S čím všetkým vám pomáha muž v domácnosti?

teen00
21. jan 2024

Ahojte naozaj ma zaujíma vás názor na to aké úlohy a čo všetko vám muž v domácnosti pomáha .
Som chlap mám 36 rokov a do práce c ráno o 5 aby som mohol byť o 3 doma a venovať sa deťom majú 3apol a rok. Okrem prania a žehlenie robím v domácnosti vsetko, či kúpanie, kŕmenie prebaľovanie vysávanie umyvanie riadov, proste všetko čo treba, po práci sa nikdy nestáva že ľahnem na gauč alebo niečo podobné . Manželka mi stále vyčíta že v domácnosti malo pomáham keď som s deťmi vadí jej že neupratujem keď upratujem vadí jej že som z deťmi naozaj neviem čo robím zle .

deti95060810
21. jan 2024

môj pomáhal presne všetko čo aj ty...teraz je to už menej, slečny podrástli - tak pomáhajú ony...

marca12
21. jan 2024

@teen00 Mas nevdacnu zenu. Ak ozaj robíš vsetko,co pises,tak by sa mala zena nad sebou zamysliet a uvedomit si,o com je zivot. Ci vkuse behat a upratovat alebo prijemne stravit cas s rodinou a potom spolocne obriadit domacnost.

slavomira236
21. jan 2024

@teen00 s co robi tvoja zena vari a perie ano?? Jedno jej odpada pracka perie sama..

lenkakravcova
21. jan 2024

@teen00 môj muž pracuje a živí rodinu. Ja nepracujem. Starám sa teda o chod domácnosti, deti. On sa s deťmi hrá, postráži ich keď potrebujem (či už niečo si vybaviť alebo len okúpať sa). Šoféruje na dlhé trate a vybavuje veci okolo domu, ak treba niečo s robotníkmi, prerabkami - proste mužské práce.
Ja si vážim, že sa o nás finančne stará. On si váži, že sa starám o chod domácnosti a deti. Podľa mňa sú to rovnocenné úlohy. Nedeľné si zivenie ani domácnosť na polovicu, lebo tak by sme ani jeden nestihli toľko, ako keď sa "špecializujeme". 🙂

mamina7070
21. jan 2024

zle si si zenu vybral

nifnea
21. jan 2024

Takto ak je to pravda to co pises tak tlieskam a zavidim tvojej zene. Ak to nie je pravda nuz zbytocna tema 🤷‍♀️mozes jej dat potom precitat tuto temu
Zivot nie je fer😢😢co ja by som dala za takeho muza. Ani tu nejde pisat co vsetko ne/robi moj muz lebo to nema vyznam. Si neviem ani len predatavit taku pomoc v domacnosti.☹️viem zle som si vybrala

lili929
21. jan 2024

@teen00 a manzelka tiez chodi do prace?

kacena4
21. jan 2024

predpokladam ze manzelka je doma na rodicaku... takze skus ju pochopit aspon troska, ty si z praci ona 24hod. doma, takze jej to ide na "mozog" vsetko doma a preto moze byt viac podrazdena a vadi jej prave to co robis ci nerobis, skus jej ponuknut aby si oddychla od vsetkeho a 1x do tyzdna na par hodin vypadla z domu a zrelaxovala sa. nerobis nic zle, len ona ma ponorkovu chorobu z domacnosti a ty si najblizsie kto si to odnesie... prechadza si tym asi kazda zena na rodicaku. neboj ked deti podrastu a bude menej starosti okolo nich bude lepsie. drzim palceky v rodine

jakubrianka
21. jan 2024

@teen00 si múdry muž. Investovsný čas do rodiny nikdy nie je strata. So ženou si sadnite a spíšte si denný zoznam prác a čo kedy kto bude robiť, aby na papieri videla denný harmonogram a vaše reálne možnosti. Logicky, nedá sa robiť všetko naraz a byť všade v jednom čase. Prípadne zapriahnite viac robotov, aby ste čas ušetrili.

domkakvet
21. jan 2024

@teen00 nerobis podla mna nic zle, ale ked prides z prace, skus sa jej najskor opytat s cim by potrebovala pomoct, ci mas upratovat, alebo sa venovat detom.

