icon

Sme s manželom divní?

mokus12
3. máj 2015

Dobrý deň,chcela by som sa spýtať na váš názor..Mame 2,5 ročného syna. Minulý rok na jeseň mu zistili veľmi silnu alergiu na mačky,hodnoty mal vyše 100,doktorka povedala,ze s takou silnou alergiou sa u tak maleho dietata nestretla..problém je v tom,ze mame zahradku susediacu so zahradkou svokrovcov. Mame spoločný plot,ktory je prestrihnuty aby sme sa jedny druhym dostali na zahradu,takze maly si tade chodí jak doma. Ale,svokra tam kŕmi mačky zo širokého okolia,naučili sa tam chodiť kvôli teplemu mliecku. Podotýkam,ze su to mačky "prírodné", nezaockovane..od jesene sme svokru prosili,aby ich prestala kŕmiť,aby odišli odtiaľ ,ze je to to najmenej co moze pre zdravotny stav maleho urobiť..az donedávna nam ani slovom na to neodpovedala,jednym uchom dnu a druhym von..a mne uz pohar trpezlivosti pretiekol a pohadala som sa s nou kvoli tomu,ze preco jej je maly az taky ľahostajný..povedala,že ona si na svojom pozemku moze robit co chce..je nám jasné,že aj ked ma maly alergiu,nevyhneme sa tomu,je vela bordelu v ovzduší,ale keď tam tie zvieratá nemusia byt a rozširovať alergény,preco aspon málom.neprispiet k vacsej pohode maleho? Problem nastava ten,ze ja som ta zla,ze som nieco povedala..neviem,nam s manzelom sa nam to zda prirodzene a normalne,ze sme ju o taku vec poprosili..sme divní,ze sme to ziadali?

alaguema
3. máj 2015

@janula2063 ale prečo by sa podľa teba mala vzdávať hoci aj toho kŕmenia hladných mačiek? Alergia je totál na hlavu argument, lebo tie mačky v jej záhrade vnukovi neškodia, keďže tam proste nemusí chodiť, má svoj výbeh, svoj domov, babička si ho môže užiť aj mimo jej záhradu...tak ako fakt kde to sme, aby si starší človek, ktorý si svoje odpracoval, svoje deti vychoval už nemohol na svojom pozemku nakŕmiť pár mačiek, lebo mladí majú pocit, že by proste mal všetko prispôsobiť ich rodinke. Áno, sú aj ultra mega obetavé staré mamy, ktoré by posledné urobili a ani si neoddýchnu a varujú vnúčatá do zblázenia a sú také, ktoré si povedia - a teraz si užijem ja 😀 ...a mne sú normálne sympatické 🙂 Veď prečo nie? Poznáme to všetky, aké to je byť non stop v jednom kole okolo rodiny celé roky a keď tie deti vyrastú a majú už vlastné rodiny a seniori sú na dôchodku, nie je to ich čas, kedy môžu oddychovať tak, ako to im vyhovuje?

jeennyv
3. máj 2015

@mokus12 tak ako niektore baby pisu ludia si vo svojom mozu robit co im vyhovuje, ani tebe by sa nepacilo, ak by ti niekto diktoval v tvojom dome co ano a co nie...chapem vsak na druhej strane, ze prostredie treba specialne prisposobovat dietatu, ak si to situacia vyzaduje, preto aj ja ti radim jednoducho zatarasit plot a bude pokoj na oboch stranach a vyhnes sa konfliktov so svokrou...

ebi88
3. máj 2015

@peneloppe samozrejme aj jedno aj druhe je problem, no ludia - bezdomovci a socialne slabsi a fura nezametsnanych... Su vysledkom aj vlastnych moznosti ovplyvnenia svojej sutiacie, od seba sameho az po volebne prava, politicke nazory, posobenie na system, uvedomenia si principov a schopnsti vzopriet sa. Vysledkom nezaujmu o realitu, principy existencie ludstva, o dejiny ludstva... ale naopak sledovania reality shows a citania noveho casu a sledovania porodu princeznej kejt... Ak chapes co cchem povedat. A tie ubohe zvierata su skutocne len nevinne obete nasej ludksej cinnosti, odkazane na nas, trpiace za nas debilizmus, baziace jedine po laske a domove..

