Sestra sa bojí, že jej porodím na svadbe
Ahojte baby.
Neviem úplne čo tu od toho očakávam a bude to dlhšie, ale asi sa potrebujem trochu vysťažovať lebo rodine sa nemôžem a možno mi aj poradíte.
Som vydatá a čakáme vytúžené bábo a mám mladšiu sestru. V nedeľu sme boli na obede u mojich rodičov a sestra sa bude o 2 týždne vydávať, je celkom nervózna a začína jej to prerastať cez hlavu a vybuchuje lebo chce mať všetko dokonalé, to je k situácii.
Po obede som umývala riady v kuchyni, manžel s ocinom išli do záhrady pozerať novú kosačku a mamina sedela s kávou v altánku a sestra zostala sedieť v kuchyni a videla som na nej, že mi chce niečo povedať.
Nakoniec z nej vyšlo že ona sa strašne bojí, že jej porodím na svadbe. Ono ja mám totiž termín v piatok pred svadbou tak jej hovorím, že proste môžem porodiť kľudne aj dnes, málokedy sa to podarí presne na termín a my sme si to nevypočítali naschvál aby som jej rodila na svadbe ale proste stalo sa že to takto vychádza a v takto vysokom tt jej nemôžem nič zaručiť.
Ako poviem rovno, že sa ma to dotklo lenže ona nepochopila a ešte pokračovala, že aj keby nie, tak sa ma všetci budú len vypytovať a brucho mi chytať a keby áno, tak rodičia jej odídu zo svadby so mnou do nemocky a vlastne si ani nezatancujem ani nevypijem ani družičkovské šaty nebudem mať ako ostatné, lebo by som v nich vyzerala ako vandel a že ona si to tak nepredstavovala.
Proste naštvala ma aj hormóny spravili svoje a už som sa neovládla a vynadala som jej, že sa celý svet netočí len okolo jej svadby a dieťa sa nebude pýtať na svet podľa jej harmonogramu a že je rozmaznaný fracek. Ona sa rozplakala a vykričala mi že nemám na tú svadbu ani chodiť a bude to pre všetkých lepšie a ruší mi pozvanie.
Ja som nahnevaná odišla domov (čo som asi nemala robiť ale tak nerozmýšľala som, lebo mi prišlo že žiarli a nemá rada naše bábo a ozvali sa medvedie pudy a prášila som domov).
Povedala som to doma manželovi a že on na tú svadbu pôjde lebo jemu pozvanie nezrušila a že predsa by asi bolo lepšie aby som zostala doma a mala pekne tašku do pôrodnice nachystanú ako sa natriasať na svadbe.
Volala mi aj mama ktorej sestra všetko vyslepičila a že vraj mám chápať že je v predsvadobnom strese a ona to tak nemyslela a nemám byť na ňu taká prísna lebo ona sa len bojí že jej pokazím jej veľký deň a že možno budem mať už aj po pôrode a budem v nemocke alebo oddychovať doma a nemám to dopredu ani riešiť a urážať sa.
Ako ja neviem čo mám teraz robiť, lebo som vlastne ja vyšla z toho ako tá zlá a nechápavá sestra (inak sestra nekomunikuje, neopsravedlnila sa a stojí si za tým čo povedala) a všetci to berú že len mnou mlátia hormóny a že je normálne povedať tehotnej žene, že pôrodom pokazí niekomu svadbu.
Ja teda neviem kedy porodím (bodaj by som vedela) ale ak to do svadby nebude, tak ja neviem či tam teda mám ísť alebo nie keď mi zrušila pozvanie, lebo zase pred ostatnou rodinou ktorá o konflikte nevie budem za debila čo sestre neprišiel na svadbu.
@missdiva neviem ale tak všetci sa chytili len tých rodičov, lenže jej vadí aj že by mi ľudia chytali bruško a pýtali sa ma, aj že jej pokazím americkú tlupu družičiek v rovnakých šatách, ale keď sme sa o tom bavili tak sa tvárila že to chápe a teraz na mňa vybalila čo všetko jej na mne vadí. Aj ja som mala stres pred svadbou a toto som nerobila. Ako nech si má každý svadbu akú chce, ale vykázala deti zo svadby, teraz už aj tehotnú sestru a o chvíľu vykáže aj všetky pekné ženy aby jej náhodou nekradli pozornosť.