mikadooo
21. jan 2024

@teen00 niekde bude chyba. Žene sprav s láskou magnézko a vypočuj si ju. Myslím, že je proste len vyhorená z celého toho každodenného kolotoča. Chodí aspoň tá staršia do škôlky? Ak sa dá, pošli ženu niekedy na kávu s kamoškou, alebo zacvičiť si, alebo kino, proste potrebuje nejaký ventil. A ty sa zatiaľ postaraj o deti, ak je to už možné. Ak nie, tak jedine predýchať všetky výčitky a nechať to plávať... ono, niekedy aj dobre mienené poznámky rozosievajú síru a oheň, porozmýšľaj. Ale teda, môže byť chyba aj na jej strane, netvárim sa že nie. Mňa však vie mimoriadne vytočiť, keď ja varím perem rite utieram a 1000000 iných veci, z ktorých mi ide mozog vybuchnúť a on len tak nevinne, že "ináč mohla by si niekedy aj sporák vyčistiť?". Uaaaaaaaaaaaaaa! A potom druhá otázka že "čo ti je?" alebo ešte lepšia varianta "ja už nič nepoviem, lebo za všetko sa oduješ". 🤭. Ale nemusí to byť váš prípad, každopádne to vyhorenie, únava, nestíhačky proste dosť zvyšuje nervozitu....🤷🤷🤷.

teen00
autor
21. jan 2024

@lili929 nie nechodí do práce je doma na materskej , a ani veľmi nemusí variť ,vysvetľovať detaily nebudem

katkaseiner
21. jan 2024

no my sme hlavne obaja pracujuci... manžel pracuje z domu, ja 3x do tyzdna dochadzam, 2dni Ho. Muz robi velmi vela, ale to je zial normalne kedze vecer o 7 pridem domov...ale ked som doma, snazim sa ho trochu odbremenit. Umyva riad, vysava, umyva dlazky, okna, vsetko okolo auta a zahrady...samozrejme vysavam aj ja (mame vo vnutri psa a papagaje cize vysavat mozme kludne denne). Ja vzdy varim a riesim kuchyňu, kupelne, pranie, ale ja len hovorim ze si pomahame navzajom.

teen00
autor
21. jan 2024

@kacena4 lenže ja toto robím jej najlepší oddych je keď môže ísť pozrieť do obchodov tu ponorku chápem stále jej opakujem že obdivujem že dokáže byť stále doma pro deťoch že by som to nedal. Každý deň ju pošlem vypnúť do obchodov na pár hodín a ja som doma s deťmi.

lili929
21. jan 2024

@teen00 tak potom nerozumiem, co by od teba este viac chcela. Jasne, ze ked je doma neznamena, ze moze lenosit a nic nerobit, ale ak jej odpada aj kazdodenne varenie, domacnost by ako - tak mala zvladat v pohode aj sama. Mozno ma len zly system a denny rezim s detmi.
Ja viem, ze kazda zena zvlada veci inak, pre niektoru su dve deti a domacnost malina, ina nezvlada ani jedno dieta, to je v poriadku, mal by si si s nou mozno sadnut, prebrat jej den a spolu by ste mozno vymysleli, ako veci zjednodusit, zosuladit.
A este taka otazka, vecer, ked deticky uz spia, najde si cas na teba?

teen00
autor
21. jan 2024

@lili929 veľmi málo ja sa snažím vždy keď sa jej pýtam aby mi povedala čo ešte viac môžem pomôcť tak povie že ona mi to hovoriť nebude že to mám vedieť sám čo treba. Večer deti zaspávajú relatívne skoro o 20tej uz spia ja uspavam jednu manželka druhu ale väčšinu zaspí každý večer na gauči keď jej masirujem nohy.

andrejka1974
21. jan 2024

@teen00 tvoja žena si tá neváži toto všetko keby robil môj chlap tak ho nosím na rukách a nikdy by som mu nenadávali že nič nerobí si pracovitý usilovný klobúk dole ja by som jej povedal však mi pomôž viacej ty alebo poďme teraz spolu s deťmi niekam na výlet

emka530
21. jan 2024

@teen00 a ty si myslíš že je normálne aby žena - matka a manželka chodievala každý den vypnúť do obchodov?? Myslíš že je normálne aby žena na MD robila minimálne a chlap sa išiel zodrať len aby jej ulahodil? Ano je super a chvalyhodné ked muž pomáha v domácností, ale u vás je to total zle nastavene, možno to najprv nezvládala a teraz si zvykla na to že porobíš ty, tu už to prechádza do určitej pohodlnosti...
presne toto isté bolo u mojich švagrovcov, uplne na chlp...dnes su už rozvedení...stále bolo niečo zle, stale sa švagrina na niečo sťažovala a švagor by jej prve posledne dal len aby bola spokojna - cele zle... len bacha aby ste sa týmto systemom neodcudzili ..
taka otazka: sú tvoje potreby naplnene? a teraz nemyslim tie intimne... si takto šťastný? (asi moc nie ked si tu napísal....)

