Sleduje ma auto: Ako sa brániť a čo robiť?
Ahojte, mam pocit ze ma sleduje auto, stalo sa to dnes druhy den po sebe. Auto stoji na mieste (na tom istom co vcera) ma zapnuté svetla a proste tam stoji cely cas a ked sa priblížim na druhej strane chodníka tak pomaly naštartuje az niekedy ide rovno smerom ku chodníku a otoci sa aby isiel mojim smerom je to taka dlhá ulica. Je myslim cierne (deje sa to za tmy ked idem o cca 9 po tej ulici) a ma na streche nieco ako taxik neviem. Som si na 99% ista ze niesom paranoidna velmi cudne sa otáča a zabaca, zastavuje. Som 20r zena útleho vzrastu takze sa naozaj bojim. Som si ista ze to nie je nikto koho poznam. Snazim sa ho ignorovať ani som nepozerala na to auto príliš dlho takze som nevidela ŠPZ ani približne kto tam sedi ale vravim je tma takze neni toho moc vidiet. Neviem co mam robit, je to 2min od mojej bytovky takze uz mozno aj videl kde byvam. Uz sa budem snazit tade neísť minimalne o tom case ale keďže to je moja cesta domov tak sa tomu moc nevyhnem. Rozmyslam ze budem zdieľať polohu s mamou ale co mi to pomoze v tej situacii nakolko viem ze by som nemala sancu sa nejak ubrániť. Nepokúšal sa na mna kricat z auta ani nic take nechapem o co mu ide. Asi by pomohlo vidiet tu ulicu a co robi ale nechcem tu logicky zverejňovať kde sa pohybujem
Nemáš pár telesne vyvinutých kamošov? Nech ti raz spravia láskavosť a odprevadia Ťa.. Nakuknu do auta, chlapík sa posere a máš pokoj
A nebude to tým ze daný taxík čakal na zákazníka a keď si sa objavila myslel si ze si ty ten zákazník?
@misanthropicdann ja si nemyslim ze to je taxík len mal nieco na streche, no neviem preco by tam čakal taxik lebo ako vravim je to v strede ulice niesu tam bytovky nema dovod TAM cakat na niekoho. A navyse keby to je taxík myslim ze by ostal stat tam kde je lebo vidi ze ja vidim ze tam je a keby to je moj taxík tak idem za nim ale ja som prechádzala a vtedy naštartoval takze tento scenár to nebude.
Taxík to určite nebude. Ten by čakal na mieste a telefonoval zákazníkovi, že už čaká.
Môže to mať kopu ďalších vysvetlení.
Není v blízkosti zastávka ze čaká na niekoho.
Možno tam pravidelne niekoho čakáva v tvojom čase.
Keby ta sledoval tak nebude mať zapnuté svetlá.
Na tebou vyznačených miestach nemôže stať tak možno tam čakal dlho na niekoho a povedal si ze to preparkuje radšej nech nedostane pokutu.
Je tu kvantum logickejsich vysvetlení ako to ze ta sleduje.
Strasne precenujete riziko, najbližšie keď pôjdeš ak bude v aute sám mu zaklopkaj na okno.
Na kurzy sebeobrany sa vykašli, nemáš absolútne šancu proti dospelemu mužovi, radšej si zožeň kaser (a nemaj ho hodeny jak 99%zien na spodku kabelky v bordeli).
Kurz sebeobrany ti dá falošný pocit bezpečnosti ze máš šancu nad ním vyhrať. Ne nemáš, najlepšie riešenie je vždy útek.
Veľmi ma mrzí Tvoja situácia, baby Ti tu už napísali všetko dôležité, ja len dávam do pozornosti toto: https://www.martinus.sk/863437-moderna-sebaobra... (už ju mám, ešte len idem čítať). Strašne silno držím palce všetkým, nech sa môžeme cítiť bezpečne.
Treba rovno volať policajtov, schovať sa, sk sa dá a vytočiť rovno 158. Povedať kde si, ze ta niekto sleduje a stalo sa ti to už dva x. Že sa bojíš a potrebuješ pomôcť.
A práve že sa neodporúča telefonovať alebo sa tváriť, ze telefonuješ, pretože útočník sa vtedy viac osmelí, pretože si myslí, že si zaujatá. Treba sa obzerať okolo seba. To iste radil aj inštruktor sebaobrany, vtedy keď napadol a pichol vo vlaku ten chalan jedno dievča. Inštruktor aj zdôraznil, ze vždy treba dať na zlé tušenie a počúvať svoju intuíciu, ze niečo je zle....
