icon

Skončím na ulici

tobias123321
21. mar 2022

Dobrý večer prosím poraďte mi čo mám robiť. Mám 22, psycho problémi. Mám invalidný dôchodok nestačí to na nič. Nechcú má nikde zobrať do roboty keď počujú že mám ID pošlú ma preč strašne ma to uráža. Som v prenájme cez eurofondy ale už nemám peniaze vôbec čo sa dalo som predal, pôžičku mám v banke Max čo sa dalo. Rodina mi nepomôže. Ja by som aj šiel na ulicu ale okolo toho bývania bolo toľko vybavovania však má zabijú keď to zrušim. Celý život na figu nič dobré nikdy som si nepredstavoval že skončím na ulici.

tobias123321
autor
21. mar 2022

@terry658 ja takto žiť nepôjdem. Len ukážem každému z rodiny aký som nepodarok z že nič nedokážem. Tak sa neponizim.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
3009
21. mar 2022

@tobias123321 ak si zobral úver pre rodičov tak skús s nimi prehodiť reč, nech oni splácajú ten úver.

sissy27
21. mar 2022

@tobias123321 každý zťp čo poznám, tak má ID. Možno sa mýlim, alebo teda nemám dosť informácií, ale za mňa to ide ruka v ruke.
Otázne je, či musíš na pohovore špecifikovať svoju dg - pokiaľ viem, je to len o lekárskom posudku, ktorý ťa uzná spôsobilého na určitú prácu.
Inak kto ti dal pôžičku keď nepracuješ?

tobias123321
autor
21. mar 2022

@zoro9836 ja som úplne normálny. Nikto z okolia nevie že mi dačo je keď im to poviem sa pýtajú či si robím srandu. Kamaráti ktory ma poznajú roky si nič nevšimli pokým som im to nevravel

tobias123321
autor
21. mar 2022

@3009 oni ho splácajú mne len tie peniaze používam na jedlo a všetko čo treba a pôžičku splácam po najnižšej sume 😐

tobias123321
autor
21. mar 2022

@sissy27 normálne v banke na invalidný dôchodok sa dá zobrať je to tiež normálny príjem

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
tobias123321
autor
21. mar 2022

@zazvorka87 ja nemôžem odísť z toho bytu. Toľko ľudí sa na Tom podieľalo pokym sa to vybavilo,inkasa všetko je na mňa písané. Keď im poviem že to ruším nechcem aby sa hnevali na mňa.

alchemilkazltozelena
21. mar 2022

@tobias123321 ani do obchodu vykladať tovar by ťa nevzali?

tobias123321
autor
21. mar 2022

@alchemilkazltozelena mne sa točí hlava vkuse bojím sa také roboty v pohybe.

tobias123321
autor
21. mar 2022

@tobias123321 Mňa najviac štve to že rodičia a hlavne otec ktorý má vkuse bil a kôli nemu som chorý mi nechcú pomôcť ! Oni aj kôli 50€ má nechajú ísť na ulicu úplne som im ukradnutý ešte sa budú smiať ! Zničiť človeka a odkopnúť spravodlivosť neskutočná

panda21
21. mar 2022

Ja by som sa nefixovala na byt a jednu lokalitu. Si mladý, môžeš ísť aj na kraj sveta alebo aspoň Slovenska.

lukina20
21. mar 2022

Mas ID a psychicky problemy… urcite kontaktuj aspon nejaku neziskovu organizaciu v tvojom okoli, ktora by ti pomohla sa zorientovat a najst si pracu… verim, ze clovek ktory chce pracovat si pracu najde… nehanbi sa tymto sposobom poziadat o pomoc. Tito ludia vacsinou pochadzaju zo socialnej sfery a vedia ti pomoct, po pripade nieco dohodit. Ja by som asi tymto zacala. 🙂
A hlavne viem, ze je to tazke, ale ked ti rodina ublizila nemysli na to. Svoje negativne myslienky skus z hlavy vytesnit a sustred sa na to dobre, ze si najdes pracu a bude ti lepsie.
Drzim palce🙂

tobias123321
autor
21. mar 2022

@lukina20 mam sociálneho pracovníka nič mi nenašiel zatiaľ. Nemám už veľa času

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
nikha2809
21. mar 2022

U nás napr.mestska polícia berie iba ľudí na ID na kontrolu kamerových záznamov.Robi mi tam švagriná.Skus si zistiť aj tam ako je to u vás.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
betulinka1
21. mar 2022

