icon

Rozvod po roku manželstva a 2 malé deti

klarikag
24. júl 2012

Ahojte,
chcem sa spýtat, ci a ako ste riesili rozvod po roku manzelstva s 2 babatkami kde dovodom je svokra... Resp. dostala som na vyber ze bud sa udobrym alebo dovi... :(

flopo
24. júl 2012

@lili_mia ale ved on je slovak.ja som pred sudom sla na injekciu ukludnovacku a taka som bola s kludom anglicana.on tam vyskakoval jak zrebec a ja s chladnou hlavou....

klarikag
autor
Odpoveď bola odstránená
flopo
24. júl 2012

@klarikag samozrejme,ze je to tak.moj ex sa mi vyhrazal pred sudom,ze mu budu kamarati svedcit o tom,ze som zla matka.vysmiala som sa mu do ksichtu.

klarikag
autor
Odpoveď bola odstránená
flopo
24. júl 2012

@klarikag drzim ti palce aj na nohach a hlavne mysli na seba a na SVOJE DETI.tie ta potrebuju najviac a vzdy ta aj budu.papa

lovemybaby
24. júl 2012

@klarikag ahojky, tak som pracne prečítala celú túto diskusiu a poviem Ti - žlč mi stúpla, keď som to tu čítala. Moje zlato, nemáš o čom uvažovať, cítim absolútnu ľahostajnosť voči Tvojej osobe z manželovej strany, o láske už vôbec nehovoriac. Z príspevkov "modrého zvončeka" som súhlasila asi len s úplne prvou vetou, ostatné som trošku nechápala, v tom zmysle, že si málo asertívna, keď manžel nepôjde do poradne, tak choď ty sama a úplne zabité to bolo tým, že si takmer určite aj druhýkrát zle vyberieš... Ja viem, že z celej tejto diskusie si zoberieš k srdcu to, čo uznáš sama za vhodné, ale tieto výroky ma neskutočne vytočili. Takisto nevidím ani len jeden, jediný dôvod, prečo mu dávať čo i len druhú šancu. Mám strašne silný pocit, že o on o ňu vôbec nestojí a ešte keď si zoberiem tie pomery v rodine... na základe toho, čo si napísala, by som sa ja osobne snažila dokonca vyhnúť akejkoľvek debate s nimi /ak je vôbec nejaká debata možná, aby to neboli len útoky na teba/, lebo by zase mohla niekomu ruka vyletieť. Určite buď opatrná, zhodnoť pro /ak nejaké sú/ a proti a verím, že z tejto veľkej životnej chyby si sa už dosť poučila a že to v budúcnosti aj zúročíš a čaká ťa po strastiach len to dobré /aj vo výbere partnera/. Cítiť, že chceš krásnu, milujúcu a spokojnú rodinku. Tak Ti to veľmi prajem a posielam veľa síl do boja. Lenka

reanda
24. júl 2012

@modry_zvoncek myslim, ze autorka temy si uz zo svojho manzelstva odniesla to, po co si tam asi isla - uvedomila si vlastnu hodnotu a ze taky zivot s takym clovekom (ludmi) zit nechce... to nie je utek, len prirodzene vyustenie 🙂 .. ty si asi mylis zmysel manzelstva, kde ma byt jeden druhemu rovnocennym partnerom a nie jeden "pacient" a druhy aby mu robil psychologa

modry_zvoncek
24. júl 2012

@reanda, nič si nemýlim, veľmi dobre viem, ako vyzerá dobré manželstvo 🙂 🙂 🙂
Akurát si nemyslím, že rok po svadbe je šupky-dupky rozvod je to pravé orechové.

reanda
24. júl 2012

@modry_zvoncek nuz, ked je clovek sikovny a pride na to, ze toto nechce, uz za ten rok, tak naco to natahovat 😉

modry_zvoncek
24. júl 2012

@reanda Ale jasne, však čo sa budem trápiť s nápravou vlastných chýb - idem a urobím ďalšie 😀 😀 😀

Keby som takto rozmýšľala, tak som rozvedená už asi dvadsaťkrát. S dvadsiatimi mužmi.
Manželstvo nie je prechádzka ružovým sadom, problémy sú vždy a všade. A sú na to, aby sa riešili.