SPRÁVNE SI JEJ VYNADALA! Ja na tvojom mieste, kým sa mi neospravedlní tak by som na tu svadbu našla a mala to na haku aj s celou jej svadbou. Ona na teba nemá čo vyletieť, hlavné keď si staršia a už pred pôrodom. Ja som mala na svadbe sestru (staršiu) tiež bola tehotná,dokonca bola ako svedok a krstná. Ja by som sa skôr potešila keby porodila na mojej svadbe aspoň by bolo o radosť viac ❤️ takže tak, nešla by som tam kde má už nechcú 🙂 tvoja sestra je jeho arogantne rozmaznané urevané decko! 🙂
@matovicova no poviem ti že pri poslednom ja neviem či som bazen mala v bruchu alebo čo ale to sa valilo ako to stálo za to aj mudr povedal že ako je tam toho nejak vela a to už bolo čast odtečené
posledny pôrod z ničoho nič totálne sa spustila ako vo filme a jedno mi nebolo to neukontroluješ
Tvoja sestra je riadna egoistka...malaby sa tesit a nietake bludy kecat. Porodit mozes aj tyzden po termine. Ver tomu ze jej bude luto ze na svadbu nepojdes.. a porod sa u 98% zien prvorodiciek neudeje za 10 minut... katastrofa. A neznamena ze mas teraz sediet doma a cakat kedy to pride.
Ja by som jej asi dala jednu po papuli..
A to tak velmi tuzis byt druzicka? Ja by som jej povedala, ze ak ti prekaza, ze nebudem rovnaka ako ostatne druhicky mozem byt len host a druzickovske saty si neobleceniem. A v duchu by som sa tesila, ze sa v takom vysokom stadiu tehotenstva nemusim stale fotit a mat na sebe cosi co sa mi mozno ani nepaci.
a čo ako budu robit na tej chodbe ratat kachličky ? však im aj tak nikto nič nepovie, dieta nebudu hned vidiet
to zase oni moc preživaju prve vnuča by som povedela
ty si im to mala zakazat proste
vraj jej porodíš na svadbe... len v kúte sály roztiahneš nohy a za 2 min. vyjde dieťa.... Tvoja sestra má ešte horšie znalosti ako ja pred x rokmi keď som bola tehotná... Neviem koľko rokov má tvoja sestra, ja som bola mladá študentka - to bolo asi jediné moje ospr.
Tiež som zadrela v pôrodnici takú blbosť, že sa na mňa chodili pozerať všetky sestričky z novorodeneckého....😨
Zeny maju dokonalu schopnost z uplnej hluposti urobit obrovský problém, ktorý rozhada celú rodinu. Pozri sa na to tak sestra v strese, ty si v strese. Moc to hrotite obidve. Dobre dotklo sa ta to, jej sa dotklo zas to, ze rodicia chceli ísť preč. Podľa mňa sa obidve spravate prehnane a dramatizujete danú situáciu viac ako treba. Ste sestry prepanajana, tak sa normálne porozprávajte. Teraz ste obe urazene a obe čakáte od tej druhej pochopenie a ospravedlnenie. Zahod svoje ego a porozprávaj sa s nou. Si staršia, tak ukaz ze si aj dospelejsia.