Nemôžeš si zobrať taxi?Aj keď to nie je zadarmo,ako chôdza,ale vysadí ťa pred vchodom a už len vbehnes dnu
Tak sa normalne pozri kto to je a aku ma SPZ... a ano, tiez zdielam nazor, menej filmov pozerat a viac si okolie realne vsimat. Mozno zo auto tam je uplne z inch dovodov, ak je to taxik "alebo nieco take" (co take? tak mas oci nie? ), tak ma dovod tam stat aj sa pohnut aj sa spytat ci chces odviezt aj nastartovat ak ide osamoteny chodec... hocico to moze byt. Na zaklade par skusenosti si vymyslas scenare a proste prirodzene cakas, ze devu utlych romerov ide niekto.. uniest. Tak sa nehraj na obet, kup si kaser teda do tasky, pre pripadnych uchylov, romov, ale hlavne ak ta niekto sleduje, riadne sa pozri, odfot si, hocico mozes, mozes chytit telefon, telefonovat s niekym keby daco a ak sa bojis ze ta unesu, tak si s inekym blizkym nastavte sledovanie v mobiloch...
@simca06022011 oci mam, vravim, ze je tma a nie je toho moc vidiet ked ma este aj zapnuté svetla. A stalo sa to prvy krat co som tomu nevenovala velku pozornost ze asi len nahoda, ale ked sa to stalo druhy krat uz som sa zacala bat. Na aku obeť sa preboha hrám. Treba sa vcítiť do situacie. Ale kto nezažije nepochopí. Ja nevravim ze ma ide uniesť pretoze ja neviem o co mu islo. Myslim ze z tych mnoha príbehov co tu baby pisu je jasne ze sa to nedeje len vo filmoch a filmy ani nepozerám ale jeden clovek napise a dalsie 3 ovečky to tu tiez napisu. Nad tym ani nebudem strácať cas si tu dokazovať nieco, radsej sa budem bat a byt opatrná ako to brat na ľahkú váhu.
samozrejme, opatrnost je jedna vec, mozno som to napisala "neprijemnejsie" ako som mala,ale naozaj robit si extra stresy z toho.. mne nepride rozumne. AK mas takyto pocit, ok, zabezpec sa tak, aby sa ti nic nestalo. To ti odporucili aj ine.
Ja si myslim, ze je kopa dovodov preco auto tam mohlo byt, robit co robilo a aj to tak nemusi byt nakoniec. Pribehov ti hocikto napise hocikolko, to je jedna veci, druha vec je realita, aka sa deje tam u vas na ulici.
Ako je to na zaplakanie, že v dnešnej dobe sa ešte vždy nájdu takéto indivíduá...
Ja mám jeden krásny zážitok spred štyroch rokov. O šiestej ráno som čakala na spoj, už bolo svetlo, lialo, ja som mala na sebe nepremokavu bundu a gumáky. Priplichtil sa ku mne chalan, začal sa mi prihovárať, tak som ho odbila tým, že sa musím učiť( mala som so sebou naozaj učebnicu) ale stále neprestal, až z neho vyhŕklo, že má chce chytať za zadok a priblížil sa ku mne. Vtedy som utiekla k autobusovej stanici, kde bola čakáreň, ešte zamknutá, búchala tam na dvere. Otvoril mi autobusár, povedala som mu,čo sa stalo, ale odmietol mi otvoriť čakáreň aj autobus. Tak som sa tam triasla od strachu a revala som na zastávke, kým mi neprišiel spoj.
Takže ...bohužiaľ všetko je možné a treba byť opatrný( btw zaujímavý zážitok som mala aj z Prahy kde predo mnou flekovalo automs chlapom, ktorý na mňa pár minút civel, Ukrajincami, ktorí pri mne zastali a hulakali na mňa, a partiou chalanov, ktori na mňa a kamarátku za bieleho dňa z auta hučali, či si pôjdeme zajebať a keď začali vystupovať z auta, tak sme pridali do kroku. A pokiaľ sa tu objaví nejaký moralista,nie, nebola som vyzývavo oblečená, hoci áno, zvyknem sa občas obliekať aj výstredné a paradoxne, vtedy sa mi nikdy nič nestalo)
@hyta súhlasím,
A to kde? Odkiaľ si?
Určite to nepodceňuj a zabezpeč si niečo na vlastnú ochranu. Nikdy nevieš...
