Sestra sa bojí, že jej porodím na svadbe
Ahojte baby.
Neviem úplne čo tu od toho očakávam a bude to dlhšie, ale asi sa potrebujem trochu vysťažovať lebo rodine sa nemôžem a možno mi aj poradíte.
Som vydatá a čakáme vytúžené bábo a mám mladšiu sestru. V nedeľu sme boli na obede u mojich rodičov a sestra sa bude o 2 týždne vydávať, je celkom nervózna a začína jej to prerastať cez hlavu a vybuchuje lebo chce mať všetko dokonalé, to je k situácii.
Po obede som umývala riady v kuchyni, manžel s ocinom išli do záhrady pozerať novú kosačku a mamina sedela s kávou v altánku a sestra zostala sedieť v kuchyni a videla som na nej, že mi chce niečo povedať.
Nakoniec z nej vyšlo že ona sa strašne bojí, že jej porodím na svadbe. Ono ja mám totiž termín v piatok pred svadbou tak jej hovorím, že proste môžem porodiť kľudne aj dnes, málokedy sa to podarí presne na termín a my sme si to nevypočítali naschvál aby som jej rodila na svadbe ale proste stalo sa že to takto vychádza a v takto vysokom tt jej nemôžem nič zaručiť.
Ako poviem rovno, že sa ma to dotklo lenže ona nepochopila a ešte pokračovala, že aj keby nie, tak sa ma všetci budú len vypytovať a brucho mi chytať a keby áno, tak rodičia jej odídu zo svadby so mnou do nemocky a vlastne si ani nezatancujem ani nevypijem ani družičkovské šaty nebudem mať ako ostatné, lebo by som v nich vyzerala ako vandel a že ona si to tak nepredstavovala.
Proste naštvala ma aj hormóny spravili svoje a už som sa neovládla a vynadala som jej, že sa celý svet netočí len okolo jej svadby a dieťa sa nebude pýtať na svet podľa jej harmonogramu a že je rozmaznaný fracek. Ona sa rozplakala a vykričala mi že nemám na tú svadbu ani chodiť a bude to pre všetkých lepšie a ruší mi pozvanie.
Ja som nahnevaná odišla domov (čo som asi nemala robiť ale tak nerozmýšľala som, lebo mi prišlo že žiarli a nemá rada naše bábo a ozvali sa medvedie pudy a prášila som domov).
Povedala som to doma manželovi a že on na tú svadbu pôjde lebo jemu pozvanie nezrušila a že predsa by asi bolo lepšie aby som zostala doma a mala pekne tašku do pôrodnice nachystanú ako sa natriasať na svadbe.
Volala mi aj mama ktorej sestra všetko vyslepičila a že vraj mám chápať že je v predsvadobnom strese a ona to tak nemyslela a nemám byť na ňu taká prísna lebo ona sa len bojí že jej pokazím jej veľký deň a že možno budem mať už aj po pôrode a budem v nemocke alebo oddychovať doma a nemám to dopredu ani riešiť a urážať sa.
Ako ja neviem čo mám teraz robiť, lebo som vlastne ja vyšla z toho ako tá zlá a nechápavá sestra (inak sestra nekomunikuje, neopsravedlnila sa a stojí si za tým čo povedala) a všetci to berú že len mnou mlátia hormóny a že je normálne povedať tehotnej žene, že pôrodom pokazí niekomu svadbu.
Ja teda neviem kedy porodím (bodaj by som vedela) ale ak to do svadby nebude, tak ja neviem či tam teda mám ísť alebo nie keď mi zrušila pozvanie, lebo zase pred ostatnou rodinou ktorá o konflikte nevie budem za debila čo sestre neprišiel na svadbu.
Však poznáš poznáš, ale čo povedala už spat nezoberie a narobila poriadny problém
Vydatá žena by už nemala byt druzicku, to je uloha pre slobodne
@anonym Povedz sestre, že jej svadbu môže pokaziť aj babka, ktorá umrie na parkete. Reálna skúsenosť, našťastie nie moja vlastná. Mamina kolegyňa si také zažila. Aby si uvedomila, že nie je stredom vesmíru. A tvoj muž - nemám slov, že ty zostaneš doma a on pôjde na svadbu.
No a k mužovi, ono to asi vyznelo blbo, ale svadbu budú mať v obci kde bývame a on vôbec nepije, takže by sadol do auta a utekal za mnou a do nemocnice a on tam chcel ísť ako zástupca, aby sa nikto nemohol uraziť že tam nie som a ja by som mala podľa neho oddychovať, ale nikto nevieme dopredu ako to bude.
Prosím ta, nájdi si potom čas a napíš ako to dopadlo.
