Rozvod verzus zachovanie rodiny
Ahojte. Možno to bude znieť otrepane, avšak nemám na koho by som sa obrátila. Potrebujem radu od nezainteresovaných žien, ktoré sú nestranné. Vytvorila som si nový nick kvoli súkromiu. Žienky, poraďte mi. Som matka dvoch malých detí a zároveň manželka. Žijem bežný život. Deti, domácnosť,... akurát máme problémy v manželstve. Brali sme sa z lásky. Ale... pri bežných problémoch sa niekde vytratila. Sme manželmi 5 rokov, poznáme sa dlhšie a už rok žijeme bez intímnosti. Viem, že manželstvo nie je len o tom, ale chýba to.... a prenáša sa to všade. Možno je problém vo mne, ale moj manžel mi začína liezť na nervy. Všetko, čo urobí, povie, alebo neurobí, nepovie,.... V našej domácnosti je veľa napatia a nervozity. Práve preto by som sa chcela obrátiť na vás, ženušky. Hlavne na tie, ktoré to zažili, zažívajú. Ako to mám riešiť? Máme sa rozviesť? Ak nie, ako to urovnať - dať do normálu.... Len chcem podotknúť, že v našej domácnosti nie je násilie, ani nevera,.... len to proste nefunguje :(
@obycajnazena nemyslela som na neveru. skôr to, ci ked zbadas nejakeho muza, ktory sa ti zda pritazlivy, pocitis nejaku tuzbu... Ci sa tvoj nezaujem o sex fixuje len na tvojho manzela, alebo vseobecne.
ten zmysel zivota v detoch sa mi nezda. Maloktora zena, ktora nepracuje, da svoje 1 a pol rocne dieta do jasli.
Zeny pre ktore je ich dieta vsetko, tuzia pre ne robit maximum, zabudaju aj same na seba.
Mne to pripada, ze si taky chladny typ zeny, malo emocionalny.
Nepisem to ako negativum. Inac neprejavovanie, neprezivanie emocii, tiez moze suvisiet s depresiou.
@katkaluky89 to vobec nie je take fatalne,ako pises. Tam by som radu nehladala. Rovno by som sa rozviedla. Ale ja mam uplne iny problem. Chybaju intimnosti z lasky a inac to nejde. Aspon u nas. Moj problem je urcite z tvojho pohladu smiesny a mozno by si ho na mojom mieste ani neriesila. Ale nepokoj v rodine,zivot bez sexu. To je podla mna len otazka casu,kedy tie problemy budu neznesitelne.
@obycajnazena urcite psycholog a nasledne manzelska poradna...myslim, ze aj pri rozvode, ak vidia, ze nie je uplny rozkol, odporucaju najprv poradnu.....drzim palce
@obycajnazena keď ide na služobku, vieš, že sa vráti a nechýba ti možno preto, že jeho odchodom z domu, odchádza aj napätie, ktoré medzi vami je. Ale keby ti jedného dňa povedal, že stretol niekoho iného, zamiloval sa a ona miluje jeho, odchádza a chce rozvod. Uľavilo by sa ti? Alebo by si zrazu chcela všetko vrátiť späť?
Je niekedy v tom dennom stereotype ťažké vidieť základne veci správne. Často to človeku dôjde až keď je neskoro. Naozaj by som teraz neriešila, či ho milujem, alebo nemilujem...v týchto citoch môžu nastať veľké zmätky pod vplyvom nedorozumení a nespokojnosti, ktorú momentálne prežívaš. Nevšímaj si aspoň na pár dní vaše manželstvo, manželove chyby. Všímaj si svoje a skús reagovať inak, než obvykle. Byť vo vzťahu celé roky je ustavičná práca na sebe.
@miriell ja uz som pisala,ze je yazko pohladit niekoho,kto vam lezie na nervy.
@obycajnazena podla tvojho prispevku z 10.10 hod. mam pocit, ze naozaj - potrebujes sa od muza odputat.. Aspon docasne a ujasnit si, co vlastne chces.
