S ex máme spoločný byt a on si tam vodí nechcené návštevy
Ahojte,mame s ex spolocny byt,on si tam vodí navstevy s ktorymi ja nesuhlasim,ako je napr. jeho matka,ktora štve nase deti proti mne,existuje na to nejaky zakon,ktory by zakazal tieto navstevy?
@kaktusik007 no ved prave.
bud jej ten niekto nechtiac poradil zle (aj to sa mohlo stat), alebo jej vedome poradil zle (byvaju aj zakerni ludia).
a mozno nakoniec si toto riesenie navrhla sama, ked si pozbierala nejake informacie, a preto je presvedcena o jeho spravnosti.
@moonlight1210 ja som sa tu na konovi stretla s dievcinou, ktora riesila problem s pravnikom.. uz ani neviem ci slo o vyzivne na dieta a zverenie, ci bsm, ale -- rozsudok bol dost zly..... nevedela preco..... len asi mesiac po sude az prisla na to, ze jej pravnik (jej kamarat to bol) vlastne siel proti nej a bol nakontaktovany na jej exa............
takze v dnesnej dobe --- este by sme si mali aj pravnych zastupcov preverovat asi.
v kazdom pripade predstava, ze by som mala do dochodku zdielat jednu domacnost so svojim byvalym manzelom je pre mna hororom... a aj za cenu, ze by som zacinala od nuly, sla iba do svojho.
....nemusí to byť tak celkom pravda...mojhli jej poradiť dobre ....ak má exekúcie v celkovej výške len 5000 eur...a má plat vo výške 500 eur, tak by súd dražbu nepovolil...lebo z platu sa dajú spraviť zrážky, a to celkom dosť vysoké... ak vznikli pohladávky počas manželstva a oni by boli stále manželia tak by exekútor mohol obstaviť aj jej účet(viem že sa tam dá namietať a vynímať, ale bolo by to zrejme na dlho) . Kedže sa rozviedli tak je jej účet a plat , ktorý na neho chodí "chránený"....tak že rodina a jej financovanie v pricípe bežia dobre, postihovať sa bude len jeho plat (a aj nejaká časť jeho príjmu sa postihnúť nedá )
@kaktusik007 ...to nebol ten prípad , čo ten jej právnik, niečo bez jej vedomia stiahol zo súdu?
@nuvaring hypoteku si si vzala pred manzelstvom? Lebo ak pocas, tak je to vas spolocny dlh, 50/50. Ako sa muz stavia k tomu, ze chces odist (ak chces)? Nechce ta tak len vydierat, a drzat nasilu pri sebe? Ak ano, asi by bolo dobre dostat to do takeho stavu, aby to chcel aj on. Cize najst si niekoho a vodit si ho tam 😉
@mirica to uz neviem..... a to co si napisala, to by malo hlavu a patu v pripade ze rozvod hrame a potrebujeme lebo financne problemy.... ale to nie je jej pripad, lebo sa vyjadrila (a myslim ze tu aj bola diskusia o tom) ze ma noveho priatela ale zije s ex.....
natalym, áno, samozrejme že BSM zaniklo a to právoplatným rozsudkom o rozvode a všetky exekúcie prišli na scénu až po rozvode.....my aj ked sme boli manželia, nikdy sme nemali nič spoločné (okrem bytu teda) inak nič, tie pôžičky, ktoré nabral, vznikli zhruba 2 mesiace pre rozvodom a ja neviem načo a ani ma to nazaujéma dnes už...podstatné je, že ich vymáhajú od neho v čase, kedy naše BSM už zaniklo
a neviem čo máte furt s tým kto mi radí....nikto mi neradí.....je namieste právnik, ale toho som ešte neriešila...pre mna je podstatné to, že ja si nemôžem dovoliť žiadnu hypotéku, ani žiadne psychoidné navýšenie hypotéky ani nič...proste vzchádzam s peniazmi LTT a výživné mi tiež neplatí, lebo nemá z čoho....on zaplatí akurát tak nájom a elektrinu aj to už boli upomienky, lebo sa na to istý čas vys.ral....ale potom to doplatil...
@nuvaring nerozčuľuj sa, aj keď ti to ide zrejme na nervy, že v téme,ktorú si nezaložila, riešia teba, ale možno to pomôže iným ženám, ktoré sú v rovnakej, alebo podobnej situácii a riešiť ju chcú. To, že si sa rozhodla, ako si sa rozhodla, je tvoja vec, ale ostatné môžu mať na to iný názor.