viestta
21. jan 2024

@teen00 moj nepomaha, on sa podiela na chode domacnosti, spravi co spravit zvladne. Pomahat mozes susedovi vymenit gumy, mame vymalovat spalnu, svokrovi narubat drevo ale vo vlastnej domacnosti sa podielas na jej chode, podielas sa na starostlivosti o deti a ich vychove. Obidvaja to mate v hlave zle nastavene a zrejme aj zle rozdelene.

lili929
21. jan 2024

@teen00 vau, tak ty jej este masirujes nohy? Tak to uz som ozaj na pochybach, ci tato tema nie je vymysel 😆
Kazdopadne manzelka by sa mala spamatat a ak sa jej este pytas, s cim mas pomoct, odpovedat priamo a na rovinu, nie ze si mas domyslat. Hadam nema 20 rokov, ze nevie, ako komunikovat s chlapom. A ak ozaj nevie komunikovat, tak chyba je potom zrejme tam.

majlo1234
21. jan 2024

Moj spravi doma vsetko okrem umyvania kupelni, to robi len ked nie som doma viac ako tyzden. Ale bezne sa teda nepodiela rovnym dielom(aspon nemam ten pocit). Ale ja si v podstate rada urobim tieto robotky v tichu a klude, pokial sa on pohra so synom.
Ak je to pravda, chcela by som byt tvojou zenou, a nepoznam takych muzov

hederamonstera
21. jan 2024

@kacena4 vdaka za krasny a chapavy, NEODSUDZUJUCI komentar

teen00
autor
21. jan 2024

@lili929 nie výmysel to ani náhodou nieje, len som chcel počuť viac názorov a vedieť či je komunikácia zlá na mojej strane. Začínam byť už zúfalý pretože po dobrom to nijako nejde, bol som aj na materskej toho pol roka a bohužiaľ asi je možné že manželka spohodlnela a teraz to nedáva a preto sa jej pýtam čo treba lenže jej neuveriteľná tvrdohlavosť si ide stále svoje a to : máš vedieť čo treba robiť

muchacici
21. jan 2024

A nemáš sa ešte rozkrájať na kusy a urobiť mlynské kolo? Veď dosť pomáhaš! Určite by si to mala viac vážiť. Ja chápem, že už jej asi šiši na materskej, lebo je to náročné, ale nech bude rada, že jej každý deň umožníš stráviť čas mimo domu, lebo to je asi maximum, čo môžeš spraviť. Tak to proste je, žena je uväznená doma s deťmi, muž maká, pomáha, takže nejaké záujmové činnosti a zábavky na odreagovanie sú obmedzené. Ak by o to prišla, ešte len vtedy by okúsila harašenie. A aj ty si máš vážiť svoju prácu doma, to nie je samozrejmosť, mala by si uvedomiť, čo doma má

egonsk
21. jan 2024

@teen00 pokial si touto temou chcel rozbehnut debatu, tak sa ti to podarilo 🙂

A pokial to co pises je aj realne, tak by si sa mal pozriet medzi nohy, ci si naozaj chlap, ja osobne by som mal obavy, ze uz si prinajmensom eunuch. Neber to osobne, ale ako chlap sa nechovas a tvoja zena ta vymeni v dohladnej dobe za iny model.

sono2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majlo1234
21. jan 2024

Tak ma pravdu manzelka v tom, ze mas vediet, co vswtko trebs robit v domacnosti. Ale aj napriek tomu, ze sa zda, ze robis co mozes, je frustrovana. Potrebujete sa porozpravat

ibajaanikiny
21. jan 2024

@teen00 ja len taky dotaz,strc jej do ruk mobil a nech cita tieto komentare. Ked jej to pomoze,nech hlada “lepsieho”,ak si mysli,ze takeho najde. Daj potom vediet…

medda_beda
21. jan 2024

Sme bezdetní a manžel robí všetko.Perie práčka 😀.
Tvoja pani manželka asi nikdy nemala chlapa ktorý ma ženu za slúžku.Nevie aký má doma poklad.

euka210
21. jan 2024

@teen00 moj ani neprebaloval, ani nekrmil deti, pohral sa s nimi a to som bola veru vdacna aj za to. Moj doma nerad pomaha upratovat a pod, radsej robi chlapsku pracu vonku.
Podla mna nic nerobis zle,...treba sa so zienkou porozpravat, ze aku ma ona predstavu...lebo staci, ze je popri detoch doma uz vyhoreta a vsetko jej bude zle. Mame 3 deti po 2r, takze poznam to psycho, ked boli male 🤦‍♀️