Z toho, čo som si tu prečítala, mi to však pripadá, že Klarika sa zopár krát prudko ohradila (čo nazýva asertivitou, ale od toho to má ďaleko) a keď to nepomohlo, tak zbalí dve maličké deti a zbohom a šáteček. Však po svete behá dosť dokonalých mužov, ktorí sa o ňu a o jej deti možno aj pobijú 😎

sisaka
25. júl 2012

fuuuu, tak toto je silne cafe co i len citat.
@klarikag neviem, co chces este zachranovat, to by si vazne dokazala nadalej zit s clovekom, ktory malicke deti nazve ...(to nemozem ani zopakovat) a to iste jeho matka? co su to za ludia? to je priam neuveritelne, to je strasne, ja som este v zivote nepocula niekoho tak pomenovat vlastne deti, ci vnucence, ja osobne by som okamzite balila a utekala a odmietla akekolvek navrhy na zmierenie.
Fuuu, normalne mi stupol tlak, tak ako pisala digysa, tam nie je co zachranovat, utekaj od neho prec a co najdalej a ani sa neobzeraj.
Zial tu nie je co napravat, to nie je o tom, ze su dvaja rozumni ludia a cosi skripe, tak huraaa podme sa rozvadzat, toto je dost vazna situacia a davala by som si velky pozor, takyto agresivni ludia neskoncia len pri slovach ☹

flopo
25. júl 2012

@lovemybaby moja rec Lenka,presne to som sa snazila Klarike celu diskusiu vysvetlit a zdielam presne ten isty nazor na "modry zvoncek,,.

flopo
25. júl 2012

@modry_zvoncek lenze on je k nech zly uz 3 roky,akurat bola laskou zaslepena a tistila to az teraz ked uz musi mysliet aj na niekoho ineho ze su tu a to su deticky.

