icon

Rozvod verzus záchrana manželstva

marshmallow
14. apr 2016

Ahojte maminky
S mužom sme 9rokov spolu a z toho 1rok manželia no od kedy som otehotnela a porodila dietatko nás nespojilo ale ešte viac rozdelilo....nikdy nie je doma chodí po kamatatoch krčme aj pije....my ho nezaujimame...vraj som sa mu zhnusila...no hrozne sa zmenil....ani mile slovo ani objatie nic vobec nic...a rozumny dovod nema...proste ho to nebavi uz...v nedelu sme sa uz brutalne pohadali zacal mi vykrikovat ze mi sudom vezme malu len aby som trpela ze mi ju nenechaju kedze nemam prijem a podobne vyhrazky...som z toho znechutena a je mi zle....mate tu niektora nieco podobne doma?

marshmallow
autor
14. apr 2016

@alenky dakujem no keby akurat mesiac co starku zachranka brala a je v mojej izbe v detskej tak idem pockam co dalej zatial nemoze byt sama....uvidim este par dni ake to bude ale uprimne?!na zazraky neverim :(

mysicka36
14. apr 2016

@bonaqa2013 také kktiny by sa tárať nemali. Ak niekto nevie vážiť slová, má niesť následky. A mne odísť ide, tak by som odišla a ešte by som mu spravila peklo na zemi. Ale to som ja... Ja by som si ani po 8r. nezobrala chlapa ako je tento exemplár a tobôž mu neporodila dieťa. Proste sa mám veľmi rada. A trhá mi srdce, keď čítam od takej milej žienky ako sa k nej správa človek, ktorý by ju mal na rukách nosiť a milovať ju.

meusicka
14. apr 2016

@marshmallow kde nie je laska tam sa nema co zachranovat.... chod od neho prec. a ked sa raz rozhodnes tak to dotiahni do konca. chlapi sa casto domnievaju, ze my zeny sa len tak vyhrazame do vetra. tvoje dietatko je este male, ale casom by si bralo uplne zly priklad ako zit rodinny zivot, keby vyrastalo v rodine, kde matka a otec sa uz nemiluju.
rodina ta urcite podpori a pomoze ti. pises, ze pije, teba uz nechce, mozno v tom je aj ina zena, tak naco v takom vztahu ostavat.
hladaj info tam , kde ti vedia aj poardit, tu asi MK nestaci, my sme tiez len maminy, laicky, a ty potrebujes niekoho, kto sa v to vyzna. drzim palce.

marshmallow
autor
14. apr 2016

@meusicka ano je tom aj ina zena vid foto vyssie

marshmallow
autor
14. apr 2016

@mysicka36 a dakujem za mile slova :( veru nevazi si ma za to

adel222
14. apr 2016

@marshmallow porozpravaj sa s rodicmi. Mozno predsa len najdete riesenie. Si krasna zena, cudujem sa tomu tvojmu tlkovi. Kazdopadne, stava sa, aj v lepsich rodinach..
Drzim palce a informuj nas o progrese!

mirkava
14. apr 2016

@marshmallow to čo je za človeka ten tvoj muž? Niečo si mu spravila??? Krásna baba, krásne dieťa.... nechapem prečo sa tak správa. Pokiaľ sa o malu staráš tak ti ju nemá ako zobrať.... ja som vzdy za záchranu manželstva, ale v tvojom prípade to asi nemá zmysel... Držím palce rozhodni sa správne 😉

tucniacka11
14. apr 2016

@marshmallow a tvoji rodičia čo hovoria na vaš vzťah? nevedia ti pomôcť? no nemáš čo zachraňovať, jeho asi nezmeníš, nemá ťa rád. neváži si ťa, načo tak žiť? len si nedaj urobiť ešte ďalšie baby

marshmallow
autor
14. apr 2016

@tucniacka11 nedam ved ma nechce ako by mi spravil

marshmallow
autor
14. apr 2016

@mirkava nespravila ale asi som ho uz po 9rokoch omrzela

lubkavargova1
14. apr 2016

Noooo ja by som mu tiez vyhodila na oci ze ani on uz nebude krajsi, mudrejsi a viac sexi...nech sa spamata...
No je mi to luto, ale vela zienok si mysli, ze ked pride babo, tak to viac upevni vztah a opak je pravda. Hlavne ak je babo ziadane len z jednej strany. Ja teraz nevravim, ze u vas to bolo tak...mocno drzim palceky, aby to mala najmenej pocitila akeho magora ma za otca....ako vidim vojak...no opat sa mi potvrdilo ze co vojak to - gumkac! Sorry...

