icon

Sklamanie z manžela - žiadne ocenenie po pôrode

6. aug 2020

Ahojte, asi sa potrebujem iba postazovat pod navalom hormonov... pred mesiacom som porodila zdrave dievcatko. Manzel bol pocas porodu so mnou. Teda 6 hodin kontrakcii a nasledne akutny cisarsky. Po navrate domov sa manzel straral, varil, nakupy, vesal pradlo.. atd. Co bola pre mna obrovska pomoc, za co som ho viac razy pochvalila. Lenze mne tiez velmi chyba jeho ocenenie, pochvala alebo ako to nazvat za porod, za to ako som zvladla bolesti, ako som zvladla tehotenstvo, proste nieco ... alebo aspon obycajny kvietok, cokolada., malicky darcek alebo blbe DAKUJEM ZA DIETA. mali aj vy take pocity?

zuzanapjat
6. aug 2020

@hederamonstera tak ja som nič nedostala, ale ja som bola rada že žijem a že je dieťa zdravé a že je manžel s nami.... kvety pre mňa nie sú atraktívne a zlato nenosím. :D

hederamonstera
6. aug 2020

@zuzanapjat to ze pre teba je to ok, neznamena, ze to musi byt OK aj pre ine, ktore potrebuju nejake uznanie svojho milovaneho, ze ake to je uzasne, ze to zvladla

sara07
6. aug 2020

prepáč prečo by ako mal byt hrdy na to že si porodila, rodiť môžeš len ty , snád ty máš byt hrdá sama na seba nie, ty si máš povedať super zvládla som to . som dobrá aj bez darčekov, pochvál atd ...
myslím že najväčšie ocenenie bolo to že bol vôbec s tebou, to nie je samozrejmost a že ti pomahal doma to tiež nie je samozrejmost
darček ? však to je jeho pomoc , potrebuješ zvlášt metál ale ten si musíš sama sebe hlavne dat, to ako ked ti nedá kvety alebo dar tak sa cítiš menejcenná , dar sa môže dat len tak , nie za niečo ako vymenný obchod doslova
on ako naozaj nemôže za to že rodíš len ty, to ti má zan niečo dat , rodia ženy a tak to bude
ja napr v okolí nemám rodiny kde baby dostavaju za rodenie, to my príde napíšem to hnusne ako keby niečo dal milenke lebo ju potrebuje odmenit za dobre suloženie

lenuliatko84
6. aug 2020

@zuzanapjat ja som z dubnice, moja babka od puchova a zbytok rodiny z podpolania a vsade sa to robi uz roky.mam rodinu aj pri prahe a aj tam to bezne funguje.ani nikoho nepoznam kto nepozna tento zvyk

lenuliatko84
6. aug 2020

@zuzanapjat nepoznam zenu co nema rada kvety, si prva

sara07
6. aug 2020

v okolí dostávaju iné ženy, to ked budu mečat na balkone budeš aj ty, chceš to preto lebo oni maju a ty nie ? si to trocha zrovnaj , možno oni by namiesto zlatej retiazky chceli radšej pomoc
a to dakovanie za tehotenstvo, a ty si mu podakovala za oplodnenie ,ako super ta oplodnil ? trocha sa zamysli čo chceš

sara07
6. aug 2020

úprimne povedané najkrajšie čo mohlo byt ked dostal prvy raz dieta do ruk , zahladel sa a potom sa pozrel na mna, bolo v tom absolutne všetko, nepotrebovali sme slova , bola to jasné jednoducho a viac ako vynutené slova lebo iny to tak maju
máš to tak ako si si to zariadila,
ja napr som nechcela aby bol pri pôrode ja som to chcela zvladnut sama , najväčšia pomoc bola že doma bol pri chalanoch a komplet všetko pripravil

lenvam
6. aug 2020

Ja som citovo vychladena tak mňa irituje keď ma chvália neviem proste prijať pochvalu tým pádom ju neviem dávať ale učím sa muž mi to stále pripomína tak mu to aj ty povedz že to chces počuť.priamo na rovinu lebo to len budeš v sebe dusiť a to nedopadne dobre

althejka
6. aug 2020

tak, kazda sme ina, kazdy chlap je iny. ak by ma trapilo ze som nic nedostala, bolo by fajn to povedat chlapovi, nie obvinujuco, pretoze oni naozaj nemusia vobec tusit,ze by to mamina jeho noveho mimina chcela. rizikom ak sa to nevyriesi je potom ze si to mozes nosit v sebe a vybafnut to aj po rtokoch ako strasnz vycitku co tam drieme a kedze sme zeny,,,,, vieme ze je to mozne. nemyslim si, ze clovek musi byt povrchny, alebo nevdacny, ak chce nejaky symbol od chlapa noo jeho vdaky,ci ocenenia za porod, ved zase, nie je to ziadna prechadzka ruzovou zahradou. chcem povedat ze je to vlastne uplne jednoduche. bud ta s tym posle do zadku, alebo si to uvedomi a ja ti velmi prajem ten druhy pripad.

