icon

Sebecká sestra ?

Včera o 19:51

je od sestry sebecké alebo nie keď mi nepozicala peniaze ktoré som potrebovala pre dieťa keď mi to tento mesiac nevyšlo a oni si idú kúpiť nové auto lebo sa im paci a pritom majú uz 3?

anonym_b7b7f9
Včera o 20:54

Keby Ta bolí zub, čo spravíš?
Mne je takýto ľudí ani neviem, či ľúto ci co s nimi. Ved to je strasne. Mám takú osobu v rodine.

ivicatolic
Včera o 20:55

@anonym_autor je to mrcha

autor
Včera o 20:55

nefajcime ani nepijeme,peniaze dostane až v pondelok keď dokončí čo má rozrobene a paniaze sme minuli na účty a jedlo,a keby sa nam napríklad pokazila práčka bol by to veľký problem a neviem co by sme momentálne robili ja viem ze si musíme urobiť rezervu

anonym_5aca33
Včera o 20:56
@anonym_autor

tak tento mesiac to vyslo tak se nemame navyše

@anonym_autor si na materskej a dieta ide na vylet?😅 s kolkatym uz si doma?? Rodickam by som ani ja nepozicala 😂

miskakyblik

@anonym_autor a aj ti vysvetlila že prečo nepožičia ,? Čo presne ti povedala keď si ju poprosila ?

rivini
@anonym_autor

chceli sme si pozicat na zaplatenie vyletu co malo ist mase dieta so školou,chceli sme 50 eur,sme sestry,ako dvojčatá,vzdy sme si pomahali pomahanim v domácnosti strazenim deti vymienanim veci varenim peniazmi...nikdy sme nemali problém,a vždy sme vrátili,do pondelka by tie peniaze mali naspäť,ja som teraz na materskej a pritom pečiem torty na zakazky a moj partner je remeselnik predovšetkým murar maliar

@anonym_autor pises „vzdy sme vratili“. Z toho jasne vyplyva, ze si poziciavas castejsie. Sestra nie je banka, ma vlastny zivot a moze si kupit aj desat aut. Ak vam to pravidelne nevychadza na zakladne potreby, tak asi budes musiet prestat piect torty a nastupit do ozajstnej prace s pravidelnym prijmom..

autor
@anonym_5aca33

@anonym_autor si na materskej a dieta ide na vylet?😅 s kolkatym uz si doma?? Rodickam by som ani ja nepozicala 😂

@anonym_5aca33 jedno dieťa je v škole a druhé dieťa ma teraz pol roka

lenka.25

No nemyslím si , že keď si idu kúpiť nové auto , že nemá ešte 50€ k dispozícii . Skôr ti nechce požičať , lebo vy dvaja s manželom ste totálne financne negramotní a možno vás to naučí myslieť viac dopredu . Nechápem ako dvaja ľudia , ktorí pracujú , nemajú na výlet pre dieťa . Ale to nemusel byt výlet , dieťa ochorie a lieky sú sakra drahé . Ti by si utekala si požičať na nosné kvapky a sirup ? Veď trochu rozmýšľaj! Sa treba nad sebou zamysli . Sestra dobre urobila a ty sa ešte zdujes . Sú to ich peniaze, nech si kupibkazdy mesiac aj nové auto , teba do toho nič

julish
Včera o 20:57

Ja byt nou, poziciam, bezne poziciavam kamoskam, vracaju bez vyzvania, normalka. Pomahame si, sme ludia

autor
Včera o 20:58

a su dvaja,kupili si 4. auto len tak lebo sa im zapáčilo v inzeráte,ja im yo prajem nech majú o to nejde,len mu prišlo to ľúto že 50 eur proste..a nepovedala mi dôvod a ani som to nerozpitvavala nebudem sa s ňou hádať

anonym_5aca33
Včera o 20:59
@anonym_autor

@anonym_5aca33 jedno dieťa je v škole a druhé dieťa ma teraz pol roka

@anonym_autor ja by som ti nepozicala.si dospela,mas muza, 2decka a nemas 50e??? Ved to je hanba

darijja
Včera o 21:00
@anonym_autor

a su dvaja,kupili si 4. auto len tak lebo sa im zapáčilo v inzeráte,ja im yo prajem nech majú o to nejde,len mu prišlo to ľúto že 50 eur proste..a nepovedala mi dôvod a ani som to nerozpitvavala nebudem sa s ňou hádať

