icon

Sestra sa bojí, že jej porodím na svadbe

25. jún 2022

Ahojte baby.
Neviem úplne čo tu od toho očakávam a bude to dlhšie, ale asi sa potrebujem trochu vysťažovať lebo rodine sa nemôžem a možno mi aj poradíte.
Som vydatá a čakáme vytúžené bábo a mám mladšiu sestru. V nedeľu sme boli na obede u mojich rodičov a sestra sa bude o 2 týždne vydávať, je celkom nervózna a začína jej to prerastať cez hlavu a vybuchuje lebo chce mať všetko dokonalé, to je k situácii.
Po obede som umývala riady v kuchyni, manžel s ocinom išli do záhrady pozerať novú kosačku a mamina sedela s kávou v altánku a sestra zostala sedieť v kuchyni a videla som na nej, že mi chce niečo povedať.
Nakoniec z nej vyšlo že ona sa strašne bojí, že jej porodím na svadbe. Ono ja mám totiž termín v piatok pred svadbou tak jej hovorím, že proste môžem porodiť kľudne aj dnes, málokedy sa to podarí presne na termín a my sme si to nevypočítali naschvál aby som jej rodila na svadbe ale proste stalo sa že to takto vychádza a v takto vysokom tt jej nemôžem nič zaručiť.
Ako poviem rovno, že sa ma to dotklo lenže ona nepochopila a ešte pokračovala, že aj keby nie, tak sa ma všetci budú len vypytovať a brucho mi chytať a keby áno, tak rodičia jej odídu zo svadby so mnou do nemocky a vlastne si ani nezatancujem ani nevypijem ani družičkovské šaty nebudem mať ako ostatné, lebo by som v nich vyzerala ako vandel a že ona si to tak nepredstavovala.
Proste naštvala ma aj hormóny spravili svoje a už som sa neovládla a vynadala som jej, že sa celý svet netočí len okolo jej svadby a dieťa sa nebude pýtať na svet podľa jej harmonogramu a že je rozmaznaný fracek. Ona sa rozplakala a vykričala mi že nemám na tú svadbu ani chodiť a bude to pre všetkých lepšie a ruší mi pozvanie.
Ja som nahnevaná odišla domov (čo som asi nemala robiť ale tak nerozmýšľala som, lebo mi prišlo že žiarli a nemá rada naše bábo a ozvali sa medvedie pudy a prášila som domov).
Povedala som to doma manželovi a že on na tú svadbu pôjde lebo jemu pozvanie nezrušila a že predsa by asi bolo lepšie aby som zostala doma a mala pekne tašku do pôrodnice nachystanú ako sa natriasať na svadbe.
Volala mi aj mama ktorej sestra všetko vyslepičila a že vraj mám chápať že je v predsvadobnom strese a ona to tak nemyslela a nemám byť na ňu taká prísna lebo ona sa len bojí že jej pokazím jej veľký deň a že možno budem mať už aj po pôrode a budem v nemocke alebo oddychovať doma a nemám to dopredu ani riešiť a urážať sa.
Ako ja neviem čo mám teraz robiť, lebo som vlastne ja vyšla z toho ako tá zlá a nechápavá sestra (inak sestra nekomunikuje, neopsravedlnila sa a stojí si za tým čo povedala) a všetci to berú že len mnou mlátia hormóny a že je normálne povedať tehotnej žene, že pôrodom pokazí niekomu svadbu.
Ja teda neviem kedy porodím (bodaj by som vedela) ale ak to do svadby nebude, tak ja neviem či tam teda mám ísť alebo nie keď mi zrušila pozvanie, lebo zase pred ostatnou rodinou ktorá o konflikte nevie budem za debila čo sestre neprišiel na svadbu.

Strana
z10
sashabb
28. jún 2022

@lienka.7 ale veď autorka písala, že je s tým ok, a že manžel tam pôjde aby vysvetlil prečo tam ona nieje.
Ja neviem naozaj prečo nečítate všetko. Veď autorka všetko písala, a vy sa tu stále opakujete a píšete ohľadne toho čo už ona vysvetlila.

jaskolka
14. júl 2022

Autorka, mňa by veľmi zaujímalo, ako to nakoniec dopadlo?

lenka9g
14. júl 2022

Napíš nám ako to dopadlo 😉

oblecenie99
14. júl 2022

Jéj, naozaj, aj mňa to celkom zaujíma 🙂

iwesska
14. júl 2022

Ty si jej mala povedat,ze nechapes,co je ona za sesteru,ze si svadbu naplanuje zrovna v termine porodu. Ze teraz miesto svadby budes mozno rodit,ani si nezatancujes,nevypijes. Cele si to mala otocit na nu. A boli by ste si qvit🤷‍♀️

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
mmrkwa
14. júl 2022

Wow, sestra je adeptka na bridezillu roka.

beata_k
14. júl 2022

No uz si porodila? Sestra sa vydala? 😁

fiirsttiime
14. júl 2022

Baby ešte ste si nezvykli ze tu žiadny príbeh nema koniec 😄

jaskolka
14. júl 2022

@fiirsttiime však to... Ale tento ozaj bol zaujímavý, stalo by za to, dozvedieť sa finále

bessdonna
16. júl 2022

preco sa neda otvorit jej profil?uz neni na koniku alebo daju sa nejak anonymne polozit otazky?

martinaju
16. júl 2022

@bessdonna je to anonymny prispevok

cervenaruza123
16. júl 2022

Mozno tu este napise, lenze mali v rodine svadbu, pravdepodobne uz aj porodila, takze teraz dlhsie nebude mat cas tu pisat podla mna, aj keby chcela. Urcite momentalne v rodine musia riesit milion inych veci. Mozno sa raz dozvieme zaver, ale ktovie kedy.

lamonita
15. aug 2022

Tak po mesiaci skúsim... budeme vedieť ako to dopadlo?🤔😉✌️

janica_
25. jún 2024

@lamonita nebudeme 🙂 snad ziju stastne na veky vekov

bessdonna
26. jún 2024

@janica_ skoda,mam tak rada,ked sa dozviem sa ako sa skoncil nejaky pribeh.

Strana
z10