sara07
6. aug 2020

@coopis mne to pripadá ako keby dostala zaplatené v naturáliách doslova za vykon

sara07
6. aug 2020

@lenuliatko84 vidíš u nás v rodine to nie je a ani na druhej strane, a čo som čitala že má dostat dar nevesta po svadobnej noci tak ako fakt čitam prvy raz
ja poznám zvyk že sa dáva pred obradom neveste šperk od otca , rodiny ...

zuzanapjat
6. aug 2020

@lenuliatko84 v prvom rade nenapísala som, že nemám rada kvety, ale že mi prídu ako dar neatraktívne. Je to pre mňa niečo čo za chvíľu zvädne a za veľa peňazí. Zlato napr. nenosím ani obrúčku, mám ju odloženú :D Autorku neodsudzujem za jej pocity, len som ostala prekvapená, že sa niečo také vôbec robí, alebo očakáva v podobe hmotného daru. Manžel ma zvykne prekvapiť len tak --- vecami ktoré využijem - praktickými. Ale po pôrode som mala pocity asi také - že chvala Bohu žijem, dieťa je zdravé a pomoc mám pri sebe - muža.

hederamonstera
6. aug 2020

ako baby ja neviem co riesite...akoze nepoznam chlapa, ktory by nesiel zapit narodenie dietata....a.k.a. isiel to oslavit s kamosmi...a zena si podla vas nezasluzi nejaku oslavu/pochvalu/uznanie? A vazne porovnavate oplodnenie (urobenie sa chlapa) s porodom (neskutocnymi bolestami a rizikami)?
wau

zuzanapjat
6. aug 2020

@hederamonstera moj chlap nebol zapiť narodenie, lebo sa musel starať o prveho syna doma :D a napriklad - nepije.

hederamonstera
6. aug 2020

@zuzanapjat no vidis, ale vacsina chlapov to chodi zapijat (oslavit, nemusi pit, ked nepije), resp. sa to povazuje za normalne ;)
a chlapi si navzajom gratuluju..a za co? ze sa spravil do zeny? ale nie, zena ma len trpiet a byt spokojna, ze to prezila ona a jej (jeho uz nie) dieta.

0silvia0
6. aug 2020

@lenuliatko84 ja sa tiez hlasim k @zuzanapjat, tiez neznasam rezane kvety. Ja mam najradsej kvety v zahrade, na luke, tam, kde je ich prirodzene prostredie.

frantis
6. aug 2020

Chápem tvoje pocity. Keď som po pôrode chcela mať pamiatku, jednoducho z pôrodného som si kúpila prsteň. Ja som memorabilny človek. Chcela som mať pamiatku nie kvoli "vďake" od manžela, tá sa dokazuje činmi v domácnosti a vo vzťahu, ale kvôli pamiatke. Kúp si ten prsteň ty sama a hrdo nos vedľa obrúčky. Veď si šťastná manželka a matka ♥️

luccija
6. aug 2020

@zuzanapjat tak za čias našich babičiek sa to asi nerobilo, alebo dostali kravku😊moja mama tiež dostala prsten, keď porodila

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
6. aug 2020

@frantis doteraz som slovo memorabilny nepocula, zaujimavy vyraz🥰

sara07
6. aug 2020

@hederamonstera no môj nebol zapit ani jednoho syna a tiež čo tu má kamaratov nechodi a nebol zapijat ani jeden svoje , u nás toto absolutne nie je zvykom
a by som sa normálne vytočila keby to spravil ale nie je treba lebo to je jasné

hederamonstera
6. aug 2020

@sara07 tak vidis, kazdy sme zvyknuti na nieco ine..ja rada oslavujem zivot, aj uplne obycajne momenty si rada uzijem nejakou oslavou (aj len blbou vetou - pripomienkou)...a neviem si predstavit, ze by ma vytocilo, ze moj muz ide oslavit narodenie jeho dietata, podla mna to je krasne ;)

oblecenie99
6. aug 2020

Pozri,ja by som bola rada aj za najprimitivnejsiu pomoc od mojho (vyniesť smetie,umyť aspoň po sebe pohár,niečo navariť keď je doma),o pomoci s malým ani nesnivam.. Moja mama dostala prstene aj za jeden aj druhý pôrod,ja osobne som také niečo vôbec neočakávala..trosku ta chápem,ja ani neočakávam ďakujem,vecne dary a pod.ale možno nejaké uznanie,možno pochvalu..ked mu to poviem,tak sa hnevá,že zase začínam,čo sa lutujem..on nechápe ako to myslím,on je presvedčený že sa sťažujem a sa lutujem.Mam kamošku ktorej muž bol pri pôrode..ona samozrejme sa statočne držala,dala to pekne,no a keď čakala od muža pochvalu,on jej rovno prekvapene povedal že však čo,úplne v pohode,pôrod ani nie je taký strašný,však si ani raz nekricala nejak extra,že to videl a že nič moc,ženy prehanaju..čiže tak 😄