@tobias123321 daj si inzerat ako hodinový manzel. Opravím, spravim, poskladam nabytok a pod.. u nas v meste je uz hodinový manzel tak vyťažený, ze uz aj na neho sa caka aj tyzden. Začínal s obyčajnými ponukami na fb skupine mesta. Vies kolko ludi hlada takuto pomoc, niektori chlapi uz nevedia ani vymenit žiarovku 😉.

chichua
21. mar 2022

@tobias123321 ahoj. A keby si si založil živnosť ak vieš niečo robiť? Z úradu práce by si mohol získať peniaze na začiatok podnikania. A ak by si si spravil chránené pracovisko, tak by ti úrad ešte aj prevádzkové náklady preplácal..

tobias123321
autor
21. mar 2022

@chichua mal som už živnosť rok a pol v decembri teraz som ju zrušil. Bolo to hrozne nestabilné robil som kameramana väčšinou svadby a tak

simoncik
21. mar 2022

@tobias123321 nepisal si tu tiez pred casom, ze sa nemozes zbavit rodiny ze ta prenasleduju. Nemal si zivnost na ktoru si si privyrabal? Mozno si ta z niekym mylim. Mal si motorku, ktoru si predal? No mas to tazke. Je rozdiel mat invalidny kvoli inej fiagnote no ak sa to tyka psychiatrie ludia su odmietavy. Neviem ak oto funguje, ale musis uvadzat ze mas ID? Co tak im navrhnut nech ta vyskusaju na pocas skusobnej doby a nech si potom spravia zaver. Je to naozaj smutne.odkial presne si.

tobias123321
autor
21. mar 2022

@simoncik hej som to ja. Buď to poviem ja alebo sa oni spýtajú. Oni to asi aj tak zistia keď má p
budú prihlasovať na zdravotnú poisťovňu. Okolie Popradu

lukina20
21. mar 2022

@tobias123321 tuto bol vyborny napad od
@betulinka1 podla mna tymto by si si vedel celkom slusne privyrobit … plus ide jar ludia mozno budu chciet sadit, mozno hladaju niekoho kto poryluje zahradu, oseka kriky a pod.
Ale aj
@chichua mala dobry napad…
Ludia ti tu celkom dobre radia, skus sa zamerat nato pozitivne nielen na to negativne, verim, ze nakoniec jeden z napadov, ktore tu budu napisane ti pomozu
A aj ked mas socialneho pracovnika, aj tak by som vyhladala pomoc neziskovej organizacie, vsak to su zase ini ludia a mozno o niecom vediet budu zase ked sa pojdes opytat za to nic nedas

loliki
21. mar 2022

@tobias123321 Veď im to nevešaj na nos, že si ID. Ak chceš prácu, tak si ju ber. Čo Ty vieš, či sú ostatní normálny? Ani Tebe zamestnávateľ neprezrádza svoje zdravotné problémy. Tvoje zdravie si rieš s lekármi, so psychológom, prácu si rieš so zamestnávateľom.

tobias123321
autor
21. mar 2022

@loliki oni to podľa mňa zistia keď má budú prihlasovať na poisťovne. Každý vraví že zamestnávateľ má menšie odvody potom tak asi to musia vedieť

loliki
21. mar 2022

@tobias123321 No a čo, keď to zistia? Tvár sa, že si v pohode, že ti nič nie je. nech ťa nediskriminujú na základe zdravotného stavu.

tobias123321
autor
21. mar 2022

@loliki 70% invaldiny a ja sa budem tváriť že mi nič není...

lilyianka
21. mar 2022

@tobias123321 a čo tak sa spýtať v chránených dielňach? Veď tie sú určené pre ľudu na ID...

tobias123321
autor
21. mar 2022

@lilyianka plno, to bolo prvé čo som vyhľadával