jeden vacsi nezymsel ako druhy. ale hlavne ze si so sebou spokojny a chvala bohu aj za normalnych muzov na tejto planete (su aj tu na koni aj v okoli ich mam) a nie nemyslim teba lebo tvoje nazory su uplne mimo.
v jednom mas stastie ako si sam napisal od boha ci anjelov ci kieho certa ze si sa narodil ako biely europsky muz a dava ti to tebe pomyselne pravo byt "vyssie" no a stredovek neumrel stredovek trva. hybaj lovit mamuty tam budes uzitoycny.
aha pockaj oni uz vyhynuli. tak s nimi sa evolucia vyrovnala a s tebe podobnymi ani za ten svet. asi treba len vacsiu trpezlivost. nevadi nejak vydrzime uz sa to pomalicky lame.
ženy, miro je normální incel. a s takovým mentálním nastavením partnerku ani mít nebude. reálná zkušenost nula. netřeba si jeho názorů na ženy všímat.
@caferacer držím ti palce, tu nieje o čom už asi
Aktualizácia: navrh na rozvod je v procese. Aby toho nebolo malo, tak dozvedel som sa, ze ma este aj podvádza. Silou mocou sa nechce rozviesť, a do oci mi klame, ze nikoho nema. Absolútne bez chrbtovej kosti, bez akejkoľvek slušnosti….
Aktualizácia: navrh na rozvod je v procese. Aby toho nebolo malo, tak dozvedel som sa, ze ma este aj podvádza. Silou mocou sa nechce rozviesť, a do oci mi klame, ze nikoho nema. Absolútne bez chrbtovej kosti, bez akejkoľvek slušnosti….
@caferacer ako si zistil že ťa podvádza?

@mirokub a ty to mas ako doma "zariadene"? Si so svojou manzelkou spokojny?