Ja keď som mala cca 26r som cestovala z Prievidze do Trnavy. Keďže som nemala priamy spoj, musela som v Trenčíne prestupovať. Na stanici sa mi začal prihovárať nejaký chlap, že či neviem kedy ide autobus do Bratislavy... Ja blbá som mu vytárala, kam cestujem, že idem sama... V Trnave som sa mala stretnúť na stanici s kamarátkou, chvíľu som ju čakala na lavičke, otočím sa a asi 10 krokov odomňa stál ten chlap, s kapucňou na hlave, len tak stál a pozeral na mňa... našťastie v tom prišla kamoška a pobrali sme sa preč. Dodnes si ho viem predstaviť, a bohvie čo bol zač a prečo si dal tú námahu sledovať ma...
len chcem povedať, že niečo podobne sa stalo mojej mame (50+ pani), v tom čase bola doma dlhodobo sama lebo jej partner bol dlhšie v nemocnici a tiež chodilo nejaké auto a správalo sa takto, že zastalo, zhasol svetla, pozoroval ju kým na balkone fajčila a potom rozsivietil a pod.. bolo to asi dva týždne takto, ona to povedala susedovi, aby si vsimla a on kontaktoval políciu a skutočne z toho vyšiel nejaký 40rocny duševne chorí pan… dostal upozornenie, nejako to riešila aj polícia a aj chodili potom k domu našich pár dni či náhodou… a tiež som si zo začiatku z mami robila srandu.. no nechcem si predstaviť čo prežívala, lebo on chodil v noci, sama v dome, hovorila mi, že spávala s nožom pod vankúšom :/ Takze ja by som kľudne aj políciu informovala ak sa to opakuje.
@tiezjedna zbroják keď si urobí tak nebude mať skupinu A čiže zbraň aj tak nemôže nosiť bežne pri sebe. Pokiaľ nespadá do skupiny OSSR a pod.
@anavipredam áno, áno, pozabudla som, že na Slovensku sú v tomto smere choré zákony. Na druhej strane, reálne ti nikto nezabráni tú zbraň nosiť, že... Keď si ju nezavesíš na krk ako Rytmus reťaze, tak nikto nebude vedieť, že ju máš.
Daj si mobil do vrecka riflí alebo aby ti vytŕčal z trochu z kabátu, nachvíľu zastav, tvár sa, že si obzeráš topánky a nech ti telefón nasníma ŠPZ. Je to lepšie ako by si mal všimnúť, že sa priamo naňho pozeráš. Ak by sa to fakt stále dialo, poradila by som sa s políciou. Prípadne skús zájsť niekde za roh a sledovať ako sa správa. Držím palce. Musí to byť naozaj nepríjemné. A všetci tí, čo to spochybňujú, to budú klasika len chlapi. Človek vie vycítiť kedy ho niekto sleduje.
Rozmýšľam, ako si môžete niekto mysliet, že 2x za sebou sa to isté auto správalo podozrivo z objektívneho dôvodu...
Áno, určite tam 2 x úplne rovnako, na nelogickom mieste čakal taxik, alebo sa tam určite 2x niekto divné motal čakajúc na známeho...
@autorka daj na svoj inštinkt, keď ti tu niekto radí nepozerať toľko filmov atď., nemá reálnu skúsenosť. Ja som "mala" dva roky stalkera, poznám ho, bolo to neúnosné. A čo si pomôžeš bez dôkazov. On stál, objavoval sa tam, kde ja. Stále ma sledoval. A to bolo v práci dokonca. Dva roky mi ničil život. Až si prestal dávať pozor, začal volať, písať maily, na tom som ho chytila a predložila to šéfstvu. S tým nerátal. Odvtedy mám pokoj. Kto to nezažije, nepochopí.
Popros niekoho aby ťa doprevadzal,a hlavne si nafot alebo zapis číslo auta. Ja by som to oznámila aj na polícii že mám takýto pocit, že má sledujú. Koľko ľudí sa v dnešnej dobe stráca. Nech nie je neskoro. Buď iniciatívna a urob opatrenia,ako ti radia aj dievčatá vyššie . Chodiť sama v noci za tmy začína byť v dnešnej dobe riziko. Môj pocit
ako dnes, si v poriadku, dufam že áno 🙏 bolo tam opat to auto?
A dakujem za vsetky rady vážim si to, len nejdu mi lajkovat ked som anonymne. Citam vsetky 🙂
Určite minimálne sprej so sebou, a keby skutočne si sa ocitla v situácii, že by vyšiel z auta a šiel za tebou, tak zvýšiť hlas a keď si budeš istá, že ide priamo za tebou, tak kričať - čo chce, atď. Veľa útočníkov krik odradí a stiahnu sa, aby nevyšli von iní ľudia..
@lenkakravcova ja by som si dala zvonček na betrky do vrecka. V jednom vrecku tlačidlo a druhom zvonček. Keby niečo stlačiť naplňte výkon, zvonček bude zvoniť, malo by ho to odradiť. A kričať na plné hrdlooooo. Myslela som na ňu večer, ako došla domov, chuderka určite plná strachu
@margotka17 To znie ako fajn nápad. Ešte niekedy je dobrá možno aj silná baterka - a zasvietiť do očí :D