Je to na tebe ci chces zachranovat manzelstvo, alebo pojdete do rozvodu. Predpokladam, ze ste si slubili ze budete spolu v dobrom a vzlom. Ci to uz fakt neplati? Kedysi sa fakt ludia snazili urovnavat ako-tak vztahy..dnes hned rozvod-krizak atd...ale pokial ina ceste nevede, tak fakt, nechat ho, byt sama, postavit sa na vlastne nohy...ale aj tak je to debil na ntu...

bibika55
14. apr 2016

@marshmallow Tú silu našli iné ženy,nájdeš ju aj ty: Netreba fňukať,ale sa brániť a bojovať.!!!!§

n0mi
15. apr 2016

Prestan sa lutovat a zacni konat.

papricka33
15. apr 2016

@marshmallow jaaj, toto je aka klasika.... Dalsie velke decko, ktore nezvladlo prichod dietata a este ta ide aj ekonomicky tyrat.... Veru, mas to tazke, ale ocividne sa chlapec trapi. Keby ti nenataral tie hluposti, aj by mi ho prislo luto, ale takto... Len zavesit do prievanu za... vies co :-/

jankastubka
15. apr 2016

@marshmallow smutny pribeh a drzim palce.
Napadlo ma a starka kde doteraz byvala, ona nemala vlastny byt? Zatial napr. Byvat tam. Pripadne ak sa o nu treba starat, mohla by si v jej byte byvat s nou a pomahat jej a zaroven by si si na nu mohla vybavit opatrovatelsky prispevok. To by ti tiez financne pomohlo, aspon sporit na to aby si neskor mohla odist do podnajmu, ked uz to starka nebude potrebovat.

papricka33
15. apr 2016

Inak vysvetli mu, ze malu ti nielen nezoberie, ale po rozvode ti este bude platit vyzivne, aby ti zabezpečil rovnaký štandard ako ma on, ak ešte ostanes na rodičovskom, alebo na podpore 😉 môžeš si vysúdiť aj 2 roky ... Ak ti teraz nebude na malú prispievať môžeš si už teraz na Upsvar požiadať o úpravu výživného. U nás je ekonomická tyrania žien bežný jav, ale zopár "pák" ešte funguje... 😉

mackoromanocka
15. apr 2016

V prvom rade si krasna zena a mate nadhernu dceru, je jedno kolko mas rokov a je jedno ako dlho ste spolu s muzom ci rok ci 10 rokov, ak muz zenu miluje tak ho neomrzi ani po 50 rokoch, je jasne, ze ziaden vztah uz nie je ako na zaciatku v rannej zamilovanosti, ludia sa menia, slova sa menia...,ked pride dieta, pride na rad dalsia etapa zivota, a to zodpovednost, obetavost, laskavost, menej volneho casu, menej kamaratov, kaviciek, krcmiciek, z ludi sa stanu rodicia...vela muzov si mysli ze je cisto výsostne povinnostou matky 100% sa venovat dietatu, okrem toho upratovat, varit, sexovat, byt mila, nikdy nie unavena atd...ak to chlap nedostane, ano, su aj taký hajzli, ktorým sa takto zena sprotiví, zhnusí,a svoju zenu a dieta/deti vymení za zivot plný volnosti, kamosov, babeniek - ktorí proste nie su schopný rodinneho zivota, nechcu tu peknu zmenu, nevedia dospiet...to asi aj v prípade tvojho génia. Vie ze ho cakas doma,ze malicka ho caka doma, ze sa ma kam vratit k rodinnemu krbu, KED ma ON chut...spinoš..a ked nema tak trpte..v kazdom prípade si dopela zena, vies co chces, a aký zivot chces zabezpecit pre svoju dceru, vseetko sa da len treba chciet, premýslat a postavit sa nanohy..v tvojom okoli sa najde hadam niekto kto by ti pomohol (rodicia, ina rodina, kamosky), nehambi sa hovorit snimi o problemoch...pochopia ta, ved si ich. Odkladaj si kazdý mesiac nieco, ked aj 10e..blocky odkladat VSETKY...aj za chleba..byt ak je pisaný na neho, podla jeho chrapunstva vam urcite nenecha...stým nerataj...pol roka nejak vydrzite, a ked malicka bude mat rok kludnee ju do tých jasiel mozes dat..a ist do prace..budes dostavat plat a este aj rodicak...jasle si ale vybavuj min pol roka dopredu..aj nam mala chodi do jasiel od roka a pol, lebo pracujeme, a chorlava nebýva vobec, kazde rano tam ide s radostou, je v kolektíve, svoje rozhodnutie by som nemenila...nejde vsetko len tak "po masle", musis aj ty nieco obetovat aby ste sa oslobodili...drzim palce.. 🙂

misinka26
15. apr 2016

@matulkka Ja len k tvojmu komentu ... nie každý má to šťastie byť s dieťaťom celé 3 roky ... a ja som tiež ako 9 mesačná šla do jasiel, taký bol systém a s mamou mám veľmi dobrý vzťah ... a radšej pôjdem do práce a dieťa do jasiel ako by som mala žiť s tyranom a arogantným magorom alebo sa ťahať po krízových centrách ... kde nezažil nepochopí a to je presne váš prípad ...