janula2063
3. máj 2015

@ebi88 tak nech ich krmi dalej od dvora,ja v tom naozaj problem nevidim,ked sa toho nevie vzdat...ked si mam vybrat medzi zdravim svojho dietata a zdravim zvierata,volim dieta.tym nevravim,ze nenavidim zvierata...mam rada zvierata,prirodu,ale svoje deti mam radsej a ak sa dozijem vnuceniec,tak budu oni na prvom mieste a urobim vsetko pre to,aby boli spokojne ;)

miskaska
3. máj 2015

@peneloppe kazdy pomáha, tak kde chce...pomáha sa bezdomovcom, deťom, chorým atď. Kazdy si môže vybrať, kde chce svojou dobrovoľnou prácou alebo finančným príspevkom pomoct. OFF TOPIC 🙂

ebi88
3. máj 2015

@janula2063 tak kazdy je nejaky. Ja si myslim ze toto nie je vyslovene vyfukovanie cigaretoveho dymi dietatu do ksichtu len provokacia a testovanie , v pripade ked su aj ine moznosti..

dollynkaa
3. máj 2015

@mokus12 ja si nemyslim ze treba robit paniku a ze rozsiruju alergeny v ovzdusi...ved neni v kontakte s tymi mackami vas maly nie.no a svokra..starsi ludia oni si moc povedat nedaju povacsine ;)

hikokk
3. máj 2015

Alergenov sa zbavit neda, ale kazdy normalny clovek je na tom aby ich bolo co najmenej.

4dolcevita4
Autor odpoveď zmazal
katka1981
3. máj 2015

@mokus12, ste normalni, na prvom mieste je predsa zdravie vasho syna.

moonlight1210
3. máj 2015

@mokus12 asi ti to uz poradili- pokial nema alergiu na psov (ale mohla by sa casom vyvinut ked uz tuTo ma taku silnu, alergie idu casto casom ruka v ruke), tak pes pomoze od maciek. Predovsetkym na vasom dvore. Lebo nevies kolko ich tade za noc prejde. Viem to podla nas a to byvame uprostred mesta, nikto tu macky nekrmi ani nelaka. Nas dvor je aj tak teritorium viacerych kocurov z okolia (obcas sa aj stretnu a je mela, ze srst len tak lieta - doslova). Nechodili k nam len kym sme mli psa.

moonlight1210
3. máj 2015

@4dolcevita4 skus rozlisovat medzi vecami odstranitelnymi (macky) a takymi, co je nutne akceptovat (pelova sezona).
A to macky zboznujem. Radsej ako psov. Ale pokial nemam slachtenu kupovanu (a ta byva zvycajne aj tak v dome), nemala by som problem aj kvoli susedom prestat krmit tulave. Nieto rodine. Tie sa bez mojej misky mlieka nestratia. Su naucene obracat sa.

mirkava
4. máj 2015

@mokus12 divni? Ja by som tie mačence "postrielala". Prepačte milovnicky maciek ale keby toto sposobovali mojmo dietatu... nemam zlutovania!

ivett1
4. máj 2015

@mokus12 ak máš doma alergika, tak sa snažíš odstrániť z jeho blízkosti všetky alergény, ak sa to dá ...takže asi ste reagovali "normálne" a keď to nešlo po dobrom, tak aj po zlom ... ako nechápem takýchto ľudí ako tvoja svokra...veď to nie je sranda, keď má niekto určenú diagnózu - a to alergiu na srsť mačiek (možno aj iných zvierať), tak ho predsa nebudeme strkať do prostredia, kde sa tieto zvieratá vyskytujú ...to nie je módny výstrelok, môže dostať alergickú reakciu a zadusiť sa ....aj keď som sa stretla s takým názorom, že veď sa mu tá alergia určite stratí, len si musí zvyknúť ....ako sorry, ale hlupáci a mudrlanti sa vždy nájdu ...ak zájdem do extrému, tak si vždy spomeniem, ako niekde chceli liečiť rakovinu sódou bikarbónou ...och... 😠 ...