sissmiss
25. júl 2012

@klarikag su ludia a ludia. Niektori su jemni, citlivi, snazia sa, komunikuju, vazia si sami seba a jeden druheho, maju v ucte svoje deti, snazia sa zit cestne...a su ludia ktori su hrubi, necitlivi, nedokazu komunikovat, su egocentricki, nevidia nic okrem seba a svojho prospechu, ublizuju, urazaju, maju hrosiu kozu, klamu, nemaju v ucte inych...aj tu sa to rozdelilo na zeny ktore by opisane spravanie tvojho manzela znasali, lebo zrejme patria do podobnej skupiny ako on a nechapu co ti vadi. A zeny, ktore maju v ucte seba a svoj zivot, svoje deti, svojho partnera... a pre ne je taketo spravanie nepripustne v ramci zachovania vlastnej sebaucty. Jedna vec je spravit nejake chyby v partnerstve a dokazat si to vykomunikovat, snazit sa o napravu, snazit sa zit v ucte k sebe a druhemu a je druha vec nadavat malym detom, ponizovat manzelku, spravat sa k nej bez ucty...To ze si nevidela pred manzelstvom ake to je, aky je stav, to moze suvisiet aj s tym ze muzi sa casto ukazu nie po svadbe, ale ak je zena na nich zavisla, co sa stava prave v obdobi tehotenstva a materstva. To nie je zmena, ale reakcia na stav... Ak sa on zacal pri tvojej slabosti, odkazanosti spravat ako tyran, to je dalsia vec v jeho neprospech. Take reci, ze utekas ked sa vyskytnu prve problemy...keby som ja odisla hned ako sa moj ex vyfarbil, ked sa prestal pretvarovat a mal teda podobne crty ako tvoj manzel...mohla som mat o niekolko tisic eur menej problemov, menej stresu, menej poslapane sebavedomie, lebo tiez som davala na rady, ze z manzelstva sa predsa neuteka, a co na tom ze mi hresi co na tom ako sa ku mne sprava a k dietatu, ved hlavne ze je aspon nejaky,,,Jedine v com bol prinos ze som zostala niekolko rokov, bolo to, ze som si naozaj plne uvedomila co chcem a co nechcem. Ze som nekonala zbrklo, ale som bola presvedcena a nemam pochybnosti. Ale inak to bolo o drzku. Je neskutocne naivne mysliet si ze zena ktora je psychicky tyrana caka ze najde princa na bielom koni, aj ked ja som ho teda nasla, ale nesla som z manzelstva s tym ze si idem niekoho najst, muzi boli to posledne co som chcela, neverila som ziadnemu a mala som k nim odpor, prave pre tie skusenosti z manzelstva. Ak si niekto mysli ze zena co sa chce rozviest sa uz cela trasie koho si nabali, tak z neho hovori len zatrpknutost a nespokojnost s vlastnym zivotom a zavist, ze ina sa nenecha ponizovat a odchadza a bude mat slobodu...Len ty zijes svoj zivot, nepride ziadna z nas co ti piseme skusenosti a nepovie, vymenme sa, ja si to odtrpim za teba, alebo na konci toho vsetkeho dostanes metal a diplom...tudle. A mat 20 rocne nespokojne manzelstvo plne ponizovnia...mozno by si zapadla medzi 40tnicky co maju poklesnute kutiky ust a celym svojim postojom vyjadruju znechutenie nad mladostou, zivotom...a mala by si sa komu vyzalovat a niekto by sa vyzival ze je ich viac co nezili svoj zivot ale nechali inych rozhodovat za seba...ale inu vyhodu v tom teda fakt nevidim...jedine ak pocit zadostucinenia niekoho podobne trpiaceho, kto nachvilu v pozadi tvojich problemov pozabudne na tie svoje...a bude ti kuvikat ako zle skoncis a ako zle si vyberies... Ludia nespokojni zo svojim zivotom kuvikaju, nedavaju rady, nie su dobromyselni, ale prorokuju zlo...a sanca ze clovek bude stastny je naozaj pomerne relativna...zalezi od jeho rozhodnutia ci je stastny alebo nie, nie od vonkajsich okolnosti...pocuvat kuvikov je dost narocne, lebo jedine co robia je, ze zasievaju pochybnosti, a nadobavaju tie, ktore do nas uz niekedy niekto vlozil...pomahaju im klicit, zneistuju nas...50% manzelstiev sa rozvadza, co neznamena ze tie ostatne sa nerozvadzaju lebo su stastne...Lahko je niekomu prorokovat ze mu to nevyde, ked sance uz len matematicky su dost mizive. Zi svoj zivot, ak budes stastna a spokojna v tomto manzelstve, tak tu, ak nie, tak inde. A co sa tyka poradne, ano, je dobre ak tam pojdes, nemusite ist obaja, staci ten ktory chce...a zmena ktoru ti prinesie poradna, bude mat dopad aj na manzelstvo, bez toho ze by ste sa zucastnili obaja

modry_zvoncek
25. júl 2012

@flopo presne tak, Klarikin manžel sa k nej správa od začiatku vťahu zle. Napriek tomu sa za neho vydala a porodila mu dve deti. To sú tie chyby, o ktorých píšem a ktoré je nesprávne "riešiť" útokom a útekom.

