Samovražda v rodine
Strasne! Neviem co na to napisat,vecne usmiaty si sam zobral zivot? Bozr,ako je to možné? To co sa to v tej hlave urobi...nerozumiem tomu a kolko ludi to uz zrobilo...ono to existuje,len nikto nevie kedy to na cloveka pride:(((
Prepáč, viem že si nahnevaná, ale na takéto vyjadrenia si daj trošku pozor. Ktorý liek nemá nežiaduce účinky? napíš konkrétne akú máš skúsenosť, keď psychiater doje..... niekoho. Lieky ťa k samovražde nedoženú. Mám v rodine takéhoto pacienta a nebyť lekárov a ich starostlivosti neviem kde a či by ešte moja mama bola. Len toto nie je choroba na 1 týždeň a ani sa to nevylieči zachvíľu. Tam sa dávajú lieky a ich účinok treba dlhšie sledovať, nastavovať liečbu pridať, zameniť kombinovať dávkovanie.
Chodila si s ním na vyšetrenia, hľadala si riešenia, pomoc? Ako vieš, že sú lekári na vine a je to len ich robota, juj prepáč, ale takého vyjadrenia čo tu máš ako si ich hneď odsúdila.....
@kvetinka75 to je podla mna este horsie,lebo ludia,co sa uz nedokážu akoby pretvarovat tak ten zial je uz velky.Ked sa este niekto dokaze tvarit ze je v pohode,t.z. ze sa to da este korigovať.
@martul praveze chodila a ako zacal uzivat lieky od psychiatra tak to s nim islo dolu vodou.
a mnohí sú takí, že sa vedia pretvarovať ešte aj pred psychologom, psychiatrom. Povedia také veci, ktoré chcú počuť, aby mali od každého pokoj. A potom rieš a pomáhaj
@kvetinka75 a tomu psychiatrovi to je jedno,oni to beru ako robotu.
a to vieš ako? máš s tým skúsenosť? ty si myslíš že on vidí do hlavy pacienta? že on má vešteckú gulu aby vedel kedy mu klame a kedy nie? To nie je že ideš na rtg a vidíš či je niečo zlomené, prasknuté a pod. Mám najradšej takéto vyjadrenia a pritom si od problematiky ďaleko
@anonym snazis sa vinu na niekoho hodit( teraz na psychiatra).
@martinkatinka zasa neprehanaj a neprezivaj to tak...pisem,ze im je to jedno,beru to ako robotu a ze im je jedno,ci clovek bude zit,alebo sa zabije.
Kopes do vsetkych naokolo. Do lekarov, do liecby....Aj ked si vzdialena rodina, co si nepomohla ty? Neviete, ze nemoze slopat, ked berie psych. lieky? Zil sam-zrejme mal depky, bol zvlastny... Kolko krat si ho bola pozriet, pomoct, povzbudit, povedat mu, aby nepil? Vsetci su na vine, len ty tu teraz robis halo..
Samozrejme, nic to nemeni na tom, ze je to smutne.
@anonym ani to neprezivvam a ani neprehanam. Bola to tvoja rodina.
odpoveď autorke: skončil bohužiaľ tak, ako si to prial. Nikto to nemohol predpokladať. Nikomu sa nezdôveril, nič nedával najavo. V podstate len to, že začal venovať viac času rodine - čo ale manželku práveže tešilo a domnievala sa, že muž si asi uložil priority a došiel na to, že rodina je dôležitejšia, než práca. Ono vlastne až po jeho smrti začalo postupne vychádzať najavo, že sa zabil úmyselne a prečo. Prvé indície na základe pitvy, ďalšie v priebehu nasledujúcich týždňov.
@janne318 prepac,ale myslela som spôsob.
Úmyselná autonehoda. Auto nasmeroval na istotu - a zároveň tak, aby nikomu inému neublížil.
@zuzanka.zuzu
@zuzanna33 Dievčatá no neviem..., nebola som v takejto situácii - no keď niekto ukončí svoj život preto, aby nebol iným na obtiaž - takéto rozhodnutie vyžaduje podľa mňa naozaj silnú osobnosť a obrovskú dávku empatie a lásky k rodine. Bavíme sa o človeku, ktorý by z tohoto sveta odišiel predčasne tak či tak. O človeku inteligentnom, rozvážnom, kariérne úspešnom, ktorý NIKOMU nepovedal, že je smrteľne chorý. Možno plus-mínus pár mesiacov - a trpel by on, trpeli by jeho najbližší. Liečba by bola zdĺhavá, nákladná a neefektívna. Čoskoro by prišiel o prácu, tým pádom celá rodina o gro príjmu. Isteže - po jeho smrti oň prišli samozrejme tiež - no aspoň sirotský, vdovský dôchodok a peniaze z poistky to v tom rodinnom rozpočte ako-tak plynulo vykompenzovali. Plynulo - rozumejte - bez medziobdobia PN, z ktorej príspevok by zrejme nebol ani zďaleka taký, ako jeho plat, a ktoré peniaze by pravdepodobne aj tak išli všetky na jeho beznádejnú liečbu.
Z niekoho uhla pohľadu možno zbabelosť, z iného naopak, sila osobnosti. Myslím si, že nikomu neprináleží takého človeka hodnotiť a odsudzovať. Nikto nevieme, aké myšlienky a pocity sa mu mleli v hlave. A nevieme ani, ako by sme celú situáciu prežívali my, byť v jeho koži.
@janne318 a to sa kedy stalo? Je to cestvy pripad pomerne? Nech uz je to akokolvek,je to veelmi smutne...clovek nikdy nevie ako dopadne😱🤯😬
@janne318 to znie ako z americkeho filmu. V jeho pripade mal viac na mysli inych ako seba a uvedomil si, ze koniec ho tak ci tak caka a tak zrejme ked vedel, ze bude o nich postarane, rozhodol sa takto. Ale ako sa utajit smrtelna choroba?
Ak je človek sám, a pije, môže si za to dosť častokrát vlastne sam k čomu dôjde.
Čo sa dá čakať od života v samote s alkoholom? Dalo sa to predpokladať.
Kopa takých takto končí..
Ale ty stále nechápeš že oni nemajú čarovnú palicku? Nedokážu urobiť abraka-dabra a buď zdravý, ani čary-mary nech tá duša neboli
A musia to brat ako prácu, lebo keby si každého pacienta pripustili k telu, tak sa zbláznia za 2 dni z toho všetkého
Veď skús vyštudovať, skús začať pracovať a uvidis
@martinkatinka kiežby to bolo z filmu. 😢 Žiaľ, je to zo života. 😣 Ako sa dá utajiť smrteľná choroba? No... asi práve takto. Že človek nečaká do konca. 😔
autorke: stalo sa to pred 8. rokmi.
Mal 25, spachal samovrazdu kvoli dievcatu, ktore miloval.
@lija22 mnohokrat mozu.

@anonym Ja nehovorim, ze to nikdy neurobim. Pisem, ze nrchapem preco ten clovek urobil. Jednoducho to nedokazem pochopit. Poznala som ho vela rokov, od maleho decka, presiel si takymi obdobiami...ze fakt zvladol cokolvek a zrazu ..jeden kratky nepodareny vztah a zrazu tu nie je 🤷