icon

Sestra si myslí, že som ju okradla

18. aug 2023

Ahojte,
ja som zúfalá a neviem už čo mám robiť a viem že tu sa veľa vecí vyrieši. Mám starsiu sestru, máme/mali sme vynikajúce vzťahy často sa navštevujeme. Zastavila sa u nás, podotýkam bola som sama doma. Keď odišla všimla som si že na gauči bola vypadnutá peňaženka, tak som jej okamžite volala kôli dokladom a pod. Neviem či jej vypadla z vrecka alebo z kabelky alebo ako sa to stalo, ja som si absolútne nič nevšimla. Lenže ako sestra prišla, tak si ju skontrolovala predo mnou - to som nepochopila ale ok, a obvinila ma že jej zmizlo 500€ ktoré si predtym vybrala z bankomatu. Nikdy sme sa nehádali o peniaze, nemá finančné problémy, požičiavali sme si navzájom bežne mensie sumy alebo jedna druhú niekam pozvali, ja toto nechápem. Prisahala som jej ze som sa tej peňaženky ani nedotkla a hneď som jej volala, ona mi však neverí a obvinila ma že som zlodejka, prehľadala som škáry v gauči aj za gaucom a peniaze nikde nie sú. Sestra to už stihla vytrúbiť svojmu mužovi aj našim rodičom a všetci sa proti mne spikli, nikto mi neveri a sestra mi oznámila písomne do schránky dátum dokedy jej musím vrátiť peniaze lebo na mna podá TO že som ju okradla. Ja proste neviem čo mám robiť, mna to ubíja že som nič neurobila a zrazu je proti mne celá rodina, ja jej tie peniaze nemám teraz ani z čoho dať.

spadnutaslivka
18. aug 2023

@liv1 500e bankovky sa isto nevydávajú. Ale ani 5ks 100e ti nedáva (asi len ak si nastavíš, ak to umožňuje bankomat), ale bežne minimálne jedna stovka je vydaná ako 50e+20+20+10 alebo proste tak nejako.

jania023
18. aug 2023

Aja je sanca ze stratim penazenku u sestry? No asi 0 kedze sa v kabelke nehrabala tak sama jej vyskocit nemohla. Sestra to na teba nahrala lebo keby to bola pravda tak vezmem penazenku a idem prec. To ze chybaju peniazeby som zistila doma alebo vtedy krby ich idem pouzit. Najhorsie natom je to ze to bolo vsetko vopred vykalkulovane to ze si ju okradla. Skor by som hladala dovod ze preco. Je bud gembler a peniaze niekde prehrala, mozno vasi chcu delit majetok a tak ta chcela ociernit alebo teda sa rozhodla ze tu kabelku z vykladu proste bude mat a nemoze doma povedat ze si ju kupila tak jej ju zaplatis ty. Urcite teda ale sestra k tebe nema taky vztah aky mas ty ku nej

mamusa123456789
18. aug 2023

Možno by nebolo od veci trosku posnorit na nete, ci nemá nejaké dlhy keď je podnikateľka alebo ju par dni sledovať, ze v com lieta, lebo toto mi nepríde reálne, ze len tak jej sama peňaženka vyskočila s kabelky

suge
18. aug 2023

Ako tak čítam, skôr by sa hodil názov diskusie "Sestra TVRDÍ, že som ju okradla".

saraxyz
18. aug 2023

Autorka, v zivote sa dejú aj takéto veci. Ako tu už baby pisali, bolo to "naplánované ". Ak by som ja stratila u sestry peňaženku (s ktorou mam super vztah), zoberiem ju a nepozriem sa, či chyba obsah. U vás sa o vzťahu nedá hovoriť. Ja osobne by som ju požiadala, nech poda TO. Bolí to, ale asi je čas zastať sa samej seba. Aj keď stratíš...i keď nemáš čo, keďže sestra je taká aká je.

