icon

Sestra a ja

rapunzel101
12. jún 2014

Musela som sa niekde vypísať.S mojou sestrou som dlhé roky nevychádzala, bola taký poškrabok rodiny, taká mazna, ale keď sa mi narodili deti, tak sa všetko zmenilo. Odrazu to bola milá , ohľaduplná teta. So všetkým mi pomáhala, no bolo super. Po škole sa rozhodla odísť do zahraničia a to bol začiatok konca. Ako neviem presne ako žila, to ma nejak nezaujímalo, ale to málo, čo mi povedala, no dovi. Hovorí sa utrhnutá z reťaze, ani si nepamätám všetky tie mená, ktoré spomínala s kým chodila a iné veci. Ako nechcem zachádzať do detailov, ale snáď si viete všetky predstaviť, čo vystrájala. Ako nemôžem povedať, že sa medzi nami ten vzťah nejak narušil, ale tento jej zhýralý život mi leze dosť na nervy. Mám deti a tie už nie sú slepé. Snažím sa prehliadať niektoré jej výstrelky, ale správa sa ako čistá ............. No nechcem sa tu vyjadrovať o nej vulgárne, ale je toho dosť. A naposledy s čím ma dorazila, že si našla moslima. A vláči sa s ním niekde v tej cudzine, ani neviem, kde, čo je to za človeka, akurát čo mi spomínala cez skype, tak jej navrhol, aby navštívila tú ich rodnú zem.Ako nič proti nim, ale je to normálne? Ja už neviem, ako jej otvoriť oči, nech sa znormalizuje, veď to bola taká super sestra. No čo by ste robili vy?

alexanotbad
13. jún 2014

@rapunzel101 mna by zaujimalo, kde v tom Tvojom prispevku sa odzrkadluje ta laska k sestre o ktorej pises v dalsich kometaroch. asi v tom, ze Ta ani nezaujimalo ako zila. 😉

cta
13. jún 2014

@rapunzel101 pekný nick taký podpobný ako sa volala RASPUSCHA! Ale späť k tomu čo píšeš. Nepíšeš koľko má tvoja sestra rokov ad1. Ad 2 čo etba do toho s kím chodí? A nech chodí kludne s černochom japoncom izraelčanom alebo aj bohvie s čím teba je čo do toho? Zavidiš jej? Užíva si život a? Závidiš jej že ona si užíva zatiaľ čo ty sa skrúcaš pri deťoch? A čo že chodila s 100 mužov? Nech si užije kím sa usadí. Podľa mňa z tvojej strany ide len o číru závisť!

janka_mamka
13. jún 2014

ja len k tomu moslimovi, oni su sice zvlaštny, to ano, svojský by som povedala, ale k ženám nie su zlí... poznám ich dost..nie jedneho... no a sestru nechaj nech si žije, myslím ž ekaždy jeden by sestru či brata najradšej prefackal..ale čo už..ved možno aj oni nas 🙂 bud si pojde svojou cestou,alebo sa spamäta aj sama..keď padne na hubu 🙂

adri266
13. jún 2014

@rapunzel101 a ja dodam uz len tolko, ze mozes hovorit do zivota svojho manzela, aby nesexoval s kazdou slapkou na kazdom rohu, mozes hovorit do zivota svojim detom, kym nie su plnolete, ale nemozes hovorit do zivota svojej sestry.
Ako sestra by si mala pri nej stat. Mozes jej povedat, co sa jej moze stat, ale nemozes ju ani prefackat, ani zamknut, ani vyhlasit za nesvojpravnu. Je to jej zivot. Kym nerobi dlhy Tebe, kym vas neohrozuje na zivote, nepas PRAVO robit nic.
Mozes sa tu rozculit, aj na nas, ale to je vsetko.

klincek
13. jún 2014

@rapunzel101 mas ip🙂

rapunzel101
autor
13. jún 2014

@cta ...... ja len toľko nemám čo závidieť, môj život je super a deti už chvalabohu za ruku nevodím. neviem čo tu všetky riešite, že jej závidím, preboha čo ? ved to nie je umenie roztiahnuť nohy 😀 .......... a roky som už uviedla , nad 25

rapunzel101
autor
13. jún 2014

@moonlight1210 ............ na môj obraz ju určite nezmením, to sa ani nedá.......... nebudem tu vypisovať ako sme vyrástli, ale v podstate sme sa mohli spoľahnúť len jedna na druhú, takže ak z môjho príspevku cítiť nejakú cynickosť, je to škoda. vždy som bola pre ňu veľká sestra a všetky problémy sme riešili spolu, a to myslím ozaj všetko. .........

