Sestra ma nenávidí

veronika_5520
5. máj 2014

Ahojte. Ťažko sa mi o tom píše, ale už naozaj nevládzem. Mám sestru, o 2 roky mladšiu. Nikdy sme spolu dobre nevychádzali, ale naše vzťahy sa veľmi výrazne zhoršili po tom, čo sme sa vydali a narodili sa nám deti. Najhoršie je,že otec drží stranu iba jej, matka je neutrálna. Veľakrát som ju počula, ako vykrikovala,že keby mňa nebolo, aký by mala iný život, ako ma strašne nenávidí, rôzne vulgarizmy na moju adresu, obdobne sa vyjadruje aj o mojom manželovi, o mojich kamarátkach a čo ma najviac trápi, nadáva aj mojej 2 ročnej dcére. Pritom je vysokoškolsky vzdelaná,ale čo viem, v každej práci do ktorej nastúpila, sa len sťažovala ako jej každý ubližuje. Ja vlastne ani neviem, odkiaľ pramení jej nenávisť, teraz je situácia taká, že už sa ani nezdravíme a nedokážeme si podať ruku pri narodeninách či meninách. Ja som mierumilovný človek, snažím sa s každým vychádzať, ale ona práve naopak. Každý je taký, onaký, každý jej ubližuje. Obávam sa, že pomery medzi nami už iné nebudú a veľmi ma to trápi. Aj maminu to trápi, vidím to na nej. Myslíte,že je nejaká šanca alebo spôsob to zmeniť?

ajtosastava
5. máj 2014

Úprimne, z toho čo si napísala sa to, zrejme, zmeniť nedá. Zmierila by som sa s tým a sestre sa vyhýbala ak by to šlo. Ale ak by začala nadávať mojej dvojročnej dcére, tak po nej skočím a zopár pekných by som jej vylepila, aby si to zapamätala (hlavne ak by to bolo bezdôvodne a akokoľvek vulgárne). 😠

kikushka2386
5. máj 2014

@veronika_5520 nieco podobne som si zazila aj ja z sestrou.ale nemuseli sme sa ani jedna druhu.ked som sa dala dokopy s mojim manzelom snazila sa nas rozhadat uplne bludy rospravala o mne.potom utiekla z domu za jej chlapom.po tych reciach ak ma spinila som sa snou uplne prestala rospravat.tym ze utiekla tatko sa na nu hneval mamka na zaciatku tiez ale postupne ako tak s k nej cestu nasla.dlho som ju nechcela vidiet neznasala som ju.a dako casom sa to polepsilo.prisla k nam na navstevu nejako sme sa pustili do reci.nastastie nebyvame blizko seba ale tak volame si ked sa da.skus s ju nevsimat nerospravaj sa snou pride na to kde robi chybu

coffea
5. máj 2014

Na mna moze povedat kto chce co chce. Ale ako nahle si niekto bezdovodne otrie usta o moje bezbranne dieta tak po nom skocim sta tiger. Taku by som jej strelila ze by usta dva tyzdne nevedela pouzivat. Ale to je len moj nazor.

veronika_5520
autor
5. máj 2014

Baby,ona na moju malú nenadáva priamo,ale len vtedy, keď si myslí, že nepočujem. Napr. keď sa ona vydávala, moja dcérka mala 3 týždne a ja som bola u kaderníčky,keď mi manžel zavolal, že čo si to dovoľujem ísť kaderníčke, keď doma treba toľko vecí pochystať, potom zaútočila na mamu, že to preto nie je nachystané, lebo sa mi stále stará o "pankharta" ako by ste sa zachovali? To len manžel počul a zatelefonoval mi to skoro som u tej kaderníčky skolabovala.

coffea
5. máj 2014

@veronika_5520 spytala by som sa ci je to pravda. A hned nato by jej zopar letelo. Ale to je len moj nazor.

sisaha
5. máj 2014

@veronika_5520 a manzel nezareagoval? v tej chvili mal vyskocit a riesit to s nou..
V kazdom pripade, ja by som poziadala mamu, aby oslavy boli robene extra a urcite by som sa s nou prestala stykat..