@kaktusik007 ....vyjadrila sa tak... 🙂 ....ale len ona vie, aká je pravda....
lebo aj ona musí vedieť, ža muž môže dať kedykolvek návrh na vysporiadanie na súd(najme ak by do toho vošla iný partner)......a ten potom byt vysporiada , či už je proti alebo nie....a ked nemá ani jeden prostriedky na vyplatenie toho druhého , nariadi predaj . Ale ona jemu plne verí, že také niečo neurobí...ak som dobre rozumela......a načo rozvod , ked vieš , že s ním budeš bývať tak či tak až neviem dokedy....
@puklica13 ale toto je nevysvetlis... lebo exekucie su iba 5 tisic eur a byt ma daleko vacsiu hodnotu.... a on predsa pracuje a ma 500 eur prijem
@kaktusik007 to som pochopila....😁len nechapem naco na zaciatku pisala ze ked nasla kupca na byt tak ex nesuhladil a potom vypisuje ze sa z bytu stahovat nechce a hotovo...neviem, asi financma ne-gramotnost posobi aj na logicke uvazovanie...😊
puklica neviem kto je tu negramotný, nakolko ty nevieš ani len čítať!!!! túto temu som nezaložila ja ale iná osoba, ktora písala o predaji bytu....ja som len reagovala na tému dotyčnej a už sa tu riešim iba ja...tak sa koncentruj
no, z toho celého mi vyplýva, že nuvaring dobre vedela, že manžel má dlhy, pôžičky, ktoré si zobral ešte v manželstve a myslela si, že rýchly rozvod zabráni exekúcii na majetku (a absolútne nepochopila ako funguje BSM) ...a ešte si myslí, ako s mužom vybabrala a aké ma na neho páky...🙂 niekedy ma tá ľudská hlúposť fakt udivuje...ale tak, každý sa učíme na vlastných chybách a komu niet rady, tomu niet ani pomoci... ☹
@katenka858 nechaj tak lebo budes este ty za hlupu...😊
tak si vylož nohy na luster a nechaj sa udivovať 😎
@katenka858 sesternica robi exekura...dlho som neverila ako mozu byt niektori ludia hlupi a a naivni...ale mozu ☺
@kaktusik007 toto zazila nasa rodina. sudili sa o dedictvo a stale im pravnik hovoril, ze je to narocny pripad a sance su male, ale ze urobi co moze... sud dopadol zle a protistrana sa im este priamo na chodbe sudu vysmiala, ze ich pravnika mali davno kupeneho. a to rovno pred nim. ani sa necervenal.
ale odvolali sa, vzali iného pravnika a sud nakoniec vyhrali, aj ked protistrana robila X prietahov ako sa len dalo, trvalo to cele skoro 10 rokov, nez sa domohli svojho.
@nuvaring psychoidne navysenie hypoteky pomohlo zachranit kamosovu rodinu s malymi detmi a ich strechu nad hlavou, ktorej hrozila dost rychla exekucia, lebo kamos pred rodinou skryval radsej postu a neriesil (a to dost dlho).
mohli si vybrat - splacat dlhsie (nie mesacne viac! nedes sa vopred), alebo ...
pozri, ked mas skvele riesenie, site na mieru tvojho pripadu, tak fajn. ale preboha, nezduvaj sa ako male decko. si uz velke dievca.
asi.
Treba sa zbavit nechceneho spolubyvajuceho a mas po probleme.Ako mu chces zakonom zakazat pozvat si vlastnu matku? Nie, neexistuje ziadny zakon, jedine zobrat sa odstahovat
Dámy, drobné poznámky, keďže tu odzneli nesprávne informácie:
-dražbu nenariaďuje súd, ale o nej rozhoduje exekútor
-ak je nehnuteľnosť založená, tak bez súhlasu existujúceho záložného veriteľa (napr. banky, ktorá poskytla hypo), exekútor nielen dražbu nemôže uskutočniť, ale ani nemôže zriadiť na danú nehnuteľnosť exekučné záložné právo.

@kaktusik007 Veď vlastne ona nepotrebuje poradiť, len sa tu rozprávame, takže je to jedno.