katche
13. jún 2014

Necitala som to vsetko, len zaciatok...a asi ani nebudem😀 ale k teme....sestru neries, ak sa ti nepaci jej spravanie, prerus kontakty. Nechaj ju sa vyburit, jedneho dna dospeje. A ze ma moslima? Moslimovia su tiez ludia, len my nie sme zvyknuti na ich kulturu, preto ma mas posobia odstrasujuco.
A naozaj, nestaraj sa sestre do zivota, nesnaz sa jej ho organizovat, treba sa naucit akceptovat sameho seba aj svoje okolie...pokial alkoholicke excesy neprerastaju do zavislosti

Ja som cierna ovca rodiny, moj muz este vacsia, doteraz mam pocit, ze ho moja mama neprijala az tak dobre ako sa tvari, no nikto nema pravo na organizovat zivot. Nikto nema pravo poucat ma AKO mam rozpravat, obliekat sa, spravat sa, ako sa mam rozpravat so svojou dcerou. Nikto, len ja, na to som mala rodicov, ked som bola dieta, teraz uz je to na mne.

Ak chceme niekoho menit, treba zacat od seba

rapunzel101
autor
13. jún 2014

@jalucija ........... nechci ma, veď ani nevieš kto som .............

rapunzel101
autor
13. jún 2014

@klincek ....... ďakujem, presne o tom to je ..........

rapunzel101
autor
13. jún 2014

@rapunzel101 ......... a ešte k tomu, že ma nezaujímalo ako žila, pozerám, že každá si to vykladá po svojom. jednej vadí, že ma to nezaujímalo a druhej, že ma až veľmi zaujímalo. takže takto, nestarám sa do nej a nehovorím jej čo má robiť, ale keď už niečo spraví, tak mi to povie. neurčujem jej toto môžeš a toto nie, ale ak mi sama povie, že spravila som to a to a není to kóšer ani z jej pohľadu, proste si to uvedomí, tak mi nedá, aby som jej niečo na to nepovedala. to jej mám prikývnuť? od detstva sme k sebe úprimné, nikdy sme si neklamali, a že pravda bolí, tak čo už. my si ju vieme povedať na rovinu, nehádame sa , hovorí sa tomu diskusia.

lucinocka
13. jún 2014

@rapunzel101 nikde nepises kolko rokov ma sestra, to je tiez dost podstatne, ak je mlada, tak sa hlada..je pekne, ze ty si svoje miesto nasla, mas svoj zivot svoj svet, muza, deti...ona to este nema, nevie kde sa ma zaradit, tak skusa...co je na tom zle? predpokladam, ze iQ hojdacieho konika mat nebude a dava si pozor a nezbiera vselijake choroby so sebou...co vies, mozno sa ona vyblazni teraz a najde pokoj vo vlastnej rodine a tebe mozno za 15 rokov svihne a budes sa chciet odviazat...
Ak si kazdeho nevodi domov, alebo nevesa svoje fotky a statusy a komentare niekde na FB, kde si to tvoje deti mozu kazdy den precitat, tak nema ich ako ovplyvnovat ..ja by som sa s nou otvorene porozpravala, ako veci vidis ty..a ak jej to vyhovuje a neplanuje na tom nic menit, tak sa s tym zmier..

fidorka7
13. jún 2014

rapunzel,
o svojej sestre sa vyjadruješ s úlným dešpektom a od nej chceš, aby ťa rešpektovala... to nie je umenie roztiahnuť nohy???!!!! toto sa vyjadrí milujúca sestra???? držala si jej ich? no ja ako tvoja "milujúca sestra" by som ti odpovedala, že možno ich roztiahnuť dokážeš aj ty, ale možno je pre teba problém zohnať niekoho medzi ne... hrubá reč, hrubá záplata.
som rada, že nemám sestru, ako ty

rapunzel101
autor
13. jún 2014

@fidorka7 ........... teší ma ............ je to obojstranné

rapunzel101
autor
13. jún 2014

@fidorka7 ............ hej a ešte k tým nohám, ten smajlík tam je asi preto, že to beriem s nadhľadom, čo asi ty nevieš čo je, ináč pochopíš .............

pribinak
13. jún 2014

@rapunzel101 toto co pises je uz chaba zaplata na to co si o nej napisala v uvodnom texte, vacsina z neho precitala a citila despekt az pohrdanie voci nej, potom to roztahovanie noh, akoze asi by si sa mala viac zamysliet nad sebou

sirene
13. jún 2014

Prevychovávať a umravňovať dospelého svojprávneho človeka? To NIE, o to sa snažil aj moj ex a nevyšlo mu to a ty sa ešte aj rovnako ako on vyjadruješ - s neúctou a nadradenosťou...Tak len také klišé - každý má právo na svoje chyby a omyly. Skúsenosti starších sú super, ale tie vlastné na nezaplatenie, tak nechaj sestru "padnúť na hubu", ak si myslíš, že jej niečo také hrozí - poučí sa a dospeje. Ak ti jej správanie prekáža, obmedz s ňou kontakty a máš po "probléme" 😉

rapunzel101
autor
13. jún 2014

...... no díky za vaše komenty a názory, väčšina síce nepochopila o čo mi vlastne šlo, ale raz aj Vaše deti dospejú a potom sa uvidí no nie? .........