@bluka2 ano , toto mi vraveli pri prvom že budem rodit na druhy den na obed , a dieta do hodiny prve na svete, a to bol ešte mäsiarina pôrod , otvorila som sa expresne rychlo to nik nechapal a ledva som sa došuchala z izby na sálu , sestrička mi vravela že neverila že to stihneme
nebrala by som to takto, pri poslednom už vedeli , mali nakazané dávat pozor aby sa stihlo všetko neustražili , ešte ich aj mudr zdbral že kde boli, kontrolovali ma ale to bolo ešte rychlejšie za 45 min uplne otvorená šup na salu bez klystyra, kanylu zase za pochodu dávali ,mudr sám povedal že keby ma nevyšetruje tak nevie proste
@deti95060810 to vytahuješ z kontextu , tam ide o to že jej odchod do pôrodnice naruši všetko , a rodičia odidu hned s nou , a kolko bude rodit to nik nevie môže aj tri dni aj tri hod
Podľa mňa ste reagovali obe prehnane, hoci chápem aj jednu aj druhú. a tvoj muž prepáč, ten to "zabil", ze on sa pôjde zabávať a ty máš čakať doma s taškou. Osobne mňa by den pred termínom najmenej zaujímala prítomnosť na nejakej svadba. Mali by ste si vy sestry a rodicia sadnúť a porozprávať sa a s kľudom si to vysvetliť. A aj rodičom povedať ze ak to príde na teba v deň svadby, mali by ostať na svadbe a vnúča môžu vidieť aj o pár hodín neskôr, nikde nie je napísané že porodis za hodinu ci dve...
Nešla by som na tú svadbu, ale nešiel by tam určite ani môj manžel.
@missdiva myslím že si ma absolútne nepochopila, ona chce mať tlupu družičiek v rovnakých šatách, ktoré sú totálne nevhodné strihovo na tehotnú ženu. Ja som jej to v predstihu povedala, že teda musím mať iné šaty a ona sa tvárila, že je s tým úplne ok a teraz mi to vykričala a ja som ani netušila že jej to vadí.
Tiež sa prikláňam k názoru väčšiny..že na vine je sestra a nie tehotenské hormóny..veď ty si úplne pravdivo a normálne vysvetlila ,že ozaj nevieš ,kedy porodis...a určite jej tým nechceš pokaziť svadbu .keby som mala sestru ,tiež by som sa asi skôr tešila keby sa jej dieťa narodilo v deň moje svadby,lebo by nás ten deň spájal ešte viac .
A čo sa muža týka ,on sa pokojne pôjde baviť na svadbu tvojej sestry,ktorá sa k tebe zachovala maximálne nevhodne..aj keď ty budeš buď čakať či náhodou neporodis ,alebo sa starať o novorodenca ? Myslím,že sa tá mal zastať ..a teda ,ak nejdeš ty ,neísť teda ani on
vacsina zien je uplne prepnuta z dokonalosti, ktora aj tak neexistuje. Hlavne aby jej potom to manzelstvo aj vydrzalo. No ak sa jej paci rozhadana rodina, kvoli blbostiam, tak nech sa paci. Poznas si sestru, vies rozpoznat ci to myslela vazne, alebo to bolo v navale emocii. Asi by som z toho tragediu nerobila, lebo niekedy je tazko komunikovat s clovekom, ktory ma zatemneny mozog. Pozri, uz si za zlu, tak ci tak ( vraj pretlak hormonov) neries to uz. Uvidis za tie 2 tyzdne ako ti bude.
Tvoj najväčší problém nie je sestra či rodičia, ktorí chcú čakať na chodbe počas pôrodu. Tvoj najväčší problém je tvoj muž. Že ty máš sedieť doma s nachystanou taškou do pôrodnice a on sa pôjde baviť na svadbu, lebo jemu pozvanie nezrušili. Rodinu si nevyberieš, ale teda k výberu takéhoto chlapa ti gratulujem.
Prečo sme sa chytili tvojich rodičov? Pretože my mame odstup a z odstupu vidíme ich veľký diel na konflikte Vás dvoch
tak ak budeš družička a mat iné šaty a tie družičky budu mat rovnaké šaty ano bude to vadit a rušit , teraz je to taká moda a štyl
načo potrebuješ byt družička, ty si je mala hned povedat ked si videla tie šaty že prideš len na obrad zagratuovat a na odobierku a potom budeš doma
Ja by som nešla. A manžel ako ho poznám, by ostal so mnou doma. Ospravedlnili by sme sa zo zdravotných dôvodov. Aj keď je to sestra. Podľa mňa ťa na svadbe nechce.
a nerozumiem teba trapi len sestra ako postoj manžela je v pohode to vôbec neriešiš ?????????????????????????