lulu369
5. máj 2014

@veronika_5520 ako som čítala tvoje riadky, tak úprimne povedané - radšej žiadnu sestru ako mať takú ako máš ty ☹ A keď si niekto dovolí nazvať tvoje dieťa "pahkhartom" tak to nie je normálny človek!!! sestra nesestra ale to je moc...Viem, že ťa to mrzí, ale nechaj to tak, možno raz príde deň a pochopí, že sa tak správať nemala 😒

veronika_5520
autor
5. máj 2014

Problém je, že my bývame u rodičov, sestra s rodinou inde ale často k nám chodievajú.
@sisaha zareagoval tak, že mi volal akurát ma kaderníčka česala ja som nechcela ísť ani na svadbu, ale išla som len kvôli ostatnej rodine. Inak sa často o malej vyjadruje že pankhart baby ako mám reagovať som zúfalá.

sisaha
5. máj 2014

@veronika_5520 v prvom rade si s nou sadni ty a manzel a dôrazne ju požiadaj, aby sa prestala tak vyjadrovať o vašom dieťati, pretože iba zakomplexovaný človek si lieči svoje sebavedomie na detoch. pokial nie je možné sa odsťahovať od rodičov, tak sa jej skúste vyhýbať...

veronika_5520
autor
5. máj 2014

@sisaha nedá sa s ňou rozprávať normálne jej nenávisť ku nám je bezhraničná, rozhovor s ňou už skúšať nebudem! Napr. poviem jednu situáciu, ktorá sa mi stala vo februári. Manžel mal podozrenie na onkologické ochorenie našťastie sa to nepotvrdilo a znamienko bolo nezhubné, no keď sme čakali na výsledky z histológie, tak som jej volala lebo som bola psychicky na dne a ona mi povedala, že ona mi psychoterapiu po telefóne robiť nebude! Chápete to?

coffea
5. máj 2014

Sa cudujem tvojej mame, ze to dovoli a prehliada. V prvom rade, je nezodpovedna vasa mama ze jej nic nepovie za to ze uraza nevinne vnuca.

veronika_5520
autor
5. máj 2014

@coffea to máš 100% pravdu, lenže veci sa majú tak,že sestra chodí len na návštevu s rodičmi bývame my (našťastie už dlho nebudeme) a mama sa bojí, že keby jej niečo povedala, tak by už nikdy neprišla ani s jej synom, t.j.nevidela by druhého vnúčika, chápeš? Mama je strašne submisívna, na jednej strane sa snaží byť spravodlivá, ale nie je.

eeffka
5. máj 2014

@veronika_5520 sorry ale to co ste za rodinu? keby sa moja sestra takto vyjadrila o mojom decku tak by dostala po papuli 3 a to hned naraz ( oo mamy, môjho muza a 3odomna)

nikawero12
5. máj 2014

@veronika_5520 zrejme to je problém vašej rodiny, že mama je submisívna. Matka by mala byť tá,ktorá by mala zakročiť, ked sa v rodine dejú takéto neprávosti. A ako napísala @eeffka, mama by mala sestre riadnu vlepiť, ked sa neúctivo vyjadruje na adresu svojej sestry a jej dieťaťa.

slniecko2
5. máj 2014

@veronika_5520 Takto: v prvom rade nie je dobré aby ste sa so sestrou nenavideli. Zial je asi nejaka vadna a zrejme z jej strany bude treba vela casu aby ju to preslo alebo aby sa zmenila. Je vhodne, aby stale vedela, ze je tvoja sestra aj ked sa sprava ako mrcha. ale co je najdolezitejsie je to, ze NIKTO nema pravo utocit na teba, tvojho manzela ani tvoje dieta- na to nema narok ani tvoja sestra, ani matka, otec, jednoducho nikto. Je to tazke, ak si mierumilovny clovek, ale ak nabuduce sa udeje nieco take, ako ze tvoje dieta nazve pankhart- hned v ten den ju kontaktuj a pekne od srdca jej povedz, co si o tom myslis- nie stylom, ze je krava a ine nadavky (teda ak zacne ona, tak pokojne aj ty), ale hlavne jej povedz, ze si to nebude dovolovat a basta- to je najucinnejsie. Nevadi, ze byvate u rodicov, musi pocitit, ze vies co robi, ake hnusne veci hovori a ze ty to nebudes znasat.

mysicka36
6. máj 2014

citujem: potom zaútočila na mamu, že to preto nie je nachystané, lebo sa mi stále stará o "pankharta"

po tomto by mala dostať riadnu facku od vašej mamy 😲 a čo sa čudujem, že jej nenatiahol jednu tvoj muž. Môj by to asi spravil.