jonki
13. jún 2014

@rapunzel101 co sme vlastne nepochopili? co si cakala ze tu pridu baby a budu kydat na tvoju sestru, ktoru si ty vykreslila v svetle v akom si sa ju rozhodla vykreslit...co ako maju povedat...daj jej do nej nemravnica je to, naprav jej zivot, prived ju na spravne chodnicky. Nechapem absolutne o co ti ide, ved preto som sa pytala, co od tejto temy ocakavas. Na co si odpovedala ze vlastne nic.
Tak sa radsej ukludni, podla pasu si z KE (aj ked pochybujem) u nas krasne svieti slniecko tak by mohlo aj u vas. Chod sa vonku vyvetrat a sestru akceptuj taku aka je.

a ake budu nase deti...to uz prosim nechaj na nas a na ne 😉

gabrielkaa
13. jún 2014

Skus tvoj uvodny prispevok,ktorý začal diskusiu dať prečítať sestre. Na jednej strane chápem obavy, ale na strane druhej mi to pride neuprime, lebo to ako sa o nej vyjadrujes a to,že to píšes na verejne fórum cudzim ludom, to mi nepride až také uprimne. Tiež mám sestru ...

nadineqq
13. jún 2014

@rapunzel101 sestry si maju pomahat, to je pravda, ale ty nemozes chciet, aby sestra zostala doma pri tebe preto, aby ti pomahala s detmi a ulahcovala ti zivot len preto, ze tebe sa tak lahsie zije...
ako pises, vsetko bolo ok, pokial bola dobrou tetou a pomahala s detmi...
problem vznikol vtedy, ked sa rozhodla odist do zahranicia a zit svoj zivot...ty si sa rozhodla mat deti preco teraz vyzadujes od sestra aby sa o ne starala a nezila svoj zivot ale ten tvoj? daj sa do poriadku a ak nemas zivot podla svojich predstav, mas v moci zmenit to aj ty...v prvom rade sa ukludni, vezmi rozum do hrsti a zacni budovat svoje vlastne stastie....za svoj zivot si zodpovedna len ty sama, vela stastia a pokoja ti prajem 🙂

fidorka7
13. jún 2014

rapunzel,
no škoda že o tebe sa ešte nedá povedať, že si už "dospela", niekto hold nikdy nedospeje do štádia inteligencie a nadhľadu, napriek tomu, koľko má rokov.
Ak by si už teda mala ten nadhľad a skúsenosť a životnú múdrosť, keď ideš poučovať sestru, robila by si to inak, s citom, láskou a na úrovni.
Ty úroveň bohužiaľ nemáš...

fidorka7
13. jún 2014

a tak ako dospejú naše deti, tak dospejú aj tie Tvoje... ak nezmeníš svoj postoj a prístup. ľutujem ich už teraz.

fidorka7
13. jún 2014

a to, čo si o svojej sestre myslíš, a ako sa o nej vyjadruješ, nezjemní a nezmení ani 200 smajlov, vždy to bude už len Tvoj kŕč. Myslím že si sa o nej vyjadrila jasne v riadkoch i medzi nimi.

rapunzel101
autor
13. jún 2014

@fidorka7 .......... 😀..............

fidorka7
13. jún 2014

aj táto Tvoja odpoveď vystihuje výšku Tvojho IQ a EQ. Škoda že sa nevieš takto tešiť z úspešného života svojej sestry...
P.S. nepukni od jedu a závisti. 😉

rapunzel101
autor
13. jún 2014

@nadineqq ........... no pobavila si ma, pretože moja sestra má po 25, tým nemyslím 25 a ja mám 15 ročnú dcéru, tú už netreba prebaľovať 😝 ........ v zahraničí je už cc 10 rokov a tento stav ako som ho popísala je aktuálny

rapunzel101
autor
13. jún 2014
rapunzel101
autor
13. jún 2014

@fidorka7 ...... len aby teba neroztrhlo 🙂 ............ 😀 😀 😀 😀 ............. aj to svedčí o úrovni človeka v komunikácii

fidorka7
13. jún 2014

nemaj obavy, ja nezávidím svojej sestre jej aktívny život. Prosím, pridaj ešte 10 smailov, aby si nám ukázala, ako veľmi si nad vecou...