icon

Sestra si myslí, že som ju okradla

18. aug 2023

Ahojte,
ja som zúfalá a neviem už čo mám robiť a viem že tu sa veľa vecí vyrieši. Mám starsiu sestru, máme/mali sme vynikajúce vzťahy často sa navštevujeme. Zastavila sa u nás, podotýkam bola som sama doma. Keď odišla všimla som si že na gauči bola vypadnutá peňaženka, tak som jej okamžite volala kôli dokladom a pod. Neviem či jej vypadla z vrecka alebo z kabelky alebo ako sa to stalo, ja som si absolútne nič nevšimla. Lenže ako sestra prišla, tak si ju skontrolovala predo mnou - to som nepochopila ale ok, a obvinila ma že jej zmizlo 500€ ktoré si predtym vybrala z bankomatu. Nikdy sme sa nehádali o peniaze, nemá finančné problémy, požičiavali sme si navzájom bežne mensie sumy alebo jedna druhú niekam pozvali, ja toto nechápem. Prisahala som jej ze som sa tej peňaženky ani nedotkla a hneď som jej volala, ona mi však neverí a obvinila ma že som zlodejka, prehľadala som škáry v gauči aj za gaucom a peniaze nikde nie sú. Sestra to už stihla vytrúbiť svojmu mužovi aj našim rodičom a všetci sa proti mne spikli, nikto mi neveri a sestra mi oznámila písomne do schránky dátum dokedy jej musím vrátiť peniaze lebo na mna podá TO že som ju okradla. Ja proste neviem čo mám robiť, mna to ubíja že som nič neurobila a zrazu je proti mne celá rodina, ja jej tie peniaze nemám teraz ani z čoho dať.

mamusa123456789
19. aug 2023

Podaj trestné oznámenie prvá za ohováranie a pošpinenie tvojho dobrého mena a myslím si, ze policajti sa radi pozrú na kamerové záznamy s bankomatu a presetria, co vlastne tvoja sestra vymýšľa za konspiracie

mamusa123456789
19. aug 2023

Keď si nevinná, tak sa nemáš čoho bat

karolinakr
19. aug 2023

Ser na ňu, opovaž jej niečo dávat
Dufam, ze si nikdy nič neukradla a nemas zlu povest

mamelka
19. aug 2023

Normálne aby človek mal už aj doma kamerový systém 🙈
Najhoršie je na tom to,ze je ti sestra. Máš už X dní za sebou co si robíš starosti.
Ja som hneď po založení čítala tvoj príspevok a hneď myšlienka,,ej to dobre zahrala,, ...
Drz sa

zuzanka.zuzu
19. aug 2023

no a ten dôvod prečo mama drží stranu sestre? nejako tú otázku prehliadaš 😉

autor
19. aug 2023

@zuzanka.zuzu mysliš že keby si v mojej situacii, tak by ti bolo prijemne odpovedať na takéto otazky? Ja proste neviem, som z toho zufala keby som vedela tak hned sa to ľahšie riesi, ja neviem mozno si pred nou na mňa nieco vymyslela prekrutila ako sa to stalo, ja som nikdy v zivote nič neukradla, nie som gambler, nepijem nefajcim, neberiem drogy nemam dlhy ani pozičky, som vydata zena s malym dieťaťom

zuzanka.zuzu
19. aug 2023

mne vôbec nič nemusíš odpovedať, ale bolo by fajn keby na túto otázku odpovedala mama tebe 😉 či nie? ja by som aj dvere rozbila len aby sa to vyriešilo.... toto totiž sú dosť zaujímavé reakcie vás všetkých v rodine

autor
19. aug 2023

@zuzanka.zuzu pisem vyššie ze som sa dnes pokúšala dostať k sestre domov kedze nekomunikuje a nechala ma vonku vyzvanat, primarne sa snazim to vyriesiť so sestrou nech sa nájdu uz tie prekliate peniaze, co si myslia ostatní mi je viac menej jedno, kedze zatial nemám ako dokazat svoju nevinu

zuzanka.zuzu
19. aug 2023

ale ty nemáš ako dokazovať svoju nevinu, vždy sa dokazuje vina, nie naopak 🙈 a nepíšem o sestre, tej by som ani nevolala a už vôbec za ňou nešla... prečo sa cpeš kde nie si vítaná? píšem o matke. tú si nekontaktovala?

pimpa12
19. aug 2023

Pozri, ak by aj podala trestné oznámenie, čo by sa stalo? Nič...to ona musí dokázať tvoju vinu, nie ty svoju nevinu. A pokiaľ sa ty nepriznas (veď prečo aj,ak si to neurobila) tak z toho nič nebude mať. Akurát ty môžeš podať TO na ňu za krivé obvinenia a poškodzovanie dobrého mena. Ak si chce takto posrat súrodenecké vzťahy - jej problém. Ona musí dokázať že peniaze vybrala(ok, má výpis), musí dokázať kde sa s nimi pohybovala a že s nimi prišla ku tebe a od teba už bez nich. Čiže - úplná blbosť. Ono vyšetrovateľ sa jej bude pýtať na čo si tie peniaze vybrala, prečo práve toľko a prečo s nimi nešla domov, ale išla za tebou. Budú preverovať či si také sumy vyberá pravidelne.Ona to bude musieť vysvetľovať. A ty ak si nevinná tak trvaj na svojom a nie že "pre dobro v rodine" ustúpis. Všetku komunikáciu s ňou si nahravaj.