kandelabra
18. aug 2023

1) kto v dnesnej dobe vybera 500e v hotovosti? Ak uz, tak to musi byt nejaky specialny dovod.
2) kto s takou hotovostou by si nedaval dobry pozor, kde ma penazenku?
3) akym sposobom moze cloveku vypadnut penazenka z kabelky? Jedine ze by ju mala otvorenu a polozenu na boku. Ale keby viem, ze tam mam peniaze, ktore na nieco potrebujem, tiez si dam pozor.
4) kto kontroluje penazenku rovno pred sestrou? To by som musela mat fakt podozrenie, ze jej nemozem verit, alebo ze mam blbu penazenku, z ktorej peniaze sem tam vypadnu.
5) kto to hned vytrubi celej rodine, a este takym stylom, ze nikto ani nepochybuje, ci si to urobila alebo nie?
6) kto by sa aspon nezamyslel, kde este medzi tym bol, co robil, nesiel sa spytat do banky? Ale rovno sa vyhraza TO?
No smrdi to cele riadne...

ema22270
18. aug 2023

Skus jej dat precitat tuto diskusiu, 100% ludi doveruje tebe, 100% je proti tvojej sestre, ktora klame. Myslim, ze ju aj prejde chut podavat na teba trestne oznamenie. Lebo toto co urobila je uz na oko podozrive. - to jej v klude napis, ze vsetko co urobila:
1. Vybrala 500e pocas vikendu a potom prisla s nimi ku tebe.
2. Penazenku "akoze" vytratila u Vas na gauci.
3. Potom jej ani nechýbala, pockala si na to, kym jej zavolas, ze si ju nasla.
4. Potom ju okato pred tebou kontrolovala a rovno ta obvinila z kradeze.
5. Roztrubila to po rodine, aby ta uplne ociernila (mala to naplanovane, to je jasny znak).
6. Teraz sa Ti vyhraza, ze poda TO, listom do schranky.
7. Cele to je chore a never jej ani slovo a uz ju ku Vam nikdy nepusti.

ahhola
18. aug 2023

Mínus jedna sestra.
Raz ju tento komplot moze sakra mrziet👽

bluka2
18. aug 2023

Na 100% ma nejaký problém - buď finančný, s manželom alebo mentálny. Mne by to už bolo jedno aký.

danka56
18. aug 2023

Autorka, len dúfam nejdeš dávať 500 eur sestre, aby sa ukludnila situácia. Nič si nevzala! Tak nič nedávaj! Čoskoro pravda vyjde na povrch..

liv1
18. aug 2023

Autorka nereaguje, to budes zas nejaka vymyslena tema

autor
18. aug 2023

@liv1 prepáč že nie každý sedí na koniku celý deň, nemohla som doteraz odpisovat

autor
18. aug 2023

@jania023 doslo to aj mne že ona ma vnimala asi celý cas inak ako ja ju, pokúšam sa spomenúť na celú navštevu alebo preco by toto mohla chcieť naschvál zrobiť

autor
18. aug 2023

@mamusa123456789 skusim vygooglit meno a firmu, toto mi nenapadlo vôbec, ale to by jej asi 500€ moc nepomohlo

autor
18. aug 2023

@danka56 niekto pisal že nech dám, ani keby sa mi povaľuje doma zbytocných 500€ tak jej ich nedám, ja si stojím za svojou pravdou nic som nevzala

kristinka92
18. aug 2023

fuuu je mi ta ľúto, že si v takejto situácii :( veľmi nepríjemne. nedokážem si to predstavit od súrodenca. v každom prípade, je to celé divne, to je jasné. asi posledné čo by som spravila pre záchranu vzťahu je napisala sestre úprimnú správu, že prečo to spravila voči tebe? spýtala sa ci ma problémy s fiananciami? že keby ti povie tak by ste možno našli nejaké riešenie jej situácie, ale k tomuto sa nemala znižovať, že ta to ranilo.
čo ma ale veľmi mrzi, je divná reakcia rodiny….nehnevaj sa ale 🙄 ak si predtým nemala nejaké aférky s financiami, tak nerozumiem prečo ti nikto neverí. to by ma asi bolelo aj viac ako to divadlo od sestry.