PS: musíte byť dôraznejší, lebo sa to malému môže ešte zhoršiť ...

majaxy
4. máj 2015

Môj syn mal ako dieťa alergiu na psov, a paradox, psy miloval...Nechceli sme ho izolovať, ani sa to nedá, len kým som vedela byť v jeho blízkosti snažila som sa mať pod kontrolou jeho stretnutia so psami,( lieky na alergiu pri sebe v prípade potreby) a sledovala som jeho reakcie. Samozrejme nedovolila som mu olizovanie a podobne veci, ale nie vždy sa dalo ustrážiť. Však takýmto prístupom sme synovu alergiu postupne odstránili a ked išiel do škôlky, nemala som až taký strach, čo ked ho ucitelky neustrážia... Ja neviem či to funguje u mačiek, ale takto sme bojovali aj s alergiou na orechy a oriešky...Samozrejme všetko treba robiť postupne, opatrne s max kontrolou. Nechceli sme obmedzovať prístup psov do nášho bytu, kedže všetci príbuzný k nám ako na potvoru chceli zbehnúť ked boli na prechádzke s milačikom, ale tiež sme chceli aby syn mal čo najviac kvalitný život bez obmedzení v budúcnosti, našťastie nám sa to podarilo a som vdačná za to, ked vidím tú spústu alergií u detičiek...

bucula
4. máj 2015

Nuz, treba ,,zasit,, dieru v plote 🙂
Ked pre maleho ona nechce urobit to najlepsie co moze, urobte to vy.

ivett1
4. máj 2015

@majaxy zaujímavé, naša alego-imunologička nám práve toto neodporúčala, lebo by si mohol zhoršiť imunitu ešte viac ako má ...náš syn je tiež alergik´, ale má aj zníženú imunitu ...možno preto ...
PS: závidím vám😉

majaxy
4. máj 2015

@ivett1 náš syn mal zníženú imunitu, vyriešili sme to echinaciovymi kvapkami, navštevami Tatier, vyváženou stravou. Neviem čo pomohlo, ale trápenie trvalo cca 2 roky, a potom sa už lekarka smiala že syna nespoznáva, lebo tak málo tam chodíme....

libka1
4. máj 2015

@4dolcevita4 asi nemas ziadnu alergiu a ani tvoje dieta, ze? lebo taketo "mudre" srandicky by ta velmi rychlo presli pri pohlade na dieta ktore sa nevie nadychnut a hrozi mu zadusenie...

ivett1
4. máj 2015

@majaxy jáj, čo by som za to dala ...Tarty skúšame aj my, aj more ...možno sa to fakt časom zlepší, ale to sa asi budeme musieť vysťahovať z Ba ...