Odstahuj sa, daj si nejaky cas.
Inac, ja mam s muzom velmi dobry vztah, ale normalne mi dobre padne, ked odide na par dni. Som sama a uzivam si to. My sme obaja introverti a potrebujeme byt aj sami.
@filipal ja som pisala,ze som pracovala,preto malinka musela ist do jasli.a preto ze deti milujem a viem,ze oni miluju tatina,tak sa snazim riesit este nas vztah a nie hned to vzfat. No neviem ako
@hanka_april dakujem
@alaguema dakujem za radu
@filipal ja som to uz muzovi navrhla. On nesuhlasi. Povedalmi,ze citi,ze by som sa uz nevratila a ze sa boji,ze by to bolo preto, lebo zistim,ze inde mi bude lepsie
@obycajnazena tak mu povedz, ze preco sa teda nesnazi, aby ti bolo doma lepsie?! 😕
@hanka_april problemom som ja,nie on. Preto hladam riesenie.
@obycajnazena no, myslim si, ze jeho nesuhlas nie je podstatny. Ked sa rozhodnes, ze odides, co ine mu zostane?
@filipal nic. Mas pravdu. Lenze ja to nechcem riesit nesilne. Ze vezmem deti. Napisem odkaz..
.. chcela som,ze sa dohodneme.... ak je medzi nami problem,tak je. Ale on deti miluje. A len tak ich vziat a odist na mesiac.... neviem. Lebo tyzden u nas nic neriesi. Chodi na sluzobky na max.tyzden. skusim psy hologa. Nieco som uz zacala pozerat na nete.
@obycajnazena robila by som vsetko pre to, aby som zachranila rodinu. Len ak uz naozaj nic nepomoze a mas pocit, ze sa trapis uplne zbytocne, tak chod. Mysli na to, ze rozchodom sa sice niektore porblemy vyriesia, ale vzniknu nove o ktroych teraz ani netusis. Dve male deti pridu o rodinu, istotu, zazemie...Skus dat vasmu vztahu novy impulz, porozpravaj sa otvorene s manzelom. Premyslaj co pre vas vztah mozes urobit ty - a konaj. Zabojovat sa v kazdom pripade oplati. Ak to nepomoze, budes to musiet riesit inak.
@obycajnazena preco mas deti v jasliach a v skolke a nechodis do prace? Neber to ako rypanie, ale nerozumiem preco dat 1.5rocne dieta prec od seba kvoli nie nejakemu velmi vaznemu dovodu ako by bola tazka financna situacia a z toho dovodu potreba pracovat
@obycajnazena uz docitavam...studujes...mhhhmmm. Tak si mozno nervozna z toho. Proste musis zistit odkial prameni tvoja nervozita a riesit to, a tiez preco si ju vybijas na manzelovi. Na deti nie si nervozna? Studujes denne studium? Skola ta bavi? Neda sa mat to 1.5r dieta pri sebe? Ak nevladzes dom, zahradu, skolu, deti, manzela...niekde musis ubrat. Radim poradnu
@sissmiss uz som to tu pisala. Malinku som dala do jasiel, lebo som sla do prace. Momentalne nepracujem. Suprazdniny a obe deti su doma so mnou.
@obycajnazena docitala som to uz, som to nemala nacitane v mobile, obcas mi to zblbne, sorry. Ako radim, musis zistit kde je pramen nervozity a to riesit. Ci ti naozaj primarne vadi muz, alebo on je len hromozvodom. Co sa tyka sexu, co najskor obnovit.
Nemas voci muzovi nieco nevypovedane, nieco co ti vadi, nejaku krivdu ktoru si prehltla, ale mas nanho tazke srdce a to je pozadie toho celeho? A vsetko co ti dodatocne na nom vadi je len zamienka ublizit mu?
@sissmiss skolu beriem ako konicek. Na deti nie. Len s manzelom to skripe. Dokonca starsia dcera je hyperaktivna a ma poruxhu sustredenia. Takze ona si vyzaduje aj viac pochopenia a trpezlivosti. Myslim,ze co sa tyka deti,tak je to z mojej aj manzelovej strany ok.