@anonym_autor a co?? Nezavid. Z neba im nepadlo. Maká. Nezivi ju stat. Moze si dopriat

autor
Včera o 21:01
@darijja

@anonym_autor a co?? Nezavid. Z neba im nepadlo. Maká. Nezivi ju stat. Moze si dopriat

@darijja ja viem že môže netvrdím ani opak, vravím mne to len prišlo tak ľúto, nechodila som k nej ako na klavír aby mi požičala

rivini
Včera o 21:03
@anonym_autor

@anonym_autor je uplne jedno, kolko aut. si kupili, alebo kupia. Ty by si skor mala pozerat do svojho rozpoctu a riesit s muzom, preco nemate ani minimalne financnu rezervu a kde by sa dalo usetrit. Lebo vyciciavat zabezpecenu sestru nie je riesenie. Ocividne si si od nej uz viackrat pozicala a uz jej to asi lezie na nervy.

miskakyblik
@anonym_autor

@anonym_autor tak nemusíš sa hádať , len mi to príde divné, že ahoj Kati prosím ťa nepožičala by si mi do pondelka 50 e, vieš nevyšlo nám a dcérke by som chcela dopriať výlet ...a Katka že :, nie...hotovo...príde mi to divné no...každopádne ja by som svojej sestre vždy pomohla ak by som mohla ...a viem že ona mne tiež...dohovoriť alebo finančne ,,vychovať,, sa dá aj inak ako takto ignoráciou...ale tak nevidím do toho to len subjektívne posudzujem no ..

anonym_b7b7f9
@anonym_autor

@darijja ja viem že môže netvrdím ani opak, vravím mne to len prišlo tak ľúto, nechodila som k nej ako na klavír aby mi požičala

@anonym_autor ako je možné, že nemáte nič?
Mladý zdravy chlap, remeselník a Ty rodicak, pridavky....

saxana000
Včera o 21:04

Tiez mi tu nieco nesedi.. o vylete si snad vedela dopredu neplati sa dva dni vopred.. sestra nie je bankomat a dvaja dospeli pracujuci ludia zodpovedni za dve malolete deti by mali mat tolko financnej gramotnosti aby dokazali fungovat bez minusu.. vylet nie je povinny dieta tam jednoducho nepojde lebo na to momentalne nemate financie..

anonym_8fd216
Včera o 21:04

Odveci, ale mňa po prečítaní diskusie by zaujímalo, aký spotrebič, keby sa pokazí, by to nepočítalo do pondelku. To už sme na tom tak zle, že by sme si par dni bez pračky, umývačky, toastera neporadili?

anonym_6f9076
Včera o 21:05

@anonym_autor no mne sa toto nezdá. Určite tam je nejaký rozumný dôvod prečo ti nepožičala a auto to nie je.
Na druhej strane je to výlet. Nejde o stravu alebo zdravie dieťaťa.
Toto by chcelo poznať celú pravdu od autorky.

anonym_35dd15
Včera o 21:08

Klames a ohybas pravdu, tvoja storka ma dier ako sito. Ak si takato necestna aj vo vztahu k sestre. Ja sa jej necudujem.

autor
Včera o 21:11
@anonym_b7b7f9

@anonym_autor ako je možné, že nemáte nič?
Mladý zdravy chlap, remeselník a Ty rodicak, pridavky....

@anonym_b7b7f9 lebo dostane zaplatene za celých cca 5 týždňov až v pondelok keď to odovzdá

autor
Včera o 21:12
@anonym_6f9076

@anonym_autor no mne sa toto nezdá. Určite tam je nejaký rozumný dôvod prečo ti nepožičala a auto to nie je.
Na druhej strane je to výlet. Nejde o stravu alebo zdravie dieťaťa.
Toto by chcelo poznať celú pravdu od autorky.