Lebo toto je tak tragické a smiešne zároveň, že ma to fakt zaujíma.
Na tvojom mieste by som sa udržiavala v psychickej pohode a sústredila sa na svoje bábätko.
Pripadne ak budeš mat pocit ešte jej deň pred svadbou zavolaj, že chcem byť na tvojej svadbe.
Ak teda chceš byť na jej svadbe po tomto.
A hlavne riešila by som to len s nou.
Nie tehotenské hormóny, nie predsvadobny stres.
Nie mama ani tatko, vy si to vybavte.
Svadba prejde a maličké sa narodí o 10 dní potom a segre ešte bude fest ľúto ze ta takto trápne vykázala zo svadby.
Ach jaj.
Táto posadnutosť sebou (snáď je len dočasná..)
Moje skusenosti s porodmi boli - 1. porod S pravidelnymi 5min kontrakciami som porodila na dalsi den a kazdy vyvolaval, ze co sa deje, co nic nedavame vediet... Ale rodila som tyzden po termine. 2. porod este doobeda na kontrole dr vrsvel, ze nic z toho (opat tyzden po) a vecer o 7 mala vonku, 3. porod rachla voda v nedelu nad ranom a nic. Maly sa narodil v pondelok poobede po oxytocine...
Obe mate toho dost. Vasi maju divnu predstavu o cakani na chodbe... Aj keby neviem ako chceli, tak v nemocke ich otocia vo dverach, lebo stale je situacia aka je a pripady narastaju... Ty mas obavy z porodu, co ti tiez neprospieva. Segra ako nevesta je tiez v strese zo vsetkeho a este som teda nezazila nevestu, ktora by povedala, ze vsetko bolo dokonale na svadbe. Kazda jedna svadba, kde som bola, tak dosla do bodu, kde sa nevesta zosypala (vratane mna). Zavolala by som segre o den alebo dva, ked kusok vychladnete obe a povedala jej, ze dojdes na obrad ak neporodis a pojdes domov. Tiez by som sice bola nasrata, ale s odstupom casu to beriem inak a spravila by som prvy krok... Dalsi a aky uz je na segre...
Áno, mala by sa uvedomiť ona a zrušenie pozvania odvolať, ale ak tak neurobí, tak ze ci spravíš ten prvý krok..
Tak do uvodneho prispevku si napisala, ze jej vadi, ze nebudes mat druzickovske saty ako ostatne... tak to nikto nemohol vediet, ze nebudes druzicka.
Co ja viem tak to byva tak, ze druzicky maju rovnake saty a fotia sa s nevestou.
A obycajni hostia (ked ma niekto poziadavku pridu trebars v rovnakej farbe bez vzorov -uz ako pozaduju svadobcania) ale aby mali vsetci obycajni hostia uplne rovnake saty ako druzicky tak to som este nepocula.
A este sa ,,moze" pokazit auto pocas cesty na svatobny obrad....
Možno by si švagrovia by si mohli sadnúť, predsa len muži nie sú takí hystericki ako ženy a pozerajú sa na vec inak
A to aké šaty akože chcela, aby si mala? Neviem, ale mne keď sa sestra vydávala, tak jej na um neprišlo, schvaľovať mi šaty a detto ani ja jej potom na svojej svadbe.
Rodicom by som ten napad trieskat sa do pôrodnice zatrhla hneď, mužovi povedala, že bude sedieť bud s tebou na zadku doma, alebo idete obaja, a sestre dala daky lexaurin ns upokojenie.
Lebo skutočne neviem, ako by tvoj odchod mal narušiť svadbu. Ľudia si zväčša ani len nevšimnú, kto je v sále alebo nie, a v kostole to ani nesledujú, ba ich to ani nezaujíma. Myslím ze aj to, že nevestina sestra je tehotná, bude tak 99% po prvých poharikoch úplne jedno.
Takže zbytočne si robíte konflikty a z blchy slona.