Ja z tohto vidím len to, že tvoja sestrička je od malička rozmaznaný fracek a dobre to zneužíva.

coffea
6. máj 2014

Tak radsej nechas kydat na svoje dieta? No aj tak sa da aby bol klud v rodine.
Myslim si, ze tvoja sestra ti neskutocne zavidi. Zavidi ti tvoju dceru, tvojho muza a cely zivot aky mas. Tam ti uz len poradim usmievaj sa jej do oci a chval sa ako vam je dobre. Ju potom rozklbne sta hada a budes mat svaty klud. :o)

maznacik007
6. máj 2014

podla mna je tam nieco osobne co si nenapisala ...

a vasa mama strazi aj jej dieta myslim samostatne nie spolu s tvojim? nemoze byt tam niekde problem ze kedze byvate vy u rodicov tak na nich uz neostava cas, energia atd...

magdalenkami
6. máj 2014

mozno si este z detsva nesie nejaku krivdu,pre nu je to mozno stale nevyriesena vec,pre tebe uz davno zabudnuta-skuste zalovit v pamati

marse
6. máj 2014

@veronika_5520 ja by som si pri najbližšej možnosti sestru posadila, a od srdca jej povedala všetko co si myslim a citim.. nakolko je vzdelana a dospela, sama majuca rodinu by to mohla pochopit a ked nie tak nech ide kade lahsie, prerusila by som kontakt,, ked budete vediet ze ma prist sa zdekovat alebo ignorovať.

veronika278963
6. máj 2014

No veď ty si na polutovanie, ake tazke to mas. A nie si to náhodou ty, čo robis ludom okolo teba a tvojej sestre peklo? Len tak nahodou si neukradla tvojej sestre lekarsku peciatku a zneuzila na zaobstaranie psychotropnych latok, nekradnes nahodou rodicom peniaze? nie si to ty, co nadavas tvojej dcere, že stena, na co sa okotilo, len starosti su s nim? Ake vulgarizmy ti chrlia z ustociek, matke, co sa ti o dieta stara, si minule facku vylepila, ci nebola si to ty a vlastne decko o zem slahla? Davno ta rodicia mali z domu vyhodit, aby si zacala zit realny zivot. preboha, ved to sa tu ani neda napisat, co mas vsetko za sebou. Hanbi sa .Aspon keby minimalna sebereflexia u teba fungovala, ale zial nie.

filipal
6. máj 2014

fiiiiha! Veroniky su dve! a pohlad z druhej strany....

danielahamar
6. máj 2014

@filipal tak toto bude ešte zaujímavé 😀

macamac
6. máj 2014

@veronika278963 a ty si jej sestra? 😕

emma_932
6. máj 2014

tiez by ma to zaujimalo.....

marcelasladeckova
6. máj 2014

Ked chcem zo seba robit chudatko pred neznamimi ludmi, aspon sa odhlasim z kona ked odchadzam :D

barbara088
6. máj 2014

Kokos toto je huste

mnamko
7. máj 2014

nie je náhodou zamilovaná do tvojho muža?

dafnea
8. máj 2014

@veronika_5520 keď som toto čítala tak ako keby si písala o mne a mojej sestre. Presne to isté :( otec jej ešte aj auto dáva. U nás je to ešte aj tak, že ona má ale konflikt aj s otcom no on stále "skáče ako ona píska" a všetko si musím vytrpieť ja. Tiež nechápem odkiaľ to pramení a ja som tiež mierumilovná, ale ona si v sebe niečo rieši a myslím, že nik jej oči neotvorí. Tak aj tvoja sestra je vo vnútri asi nešťastná a to jej produkuje hnev na každého. Ona možno sama nevie prečo. Proste sú to slepí ľudia, neuvedomelí. Nič s tým nikto neurobí kým sa sami nenájdu, ostane to tak. Netráp sa preto. To sa týka iba jej a ty s tým nič nespravíš. Tak to je.

dafnea
8. máj 2014

@veronika_5520 a určite by som nešla na to žiadnymi nadávkami ani ničím. To nefunguje. Pamätaj si že konflikt plodí len konflikt a zlo plodí zlo. Myslím si, že aj pre seba viac spravíš ak ti povie na dieťa pankhart alebo pod. tak príd k nej, pohlaď ju a povedz jej - viem, že raz si uvedomíš čo si povedala a bolesť na duši ti to vráti späť. Váž slová lebo tie čo vyslovíš sa ma nikdy nedotknú , ale tebe sa vrátia 1000krát. Možno to hned nepochopí, ale raz sa jej to vybaví. Keď uvidí, že sa ťa nedotkne to aká je, že si kľudná a že aj napriek jej zlobe ty do seba jej zlo nepríjmeš tak sa to raz zmení. Bol by to zázrak keby to bolo hneď, ale raz si určite spomenie neboj.