@anonym_6f9076 ja to beriem ze keby to bolo niečo ako jedlo alebo lieky požičala by mi,mne go len prišlo ľúto, chápem ju,lebo je to blbosť ale aj tak

motylik2559
Včera o 21:13
@anonym_autor

@anonym_autor Autorka napisem ti to napriamo, sebecka si jedine ty a tvoj muz, pretoze na kieho oneho ste si robili dalsie decko, ked nevychadzate s peniazmi???!!!! Toto mi vysvetli...
Neustale spominas ich auta- do ich majetkov ta nic, len zavidis, lebo nemate ani trt nasporeny a koho je to chyba? Za mna ste maximalne nezodpovední a financne negramotní. A pises,ze nechodis k nej pre peniaze ako na hodiny klavira, ale uz si tu sama uviedla, ze "vzdy sme vratili", takze mozno chodis k nej ako na hodiny gitary... Aspon to neskresluj, lebo sa sama zamotas. Popravde ja sa tvojej sestre necudujem. Kebyze nejdete do dalsieho dietata, ktore ma len polroka, tak by starsie dieta islo na vylet (pokial by ste to inak neprehajdakali). Takze nie, sestra nie je sebecka, ale len vy dvaja🤷‍♀️ Sposobili ste si to sami...Takze nezvaluj vinu na druheho.....aj ked to ide najlepsie, ze?

rivini
Včera o 21:15
@anonym_autor

@anonym_6f9076 ja to beriem ze keby to bolo niečo ako jedlo alebo lieky požičala by mi,mne go len prišlo ľúto, chápem ju,lebo je to blbosť ale aj tak

@anonym_autor luto by ti malo byt skor to, ze mate dve male deti a neviete hospodarit. Treba si sadnut, poratat prijmy, odratat z nich vydavky a konsolidovat tak, aby zostala 50 eurovka na skolsky vylet.

basska_b
Včera o 21:24

A niekto iný ti nepožičia? Načo sa budeš sestre doprosovat, ona ma nejaké dôvody, prečo ti to nepožičia. My keď sme kupovali auto, tiež sme šli totálne do mínusu, ešte museli moji rodicia požičať 2000 eur. Takže asi nemá ani tých 50, nemusí mať.

nominativ
Včera o 21:25

Mne je to ľúto z pohľadu dieťaťa. Moje by brali velmi ťažko, keby zvyšok triedy ide na výlet a ono sedí v škole v inej triede. Veľmi by ma to štvalo, mám nepríjemný pocit a to to dieťa ani nie je moje.

Ale nie kôli sestre. Hnevalo a trapilo by ma moje zlyhanie. Áno, každý je z iných pomerov, to dieťa to nejako prežije, nie je to základná potreba... ale naozaj sa to nedalo riešiť vopred a myslieť na to vopred?
Chces povedať, že vám o výlete v takejto sume povedali zo dňa na deň? Nedalo sa ti nad tým premýšľať skôr?

miskakyblik
Včera o 21:27

Ja neviem ľudia ale v dnešnej dobe majú problémy vyjsť aj ľudia ktorí boli na tom ešte pred rokom dosť fajn... Ťa konsolidácia a to všetko čo sa zomlelo za posledný rok je hrozne a takýchto rodín pribúda veľmi , majú pol ročné dieťa čiže v dobe ,,výroby ,, dieťaťa to na Slovensku ešte nebola taká tragédia , to mali bábätko odložiť po narodení lebo teraz nás zastihla blbá doba ? Mne autorka nepríde nejak negramotna alebo závistliva, len mi príde ako 30% sk populácie po tomto marazme čo tu teraz máme.... My sme na tom tiež boli dobre pred rokom, a to som na rodicaku už 4a pol roka , ale aj my utahujeme opasky ako sa dá , chvalabohu máme kde uťahovať ale sú rodiny ktoré nemajú už ani kde utiahnuť a neboli to nejaké socky čo sa nemajú množiť ale normálni bežní ľudia ktorí chcú alebo chceli rodinu... A tu autorka ani nesedí iba na zadku, koľko je takých čo nič nerobia len bedakaju a zobru kade tade alebo si vyberajú partnera pre svoje deti iba ,,frndou,, a potom plaču za ťažký život, také si áno môžu za to samé ale toto v tomto prípade naozaj nevidím....ale je to môj názor teda , tiež neviem podrobnosti ale šokuje ma od vás tie útoky a ponižovanie autorky , to podľa mňa nieje na mieste... Aspoň tú mi to naozaj tak nepríde no...