mamusa123456789
18. aug 2023

Vieš možno nie si jediná na koho skúsila oj.b,mozno skúsila zas niečo iné na niekoho iného alebo rovno niekomu ukradla... Nikdy nevieš, ja by som sa na tvojom mieste skúsila chytiť všetkého a samozrejme by som jej nič nedala

pimpa12
18. aug 2023

Vedela si dopredu že sa tvoja sestra u teba zastaví? Vedela tvoja sestra v tom case že si doma sama? Manipulovala počas návštevy nejako s kabelkou že by bol dôvod aby jej "náhodou" vypadla peňaženka? Keď ste sa lúčili a zdvihla sa z gauča odprevadila si ju alebo si ešte niekam odišla(napr. Niečo odniesť )a ona zostala sama? Aký je postoj tvojej sestry k peniazom? Utraca prehnane? Prípadne prehnane šetrí? Nemali v poslednej dobe nejaké problémy? Mohla by mať nejaký dôvod poštvať proti tebe rodinu?

katarinka89
18. aug 2023

Posli ju do riti......ty vies aka je pravda....

cacianka
19. aug 2023

@katarinka89 doplním ťa ... aj celú rodinu, keď im to vytrubila bez slušnej a tichej snahy poradiť sa s nou, rodinu nahuckala na sestru a rodina jej uverila na to tata. Bez štipky snahy spýtať sa jej diskrétne čo sa stalo. Vynadala by som už aj mame, keď mi neverí a uprednostňuje dcéru - podnikateľku !
Stojím si za sebou a svojou cťou !

mamusa123456789
19. aug 2023

No co autorka, prišla si už na niečo?

karolinakr
19. aug 2023

Ber v uvahu, ze možno to na teba našila.Teraz jej prvy krat za 30 rokov vypadla peňazenka u vas? A zrovna, ked tam chybalo 500eur? Prečo jej to " nevypadlo" u rodičov? Lebo tam by nepochodila?

karolinakr
19. aug 2023

Vlastne cacianka ma pravdu..Keby si ich ukradla, volala by si jej, ze halo, tu maš peňaženku?Kde si predtym " vybrala" peniaze a s kludom Angličana jej ju ideš vratit? Vysvetli to mame takto

janage
19. aug 2023

Autorka bolo v tvojej minulosti niečo, čo by sestru a hlavne zvyšok rodiny priviedlo k takému záveru?

aalt
19. aug 2023

Nic uz nikomu nevysvetluj. Niekto spozna blizkeho ked mu peniaze pozicia a nevrati, Ty to mas zadarmo. Sestra najskor zabudla peniaze v bankomate, alebo len jednoducho klame. Ak Ti neveri a preverovat to nechce, jej problem. Ak to da na policiu, tak to preveria mozno oni, ale neviem dokedy si to bankomat "pamata". Nevybrate peniaze ponechane v bankomate su bezna vec. Ale vacsinou si to vezme nasledujuci "zakaznik". Osobne som uz tiez "nasiel" a par kamaratov uz nechalo ...

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
zuzanka.zuzu
19. aug 2023

@anetkaadamko vieš že hore stačí zapnúť sledovanie príspevku a nemusíš to tu bodkovať, však? 😉

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
autor
19. aug 2023

@mamusa123456789 dnes som sa pokusala k nej dostať, videla som ze je doma zvonila som 20 minút a neotvorila, len mi napísala sms že do pondelku chce mať peniaze v schranke lebo poda TO, boze ja neviem čo mám robiť

autor
19. aug 2023

@pimpa12 nevedela, zavolala mi po ceste hovorila som jej ze som sama doma asi do tel., pisem vyššie že nerobila predo mnou nič s kabelkou, odprevadit sa nechodíme nikdy, no míňa na seba dopraje si dost, ale vzdy som mala pocit že aj má z coho utrácať, neviem vôbec ziadne dedicstvo a pod.sa nekoná neriesi práve