lienka.7
19. aug 2023

@autorka sestra u teba náhodou vypadne peňaženka z kabelky, zrovna vtedy, keď bola vybrať 500€, ze? No jasne. Peniaze niekde minula a potrebuje to takto zakryť. So sestrou by som ukončila akékoľvek vzťahy a s každým kto jej uveril tiež. A TO nech si poda, dokazne bremeno je na jej strane. Mimochodom, to si bezne u teba "zabudala" peňaženku, či len teraz keď si akoze vybrala 500€. Inak v akých bankovkách to bolo? 5x100? Alebo?

ivankamirka
20. aug 2023

Išla by som na políciu, poradiť sa.

maranco
20. aug 2023

* zvonila som 20 minút a neotvorila, len mi napísala sms že do pondelku chce mať peniaze v schranke lebo poda TO *

Tak to je šialené. Teoreticky si jej mohla niesť 500€ a ona ťa ani nepustí? Ale chce aby si ich hodila len tak do poštovej schránky? A potom keby ich tam nenašla, alebo tvrdila, že tam žiadne neboli? To tak ona len pohadzuje/strká kdekade peniaze? To už aj díleri drog si osobne preberú peniaze 🙂
Aj keby si jej dala 500€ na "upokojenie vzťahov", nič tým nevyriešiš ustanú narušené a potvrdíš v nich podozrenie že si to bola ty.

maranco
20. aug 2023

V dávnej minulosti sa peniaze posielali v obálke, alebo dali v obálke do schránky. Teraz už všetko riešim prevodom na účet, ak mi má niekto zaplatiť pošlem mu payme.sk linku ak mám ja zaplatiť pýtam si QR kód, ak to nedokáže tak číslo účtu. Hotovosť už takmer nenosím.

qetka
20. aug 2023

inak, bankomaty uz nezoberu naspat zabudnute peniaze. Zrusili to, kedze ludia s tym robili podvody. Peniaze zostanu trcat, cize by to mala riesit v banke, ci ich nezabudla v bankomate. Ale ocividne nechce. Ktovie, co spravila, ze jej stoji za to zvalit to na teba a totalne znicit vztahy…

olisia
20. aug 2023

@qetka mozno ma milenca 😀 nebola by prva, ktora kvoli laske zradi aj rodinu... no neviem, ale urcite nieco vyviedla, co jej muz nemoze vediet...

ema22270
20. aug 2023

Vobec by som uz nesla za nou, na tvojom mieste. Ako vidis, sestra to nechce s tebou riesit. V podstate ti tu vsetci piseme to iste. Mala to naplanovane - tak necakaj, ze to bude chciet s tebou nejako vyriesit. Ocividne len ty si si myslela, ze mate dobre vztahy a ona ta chrbtom ociernovala urcite aj skor - kedze mama hned tomuto uverila.

janage
20. aug 2023

A rodičom to ako podala, že sú hneď a zaraz bez pochybností na jej strane, hlavne ak ste doteraz mali ako píšeš vynikajúce vzťahy?

maminkadeticiek
20. aug 2023

.

maranco
20. aug 2023

@maminkadeticiek akú informačnú hodnotu má tvoj komentár bodka?

h2
20. aug 2023

@maranco To robia ľudia, ktorí nepoznajú funkciu tohoto tlačidla, aby im chodili upozornenia na príspevky v diskusii.

gab
20. aug 2023

Rád a odporucani, co by si mala urobit si dostala dost. Konecne rozhodnute samozrejme zalezi len a len na tebe.

Jedine, co mi chyba mi do tohto pribehu, je zmienka o tvojom manzelovi, ako sa postavil k tejto situacii, a co na to hovori, ved je to dost podstatna vec, lebo 500 € z rozpoctu dat prec len tak za nieco co si neurobila bude chybat.

A vracat peniaze v obalke.. hm.. kde budes mat dôkaz, ze si ich vratila?

janage
20. aug 2023

Ak by som peniaze niekedy vracala tak len za prítomnosti svedka alebo prevodom na účet.
Mne je veľmi čudné, že tak rýchlo sa rozhodla pre TO a s akou rýchlosťou jej rodina uverila. Lebo to vyzerá, že je odhodlaná a presvedčená na 1000%, že si ich vzala jedine ty.
Ak ste mali ani nie že vynikajúce, stačilo normálne vzťahy, nikdy v minulosti sa nestalo nič, čo by toto podozrenie vysvetľovalo, je to ľudsky nepochopiteľné

anjelikdianka
20. aug 2023

A prečo chceš vracať peniaze ak si si ich nezobrala ti?Tomu nerozumiem?🤷Ak si nevinná tak nemáš jej čo vracať.....

