Sestra a ja
Musela som sa niekde vypísať.S mojou sestrou som dlhé roky nevychádzala, bola taký poškrabok rodiny, taká mazna, ale keď sa mi narodili deti, tak sa všetko zmenilo. Odrazu to bola milá , ohľaduplná teta. So všetkým mi pomáhala, no bolo super. Po škole sa rozhodla odísť do zahraničia a to bol začiatok konca. Ako neviem presne ako žila, to ma nejak nezaujímalo, ale to málo, čo mi povedala, no dovi. Hovorí sa utrhnutá z reťaze, ani si nepamätám všetky tie mená, ktoré spomínala s kým chodila a iné veci. Ako nechcem zachádzať do detailov, ale snáď si viete všetky predstaviť, čo vystrájala. Ako nemôžem povedať, že sa medzi nami ten vzťah nejak narušil, ale tento jej zhýralý život mi leze dosť na nervy. Mám deti a tie už nie sú slepé. Snažím sa prehliadať niektoré jej výstrelky, ale správa sa ako čistá ............. No nechcem sa tu vyjadrovať o nej vulgárne, ale je toho dosť. A naposledy s čím ma dorazila, že si našla moslima. A vláči sa s ním niekde v tej cudzine, ani neviem, kde, čo je to za človeka, akurát čo mi spomínala cez skype, tak jej navrhol, aby navštívila tú ich rodnú zem.Ako nič proti nim, ale je to normálne? Ja už neviem, ako jej otvoriť oči, nech sa znormalizuje, veď to bola taká super sestra. No čo by ste robili vy?
@jonki .... ako vieš čo? v podstate nič.dala som sem túto tému, aby som videla tento môj pohľad na sestru očami niekoho iného, ale ako som pochopila, väčšine nevadí ako kto žije a ako sa kto správa. a nehnevajte sa, pobavili ste ma niektorými vašimi výrokmi. dúfam len, že svoje deti vediete k tomu, aby raz v dospelosti stáli pri sebe a nezabuchli pred sebou dvere. ja svoju sestru mám rada, a nie je mi jedno kde skončí.
@lyzzy ......... som kľudná, nevidím to na prášky 😀
@rapunzel101 stracam sa ...mat niekoho rada znamena moralizovat o jeho zivote, riesit ho na fore a volat ho poskrabkom rodiny? Tak potom co je nemat rad? uf len si v tom potrebujem urobit jasno nech viem ako viest nase baby 😉
@jonki ..... o tom poškrabku rodiny som to tu už písala, ale budiš, kopni si. u nás je to normálne slovo........ moralizovať o živote, no to je tvoj pohľad na vec. napísala som len to, ako sa správa a chcela som vedieť, čím to je..... a tuná na fóre sa riešia také veci, že fúúúúúúúúúúúhaaaaaaaa ....... takže toľko k tomu...... ak nemáš konkrétny dotaz k téme nerieš, toť hláška našej matikárky 😀
@rapunzel101 no ved ty si napisala ze neocakavas od tejto temy nic...ja len komentujem v ramci tvojich ocakavani....
ja sa nudim, predpokladam ze aj ty sa nudis....tak zabijame cas
@rapunzel101 Mozem otazku? Kolkych moslimov poznas osobne? Kolko moslimskych rodin si uz navstivila? Ja mam 14 rokov moslima, nie som utlacana, mame krasny vztah, este krajsie 2 deticky z neho, nechapem, preco hned odsudzujes a posudzujes ludi, bez toho, aby si mu dala sancu spoznat ich,,, Moslimovia su z mäsa a kosti ako ty,,, nie si o nic lepsia ako oni,,, mojho moslimskeho manzela by som nevymenala za nic,,, 😝 😝 😝 😝
@rapunzel101 ja to vidím takto,viem ,že ta to štve ako ti sestra žije bojíš sa o nu aj ako to ovplyvní deti.Ale čo sa týka deti bud kludná.Deti väčšinou majú na háku ako ich tetušky žijú.A ,že sa vláči s moslimom tak to by vadilo aj mne ,ale ty stým nič nenarobíš,je dospelá a má svoj rozum.Kašli na to,nech si žije ako chcemáš rodinu staraj sa onu.
@rapunzel101 a co take strasne vlastne robi? Uziva si zivot, mozno inak ako ty, ale ak nefici v drogach alebo nejakej ilegalnej aktivite, tak nevidim dovod to riesit.