marshmallow
autor
15. apr 2016

@jankastubka staty dom s kachlami :( pomali pada na hlavu...to nepripada uvahu

matulkka
15. apr 2016

@misinka26 Ja viem ze bol taky system ale bolo to ine hlavne v tom ze si mala pracu istu a teraz kto jej bude tolerovat ak bude potrebovat ocr a podobne, to bude potom byvat na ulici? Kto chce nech tak riesi ale pisem aj svoj nazor, taketo rozhodnutia si treba dobre premysliet.

sasa1310
15. apr 2016

@hlaura no nie je to tak, že vezme súd matke iba keď droguje apod.
Môjho manžela zveril súd otcovi a matka normálne pracovala a mala zázemie všetko.
Na to by som sa až tak nespoliehala....

andrea_galova
15. apr 2016

@marshmallow nevieš ísť k rodičom?

nikolexa
15. apr 2016

@marshmallow akoby som čítala z mojej životnej knihy spred 3 rokov...ja som vtedy odvahu nemala odísť. Navne som si myslela, že sa to urovna, že sa zmení, ale...bolo to horšie, asi tak necelý rok bolo fajn, aj prestal potom piť, ale len na 4 mesiace a od vtedy chlastat viac a mne milého slová nepovie, neustále ponižovanie, nic mu nieje dobre, tiež mi povedal, že som sa mu zhnusila...ani nevie ,ako veľmi sa oň zhnusila mne...medzitým som otehotnela...teraz má malý 4,5 mesiaca, starší 4 roky ...hanbila som sa to niekomu povedať aký je a ,že chcem rozvod...až prišli facky a noc keď má vyfackal, keď som mala maleho na rukach, začal tak veľmi plakať, zlakol sa a starší syn na dverách vsetko sledoval...zlomilo sa to vo mne " tak toto nie, naše deti takto žiť nebudú" bude, ako bude...odišiel do prace, na turnus a ja hned rano som sa zbalila, vsetko povedala mame a sestre. Plakali sme. Od vtedy už nie. Povedali mi, že som to skôr mala povedať a netrapit sa, ale ja som sa hanbila a bála...smiesne, keď si na to spomeniem. Teraz som u našich. Je to ešte čerstvé, 2 tyzdne prešli, ale cítim sa konečne volna, stastna a plná energie a elánu. Zvládnem to, zvládnem uz vsetko, som teraz silnejšia...
Až teraz mi vypisuje , že vie o čo prišiel, ale za tie roky sme veľa preskákali, veľa som mu odpustila , veľa mal aj šancí...bohuzial je koniec.

misinka26
15. apr 2016

@matulkka Tu nie je nad čím premýšľať @marshmallow sa potrebuje osamostatniť a finančne vymaniť z rúk manipulátora ... nevravím, že to bude jednoduché, ale bohužiaľ nemá na výber ... takto ju ten chlap len zdeptá ... spokojná mamička, spokojné dieťatko ... držím jej palce ...

nikolexa
15. apr 2016

@marshmallow trochu som si aj ja vyliala srdce 🙂 chcela som ti tým len povedať, lepšie nebude...ja idem do centra právnej pomoci, v našom meste kanceláriu nemajú, ale konzultačné hodiny 2- krát do mesiaca, na nete nájdeš rozpis. Za rozvod platiť nebudeme, sme na materskej, stačí požiadať o uvoľnenie...je na to formulár.

misinka26
15. apr 2016

@nikolexa Držím palce ... správne rozhodnutie 🙂

nikolexa
15. apr 2016

@misinka26 ďakujem, škoda, že mi to až teraz, doslo a za takých okolností...ale mam pre koho žiť 🙂

bluka2
15. apr 2016

Vymaz si tu profilovu fotku a mozno aj nejake veci, kde sa spomina priezvisko z blogu!

bluka2
15. apr 2016

@sasa1310 A to sa preco stalo? V tomto pripade sa nemusi velmi obavat, ved sa doteraz starala prevazne ona o babatko, ktore je este velmi male! Muz chlasta a ma nejaku bokovku (ak spravne citam)

mysicka36
15. apr 2016

@nikolexa píšeš: tiež mi povedal, že som sa mu zhnusila...ani nevie ,ako veľmi sa oň zhnusila mne...medzitým som otehotnela...

no asi sa ti málo zhnusil 😀