lalinko2010
4. máj 2015

@mokus12 ahoj máš zbytočné stresy...môj syn má tiež alergiu na mačky, z krvi zistenú, kožné testy negatívne na mačku, máme doma mačku v byte, na dvore sme mali, a drobec žiadne prejavy, soplíky, kašeľ nič....začal kvitnúť orgován a synovi pískali priedušky....a pritom alergia z krvi žiadna.
nám alergologička povedala, že mačku z bytu odstrániť, jasné sťahujeme sa tak, mačka zostane u rodičov, mačka na dvore nevadí tá može byť. dieťa nie je alergické na srsť ale na sliny mačky, to sú alergény.
ja mám veľmi rozumnú detskú lekárku a povedala, keď odstránite mačku tak odstránite aj ďalšie alergény? a ako? prach, peľ a podobne...
ja viem že nemôžem mať pri seba psa s dlhou srsťou a ani mačku dlhosrstú lebo som skončila.
a poradím ti - nebuď hysterická, nerob problémy kde nie sú a nevytváraj si ich, je to zbytočné a len sebe robíš zle, a treba prestať byť precitlivený na vlastné dieťa....a keď pôjde do škôlky, do školy nevieš s čím príde do kontaktu a nemôžeš dieťaťu za zadkom sedieť celý deň a mať ho pod dohľadom.

majaxy
4. máj 2015

@ivett1 ja som sa snažila do malého nepchať lieky, samozrejme len ked to bolo možné. Matka svoje dieťa pozná, tak u nás bežne fungovali cibula aj cesnak, pravda je tá že nie vždy to bolo postačujúce, ale veľakrat sme sa vyhli zabacilovanej čakárni...

majaxy
4. máj 2015

Inak syn ma už 22, ale do dnešného dna používa cibulový sirup a jemne nakrájaný cesnak ako preveciu 🙂

damadama
4. máj 2015

svokra je divná, evidentne sú jej mačky prednejšie. Ja by som kúpila pletivo, zahradila prechod medzi dvormi, keďže si ona chce robiť NA SVOJOM čo chce, tak vy tiež....a ešte by som tam voľačo ťahavé nasadila (kivi,...)

majaxy
4. máj 2015

A svokra či je divná, to je dobrá otázka...Ľudia sú rôzni, ked máte taký vzťah ako máte píšeš že chodíte cez plot, tak asi dobrý, ale tie mačky.....Asi chce mať svokra aj svoj život, nie len ten cez vnúča...Nemyslím že je jej jedno zdrav stav malého, ale isto má pocit iného riešenia, čo by s nou možno trebalo prebrať vramci kulturneho jednania....

caoli
4. máj 2015

@jajka257 súhlas, presne rovnake skusenosti, overene, fungujuce. cim vacsia snaha o sterilitu, tym prudsia vzbura imunitneho systemu.

jajka257
5. máj 2015

@libka1 jaaaaj, dusis sa pri astme a nie alergii....tot rozdiel....a astmaticky zachvat spusta aj psychicka nepohoda...a ty mas alergiu alebp astmu? Ja s tym zijem cely zivot a aj mojej dcere ju diagnostikovali, tak viem o com hovorim....

libka1
5. máj 2015

@jajka257 syn ma alergiu na brezu a plus dalsie s tym suvisiace. Astmu mu zatial nediagnostikovali, a ake prekvapenie, dusil sa nam tak ze sme museli volat zachranku. Tak si svoje patenty na rozum a sproste vtipky nechaj pre seba. Skoda reci s tebou...

jajka257
5. máj 2015

@libka1 jasne, zijem s tym 35 rokov, ale hovorim vtipky....

gretocka
5. máj 2015

@jajka257 no tak napriklad ja mam nespecifikovanu alergiu na nejaku zlozku v niektorych potravinach, obcas sa mi stane, ze po zjedeni obycajneho chleba mi spuchnu sliznice v krku a nose....
nevieme ake priznaky a ake prejavy ma alergia u syna zakladatelky temy, ale moja sestra mala iste obdobie, ze srst zvierat jej sposobovala nieco podobne ako u mna neidentifikovatelne potraviny.

Je mi luto, ze sa na koniku naozaj nezaobide ani jedna tema bez toho aby sa navzajom zeny neurazali a nenapadali.
Autorka polozila otazku a hned sa na nu spustila vlna kritiky. Skoda - o chvilu toto forum uz bude naozaj len o provokateroch, lebo zeny ktore budu chciet riesit nieco seriozne sa neodvazia opytat, aby neschytali.