No, najprv ma nas...la reakcia Tvojej sestry a potom Tvojho muža. WTF??? Všetko toto ale asi spustil nápad Tvojich rodičov (predpokladám, že to vymyslela mama), že pôjdu s Tebou do pôrodnice a budú čakať na chodbe🙈 Mame povedz, že túto situáciu musí napraviť ona. Lebo asi tam je "pes zakopaný" Sestre nech povie, že aj ak by si začala rodiť, tak ona s otcom ostanú na svadbe a hlavne, že sa Ti má sestra ospravedlniť, že to pozvanie na svadbu Ti zrušila v afekte a že Ťa tam chce mať. Mne ak by to sestra nepovedala, tak na svadbu, na ktorú nie som pozvaná resp. mám pozvanie zrušené, by som z princípu nešla (aj keď by ma veľmi mrzelo, ak by som sestre na svadbe nebola). Keď sa Ti ona ospravedlní, tak Ty jej povedz, že aj Teba to mrzí a že ju chápeš, že je v strese, ale že ak by to aj na Teba prišlo, tak sa "spakuješ" do pôrodnice v tichosti a svadbu jej "kaziť" nebudeš.
Kapitola sama o sebe je Tvoj manžel. Ten by si to teda "vyžral". Tak on by Ťa nechal tesne pred pôrodom samu doma a on by sa išiel zabávať na svadbu. Predpokladám, že bez alkoholu by to nedal. A ak by začala rodiť, tak si zavoláš na odvoz do nemocnice suseda, či ako?
Ja by som sa urazila a na svadbu nesla. Ani im nic nedala. A muzovi povedala,ze si neprajes,aby siel... vsak si tesne pred porodom!.
Zavolaj sestre, alebo sa stretnite u rodičov a povedz im, že na sobáš prídeš, pojdete s mužom aj na posedenie a po večeri odídeš - ak sa budeš dobre cítiť, ak tak domov pôjdete aj skôr. A že nápad ísť s tebou do nemocnice nie je z tvojej hlavy - povedz mame nech neblázni, absolútne ju na chodbe nepotrebuješ. A sestra nech si užije svoj veľký deň.
A v živote to skrátka tak býva, že sa dejú veci naraz a nie podľa našich plánov. Ty určite nechceš rodiť na sestrinej svadbe a ona tiež môže o pár rokov rodiť cez inú rodinnú udalosť. To je život - nenaplanujes to😉.
Držím palce, nech je všetko v poriadku🍀.
@pribinak tak vieš ona mi vytkla X vecí ktoré jej vadili ale pretvarovala sa, že jej nevadia, tam nejde len o rodičov. Ja si poznám mamu najlepšie a viem že to povedala len tak a vie ako dlho pôrod trvá a nešli by, lebo ona si nenechá ujsť príležitosť byť svadobnou mamou a dirigovať priebeh svadby.
No to nehovor mne, to povedz jej presne takto:
chces mať tlupu družičiek v rovnakých šatách, ktoré sú totálne nevhodné strihovo na tehotnú ženu takze musim nat ine. Uplne chapem, ze ti to pokazi fotky takze druzicka byt nemusim iba obycajny host.
Neverim, ze na tomto jej bude nieco vadit.
A tiez by mi najviac liezol na nervy postoj manzela, kt by kludne isiel ak by si ty ostala doma 🙊
Posli ich všetkých do riti.....
@komplikovana áno máš úplnú pravdu, ale viem že to myslela vážne, lebo ona veľmi prežíva takéto udalosti. Keď mala naša mama 50ku, tak sa rozhádala sestra s našou sesternicou a donútila mamu, aby jej zrušila pozvanie na oslavu na poslednú chvíľu a sestra si to potom vychutnávala, že dosiahla svoje.

@bluka2 náhoda je svina ver mi , alebo just .. to niekedy nevymysliš proste a zvlášt po tomto