@obycajnazena no, tak budes musiet najst ten dovod. Len tak to asi nebude.
@sissmiss zrejme. Zienky mi dali chrobacika do hlavy a skusim psychologicku. Momentalne si k tomu zistujem viac.
@obycajnazena dokázala by si sa aj s deťmi /+alimenty/ vôbec uživiť sama? 😉
@maria1989 financie by nemali byt dovodom zostavat spolu..... 😔
@obycajnazena odporucam najst si psychologicku, nie psychologa. V tomto stave by ti chlap riadne zamiesal kartami
@obycajnazena urcite utekaj po pomoc k odbornikovi. Zazivala som nieco podobne, muz sa mi istu dobu hnusil az a liezol na nervy uz len tym, ze existoval. vedela som, ze je chyba vo mne a ze rozvod nechcem. nasla som si terapeutku a postupne mi naozaj velmi pomohla. zacala som svoje pokusy o zmenu a pokroky zdielat aj s manzelom, ktory tiez na sebe zacal pracovat, naucili sme sa spolu komunikovat a postupne prisla aj zmena v intimnom zivote. zo zaciatku to bolo ale o hubu, tak len vopred upozornujem, ze sa to moze este zhorsit, u nas to tak bolo, kedze muz akoby "ziarlil" na moj "duchovny rast" ci "pracu na sebe" ci ako to nazvat... ale pohlo sa to a som tomu veeelmi rada 🙂 takze ak sa ti da, vyhladaj si odbornika. drzim velmi palce 🙂
@hanka_april hmm. to máš pravdu. ale čo ak sa nedokáže o deti sama postarať... nedajú ich vtedy otcovi? neviem, až tak sa v tom nevyznám
@mamulka211 Krásne napísané!!!
@obycajnazena 🙂 nieco viac ako 5r......tak cca 7? zeby ta povestna 7r. kriza? 🙂
bud toto obdobie prekonate a svoju lasku ako par posuniete do inej urovne - takej tej, kde zamilovanost nahradza ta skutocna laska.....a bude vas vztah o to pevnejsi......alebo to nezvladnete a pojdete od seba.
tu tazko radit - je to len a len a len na vas dvoch.

Súhlasím, vzťah bez intímností (aj keď len napr. pohladenia, nemusí byť ani priamo sex) - končí. Možno by stálo za pokus každý deň, keď príde z práce, pohladkať ho po hlave, alebo hrudi, pozerať sa mu pri tom priamo do očí a robiť toto aspoň 2-3 týždne a sledovať, čo to s ním, ale aj s Vami urobí. Po pohladkaní sa kľudne vráťte k svojim zvyklostiam.
Možno by som zaradila aktivity bez detí, ale niekde, kde sa od vás oboch neočakáva priamo sex - napr. kino (nejaký romantický film, kde obaja pochopíte, že vám je vlastne super) a robiť to opakovane aspoň mesiac. Prípadne ísť na nejaké miesto, kde ste spolu predtým randili. Vyhradiť si čas len pre seba, ale zároveň sa netlačiť na intímnosti - sex...ten príde aj sám, keď si budete opäť bližší a intímnejší.
Pre Vás: možno by bolo fajn si pozrieť nejaké videá a dokumenty detí, žien a mužov, ktorí riešia existenčné otázky (útek z domova, týranie, vojna atď), aby človek pochopil, že sa vlastne nemá zle a jediné, čo mu chýba, je obnova intímnosti, ktorá sa dá reálne obnoviť - keď je vôla.
A skúšala by som obnoviť intímnosti teraz, hneď, lebo nikdy nevieme, kedy partner, ktorý je zanedbávaný a cíti sa sám, stretne niekoho, komu bude na ňom záležať a bude neskoro - nikdy nevieme, ako skoro môže prísť čas, že sa veci nebudú dať vrátiť naspäť - tak nepremárnime čas len tak s myšlienkou, že bude stále priestor niečo vyriešiť.