Zaujimaj sa o jej zivot, nesud ju a bud v prvom rade jej kamoskou.
myslim,ze ta chapem....ale nenarobis so sestrou nic....jednoducho v niektorych situaciach musime nechat ludi narazit ☹
ono mozes chciet dobre,mozes presviedcat,mozes argumentovat...mozes naopak mlcat,respektovat,neriesit=vysledok je zvycajne taky isty
nenarobis nic....a ver,ze viem,co hovorim.....nesuhlasim s nazorom,ze nemas riesit,lebo je dospela.....ono sa to neda,krd clovek vidi ako sa jeho blizky ruti do nestastia...resp.podla nas do potencionalneho nestastia a este je vzdy cas nieco zvratit...
ale je to jeho zivot, jeho buducnost, jeho predstava....a toto jednoducho musis zacat akceptovat,lebo tak max znicis rozmyslanim seba....mozno prave vsetky tie-podla teba vystrednosti- ju donutia dospiet...mozno bolestnejsie ako u inych ludi byva,ale dospeje uricite.....v niektorych situaciach sme sami strojcom svojho stastia
@rapunzel101 ahoj citala som len tvoj prispevok, ale ako tvoja sestra je dospela, a nech si robi co chce, nekradne, nezabija ludi a ze si uziva slobodfu je jej vec, a to ze ty sedis doma as detmi a nemas to co ma ona, tak to nie je o sesterskom vzathu, ak sa vase vztahy extra nenarusili, tak neviem co riesis..
Nech je akakolvek stale je to tvoja sestra, chova sa k tebe slusne? k tvojej rodine? k vasim rodicom? ak ano, tak nech jej obsah zivota teba netrapi, len preto ze tvoje kolaje cesty nezapadaju do jej...
@rapunzel101 hmmm čo je teba do toho, ako sestra žije? kým jej za to nehrozí 25 rokov v tretej nápravno výchovnej, tak si rieš svoj život... čo ťa štve? že sestra neostala doma na dedine za pecou ale užíva si život a je šťastná a spokojná? aj keby hneď robila prostitútku, je to jej rozkrok a jej vec... predpokladám, že ona tiež nemá potrebu riešiť tvoj intímny život, a tiež si možno ťuká na čelo, či si kompletná, že si sa zahrabala tam kde si a máš sex raz do mesiaca a aj to stále s tým istým chlapom... každý si žije tak ako sa mu páči, staraj sa o svoje deti a nie o dospelú sestru...
nieje tu citit troska zavisť? že je mlada , slobodna uziva si????? 😕 😕
@rapunzel101 ja mám tiež sestru o mnoho rokov mladšiu sestru a prestali sme ju riešiť,ked sme jej skákali do usmevu, bolo to už len horšie ☹ mame som poradila berme ju takú aká je a nehovorme jej čo má robiť,dalej som jej poradila ak ju nedokážeš brať taku ako stojí pred tebou,preruš s ňou kontakty,nevnucuj jej svoje nazory,stali sa horšie veci a išlo sestre o život,mama prestala riešiť a sestra pocítila odstup a dostala strach ,že stratí rodinu a začala sa meniť k lepšiemu 🙂 je späť 🙂 na ako dlho,nevieme ale je tu .....
@marse ............ jasné závidím jej, troška chorá úvaha ...........
@rapunzel101 viem aké to je ked máš strach ,že zazvoní telefon ,nebodaj pri dverách a opäť začne hovoriť sestra o tých svojích skúsenostiach,či už s mužmi alebo.......dokonca pípne telefon ,že sms od nej 😒 je to niečo čo sa ťa osobne dotýka 😔 ja tu radšej o tom akých frajerov mala alebo má moja sestra, ani písať nebudem a zavidieť jej nemám čo 😔
@rapunzel101 teba by som za setru nechcela. Nestaraj sa do nej
@rapunzel101 tak co ti vadi?
@rapunzel101 je fajn vediet, ze niekto v rodine sa zaujima, ked vidi, ze súrodenec sa moze dostat svojim spôsobom zivota do problemov.
co je trochu zarazajuce je sposob, akym o sestre hovoris.
znie to tak bez respektu. neviem, ci si to uvedomujes.
dost to protireci tomu, co tvrdis (ze jej chces pomoct, prv nez sa dostane do problemov).
a samozrejme to znie ako ked niekto pise blog s cielom vyvolat na fore dalsiu "burku v serbli".
ale to rychlo ukaze dalsi vyvoj.
ak svoj zaujem myslis vazne, zamysli sa nad tym, ci chces sestre pomoct, alebo ju zmenit na obraz svoj.
@rapunzel101...necitala som osttane prispevky ale musim povedat, ze tvoje zmyslanie je fajn ALE...
Presne viem o com to je. U nas som ja ta vecna rebelka, co neobsedi na zadku, beha svetom hore dole.. a sestra je doma, kludas, rodinny typ.
Cele zle ak mi cely cas rodicia a segra, podotkyma MLADSIA vravia ako zit.. Mam predsa rozum, moj vlastny rozum, vlastne zmyslanie. A tak ako si spravim ja, tak budem mat. Ak sa dostanem do problemov, budu to MOJE problemy, moj zivot, neziju ho za man rodicia a ani segra..
Nedus takto sestru, len sa vam nastrbia vztahy. Nechaj ju na pokoji, je dospela, urcite vie co robi, ma svoj rozum. A robi presne to, co ju bavi.