No neviem, klasické ženské obidve. Tvoja sestra nevedela kedy máš termín svadby? Či mala obrad zabookovany viac ako 9 mes dozadu? Ak chcela byť férová a rátala s tebou, mala posunúť svadbu o mesiac skôr. Na druhej strane ty si tiež dobre šibnutá, že v piatok máš termín pôrodu a v sobotu je svadba a ty reálne OČAKÁVAŠ, že na tú svadbu pôjdeš. Ako sorry, ale trochu do mima. Ak porodíš niekedy v týždni, v sobotu budeš v nemocnici. Ak neporodis v piatok, tak určite nie je rozumné sa trepať po termíne na svadbu jezkovi oči.... To fakt chceš začať rodiť v svadobnej sále? Tebe by bolo príjemné, keby na tvojej svadbe sa celá pozornosť presunula na rodiacu sestru??? Nič v zlom, ale nenormálne jesitne ženy ste obidve. Sestra mala byť fér a mala svadbu posunúť na taký termín, aby to bolo aspoň mesiac pred alebo po tvojom pôrode (ak ťa tam chcela) a ty si mala mať toľko rozumu jej povedať, že 40+1tt sa na svadbu nebudeš trepať, nech sa nehnevá na teba, že ťa mrzí, že to tak vyšlo. Ale ty chceš byť očividne za hviezdu na jej svadbe, aby sa všetko točilo okolo teba, čo tam bude rodiť. A áno, pôrod narúša spoločenské udalosti. Keď ti tam praskne voda na parkete, tak si myslíš, že celá sála nezačne riešiť teba? Obidve sa chováte úplne hlúpo a bez použitia štipky zdravého rozumu. Ale to tak býva. Bohužiaľ. Takéto fake vzťahy medzi súrodencami sú vo viac rodinách, ako si ľudia chcú pripustiť.
@pribinak zase ktovie aku verziu dostal zenich
Podľa mňa tvoja sestra absolútne nevie ako prebieha pôrod. Asi o tom vie len z filmov, že jednoducho žena začne vrieskať na celú budovu a dieťa sa za 2 minúty narodí 🙈🤣 mne odtiekla voda 22:00 a porodila som na druhý deň o 12🤷 ale ja by som sa jej neprosila, nechceš neidem, ale ani muž by nešiel určite
Asi si predstavuje porod ako v americkom filme 😆. Vsak nik nemusi vediet, ze rodis...ono to prichadza v drvivej vacsine postupne a pomaly. Ja som citila bolesti 30 hodin. Prvych 12 hodin by ani muz nevedel, ze sa nieco deje. Skusila by som sa so setrou dohodnut, ze ak by, nikomu nic nepoviete a odidete....
Osobne si myslim, ze je toho viac medzi nami. Toto bol len vrchol. Mozno ma sestra pocit, ze cely zivot mas viac pozornosti, tak si proste teraz dupla. Akoze sorry ja som mala byt tiez na svadbe tyzden pred termínom ale teda uz som tam ani nesla. V niečom ma sestra pravdu.
@guiseppinka jaj, tento fakt som nedomyslela 🤷♀️🤷♀️
Tvoja sestra je riadna xantipa. S tou sesternicou dosiahla svoje? Tu dosiahne tiez svoje a potom bude sranda, ked jej plány naruší úplne niekto iný/nieco iné
Sestra je fakt mimo, vykaslala by som sa na tu svadbu. Nevidim nic zle ak by si sa tam zabavila a tancovala, mozno to pomoze rozbehnut porod. Ja by som sa tesila, ze pribudne novy clen do rodiny a este by to bolo krajsie, ze v den mojej svadby a mohlo by sa to hned aj oslavit s rodinou. Len ona ziarli a boji sa, ze nebude ona za hviezdu, ale ty a dieta. Nechapem naco by rodicia isli s tebou do nemocnice. Hadam manzel bude pri porode a nie cela familia. Je horsia ako male decko 🤷🏻♀️.
Muza by som prefackala, nech sa preberie. Je to aj jeho dieta a ide o svadbu tvojej sestry a nie jeho sestry. Pekne bude cusat doma s tebou, robit ti fullservis a moze ti max masirovat nohy a chrbat.
@pribinak lebo podla prispevkov autorky vyznieva segra ako dobry manipulator
@elementissa vyprosím si aby si ma nazývala šibnutou. Ja som písala že proste neviem ako to bude, ak sa bude dať tak by som prišla aspoň pozrieť, ak nie tak nepôjdem, ale chcela som tam byť kvôli nej. Ja som tehotná a nie chorá alebo postihnutá. Ona to proste zobrala že chcem naschvál porodiť na jej svadbe a ukradnúť jej pozornosť. Mňa naštvalo že celý čas držala hubu a teraz mi vykričala že jej vadí pomaly aj že dýcham lebo jej to naruší priebeh svadby. Áno keby nebola tvrdohlavá ako baran a posunula svadbu, tak by sme nič z toho nemuseli riešiť, ona si to sama spôsobila lebo v čase vyberania termínu vedela že som tehotná aj kedy budem rodiť a teraz spôsobila túto vyhrotenú kto z koho situáciu. Ju proste štve že všetko nejde tak ako to má nalinkované.
