S manželom sme spolu 9 rokov, potrebujem sa vyžalovať
Ahojte chcem sa poradit alebo skor vyzalovat.sme s muzom spolu uz 9 rokov a mame 2 male deti..akoze tradicne manzelstvo az s tym rozdielom ze brala som si ho v 20tke s tym ze to chcem ale az postupom casu som vlastne zistila ze mi manzelstvo vsugerovala moja matka ktora sa o mna starala sama a aby ma nemusela zivit dokial sa zamestnam po skole a tak proste navrhla svadbu moj suhlasil a ja som sa tesila ako male decko v 19tich ze budem vydata pani.aj to ma nikdy realne nepoziadal o ruku prsten som si vybrala sama...proste ako nejaky obchod.no teraz mi to pride ako keby si ma len vymenili...vzali sme sa prezili sme kvantum problemov kupili byt auto neskor dosli deti a viete zijeme si takto normalne asi...ale trapi ma to ze aj napriek tomu ze manzel ma nebije nepije nechodi do krcmy aj tak ma dokaze urazit alebo sa ku mne sprava ako samozrejmost.ja viem...ze asi mi sibe ze take daco ma trapi ale dost to rozbija nas vztah.po pravde az neskor som si uvedomila ze nepoznam jeho kamosov ani jedneho...ako odovodnenie povedal ze nechcel aby ma nejaky jeho kamos zlanaril..cize mi nedoveroval.kolko krat sme k nim sli posadil ma na gauc u nich v obyvacke kde ku mne doleteli jeho matka a cudna sestra a cumeli na mna ako na debila a on si behal po izbach a siel kecat s ostatnymi surodencami ci svagrom a mna ani nevzal ani nezavolal kebyze nejdem ho hladat asi ani nevie ze som tam s nim u nich na navsteve..po par mesiacoch vztahu sa prestahoval do mojho kamosa lebo som zistila ze doma z neho tahaju peniaze a on im ich ochotne daval alebo mu dokonca kradli z penazenky.raz som videla ako ho matka a sestra osahavali okolo pasa po riti no fuj..teraz ked sa stretavame z jeho starsou sestrou a jej manzelom nemam si s nimi o com povedat nemame vytvoreny vztah nerada som s nimi ale zasa viem ze ma len ju...s nou je len v kontakte...a aj teraz po 9tich rokoch vyjdu na povrch nejake veci co o nom neviem co ma zarazia...uz tolko X som mu vykrikovala ze nech ma prestane brat ako samozrejmost lebo fakt jedneho dna sa zbalim a odidem aj s detmi ze uz to beriem ako otrepanu frazu...je si tak isty tym ze ma zenu a ze sa o mna nemusi zaujimat az na mna serie...rada sa rozpravam rada komunikujem on to vie a tak raz ked deti zaspali hovorim podme sa rozpravat..tak jeho odpoved bola ze mi uz nema co povedat...akoze som sa zasmiala ale bolo mi to luto...o sexe ani nehovorim.som mlada a aj on a nejako sa to po svadbe posralo...nechceli sme hned deti cize nebol to stres z pocatia ale odmietal sex...ja sex milujem je to pre mna urcity druh relaxu a upokojenia proste ho zboznujem a s nim sa to dalo cim dalej tym menej.raz mi povedal ze tak raz mesacne by mu stacilo..no kks on raz mesacne ja raz denne...niekedy nechcel aj tyzden a to sme boli bez deti..tak som sa s nim hadala ze ked ma nelubi niesom prenho sexi nech ideme od seba ze nie ...ci je gay sa smial ze nieje...ani nechapem ako sa nam podarili deti.doteraz sa smejeme ze som ho znasilnila...co bolo vlastne aj pravda...bol donuteny...on ma kludnu a flegmaticku povahu nebije ma ani nic ale vie ma urazit na totalku...ako priklad uvediem ze ked dosiel domov bola dohoda ze sa postara o deti...predsa som a nimi kazdy den a uz mi z nich sibalo obe deti su este male...nejako som bola stale unavena a tak som poobede vzdy spala.po case mi povedal ze nic nerobim len drichmem cez den...neskor sa zistilo ze som anemicka preto ta unava.aby ste chapali on robi v zahranici a ked dojde domov sa stara a ja aby som oddychla a potom ma takto urazi....potom mi raz povedal ze ci mam niekde v manualy napisane ze on sa musi starat...a naposledy