betulinka1
20. aug 2023

Autorka podla mna si submisivna, sestra to vie a preto si to dovolila. Akoze sestra ta nerpavom obviní a ty chodis za nou??? Okrem toho, ak by sestra vedela, ze si vinna, tak ti otvori a spyta sa, ze ci jej nesies peniaze. Ale ona neotvorila a schovávala sa. Okrem toho to az moc riesi po rodine, lebo vsetkych chce presvedcit, ze ty si vinnik. Namiesto toho aby k Vam prisla s muzom, ked mas aj ty muza doma a porozpravala sa. Cize za mna je tvoja sestra podozrivá takymto správaním. Ja na tvojom mieste by som jej povedala, ze ok podaj trestne oznamenie. Aspon policia si vypočuje moju verziu, preveria banku a zaznami z kamery. Mozno by som zvážila sama podanie trestneho oznamenia aby tie zaznami stiahli skor ako ich vymazu. Ved ty to nemusis riesit ako TO na sestru ale na neznámeho páchateľa, lebo sestre niekto ukradol peniaze. Co mi na tom nesedi, ze preco vytahovala peňaženku v tvojej obyvacke? Akoze ked pridem na navstevu, kabelku nechavam na chodbe, max. telefon si zoberiem, ak vobec. Ak doma zistim, ze nemam peňaženku, najprv by volala, ze prosim ta nemam tam peňaženku. Alebo mi niekde vypadla, to by prve napadlo kazdeho. A nie, ze beží k sestre. Cize k tebe isla na istotu a vedela, ze ta peňaženka u teba. Ty mas pravo byt nahnevaná a robit cirkus po rodine.

karmen118
20. aug 2023

Ak s tebou nekomunikuje, na tvojom mieste by som ešte raz prehľadala miesta v byte, kde všade bola v deň návštevy, ak sa nič nenájde, ja by som šla normálne na políciu a poradiť sa čo v takejto situácii robiť, ty máš svedomie čisté, ona poštvala celú rodinu proti tebe, očierňuje ťa, že si ju okradla a vyhráža sa ti ak jej nedáš 500 e, tak ťa udá na polícii.je dosť možné, že ak sa dozvie, že sama si na políciu išla aby sa to vyriešilo - ak sa ťa snaží oklamať, tak možno cukne prvá a peniaze sa zázračne objavia alebo si spomenie kde ich nechala, utratila, prípadne bude ďalej klamať až sa zamotá do vlastných klamstiev a preriekne sa a možno sa príde vyšetrovaním na to, že ich zabudla v bankomate, stratila a pod. Už len to že ti neotvorila je podozrivé, že by ju hrýzlo svedomie a nevedela ti pozrieť do očí? Iný človek by vyšiel von, či máš preňho tie peniaze. A tá jej požiadavka je nonsens aby si 500 e, čo si ani neukradla, dala do obálky a potom do schránky bez potvrdenia, že ich prevzala - to je iná vychcanosť - zas by mohla tvrdiť, že si jej nič nedala.

ema22270
20. aug 2023

@karmen118 tak vsetky jej tu radime dobre, len ja mam pocit, ze autorka si mysli nieco ine, alebo v podstate ani nereaguje na to, co sa tu pise. Ale tak ja to uz nejdem teda komentovat. 🙂

jasminet
20. aug 2023

predpokladam, ze ked sa to vasi dozvedeli, tak ti hned mama volala, aspon moja urcite ano. co ti povedala, urcite ti musela zopakovat verziu druhej strany. a z akeho dovodu hned uverila tvojej sestre?

lenkakravcova
20. aug 2023

Napadla mi len taka jedna možnosť:
Nemala sestra niečo doma zaplatiť z rodinných peňazí, no utratila to inde? (na niečo svoje súkromné)
Možno ju muž naháňa, kde sú peniaze a tak si vymyslela tu story o sestre zlodejke? Ak áno, tak po ďalšej výplate ich zázračne nájde..

ahhola
21. aug 2023

AUTOR

18. aug 2023
@kiwi3 tak je pravda ze nemáme teraz peňazí nazvyš, ale nikdy by som sa neznizila k tomu aby som okradla svoju vlastnú sestru preboha, nechápem ako jej toto všetci uverili, hlavne ze mama jej toto uverila ma na tom serie najviac💔

Vieš čo, niekedy namiesto dlhých analýz, preberania incidentu zo všetkých svetových strán a vyvinovania sa je lepsie sa hodiť do kľudu.
Od teraz zabudni, ze existuje ta beštia a celá nou zmanipulovana familia.
Vyckaj na segrin ťah. Tuším máš 500 vrátiť do XY.
Ona ti zavolá, kde sú peniaze€.
Ty ticho cuskaj, naberaj silu a energiu do hlasiviek
a potom daj svoje životné decibely do vety...
Zmizni do pekla 🔥🔥🔥 pitchaaaaaaa... Pokial ta nepočuť cez 4 poschodia, tak znova.
Ona rozohrala divadelnú hru, prijmi svoju poradnú rolu a zaexceluj v nej.
Svoj výkon si nahraj a posli materi pripecenej▪️