Sestra sa bojí, že jej porodím na svadbe
Ahojte baby.
Neviem úplne čo tu od toho očakávam a bude to dlhšie, ale asi sa potrebujem trochu vysťažovať lebo rodine sa nemôžem a možno mi aj poradíte.
Som vydatá a čakáme vytúžené bábo a mám mladšiu sestru. V nedeľu sme boli na obede u mojich rodičov a sestra sa bude o 2 týždne vydávať, je celkom nervózna a začína jej to prerastať cez hlavu a vybuchuje lebo chce mať všetko dokonalé, to je k situácii.
Po obede som umývala riady v kuchyni, manžel s ocinom išli do záhrady pozerať novú kosačku a mamina sedela s kávou v altánku a sestra zostala sedieť v kuchyni a videla som na nej, že mi chce niečo povedať.
Nakoniec z nej vyšlo že ona sa strašne bojí, že jej porodím na svadbe. Ono ja mám totiž termín v piatok pred svadbou tak jej hovorím, že proste môžem porodiť kľudne aj dnes, málokedy sa to podarí presne na termín a my sme si to nevypočítali naschvál aby som jej rodila na svadbe ale proste stalo sa že to takto vychádza a v takto vysokom tt jej nemôžem nič zaručiť.
Ako poviem rovno, že sa ma to dotklo lenže ona nepochopila a ešte pokračovala, že aj keby nie, tak sa ma všetci budú len vypytovať a brucho mi chytať a keby áno, tak rodičia jej odídu zo svadby so mnou do nemocky a vlastne si ani nezatancujem ani nevypijem ani družičkovské šaty nebudem mať ako ostatné, lebo by som v nich vyzerala ako vandel a že ona si to tak nepredstavovala.
Proste naštvala ma aj hormóny spravili svoje a už som sa neovládla a vynadala som jej, že sa celý svet netočí len okolo jej svadby a dieťa sa nebude pýtať na svet podľa jej harmonogramu a že je rozmaznaný fracek. Ona sa rozplakala a vykričala mi že nemám na tú svadbu ani chodiť a bude to pre všetkých lepšie a ruší mi pozvanie.
Ja som nahnevaná odišla domov (čo som asi nemala robiť ale tak nerozmýšľala som, lebo mi prišlo že žiarli a nemá rada naše bábo a ozvali sa medvedie pudy a prášila som domov).
Povedala som to doma manželovi a že on na tú svadbu pôjde lebo jemu pozvanie nezrušila a že predsa by asi bolo lepšie aby som zostala doma a mala pekne tašku do pôrodnice nachystanú ako sa natriasať na svadbe.
Volala mi aj mama ktorej sestra všetko vyslepičila a že vraj mám chápať že je v predsvadobnom strese a ona to tak nemyslela a nemám byť na ňu taká prísna lebo ona sa len bojí že jej pokazím jej veľký deň a že možno budem mať už aj po pôrode a budem v nemocke alebo oddychovať doma a nemám to dopredu ani riešiť a urážať sa.
Ako ja neviem čo mám teraz robiť, lebo som vlastne ja vyšla z toho ako tá zlá a nechápavá sestra (inak sestra nekomunikuje, neopsravedlnila sa a stojí si za tým čo povedala) a všetci to berú že len mnou mlátia hormóny a že je normálne povedať tehotnej žene, že pôrodom pokazí niekomu svadbu.
Ja teda neviem kedy porodím (bodaj by som vedela) ale ak to do svadby nebude, tak ja neviem či tam teda mám ísť alebo nie keď mi zrušila pozvanie, lebo zase pred ostatnou rodinou ktorá o konflikte nevie budem za debila čo sestre neprišiel na svadbu.
@sonicka96 reagovala som len na to co napisala v uvode.ze manzel na svadbu pojde lebo jemu pozvanie nezrusila... no aj tak byt na jej mieste bud tam ideme obaja alebo nikto...
Sestra je alibisticka krava..muz total hnup ze sa bude nadrdat na svadbe a ty sed doma s kabelou.a rodicia na chodbe pocas porodu?wtf.?preboha naco?preco?zaujimava ste rodinka.
Rodicia smer na svadbu vitat hosti muzovi do ruky tu kabelu a ty na gauc vylozit nohy a cakat spolu.babo sa moze narodit aj 10 dni po termine aj dnes v noci.