som ho poprosila nech pozbiera chrumky zo zeme ja som sa sla salit s detmi tak mi povedal ze ci dosiel domov na to zeby chrumky zbieral...proste ma tak vie urazit s tymito narazkami az ked som cakala druhe babo a sa zase ku mne spraval ako k samozrejmosti som revala kamosovy do telefonu ze uz to s nim neviem vydrzat ani koli detom...on je super otec nakrmi prebali uspi...ale sem tam si pohuci.ale viac ma serie to ze ja som pre neho samozrejmost.na nete najlepsi manzel na svete ako nas miluje vypisuje posiela pusinky ako mu je smutno.....a dojde domov a ledva to pusu da slovo milujem ta nevie povedat kvety nepoznam.ak ho poziadam ze chcem aby ma vzal na veceru aby vybavil strazenie k detom nikdy sa toho nedozijem.az ked si to vybavim sama mozme niekde ist...vsetko doma riadim ja..ja platim ucty kupujem vsetko a rozhodujem ale aby ste chapali ja chcem spolocne ale jeho odpoved je mi to jedno.co bude na obed.jemi to jedno.pojdeme niekam na vylet je mi to jedno.kam pojdeme jemi to jedno...uz som mu davala aj take ze do rana vymyslis kde pojdeme na vylet.myslite z evymyslel...nie...sak minule ma dojal ze nieco treba do auta a uz hned zacal utocne ze sa to musi vymenit a bla bla a ja hovorim sak ok peniaze su a on na mna ze sak ked sa chces ten tyzden vyvazat na aute musi sa to opravit...boze zeny skoro som ho zabila.ze vyvazat.az ist na nakup a raz niekde na vylet...ci niekam.auto ma inak on na cestovanie.znova urazka ☹ a ono ma to strasne ubija.berie ma ako samozrejmost vecne ma urazi a ani v posteli to nieje ono...uz neraz som mala chut od neho odist ale jeho slova ze ak odidem sa zabije lebo on bezomna neprezije a ze mu takto vezmem deti aj ked som mu jasne povedala nech deti do toho netaha ma vlastne uveznil v zlatej klietke...ono ja viem sak poviete ze to je super chlap nebije nefajci nepije sak co chcem...ale trosku tej lasky nehy a opory tiez nezaskodi...a dohovaram a placem uz 7 rokov a vzdy sa napravi na tyzden a potom sa to pokasle
Moj tiez ledva prehavu city, k tomu sa vecne tvati, akoby som mu "zozrala veceru"kamenny vyraz, extremne vazny clovek...
@lalota on nechce hracky jedine co chce je neglize inak nic..v tomto je konzervativny...a jeho vericka.. stara dobra postel...🤦♀️
ty si asi doma s deťmi už dlho a si frustrovaná z toho, ved dajte tie deti tvojej mame alebo opatrovateľke a chodte spolu von, ked tvoj muž to nevie zorganizovať, tak môžeš ty plus ked robí v zahraničí, tak peniaze máte, tak si obstaraj opatrovateľku aspon na pár hodín do týždna a chod si zacvičiť alebo niečo také aj sama alebo s kamoškou, budeš potom viac v pohode a nebudeš riešiť nepodstatné veci
Hej no sibe mi z deti a som dost nervozna...nemam ani kamosky kamosov vsetko vonku ci maju svoje aby so mnou niekto siel posediet citim sa dost sama...ved mala som nedavno meniny a mama ze aky chcem darcek a ja ze aby postrazila deti lebo sme nikde sami neboli.nakoniec mala chytila teploty ako postrazila ale vyvolavala kde sme bo mala je nervna no da sa takto uzit si kus manzela :( a ja tiez niesom na nejake tie hracky ako zazila som ale pre mna zivy je zivy...co vam poviem.pre mna je najlepsia hracka on...ja ho velmi lubim ale ked sa to vo mne hromadi robim sprostosti alebo vybuchnem