Ale Klarika si aj tak urobí podľa seba, čo je plne v poriadku. Ako tu veľmi správne napísala Sissmiss, svoj život si odžije len sama.
A už som vážne ticho, lebo však čo ja stará zatrpknutá žena vlastne viem o živote 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

sofinka333
25. júl 2012

@klarikag no v prvom prade mas uuplne normalne ,,svokru" 😝 , ved je to predsa svokra!!! su vynimky, ale svokra je podla mojej skusenosti na zneprijemnovanie zivota, komplikacii... ved si jej predsa zobrala syna, ako by ta mohla mat rada? mne to takto vysvetlila moja. Este v den svadby robila problem, ze ak neurobime tak ako ona chce tak nepride na nasu svadbu :D ... a aj tak prisla!!! chapes??? svokra 😀 . Problem je v tvojom muzovi. Bohuzial, su chlapi, co sa nedokazu odlepit od mamickinho zadku. Je zazrak, ze taky typ sa vobec ozenil. Myslim, ze ak od neho odides, je otazka casu kedy mu dojde aky bol sprosty a zacne za tebou znovu doliezat. Inak je to overena pravda ze najtazsie su prve 2 roky manzelstva. Ked ste sa brali, brali ste sa z lasky??? Lebo ak ano, nemoze vas predsa rozdelit jedna trafena zenska! Ale to si musi uvedomit on, nie ty. Tiez nie som za rozvody po par rokoch, ale ak je on chladny, tak nema to vyznam dalej natahovat. Ak sa on nedokaze zmenit, tak nikdy nebude mat stastne manzelstvo, ale ty to mat este mozes.

reanda
25. júl 2012

@modry_zvoncek isteze aj klarika urcite urobila a robi chyby, ale ja fakt nevidim na jej vztahu nic, co by ona mohla napravit... ten clovek ani jeho rodina sa nezmeni a keby sa aj zmenilo spravanie k nej a detom, aj tak by som z principu nemohla zit s takymi ludmi... ze to nevidela pred svadbou alebo to podcenila bola chyba, ale dokonaly nie je nikto... ale zostat v takom niecom aj s detmi by bola dalsia velka chyba... neexistuje riesenie na vsetko, nieco je proste najlepsie nechat tak..
nie si ty krestanka? pre tych je mucenictvo najvyssia meta a este mysliet vzdy v prvom rade na dobro druheho a na seba az na konci, nastavit druhe lice a podobne uzasnosti, ktore ked clovek nerobi naozaj z vlastneho popudu, ale preto, ze je presvedceny, ze musi, ze tak je to jedine spravne, tak to dopada dost nahouby

flopo
25. júl 2012

@modry_zvoncek to nikto netvrdi,ze ste zatrpknuta stara zena,no z vlastnej skusenosti viem,ze pokial si manzel nevazi manzelku na zaciatku tazko to urobi aj po rokoch.jedine ze by ho osvietilo,ale to je jeden s tisic.ale vy jej priam podsuvate ,aby sa stiahla a drzala hubu.a to sa nam na tom nepaci.ano vy mozno uz mate taketo obdobie za sebou a zo svokrou ste ako tak v pohode,ale mate s manzelom stastne manzelstvo ato Klariku v tomto pripade necaka isto.nechame to na nu,snad sa rozhodne spravne.

moncicip
25. júl 2012

@klarikag Podla mna je chyba tvojho muza ze sa ta nevie zastat, hol je to mamin cecok v starom vydani a s tym bohuzial asi nic neurobis podla toho co tu pises. A myslim ze po rozvode sa deti prisudzuju v prvom rade matke, jedine ak matka nieje sposobila ich vychovavat tak ich daju otcovi. Takze v pripade rozvodu sa neboj, deti ti urcite zostanu.

modry_zvoncek
25. júl 2012

@reanda už som aj kresťanka? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Vážne do popuku, ako mi tu vidíte do hlavy, do života, do názorov, do svedomia... vlastne všade 😉

Tak nič, ak chcete, učte sa na vlastných chybách, dievčence 😎 .
Nikde som nenapísala, že má Klarika držať hubu a krok, hneď v prvm komentári som jej odporučila návštevu manželskej poradne, ale však načo, jej muž je predsa hňup, ona je skvostná deva 😀

janulkama
25. júl 2012

@klarikag ahoj,čítala som si skoro celú diskusiu...takže ja Ti poradím len jedno-teda čo by som spravila ja!