anonym_244be2
Včera o 21:31
@miskakyblik

Ja neviem ľudia ale v dnešnej dobe majú problémy vyjsť aj ľudia ktorí boli na tom ešte pred rokom dosť fajn... Ťa konsolidácia a to všetko čo sa zomlelo za posledný rok je hrozne a takýchto rodín pribúda veľmi , majú pol ročné dieťa čiže v dobe ,,výroby ,, dieťaťa to na Slovensku ešte nebola taká tragédia , to mali bábätko odložiť po narodení lebo teraz nás zastihla blbá doba ? Mne autorka nepríde nejak negramotna alebo závistliva, len mi príde ako 30% sk populácie po tomto marazme čo tu teraz máme.... My sme na tom tiež boli dobre pred rokom, a to som na rodicaku už 4a pol roka , ale aj my utahujeme opasky ako sa dá , chvalabohu máme kde uťahovať ale sú rodiny ktoré nemajú už ani kde utiahnuť a neboli to nejaké socky čo sa nemajú množiť ale normálni bežní ľudia ktorí chcú alebo chceli rodinu... A tu autorka ani nesedí iba na zadku, koľko je takých čo nič nerobia len bedakaju a zobru kade tade alebo si vyberajú partnera pre svoje deti iba ,,frndou,, a potom plaču za ťažký život, také si áno môžu za to samé ale toto v tomto prípade naozaj nevidím....ale je to môj názor teda , tiež neviem podrobnosti ale šokuje ma od vás tie útoky a ponižovanie autorky , to podľa mňa nieje na mieste... Aspoň tú mi to naozaj tak nepríde no...

@miskakyblik ale oni fakt nemozu hospodarit tak ze v hocijakom momente nemaju nazvys ani 50 eur. A mozno by autorka naozaj mala ist do prace, nestaci " chciet rodinu" ale je nutne ju aj financne zabezpecit. A myslim ze ton odpovedi je aj v dosledku toho ze autorka sa pytala ci sestra je sebecka...

anonym_7876e5
Včera o 22:03
@anonym_autor

nefajcime ani nepijeme,peniaze dostane až v pondelok keď dokončí čo má rozrobene a paniaze sme minuli na účty a jedlo,a keby sa nam napríklad pokazila práčka bol by to veľký problem a neviem co by sme momentálne robili ja viem ze si musíme urobiť rezervu

@anonym_autor Tak si hľadajte takú prácu aby Vám to vychádzalo.Ak taká nie je treba brigádu. Každý sa musí v dnešnej dobe obracať. Nie povinnosť sestrina to nie je aby Vás dotovala. A,že kupuje tretie auto je iba ich šikovnosť.
Vy ste dospelý ľudia a máte sa postarať obidvaja s mužom aby Vám to vychádzalo. Usudzujem, že sestra má asi tvojho požičiavania dosť.
Ja by som sa prepadla pod zem požičiavať (hoc by som letáky roznásala).

anonym_7876e5
Včera o 22:06
@anonym_autor

@anonym_autor Ľúto BY TI MALO BYŤ V PRVOM RADE TO,ŽE AKO RODIČIA SA NEDOKÁŽETE FINANČNE POSTARAŤ O TO, ABY DIEŤA MALO ČO POTREBUJE.
A KONEČNE SA SPOLIEHAŤ NA INÝCH (ÁNO TY SA SPOLIEHAŠ). AK ŤA SESTRA ODMIETLA, ASI VIE PREČO! DOBRE UROBILA.Ako sa inak naučíte spoliehať sani na seba.