Ja si nemyslim,ze si nedospela. To,ze chceme,aby sa k nam chlap spraval ako k zene a sem tam nas polubil,objal je nedospele? Ziadna empatia,tak naco take neempaticke osoby radia. Tvoj chlap je asi odjakziva takyto,je taka povaha,ze neprejavuje city. Uz aj podla toho divneho rodinneho zazemia usudzujem. To,ze ta uraza by som sa snazila obratit na zart. Taketo poznamky ma aj moj,ale on to mysli skor ako zart,aspon to tak beriem,inak by ma piclo. Skus sa povzniest nad to. Chlapi nemaju radi priame rozhovory,ze a teraz sa podme rozpravat. Rozhovor musi byt prirodzeny. Ze si nerozumies s jeho sestrou to by az tak nevadilo asponze sa tolerujete. Ja si tiez so svagrinou nemam vela co povedat,preberieme klasika,co deti,robota,obcas muzov a tam sme skoncili. Potesim ta,vacsinou sa stretnu dvaja,kde jeden je romantik a druhy nie,jeden,vymysla,druhy sa vezie,musime sa doplnat. Polav trosku z romantickych snov,tie su skor vo filmoch. Ak mu chces nieco pekne pripravit,priprav,ale necakaj za to nic a hlavne mu to neokomentuj stylom,ze on ti nic take nepripravil. Jedine,co by som riesila,je sex. Toho je ozaj malo. Inak vase manzelstvo vidim ako bezne manzelstvo po par rokoch. Nenahovorila by si ho do poradne? To zvykne velmi pomoct.
@marca12 ledva som ho dotiahla na spermiogram...on sa mne ledva otvory nie to nejakej cudzej osobe...no nedospele...ja som za tie roky dost dospela a zistila som co chcem..a myslim si ze zasepkat do ucha lubim ta a dat pusu nieje ako z romantickeho filmu to je bezna realita dvoch ludi co sa lubia...pebo nesme spolu tak dlho ale spravame sa aoo krbyze sme spolu desatrocia...a nech to vyznie akokolvek malivherne ja to takto nechcem...kazda zena si zasluzi byt hyckana preco ja potom nemozem...
takých chlapov je málo, čo ti budú po 9 rokoch vzťahu šepkať do uška, že si úžasná a ľúbia ťa, nehovorím, že takí nie sú, ale ozaj niektorí chlapi sú takí, že lásku proste vyjadrujú tým, že zarábajú peniaze, starajú sa o deti, atd. ty svojho muža proste neprerobíš, ked nie je romantický typ, tak sa ním zrazu nestane len tak, ja ťa aj chápem, že ti to chýba, ale zase keby si mala iného chlapa, tak by ti vadilo niečo iné na nom po rokoch, tak to proste chodí
Poradiť si nechaj od psychologicky či navštívte poradňu a nie tu ☺️ Oni vedia lepšie čo s tým
Ani ja nemam chlapa podla predstav,nie je jemny,citlivy,nehycka ma,na druhej strane ma ine klady. Tym sa vzdy utesujem. U vas je horsie,ze si sa mlada vydavala,nemala si cas spoznat inych muzov,preto ta to laka. Ja som v neskorsom veku spoznala mojho a pred nim som mala par vztahov,preto som vdacna zanho,aj ked by som prijala muza,ktory ma objima,prituli,pomojka. Nic z toho noe je,nie je taky typ a uz ani ja
Prestaň dohovarať, prestaň plakať... Toto muži neznášajú. Z vlastnej skúsenosti viem, že žena sa musí zmeniť ako prvá. Máme v sebe neskutočnú silu meniť okolie, ale nie vyhražkami a slzami. Začni sa o seba starať, robiť čo ťa baví, začni napr. cvičiť... Rieš aj svoju dušu, vnútorné nastavenie. A samozrejme, mužov musíš chváliť, oceňovať za to čo robia, nie hrešiť za to, čo nerobia. Hlavne ty sama sa musíš cítiť krásna a milovaná sebou. 🙂
Este ma napadla jedna dolezita vec. Vacsina zien fnuka,ze uz to nie je to,co byvalo na zaciatku,ale na druhej strane. Nie je super,ze sa dokonale poznate,mozte aj mlcky sediet vedla seba a predsa vies,co si ten druhy mysli,citi. Poznas ho podla pohladu. Vies odhadnut,aku ma naladu a podla toho sa zariadit ako nanho a podobne. Neviem,ci mi rozumies,ale som velmi rada,ze po tolkych rokoch mame vztah,kde nevladne nevrazivost a tolerovanie sa len preto,ze ten druhy nema kam ist,tak ostane vo vztahu. Kazdy dlhorocny vztah prejde do streotypu,kazdy chlap je vo svojej podstate rovnaky. To,co ty opisujes je z casti jeho povahova crta a sikovna zena by ho vedela trosicku naucit,ale nie vycitkami,ale nasimi zenskymi rafinovanymi trikmi 😀
Neviem, či si veriaca, vlastne ani nemusíš byť, tu je jeden článok, taky rozhovor ženy s Bohom o chlapovi... Mne sa veľmi páčil aj ma dosť rozveselil
😄
https://www.slovoplus.sk/ako-ho-milovat-bud-jeh...