Ale aby to nebolo cele negativne, je pekne od teba, ze ti na nej takto zalezi a strachujes sa o nu... Len ju prosim nechaj na pokoji ;)
je to jej život...určite by som sa jej doň nestarala.... a čo sa týka tých chlapov, veď hovorí sa, že z najväčšej ku.vy najlepšia žena, no nie 😀
@rapunzel101 môžeš jej povedať svoj názor, ale musíš ju rešpektovať aj s jej spôsobom života. Robiť jej druhú mamu nemôžeš, niekedy si musí človek prejsť rôznymi životnými etapami kým dozrie. Tvoja sestra síce žije inak ako by si si ty predstavovala, ale každý sme iný. Niekto sa musí vybúriť, niekto prechlastať celý mailand, niekto v pokoji a bez vážnych výkyvov prežije svoj život šťastne a nechýba mu žiadny adrenalín atď..
Neprerobíš ju na svoj obraz, rešpektuj ju, ale daj jej pocítiť, že si jej sestra a že budeš pri nej vždy stáť aj keď sa bude nachádzať v tom najhoršom životnom "priesere".
Vieš, ako sa to hovorí, keď budeš do nej hučať, tak si urobí just napriek. A mimochodom, môj brat je moslim a je celkom normálny. Moslim sa nerovná terorista!!!
Zrejme sestra odmalinka len musela počúvať rady rodičov a svojej najmúdrejšej staršej sestry, tak konečne sa od toho chce nejako odstrihnúť. Aj to chápem a myslím si, že to u nej pominie...
@rapunzel101 ahoj, ja by som ju nechala a neriešila by som ..."aby sa znormalizovala" ... ak je inteligentná, tak časom k tomu dospeje aj sama ...v 25-tke som ešte behala po "akciách" a riešila s kamoškami na výške diskotéky ..."seriózny rodinný život" mi nič nehovoril😀 ...a o tri roky som bola už úplne niekde inde😉 aj zmýšľaním aj bývaním.... ale ...chápem ťa, že sa do nej "staráš", lebo mám dvoch mladších bratov a sme dosť súdržná rodina ...všetko spolu preberáme a riešime ...jednak s rodičmi a potom aj medzi sebou a jasné, že keď sa nám niečo nepáči, čo ten druhý urobí, alebo máme na vec iný názor, povieme si to, prípadne o ňom podiskutujeme - v úzkom rodinnom kruhu ("rodinná rada zasadne"...) dohodneme sa, či mu to povieme, alebo počkáme, ako to vypáli ...najmladší brácho bol dosť nevybúrený a povyvádzal toho dosť ...tak, ani ja som nebola tiché stvorenie ... ale doteraz si vážim, že aj keď naši rodičia určite vedeli, čo robíme, nezasahovali a nezakazovali nám nič, "nestarali sa", keď sme už boli dospelí ...skrátka ...dopriali nám voľnosť a asi nám aj "trošku" verili😉 ... no, a taká dôvera, je dobrý základ na zmenu správania osoby , na ktorej ti záleží...
@rapunzel101 moj nazor je , ze jej zavidis podvedome.. lebo ona si uziva a ty si pri detoch .... nechaj deti babke a vyraz za nou do zahranicia aby si ju lepsie pochopila... uziva si zivota ..na tom neni nic zle... toto slovenske sktaulkovanie...
@0silvia0 takto nejako som hovorila milion krát s mamou,viac sestru vytočila ešte ked jej predkladala mňa a brata ako slušne žijeme a máme deti a blááá bláá blááá,naštvala mama aj mňa :P pekne si to napísala,rozumne super 🙂
@rapunzel101 vsetko v poriadku inac?? a co ti ako vadi? to ze je v zahranici , to ze zuruje alebo to ze sexuje s chlapmi? vsetko su to totiz normalne veci, chod niekam von so starym nech ta poriadne pretiahne a daj svojej sestre pokoj prosim ta
ja som bola najmladsie vnuca v rodine a ostatnym si mysleli, ze maju pravo mi kecat do zivota..asi ako sa ty staras do svojej sestry..co mozem, nemozem, co by som mala, nemala, co mam ist studovat, co by sa mi malo pacit, ako sa chovat...skoncilo to tak, ze od 20tky zijem v zahranici, vystudovala som tam VS a rodinu vydavam tak raz za 2-3 roky. Kazdy ma svoj zivot, potrebuje nazbierat skusenosti sam za seba, otukat sa, aby potom mohol rozumne zvazit co je dobre a co nie a mal o com hovorit aj svojim detom. My sme ina generacia ako nasi rodicia, ktori mali zivot doslova nalinkovany...skoncis skolu, stat ti da robotu, kde budes do dochodku a budes rad, ked sa raz v zivote dostanes do Juhosky alebo do Bulharska, budes sa chovat ako vsetci ostatni, nevytrcat z davu, kamaratit sa s ludmi na tvojej urovne a bla bla bla. MM je este vacsi rebel ako ja, pre nasu rodinu uplne neprijatelny, ale nam je spolu dobre a rodina je nam...no nech nenapisem ukradnuta. Btw..nie je moslim ako moslim...poznam ich hodne..su taki aj onaki....
@rapunzel101 ty si akoze dokonala ?
V tom opise som nenasla na tvoju sestru nic dobre a pekne, uz len ten zaciatok - poskrabok!!! Akoze zacni od seba a mozno sa zmeni aj sestra!!!

@jonki Ani to neviem, prestala som to sledovať, keď už to vyzeralo na to lietadlo.