Mimochodom odkaz sestre
Catherine-zeta jones bola v den terminu na Oscaroch tehotenstvo neni choroba a ona sa na vlastnej svadbe nestihne v jednej chvili venovat 70 ludom naraz keby sa aj niekto opovazil rozpravat s tebou na 5 minut 😆
@elisebah91 ona vykazala vsetky deti zo svadby 🙈
@nevenka och to je riadna....načo pozývala rodinu keď sa rodina nemôze zabávať ....svadbu robím lebo chcem druhých mať pri sebe v tento deň....aj s ich deťmi 🤦🙊 mohla sa sobášiť o dvoch svedkov a nebolo by toľko problémov . ..
@elisebah91 ee, to by ju, nevestu sebestrednú, málo ľudí obdivovalo… 🤩🙄🤦♀️
@mijunik ja by s bez detí nešla...my sme boli tohto roku na dvoch a tak sa im páčilo že najstaršia 5rocna stále spieva..kedy pôjdeme na svadbu ...lebo mali krásne šaty,topánky a všetko...veľmi sa im páčilo....budem neveste priať zmenu zmýšľania do budúcna. Lebo manželstvo a rodina je aj bez takýchto veci dosť ťažké....
@elisebah91 no jasné, že pre deti ísť na svadbu je nádherná udalosť. 😍 Ja si doteraz pamätám, ako som ako asi 5-ročná bola na svadbe môjho uja. A ako 10-ročná na svadbe tatinovej sesternice. To sme tam boli 4 rovesníčky, vÿborne sme sa bavili. Mne sa tak zdá, že táto nevesta chce mať dokonalú svadbu, všetko podľa nejakej svojej šablóny. lenže tam jej hrozí toľko “nevydarených” momentov… Myslím si, že si tú svoju svadbu ani naplno neužije, lebo bude v kuse napätá, či sa niečo nedoondí. Je škoda, že tehotnú sestru berie ako sokyňu. A že deťom odopiera zážitok ísť na svadbu. 🫤
@nevenka tak to u mňa rivalita. Ak vedela o termíne a predsa si presadí dátum svadby tak je to len o tom ako upútať pozornosť. S tým autorka nič nenarobí. 🤷 Už sa musí sústrediť len na pôrod a bábätko a vyhodiť z hlavy ustipacne komentáre od sestri. Naozaj závisť robí svoje. A najhoršie je to keď je to v rodine.
Vsetci sa spravate zvláštne. 😂 Vsetky tieto veci sa dajú vyriešiť a tieto kadejake "obavy" a hluposti riešiť, ach... Ja by som sa jej asi suverénne toto opytala. Pripadne s úsmevom povedala, ze práve ona rieši iba teba a tehotenstvo, ci nechce kvoli tomu posunúť svadbu, aby si sa do šiat zmestila a tancovala... a nedrazdila ju bruchom 🤨 ved tehotná si 9m 😁 tak mohla toto čakať.
Odhliadnuc od toho ze ja osobne si myslím ze porodí skôr z týchto stresov ako v deň tvojej svadby ti poviem takto.... Celé to spôsobili vaši tdda možno skôr mama to už vieš ty lepšie... Nemôže byť predsa všade resp keď by sa dieťa vypýtal na svet a ona tancuje na svadbe nech tam aj ostane a nerobí problémy celej rodine lebo ona musí byť všade.... No a určite by som na svadbu nešla keď tam niesom vítaná raz ti povedala ze rusi ti pozvanie tak neviem co riešiš? Ona rozhoduje koho chce a nechce na vlastnej svadbe a keď ta tam nechce je to kruté a nepekne ale áno treba to rešpektovať. Predstav sa ty že sa vydáva niekomu povieš ze ho na vlastnej svadbe nechceš a nepraje si aby tam bol a on sa tam donesie.... No posratu by som mala celú svadbu nech už bol dôvod akýkoľvek proste keď som človeka tam nechcela tak rátam stym že tam ani nepríde. Hotovo
U nás bola svadba kedy sestrnica porodila po svadbe v nedeľu a nikto nič neriešil ešte sa smiali ako dobre malého vytriasla keď išiel hneď von😂. Toto je za mňa totálne detinské správanie. Neviem si predstaviť že by som išla robiť takéto scény pre jeden pôrod. Hotová mexická telenovela. Porodí dona Blanka ,neporodi,? . Bude Izabela nešťastná ,nebude?