@ardilla8 a ty si už ako dlho so svojim manželom, že sa musíš premáhať takýmito článkami?
Presne takýto bol môj. Ale na chlp. A ja som bola presne ako ty! Moje rady: 1.deti rýchle vyrastú UŽÍVAJ SI ICH BEZMEDZNÚ LÁSKU ICH OBJATIA tvoj čas slobodne organizovaný tebou. Pospím si s deťmi . Chod s nimi von. Vytvor si priateľstva s rovnako postavenými mamičkami. Nahradis si tak čiastočne potrebu komunikácie. 2. Keď podrastú chod pracovať aj keď nemusíš kvôli peniazom budeš si viac vážiť samu seba. Muž začne viac žiarliť! 3. Nájdite ti spoločných priateľov najlepšie pár kde ty žene dôverujem žeby ti tvojho nechcela a muža ktorý by tvojho kus inšpiroval smerom kde ty túžiš .
nečítala som síce komentáre ale z môjho pohľadu je to síce pre ženu smutné keď ti manžel neprejaví lásku (bez toho by som ja nechcela žiť) ale zas na druhej strane tebe muž dovolí podľa toho čo čítam všetko čo chceš, kam chceš ty ísť tam idete. to ja keď mužovi len naznačím že by sme dade mohli ísť na výlet tak to nehrozí odbije ma že neni čas a nikdy nikam nechodíme. alebo teraz prerábame dom a to je peklo lebo máme úplne ale že úplne odlišný vkus takže u nás to je o strašných kompromisoch. takže čo by som dala ja za to aby mi manžel na všetko prikyvoval a na všetko mi povedal že mu to je jedno nech si to spravím tak ako ja chcem :D :D a teraz k veci skús naňho ísť inak ak ti napríklad povie nech ty vymyslíš niečo čo budete robiť tak skús vymyslieť niečo romantické len pre vás dvoch prekvap ho niečím čo by nečakal. skús ty prvá vynaložiť námahu na nejaké to okorenenie vzťahu a uvidíš možno sa toho chytí. predsa len chlapi sú chlapi ich takéto veci moc nenapádajú. ale ak mu budeš ty častejšie vravieť ako ho miluješ tak sa mu to možno zapáči a začne tiež prejavovať nejaké city. veď za tie roky ho už musíš poznať dobre a pre niečo sa do teba zamiloval a ty do neho tak to len skús obnoviť tak ako na začiatku vzťahu

Ano...neraz mu poviem ze ma stve ze sam od seba nic nevymysli nedonesie ruzu nepozve na veceru ci kino...ta odpovie ze on chce ale nevie kde dat deti...moja matka ci kamoskq by tolko postrazili staci milo poprosit ale on nerad s nimi je...respektuje ich ale nemusi ich...ani krstnu nasich deri ani svokru cize moju mamu...mi nejako vzajomne si neznasame rodiny 😆 a asi sa musim zmierit ze chlap krory nevie prejavit city ich neprejavy...ale ked mna to tak straane serie hneva ze preco...co je na tom take tazke...ved som mu vysvetlovala ze zena je ako kvetinka..o kvetinku sa treba starat zalievat plevat presadzat a ze to je ako aj zo zenou ze musi sa zaujimat a starat...ze ja niesom kaktus....tak sa smial