Ak máš kam ísť (tvoja maminka by ťa určite prijala aj s deťmi) tak rýchlo choď...ako si (prepáč za slovo) ten kretén dovolí dieťaťu povedať,že mu drbe????? Veď on Vás nemá rád,on Vás ak tak iba vlastní,má rád,keď môže ponižovať druhých,veď to vidíš pri deťoch...toto nikdy neskončí,jeho rodina je taká a on má za to,že to je všetko v poriadku!!To je choré!!! Potrebuješ,aby sa Tvoje deti takto správali???Veď len to by od neho odpozerali,ako sa správať a hovoriť..ja Tvojho muža nepoznám,ale hnusí sa mi!Nech si hovorí kto chce čo chce,ale má 33 už ak by mal mať rozum ,tak by ten rozum dávno mal...ale on ho nemá!!!!...a aj keby sa jeho mama postavila na hlavu,nesprával by sa tak...on za svoju rodinu považuje len svoju matku tuším....choď od neho,to ti radím,budeš šťastná a deti tiež!!! Ty si len niekto,kto mu porodil deti....Je mi strašne lúto,keď čítam také veci,tí chlapi si ani neuvedomujú,ako dokážu ublížiť!

digysa
25. júl 2012

@reanda ja som tiez krestanka.....vieru by som sem nezatahovala..... myslim, ze ten komentar nebol vobec potrebny....

Preco nasilu chcete @modry_zvoncek presvedzit, aby zmenila nazor??? Ja s nim tiez nesuhlasim....ale teda uz by bol dobre si schladit hlavy dievcata....

Kazda sa tu vyjadrila...treba nechat na @klarikag ako sa rozhodne...

sisaha
25. júl 2012

@modry_zvoncek ty si mozno stara skola, ak si zena zle vybrala, tak ma byt ticho a udrzat manzelstvo aj za cenu fyzickych a verbalnych utokov?
Ak si pozorne citala, tu ani poradna nepomoze. Ten chlap so svojou rodinou ma chore zmyslanie, chore hodnoty.... Mozno urobila chybu, ze porodila deti skor ako ho stihla poriadne spoznat, ale kolko manzelstiev je takych..V niektorych je mozna naprava, v tejto rodine ju vôbec nevidim. Tomuto dievcatu pomoze iba velmi rychly utek z toho zdegenerovaneho prostredia... Kym si este vazi samu seba a dokaze sa na celu vec pozerat bez ruzovych okuliarov.

