icon

Skúsenosť so solutionistom?

lilitela
2. okt 2018

Máte niekto skúsenosť so solutionistom? Osobnú, sprostredkovanú, prípadne ste minimálne kontaktovali ale nestretli sa? Ide o osoby, ktoré tvrdia, že dokážu veľmi efektívne vyriešiť , poradiť s nejakým problémom, rodinným, partnerským, pracovným, osobnostným, finančným...
nájdete ich na webe priamo ako solutionist (neviem či aj po slovensky ako "riešiteľ"), ale videla som to aj na stránke psychologickej poradne nejakej, kde deklarovali, že síce za drahšie ale efektívne, vraj na čo chodiť rok k psychológovi?
Obávam sa, či to neni ako podomový predaj, len na vyššej úrovni, čiže zaplatím 100 eur za 20 minút a dostanem radu, že si nemám s uvedeným problémom lámať hlavu a on sa vyrieši sám. Prípadne mi povedia, že síce efektívne, ale že na skutočné riešenie treba ešte 3 stretnutia lebo je to zložitý problém, čiže dalších 300 eur a nakoniec aj tak nepomôžu a zvalia na klienta, že neni ochotný sa riadiť radami.
Skúsili ste?

mysicka36
3. okt 2018

Neskúsila a nikdy neskúsim. Toto je len využívanie zúfalých ludí.

lilitela
autor
4. okt 2018

@mysicka36 Zvlastne ze nikde clovek nenarazi na negativnu recenziu, akoby sa ludia bali, pritom na lekar pluska je na lekarov dost negativnych recenzii, neviem, preco na toto nie, ani na nejake jonasove kvapky ci ake podobne alternativy... viac najde clovek pozitivnych co si myslim, ze si pisu asi sami ti distributori.

oli18
4. okt 2018

Hádam si nemyslíš, že nejaký "iluzionista" vyrieši tvoj problém akoby čarovným prútikom 🙂 Všetky problémy si musíš vyriešiť sama, prípadne s tým, kto ich spôsobil. Ak potrebuješ poradiť, tak aj tu ti baby poradia, alebo kamarátky a hlavne zadarmo. Lebo toto si presne aj popísala, je to len ťahanie peňazí od zúfalých ľudí.

pieksamaki
8. okt 2018

@lilitela
Je to nieco ako vestenie....pre slabomyselnych.

babickagabi
9. okt 2018

No, myslím, že by bolo dobré si pozrieť film Krokodíl Dandí- či ako sa to píše, zariadiť sa presne tak, ako sa to tam spomína a bude problém vyriešený. Minimálne v hlave. Tieto pokeci cez internet je zrejme niečo podobné, no určite nie tak účinné ako osobné rozoberania v prirodzenom prostredí ľudí.

lilitela
autor
9. okt 2018

@oli18 @oli18 Carovny prutik, to nie, skor sa tu snazim hovorit o efektivite, nieco ako ked si kupis papinak, aby si mala rychlejsie navarene. Verim ze aj v inych oblastiach sa da zvysit efektivita, napr. ak je osoba nadana rychlo identifikovat, kde robi klient chybu. Mozes chodit cely rok k priemerenemu psychologovi a das tam 35x50 eur, a ak nema schopnosti, "iba" vzdelanie, tak chodis nadarmo. Sama som chodila k zubarke, ktora mi nevedela opravit zub a vrtala mi ho snad 7x a ako decko som netusila, ze to nie je ok (najmä ked argumentovala, ze mam divnu sklovinu a nesmiem na ten zub po oprave tlacit a jest a blabla). Zachranila ma zmena skoly a tym aj skolskej zubarky, ta nova to opravila na prvy sup.