karolinakr
6. aug 2020

@oblecenie99 keby tvoj muž rodil, potom by si len videla tú sebaĺútosť

hederamonstera
6. aug 2020

a este ked sa zamyslim, ze by to malo byt opacne...tak kebyze muzi rodia a ja si len uzijem orgazmus pri splodeni dietata, tak po porode by som mu dala neskutocne najavo, ze aky je neskutocny, ze to zvladol a mega oslavila....tak preco by si to nemohla zelat zena :D nechapem len proste tomu, ako sa vedia pustit do autorky zeny, lebo chce troska uznania (a uz vobec nechapem ako mozte nazyvat porod prirodzenou vecou ako keby to bola nejaka banalita..aj narodeniny su obycajna vec, opakujuca sa kazdy rok a ako sa vedia oslavovat :D )

lucilaines
6. aug 2020

No napriklad moja babka porodila teoch synov a za kazdeho od dedka dostala zlaty sperk. A to neboli ziadna slachta alebo co, obidvaja ucitelia, bezni ludia. Takze to nie je nejaka nova tradicia, skor naopak. Mne to prislo vzdy pekne, tie sperky sa podedili a ja mam dneska nausnice, ktore dostala za mojho otca a je to krasna spomienka. Vzdy nam ich ukazovala a rozpravala k tomu. Ja som tak isto ako autorka cakala nieco od manzela za porod, keby aj nie darcek, tak aspon kyticu alebo nejake ocenenie a nehanbim sa za to. Nikdy som mu to ale nespomenula ani nenaznacila, skor som bola pripravena, ze su to len moje ocakavania a nebude nic. Ked som prisla ale domov cakala ma vyzdobena izba, kytica aj sperk. Plakala som hodinu od dojatia. A nie, nepodvadza ma, ani nebije aj doma pomaha. Takze ja to chapem ako sa citis a ja si na rozdiel od ostatnych myslim, ze JE to prilezitost ked uz nie na darcek, tak aspon na nejake ocenenie a kyticu, to by ozaj nikoho nezabilo. A ano, aj ja by som bola sklamana, ale teda ak by som nic nedostala, ssi by som to nespominala a zmierila sa s tym. Urcite to neznamena, ze tvoj muz ta nelubi, len mu to proste nedopne a nepovazuje to za dolezite tak ako aj kopec bab tu.

aniele
6. aug 2020

@zuzanapjat To asi nie. Ja som to zažila v meste, stredné Slovensko, pred cca 40 rokmi a menej. Moje staré mamy, ktoré žili úplne v inom sociálnom prostredí, tiež o tom určite nemali ani potuchy. Ale moja mama i svokra považovali to, že som napr. za prvorodenú dostala zlaté náušnice (dovtedy som mala len moje detské šošovičky od krstnej mamy) za normálnu vec. Podotýkam, že môj manžel mi v tej dobe pomáhal v domácnosti, vedel sa postarať o deti atď. (dokonca aj okná umýval, čo sa susedám vtedy zdalo veeeľmi zvláštne 😁). Ale to vychádzalo z toho, ako bol doma naučený.

lucilaines
6. aug 2020

Inak ked tu citam niektore vyjadrenia v style, ze bud rada, ze ti pomaha a ze to je jeho dar a nie je to samozrejmost, tak sa mi az rozum zastavuje. Odhliadnuc od tejto temy a pohladu na dary za porod, ale brat chlapovu pomoc v domacnosti ako dar a ako nieco, co nie je samozrejme no zbohom. Neviem ci ja mam take vysoke naroky na chlapa, ale teda ja to povazujem za uplne samozrejme a automaticke.

anavila
6. aug 2020

ani mne neďakoval a nedostala som ani retiazku ani žiadne iné dary za pôrod...To, že vôbec existuje a stará sa o nás je viac ako milion darčekov. Určite tvoj manžel robí čo môže ale možno ani o tom nevie, že je taký "zvyk" 🙂 nevešaj hlavu a teš sa zo života

karolinakr
6. aug 2020

Ja by som mu to povedala na rovinu a ako poznam chlapov, každy jeden by to spravil- žeby niečo doniesol
Len 1 bol extra lakomy tak ten by čakal, že mu niečo kúpim ja