lovemybaby
25. júl 2012

@modry_zvoncek Viete, ja mám v úcte starších a skúsenejších ľudí a rada si vypočujem nejakú tú životnú múdrosť od človeka, čo má veľa za sebou, ale, bohužiaľ, musím povedať, že súhlasím hádam so všetkým, čo tu bolo písané, okrem Vašich komentárov. Súhlasím aj s kritikou Kláriky, určite si je aj sama vedomá svojich chýb a vidí, kam to dospelo. Vy skôr útočíte na ňu, že nie je vlastne ochotná sa stiahnuť a ustúpiť a popracovať na sebe, aby to manželstvo zachránila. Prepáčte, to mi príde úplne až choré. Obávam sa, že čo sa týka asertivity, ostatní si jej slová čítali pozorne a dokázali sa vcítiť do jej situácie, ale Vy ste ju podcenili, podcenili ste tie neprehliadnuteľné veci, čo sa v jej rodine /resp. v rodine jej svokry/ dejú. Povedzte mi, prosím, ako by ste vy riešili situáciu. Povedzte mi, ako by ste sa snažili s manželom komunikovať, keď Vás pri každej snahe o komunikáciu zruší, vysmeje Vás, pohŕda Vami. ako to chcete riešiť, keď je to NECHCEM NIČ RIEŠIŤ v ňom, nie v Klárike. A to sa môžete aj roztrhať a donekonečna, alebo dovtedy, kým ho to prestane baviť /lebo mu na nej aj tak nezáleží/ a nájde si nejakú pipenku, kde sa odreaguje chlapec. Napísali ste toto: Ale jasne, však čo sa budem trápiť s nápravou vlastných chýb - idem a urobím ďalšie. Jediná chyba, ktorú Klárika urobila bola, že asi stále dúfala, že sa chlapec zmení, keď prídu deti a porodila mu ich. A je to dvojnásobne o ničom. Aké iné chyby Kláriky máte na mysli? Ja len to, že mu až 3 roky dávala šancu. Alebo žeby útoky na svokru? Nemyslím, že Klárika by bola typ, ktorý útočí hneď ako osa a chce robiť problémy za každú cenu. Ale ak mi niekto stále dokola vnucuje svoje a nechce pochopiť, že mám vlastnú domácnosť, že sa chcem starať o svoju rodinu ako sa chce každá žena postarať o manžela a deti, tak proste človek zostane alergický. Ja sama mám skorosvokru, ktorú však nemôžem s dotyčnou porovnávať. Moja je svojská, dosť taká zvláštna povaha, strašne tvrdohlavá, ale zase pomáha /síce niekedy mám pocit, že z dôvodu, aby bola v úlohe spasiteľky 😅 / a nechce nám zle. Ale u nás tiež bolo, že toto takto, hento sa tak nerobí a ja som proste vnútorne alergická a podvedome odmietam jej rady /lebo to nevie pekne a milo povedať, hoci to myslí dobre/, ktoré sú možno opodstatnené, ale vo vnútri sa niečo vždy búri, keď začne poučovať. A to som s tým nikdy problém nemala, že by som si niekoho nevypočula, nedala na rady, skôr naopak. A keď si ešte predstavím, že by som mala byť pod vplyvom takej ženskej, ako Klárika, tak to ešte len by bolo, to si nechcem predstaviť. Určite by som to nevydržala ani tie 3 roky, to mi verte. Proste je odtiaľ - potiaľ, rešpektujme sa, buďme asertívni, ale obojstranne a nie len z jednej strany. Takže bohužiaľ, nech som sa snažila vás pochopiť, nepodarilo sa mi to, asi tiež nie som asertívna. 🙂 Lenka

reanda
25. júl 2012

@modry_zvoncek hlavne, ze ty vidis do hlavy jej ;)

reanda
25. júl 2012

@digysa to nie je o viere, ale o sposobe uvazovania... nic sem nezatahujem, len ma ten priklad napadol, tak som ho napisala.. ja nechcem zvonca presviedcat, v podstate som tiez toho nazoru, ze problemy sa neriesia utekom a inak by som s nou v mnohom suhlasila, keby sa nejednalo o tento konkretny pripad, kedy to fakt ocividne nie je namieste..
ale ona do toho nejak moc vidi, mozno je to autorkina svokra 😀 😉

vevika
26. júl 2012

@reanda presne toto som chcela napisat aj ja, ze by som v mnohom s modrym zvoncekom suhlasila, ale nie v tomto konkretnom pripade. Toto je rodina s absolutne pokrutenymi hodnotami a degenerovanym pohladom na svet, odtial je lepsie odist co najrychlejsie a co najdalej, ako tu uz niekto napisal- zakial si Klarika vazi samu seba.

modry_zvoncek
26. júl 2012

@sisaha opakujem - nikde som Klarike (a ani niktorej inej žene) nenapísala, že má držať hubu a krok.

modry_zvoncek
26. júl 2012

@lovemybaby sks si prečítať moje komentáre pre Klariku (aj všetky ostatné) a nájsť jediný útok 🙂
Klarika urobila zásadnú chybu vo výbere partnera, ktorý bol hneď od začiatku problémový. Otázka je, prečo to urobilas. A kým nebude poznať odpoveď, veľmi pravdepodobne si znova vyberie zle. Aj preto by útek od prvého partnera nevyriešil jej problémy.
Svoje riešenie som Klarike napísala hneď v prvom komentári.

modry_zvoncek
26. júl 2012

@reanda, píšem o pravdepodobnosti a že si myslím, má dojem a tak podobne. To je videnie do hlavy? 😀