Len žiarli na teba... Chce na svadbu byť ona tá hlavná
Sestra naozaj prehana. Sama seba by som sa v kutiku duse opytala, ci chces byt na tej svadbe. Tak uprimne, v srdiecku, ci si chces nechat tu sestirnu svadbu ujst, odhliadnuc od toho, co ti povedala a co sa udialo. A podla toho sa zariadila. A ano, aj by som jej zavolala. Nie sa ospravedlnit sa, len si myslim, ze ani jedna by ste nechceli byt na tej svadbe bez tej druhej. Ak sa babatko vypyta skor, tak to bude vyriesene.
Ja by som jej asi dala dve facky na ukludnenie, alebo vedro vody, nech "sa schladi". Lebo takto prežívať svoju svadbu, že začne diktovať, čo si kto ma obliect, aký strih majú mať šaty, ešte predtým odmietnem mat tam deti a vezmem si do hlavy, že sestra mi ukradne slávu lebo porodí na mojej svadbe (🙈🙈) to už mi príde cez čiaru.
V živote nie všetko jej pôjde podľa predstáv a nedá sa všetko ovplyvniť. A keď si na to nezvykne, tak bude mať ťažký život.
Na svadbu by som šla podľa toho, ako sa budeš cítiť. Ja som napríklad prvého syna prenášala, v den termínu mi absolutne nič nebolo, a kľudne by som dala aj svadbu, teda nie tance, ale sedieť, a podobne bez problémov.
Dcéra sa narodila dva týždne pred termínom, tam som už ráno cítila, že dačo sa deje, tak muž diel do roboty s tým, že kedykoľvek môže sadat do auta a ísť po mňa. A tak aj bolo, o šiestej šiel, o deviatej už bežal nazad. O desiatej ma prijali, o dvanástej bola malá na svete.
Čiže každý pôrod je iný. Ale ver tomu, že budeš vedieť, čo sa deje a podľa toho sa zariadis
Možno vôbec nepôjdeš a možno ešte zatancujes si.
@pbra40 ani nevieš ako ma to celé mrzí aj som si poplakala. Jasné že si to nechcem nechať ujsť a aj sama som na to myslela, že čo ak tam naozaj nebudem ale bohužiaľ nevyberiem si. Mňa hlavne sklamalo že som si myslela že sme k sebe úprimné a nakoniec som zistila vďaka jednej hádke že vlastne ona má so mnou taký veľký problém a nič nepovedala.
Nechala by som sestru 2-3 dni vychladnúť a potom hodila reč medzi 4 očami. Že ak si naozaj neželá Tvoju prítomnosť na svojej svadbe, že to budeš rešpektovať a prídeš len do kostola. Ale časom aby to nelutovala. A že to bude len a len jej rozhodnutie ktoré už nevyriekla v hneve... Rodičov pri pôrode odmietaš.
Ale neviem akú ma ona predstavu, že na svadbe budú hostia sedieť a celú dobu ju nespustia z očí a bude stredobodom pozornosti nonstop? Alebo naopak ty? Veď sú okamihy, kedy im venujú pozornosť a potom sa zase bavia medzi sebou. Nedávno sa mi ženil brat, boli tam aj deti rôzneho veku aj 2 tehotné a nemala som pocit, že by o nevestu nebol záujem 😏.
S manželom by som to riešila za pochodu, uvidíš ako sa veci vývinú.
Držím palce a prajem bezproblémový pôrod 🍀
Mimochodom, čo bolo skôr?
Stanovený datum svadby alebo oznámenie o termíne pôrodu?
Prepac ale tvoja sestra je riadny egoista, ti poviem
A ano, ona sa bojí ze ty tam začneš rodit a budeš za "hviezdu" nakoniec ty a nie ona.
Uplne detinské správanie. A tvojho muza detto. Kks. A prečo by mali tvoji rodicia s tebou utekať do pôrodnice, keby ta to tam chytilo? Vsak na to je am tvoj muž.
Ako vravím, sestru skrie, ze za hviezdu nebude vylucne ona. Lebo ľudia by sa zaujímali aj o teba, nielen vylucne o ňu.
A poviem ti, na svadbu by som sla. Chovala by som sa uplne normalne, ako keby sa toto neodohralo.
Viem si to predstavit ❤️ nech sa deje, co sa deje, je to sestra. Neplac kvoli tomu. Uz je to vypovedane, uz sa to stalo. Mysli na babatko a ja verim, ze sa to urovna. Ona pochopi, ze svadba je len rozmar a ze dolezitejsie je babatko. Ale ako vravim, to vsetko pride "vekom", alebo zivotnou situaciou.

@sara07 bože JA NEBUDEM DRUŽIČKA. Ju len serie že budem mať iné šaty kvôli bruchu ako ona schválila ale vlastne mi nikdy ani nepovedala že by som mala byť družička. Normálny hosť som mala byť.