Ja sa vydávam o mesiac, na svadbe budem mať dve tehotné ženy, jedna sesternica bude mať práve termín. A naozaj sa z toho psychicky nezrútim ak by aj začala rodiť, ale ja nie som egocentrická, takže so mnou to nič nerobí.
Ja by som uz z principu sla 🙂
A zabavila by som sa.
A na jej otazky reagovala stylom : a neboj dame to 😉 Proste zlahcovat situaciu, idiocky sa usmievat a mat na haku.
Anech mi aj zdrusi pozvanie, prposte s muzom prideme, a uzijeme si to 🙂
Ja uz vo svojom veku vela veci neriesim 😉
Ja by som na žiadnu svadbu nešla, ani na obrad. Manžel je čudný, že chce nechať teba samu doma. Nemáš v ňom oporu... Ale ak by šiel, ani by som mu nevolala, zavolala by som si taxík... Tvoja rodina sa správa dosť čudne...
Ja si vždy poviem že ma už blbosť ľudí neprekvapí ale vždy sa čosi nájde. Ty nie si na vine ale tvoja sestra nemá všetkých 5 pohromade. Však začneš rodit, zdvihnete sa a idete do nemocnice. Čo s tým má ona? Čo má 15 a pôrod videla len v amerických filmoch? A ako prepáč ale tvoj muž je teda .... On pôjde na svadbu a teba nechá v termíne samu doma🙈 Čo je nejaká svadba pre neho dôležitejšia ako jeho žena a dieťa?
@sashabb nejde o nic iba o princip. Doma nechám tehotnú zenu v termíne a ja sa idem baviť na svadbu? Wtf?
Keby to bolo obrátené, ze by on mal pomaly smrteľnú chorobu u chlapa (rozumej soplik) a nebodaj autorka by chcela ísť sama, tak to by urcite uz pindal jak toto👌
Celkovo je tam zvláštne, ze jednému rozmaznanemu spratkovi sa všetci prispôsobujú a nechajú sa od neho terorizovat🤦♀️
A odôvodnením lebo slecinka sa predsa vydava🙈 ale tak to.predpokladam bolo u nich vzdy, tak mlada si ide svoje aj naďalej. 👎
Len pripomínam, ze aj termín si tak naschvsl stanovila.
povedz sestre, ze nech nestresuje, ved sa nevydava posledny krat v zivote 😂
Kedy má byť tá svadba? Už som aj zvedavá, či si nakoniec išla a plodovkou ostriekala crievice 😁
@anna_2 tak to si zabila

Bez ohladu na to, ako dopadne ta svadba, tvoja sestra to bude mat v zivote tazke... Dokonala svadba neexistuje. Dolezite je, co bude po svadbe... A s tym stylom perfekcionalistky, vsetko tip top, sa mozno aj coskoro rozvedu, lebo zenich nebude podla predstav nevesty nosit dost dobre kvety v tu spravnu chvilu vhodnyM sposobom...
Ale uz tu bol dost vystizny komentar.. Vela veci naznacuje to, ze ona si sedi a ty v 9m umyvas riady. Rozmaznane naivne dieta. Zivot by ju mozno aj naucil, ale tusim, ze kazdy jej buduci problem budu riešiť rodicia za nu.
Vela zdravia ti prajem, co najrychlejsi porod a zdrave babetko.
Ja by som na svadbu sla, aj napriek tomu, ze sestra pozvanie zrusila.
Ale tiez by som za nou sla este pred svadbou, povedala, ze termin sa naplanovat neda, kym ona si datum vybrat mohla, tak nech sa nehra na urazenu...
A este.. Keby dala aj termin pred mesiacom, aj vtedy si mohla predcasne porodiť. Zivot pise neskutocne pribehy,..
autorka - napíš nám kedy si nakoniec porodila. Som zvedavá či to stihneš do svadby alebo to príde po tej svadbe😉😊.

Asi sa boji, ze sa posmykne na vytecenej plodovej vode. Je trapna.